|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
L-Karnityna
Czy to prawda ze L-Karnityna wspomaga odchudzanie, ogranicza wytwarzanie tłuszczów i cholesterolu i redukuje uczucie glodu?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: L-Karnityna
W skrócie: L karnityna jest niezbędna do wytwarzania energii poprzez zwiększenie spalania kwasów tłuszczowych. Sprzyja też eliminacji z organizmu toksycznych produktów przemiany tłuszczów. Hamuje magazynowanie tłuszczów a przyspiesza wykorzystanie znajdujących się w organiźmie zasobów energii. Pomaga w połączeniu z dietą i ćwiczeniami
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
L karnityna jest bardzo dobra wspalaniu tłuszczu jednak przy systematycznym wysiłku fizycznym i regularnych ćwiczeniach, czesto jest sprzedawana w postaci napoju w nie zaduzej butelce ktory nie wystarcza na dlugo co wiaze sie z kosztami
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
hmm... a ciekawi mnie czy schudłoby sie zażywając lkarnitynę i zmniejszając ilość jedzenia do minimalnej wartości, ale nie ćwicząc za bardzo....?!
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie, bez jedzenia a wlaściwie ograniczając jedzenie do minimum to fakt schudniesz ale nie bedziesz miala siły co osłabi znacznie organizm i bedziesz czuła ciągłe zmeczenie, głodzenie się nie jest dobrym wyjsciem! a L karnityna owszem wspomaga schudnięcie ale naprawde przy duzym i systematycznym wysiłku, by dieta dala efekt i jednocześnie przy okazji zażywane środki odchudzajace mogły działąc niezbedne są ćwiczenia. Nie musi to być odrazu ogromny wysiłek całodniowej pracy na siłowni nie nie, wystarczy jak zaczniesz biegac np co dziennie wieczorem po godzince poźniej dorzucisz z 30 min skakania na skakance i odrazu zobaczysz jak szybciutko zleci tłuszczyk.
Ale nie zapominaj o wyłaczeniu ze swojej diety żywności zawierającej duzo tłuszczy. Wszystko musis ze sobą współgrac :dieta,ćwieczenia i ewentualnie śodki typu L karnityn. Dodam jeszcze że nie należe do osób bardzo szczupłych samam walcze z moim tłuszczykiem na boczkach i brzuszku jest to cięzka praca ale daje efekty![]() pozdrawiam
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
jak ciezko trzeba cwiczyc przy braniu tej l-karnityny? czy ok godzinna jazda na rowerze + ok 0,5h cwiczen na rozne partie ciala w tym skskanka pozwoli mi uzyskac efekty? w jakim czasie`? nie licze na jakis super wielki efekt, bo jakies 3kg, ale zalezy mi na zrzuceniu troche cialka
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Witam! chcialam zapytac czy jesli bede zazywala regularnie tabletki L-karnityna, a nie bede cwiczyc czy beda jakies efekty?? Chodzi mi o efekty spadku wagi.. Czy musze duzo cwiczyc aby spalic tkanke tluszczowa?? Bardzo prosze o odpowiedz bo mam zamiar kupic te tabletki
:confus ed:
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: L- karnityna jak działa??
Według mnie zażywanie l-karnityny ma sens wówczas, kiedy połączysz ją z wysiłkiem fizycznym.
Ja sama kiedyś ją zażywałam ale nie ćwiczyłam i nie było żadnych efektów. Według mnie jeśli nie zamierzasz ćwiczyć to zakup l-karnityny jest kasą wywaloną w błoto, ale to tylko i wyłącznie moja opinia
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
uważam tak jak BlueOla
![]() na początek wystarczy jakbyś ćwiczyła aeroby 3 razy w tyg nie oszukujmy się od samych tabletek nikt nie schudnie... najważniejsza jest dieta i ćwiczenia, i dopiero te dwie rzeczy można "zasilić" wspomagaczami
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
poczytaj sobie Atosko np tutaj:
http://www.resmedica.pl/zdart4015.html podobno z HMB daje lepsze efekty
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabieram sie do lektury
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
ja stosowalam l-karnityne ale hmm tak niecale 2 m-ce i cwiczylam na silowni
ogolnie to jakos duzo nie schudlam ze 2kg ale zauwazalam, ze mialam ladniejsza sylwetke (szczuplejsza) a to bylo dla mnie wazniejsze hihihii chce jak najszybciej wrocic do treningow!
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Dorcia tylko 2 kg w 2 miechy? Ja chyba bym sie zalamala, to starsznie malo....jesli chodzi o L-Karnityne to niestety trzeba cwiczyc, aby byly ajkies efekty. Ja ja zazywam od srody i do tego cwicze godziennke codziennie.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale z dieta u mnie srednio bylo ale tlumacze to sobie tym ze tluszcz sie w miesnie zamienil a to wazniejsze zreszta jak za malo jadlam to prawie raz zemdlalam na silowni ... bo pracowalam jeszcze i praca mnie wyczerpytwala wiec nie moglam sobie pozwolic na jakos ostra diete - choc np slodyczy unikalam
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
mi ostatnio posmakowała l-karnityna do picia Multipower'a o smaku tropikalnym
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
a ile taki luksus kosztuje ? :P
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
buteleczka 500ml kosztuje około 6zł
wypija sie ją 30min prze treningiem
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Dziwne 2kg to ja potrafie w 1 dzien zrzucic. eh
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
hmm dziwne
ciekawe jakim (gÓpim) sposobem...
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Kurs dietetyki
Witam! Czy ktos wie gdzie można w Warszawie zrobić kurs dietetyki?
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kurs dietetyki
up, czy nikt nie wie ???
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Hej zeby zrzucić troche kg z naszego ciałka(odnosi sie tutaj do Kobiet, bo im jest bardzo trudno spalic tłuszczyk) nie wystarczy stosowanie L-karnityny trzeba ćwiczyć najlepiej lek działa gdy ma się wysiłek fizyczny....
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
witam. W ramach wątku chciałabym zapytać osoby ,które stosowały L-karnityne + zielona herbata, mianowicie, czy w trakcie ćwiczeń zauważyłyście ,że mniej się pocicie? Ja chodze na siłownie bo chce zrzucić troche kg,ale także dlatego, że w skutek brania pigułek zbiera mi się woda w organiźmie, Kiedyś jak chodziłam na siłke to traciłam po 1 kg tygodniowo w skutek wypocenia tej zbędnej wody, natomiast teraz chodze na siłownie od 3 tygodni 4x w tyg i bardzo duzo spedzam czasu na aerobach , pół godziny przed treningiem biore te tabletkiwg zaleceń...ale waga stoi w miejscu. Najdziwniejsze jest to, że prawie wcale się nie poce
a na tym właśnie najbardziej mi zależy. Czy wie ktoś może czy l-karnityna z zieloną herbata zatrzymuje wode?
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Serdecznie zapraszamy na :Kurs Dietetyka
Czas trwania kursu: 6-7.VI.2009 Kierownictwo naukowe i prowadzenie: mgr Jacek Świat Szkolenie zostało zaprojektowane m.in. dla: fizjoterapeutów masażystów kosmetyczek i kosmetologów specjalistów odnowy biologicznej HARMONOGRAM KURSU: 6 czerwiec - sobota: Rozpoczęcie kursu Omówienie podstaw procesu redukcji tkanki tłuszczowej wraz z omówieniem zaleceń ilościowych i jakościowych głównych składników pokarmowych Część praktyczna: obliczanie bilansu kalorycznego pacjenta ustalenie prawidłowych wytycznych diety ukierunkowanej na redukcję tkanki tłuszczowej wykonanie bilansu diety pacjenta na podstawie przeprowadzonego wywiadu praktyczne wykonanie diety redukcyjnej według ustalonych wytycznych 7 czerwiec - niedziela: Omówienie podstawowych środków uzupełniających (suplementów) proces redukcji tkanki tłuszczowej wraz z ich zastosowaniem w połączeniu z dietą Kompleksowe stosowanie diety i suplementacji w połączeniu z planowaną aktywnością fizyczną Zaliczenie części teoretycznej związanej z procesem redukcji tkanki tłuszczowej Zakończenie kursu Całkowity czas trwania szkolenia: 15 godzin Medyczne Szkolenia Podyplomowe PAKT 40-064 Katowice, ul. Kopernika 8/2 tel.: 0 32 / 251 22 64 fax: 0 32 / 608 21 21 tel. kom. 0 0 502 213 544 e-mail: medycznesympozja@msp-pakt.med.pl www.msp-pakt.med.pl Kontakt "na żywo" także za pomocą Gadu-Gadu: 1443408 od pon-pt w godz.: 9:00-16:30 |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Kurs dietetyka - Kraków
Witam,
chciałabym zrobić kurs dietetyka w Krakowie, czy możecie polecić mi jakiś? nie wiem kompletnie czym się kierować w wyborze? E.
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Kurs dietetyki w Pro-Aktiv Warszawa
Witam!
Chciałabym Was zapytać o kursy z dietetyki w Pro-Aktiv. Nie mogę znaleźć żadnych opinii w necie na ten temat. Ponieważ są bardzo drogie wolę wcześniej zapytać czy któraś z Was robiła coś takiego w Warszawie, przy ul. Międzynarodowej 68. proszę o pomoc. pozdrawiam |
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kurs dietetyki w Pro-Aktiv Warszawa
Ponawiam pytanie
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kurs dietetyki w Pro-Aktiv Warszawa
Ja w ogóle nie polecam pro-active lub jak kto woli akademii stylu i urody na międzynarodowej...naprawd ę pożal się Boże...nic dobrego niestety nie mogę o nich powiedzieć...
zastanawia m się czy nie dołączyć do grupy, która ma w planie skierowanie pozwu przeciwko tej placówce, tylko nie wiem czy mam ochotę się szarpać a pieniędzy i tak mi nie zwrócą... (((
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

zabijcie mnie ale nie wiem 

hihihi