|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Prośba o pomoc...
Cześć.
Macie jakieś pomysły albo rady jak można "zabezpieczyć" kartki w zeszycie np. z przepisami albo pamiętniku by szybko nie wyblakł? A może jakieś rady co do ich dalszego prowadzenia?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prośba o pomoc...
Czym piszesz? Długopis raczej mocno się trzyma, z atramentem bywa różnie. Ja grzebałam dwa lata temu w papierach i znalazłam swoją pracę maturalną napisaną na czysto piórem - musiałam ją szybciutko zeskanować, bo niektórych słów prawie nie było widać.
Jeśli martwisz się trwałością przepisów czy czego tam jeszcze, może rób dodatkowo backupy na komputerze? Edytowane przez suvetar Czas edycji: 2013-12-06 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Bardziej czasochłonne na pewno to będzie ale pisanie na komputerze jest chyba najbardziej skuteczne, ewentualnie długopis moja mama ma jakieś takie stare zeszyty co mają pewnie ze 20 lat i pomijając fakt że są brudne itp. to ciężko bo ciężko ale doczytać się jeszcze da.
To też zależy jak się przechowuje takie kartki, ciemne i chłodne miejsca są dobre ponoć.
![]() |
#4 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Teraz chyba te atramenty robią słabe, bo mam w domu dokumenty sprzed stu lat, zapisane kałamarzem i praktycznie wszystko da się odczytać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Podobno ołówek jest dużo trwalszy niż długopis, nie blaknie w ogóle. Ja mam jakieś stare przepisy z liceum, sprzed 20 lat i wszystkie bez zarzutu czytelne, pisane ołówkiem właśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
jeżeli masz dośc dobrze napisane ( widoczne wszystko) Zeskanuj sobie przepisy. I wydrukuj.
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- cienkopisem żelowym... sprawdzałam go pod wodę i tylko troszeczkę się zmazał..
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.