żywienie szczeniaka owczarka szkockiego :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 19:45   #1
anula12099
Raczkowanie

żywienie szczeniaka owczarka szkockiego :)

Witajcie,
jak w temacie.
Potrzebuje informacji od posiadaczy takiego psiaczka co do ich żywienia, informacje które udało mi się znaleźć to , że
do 8 tygodnia owczarek szkocki powinien zjeść około 5 razy dziennie,
a od 8 tygodnia do 12- 4xdziennie,
oraz wiem, czego nie mogę mu podawać, m.in:
grubej kaszy, kości z drobiu czy przyprawianych potraw.
Mój Ikar ma 7 tygodni, maleństwo
Proszę o rady bo zależy mi by zdrowo się rozwijał
Jeśli też wie któraś z szanownych Wizażanek to chciałabym się dowiedzieć kiedy zaszczepić pieska? był już odrobaczany,
2 raz szczepi się szczenię ok. 9-10 tygodnia (jest ono ponownie na
nosówkę i parwowirozę oraz na m.in. chorobę Rubartha, parainfluenzę
i leptospirozę [od 4 do 10 chorób]) ,
3 szczepionka przypada na 12-13 tydzień życia.
Czy to prawidłowo?

Będę wdzięczna za każdą radę :pliz :

anula12099 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 06:37   #2
anula12099
Raczkowanie

Dot.: żywienie szczeniaka owczarka szkockiego :)

mój mały nie ma apetytu

Stary 2011-05-21, 09:19   #3
anula12099
Raczkowanie

;/

Stary 2011-05-21, 11:43   #4
Garadiela
Zadomowienie

zapytaj HODOWCY....
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 16:42   #5
a_na
Rozeznanie

Wszystkie informacje o które pytasz powinnaś dostać od hodowcy.
a_na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:54   #6
anula12099
Raczkowanie

wiecie powiem szczerze, że hodowca karmił pieski resztkami z obiadu i jakimiś puszkami mięsnymi z biedronki, ciężko mi coś powiedzieć, bo pies ma 7 tygodni jest dopiero zabrany od matki!
apetyt pomału mu się poprawia , może spanikowałam
po prostu chciałabym żeby miał zróżnicowana dietę, ale informację z internetu potrafią wyprać mózg ;/ myślałam, że trafię na kogoś kto jest w temacie, ma doświadczenie

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

byliśmy dzisiaj w weterynarza, piesek ma wszystko w normie i waży 2 kg w przyszłym tygodniu czeka go szczepienie eh ;/

Stary 2011-05-22, 15:13   #7
Garadiela
Zadomowienie

Jak sie kupilo z pseudo to pretensje mozna miec tylko do siebie...
Wiesz ze owczaki choruja np na pra,serce i dysplazje?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 16:07   #8
anula12099
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
Wiesz ze owczaki choruja np na pra,serce i dysplazje?
tak , wiem,
wiem też, że to że nie ma rodowodu nie od razu przekreśla jego zdrowie

Stary 2011-05-22, 16:26   #9
MysiaJadwisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula12099 Pokaż wiadomość
wiecie powiem szczerze, że hodowca karmił pieski resztkami z obiadu i jakimiś puszkami mięsnymi z biedronki,
to d.. nie hodowca. dziwię Ci się, że takim %$# dajesz zarabiać
zgadzam się z Garadielą.
MysiaJadwisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 17:18   #10
lipiec
Zadomowienie

A to lepiej żeby ten pies został u tego hodowcy, czy lepiej żeby odpowiedzialna osoba która martwi się o psa go posiadała ?

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 17:28   #11
anula12099
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MysiaJadwisia Pokaż wiadomość
to d.. nie hodowca. dziwię Ci się, że takim %$# dajesz zarabiać
zgadzam się z Garadielą.
dlaczego tak obrażacie człowieka którego nie znacie?
tylko dlatego, że pies dostał puszkę z biedronki i ziemniaki z mięsem?
człowiek jest pasjonatem zwierząt, ma farmę na której hoduję wiele różnych stworzeń a to , że nie maja papierka to nie znaczy, że sa chyba jakieś gorsze?
krzywda się zwierzętom u niego nie dzieje, nie każdy musi mieć psa od hodowcy. Dlaczego od razu tak krytykować? jeju...
Ten Pan miał łzy w oczach, ze pies będzie trzymany w mieszkaniu.. ale oczywiście to nie ma znaczenia.. jest pseudo hodowca bo nie ma papierów na szczeniaki... żal
,,
  1. W zoologii rodowód to dokument poświadczający, że dane zwierzę należy do rasy. '' ....

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez lipiec Pokaż wiadomość
A to lepiej żeby ten pies został u tego hodowcy, czy lepiej żeby odpowiedzialna osoba która martwi się o psa go posiadała ?
u hodowcy nie było mu źle, ale u mnie będzie mu lepiej

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
jakie pretensje???

Stary 2011-05-22, 19:47   #12
a_na
Rozeznanie

Cytat:
Odpowiedzialna osoba nie kupuje szczenięcia od takich ludzi. Tak, lepiej żeby szczeniak został u tego pseudo-hodowcy - może gdyby nie miał zbytu to nie produkowałby więcej....

Cytat:
człowiek jest pasjonatem zwierząt, ma farmę na której hoduję wiele różnych stworzeń a to , że nie maja papierka to nie znaczy, że sa chyba jakieś gorsze?
krzywda się zwierzętom u niego nie dzieje, nie każdy musi mieć psa od hodowcy. Dlaczego od razu tak krytykować? jeju...
Bo puszki z biedronki i ziemniaki to NIE jest karma dla szczeniąt. Pasjonat zwierząt to wie. Taki pseudohodowca NIE.
To, że produkuje bezpapierowe szczeniaki znaczy, że nie szanuje zwierząt i chodzi mu TYLKO o kasę. Dlatego krytyka,bo taki ktoś na nic innego nie zasługuje - niezależnie od tego, co Tobie się wydaje.

Cytat:
Ten Pan miał łzy w oczach, ze pies będzie trzymany w mieszkaniu.. ale oczywiście to nie ma znaczenia.. jest pseudo hodowca bo nie ma papierów na szczeniaki... żal
,,
Żal, to tych zwierząt używanych tylko do produkcji kolejnych szczeniąt. Widać, że zupełnie nie znasz tematu...

Cytat:
  1. W zoologii rodowód to dokument poświadczający, że dane zwierzę należy do rasy. '' ....
  1. Dostałaś taki dokument?
Cytat:
Na ziemniakach i byle-puszkach faktycznie było super....
a_na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 20:59   #13
milkanika
Rozeznanie

nie mówiąc o tym,że szczeniak już powinien być zaszczepiony,czyżby kolejne cięcia kosztów
http://www.dogomania.pl/threads/1639...3%B3w-Rasowych
tu to masz pasjonatów i chociaż wiedzą jak dbać o psa i pouczają przyszłych właścicieli, a nie rozmnożyć,oddać i mieć gdzieś
milkanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 21:39   #14
MissMiss
Rozeznanie

skoro tak bronisz tego Pana i uważasz, że jest pasjonatem zwierząt to czemu tu pytasz co Twoj pies powinien jeść? chyba "prawdziwy pasjonat" powinien wiedzieć co jest najlepsze dla szczeniaka..
miał łzy w oczach, że pies będzie mieszkał w mieszkaniu...cóż a jednak sprzedał psa..wzruszające naprawdę, prawdziwy hodowca jak ma wątpliwości nie sprzedaje psa, ale jak widać kasa najważniejsza

najpierw trzeba było dowiedzieć się trochę o rasie a później kupować psa.
Niewiem jaką karmę powinny jeść owczarki szkockie, ale według mnie pełnowartościową karmę odpowiednią dla swojej rasy, ewentualnie gotowane mięsko z ryżem i warzywami
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 06:22   #15
winogronek
Wtajemniczenie

Tak ,tak pasjonat ale szybkiego zarabiania brak słów ...

winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 08:11   #16
Garadiela
Zadomowienie

Cytat:
,,

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

jakie pretensje???
Powiedzmy ze takie pseudo jak ta znamy...Sama kupilam z podobnej psa...Niestety...
i teraz mam agresora podobnego do rasy....Fajnie nie?
I tez pseudo strasznie ubolewal ze sprzedaje szczeniaka
Tak strasznie ze odkaz zamknelismy brame wiecej kontaktu znim nie bylo...
A sprzedal psa za wczesnie,chorego juz prawdopodobnie....
I pewnie mnozy dalej bo biznes is biznes....
I tez sie chwalil ze kupuje pedigree
To jest wg ciebie ok?Bo wg mnie nie i gdybym wczesniej miala dostep do neta i tylu informacji kupila bym psa rodowodowego,zaszczepione go,zdrowego,po badanych rodzicach i z normalna psychika....
I kupila bym cocker spaniela angielskiego a nie kundelka....

U hodowcy nie bylo mu zleNo tak,jesli dla Ciebie dobro psa to karmienie psa karma z biedronki(szczeniaka!!!!) i resztkami z obiadu i sprzedawanie psa bez szczepien i za wczesnie...I radosne mnozenie psow bez badan genetycznych,nie rasowych....
To dla mnie bez komentarza
Wiesz ile collakow szuka w tym momencie domu?
Za darmo miala bys fajnego psa z adopcji...
Rodowod to moja droga potwierdzenie pochodzenia,przynaleznosc i do rasy...
Dzieki niemu wiemy ze owczarek szkocki jest owczarkiem a nie kundelkiem z beaglem w 4 pokoleniu(tak na przyklad)
Jesli pies zachoruje(collaki nie sa niestety najzdrowsza rasa,sama znam przypadek slepego kolaka )to pretensje mozesz miec tylko do siebie ze kupilas psa z pseudo...
Oby nie chorowal....Ale genetyki w takim przypadku nie przewidzisz bo nie masz najmniejszych podstaw do tego.
Stary 2011-05-23, 10:12   #17
anula12099
Raczkowanie

piesek był szczepiony, ja go karmię saszetkami pedigree junior z kurczakiem w galarecie i do tego ryżem z marcheweczką
szanuje wasze poglądy ale dla mnie rodowód jest mało ważny, tak samo jak Wasze zdanie o hodowcy,
ja ze swojej strony zrobię wszystko żeby rósł zdrowo i był szczęśliwy.
Znam wielu ludzi którzy maja rasowe psy-nie mieszańce ale bez rodowodu, chyba mozna nazwać takiego psa rasowym? - od pseudohodowców i żyją i nic im nie jest, ogólnie pierwszy raz spotykam się z takimi reakcjami, założyłam konto na portalu owczarka szkockiego, nikt mi tam nie nabruzgał że pies jest od pseudohodowcy i bez rodowodu..
Ale za odpowiedzi dziękuję
aha, o owczarkach szkockich bardzo dużo czytałam, ale zawsze bardziej przemawiają do mnie słowa ludzi którzy są w temacie niż książkowa wiedza

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

a teraz zabieram moje maleństwo do weterynarza nie dowiedziałam się TUTAJ nic co chciałam się dowiedzieć więc wątek oficjalnie uznajmy za zamknięty, bye

Stary 2011-05-23, 11:18   #18
Garadiela
Zadomowienie

-
Cytat:
piesek był szczepiony, ja go karmię saszetkami pedigree junior z kurczakiem w galarecie i do tego ryżem z marcheweczką
szanuje wasze poglądy ale dla mnie rodowód jest mało ważny, tak samo jak Wasze zdanie o hodowcy,
ja ze swojej strony zrobię wszystko żeby rósł zdrowo i był szczęśliwy.
Znam wielu ludzi którzy maja rasowe psy-nie mieszańce ale bez rodowodu, chyba mozna nazwać takiego psa rasowym? - od pseudohodowców i żyją i nic im nie jest, ogólnie pierwszy raz spotykam się z takimi reakcjami, założyłam konto na portalu owczarka szkockiego, nikt mi tam nie nabruzgał że pies jest od pseudohodowcy i bez rodowodu..
Ale za odpowiedzi dziękuję
aha, o owczarkach szkockich bardzo dużo czytałam, ale zawsze bardziej przemawiają do mnie słowa ludzi którzy są w temacie niż książkowa wiedza

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

a teraz zabieram moje maleństwo do weterynarza nie dowiedziałam się TUTAJ nic co chciałam się dowiedzieć więc wątek oficjalnie uznajmy za zamknięty, bye

W zasadzie mialam sie nic nie odezwac ale nie moze byc tak ze w necie sa takie durnoty i nikt tego nie sprostuje...
1.Pedigree to syf...Zywienie tym szczeniaka to bardzo ,nawet BARDZO fatalny pomysl.Chyba ze ktos chce by pies mial pozniej zmarnowana watrobe czy problemy ze stawami.O resztkach kurczaka sie nie wypowiem bo az mi slow brak....
Jesli chcialas owczarka szkockiego,z charakterem i wygladem owczarka szkockiego to trzeba bylo kupic psa z rodowodem.Tylko taki bedzie..owczarkiem szkockim.To co ty kupilas to co najwyzej piesek w typie rasy z ktorego moze wyrosnac...nie wiadomo co
Jesli pies nie ma rodowodu nie mozna go nazwac psem rasowym...
To tak jak bys nazwala hop cole oryginalna Coca-cola...
Ablo malego fiata-lamborgini

Oczywiscie ze psy od pseudo zyja...A co maja nie zyc...
Tylko ile z nich jest agresywnych,ile z nich wyrasta na psy ledwo co w typie rasy,ile choruje na oczy,serce,dysplazje,wypa danie rzepek itd itp ?
Szkoda ze nie poczytalas o pseudohodowcach...

To okropny proceder majacy na celu tylko jedno-zarabianie kasy na biednych zwierzetach...
Slyszalas taki kawal?
Po ulicy spaceruje facet z niedźwiedziem na łańcuchu, Podchodzą do niego policjanci
- Co pan robi z tym niedźwiedziem?
- Szukam cwaniaka, co mi sprzedał rok temu chomika..

To w piekny spsob obrazuje rozmnażanie psów jak popadnie,z czym popadnie,bo musi miec mlode itd itp...

Teraz troche o rasie zeby Cie doinformowac bo widze ze kiepsko z Twoja wiedza na ten temat.
Kopiuje z forum cockerowego moj art na ten temat

Rasa- grupa zwierząt w obrębie gatunku, odznaczających się swoistymi, dziedzicznymi cechami (głównie użytkowymi)( ENC.PWN_)

Rasa-to efekt pracy hodowców, którzy dobierają zwierzęta w celu utrwaleniu w nich charakterystycznego genotypu i fenotypu...
Rasy kształtują i kształtowały się od wielu, wielu lat. Czasem są to setki i tysiące lat wstecz.

Hodowcy cały czas pracują nad Rasą, nad polepszaniem jej, wypracowaniem najlepszego charakteru, użytkowości, zdrowia i wyglądu zwierzęcia, przy możliwie jak najlepszym i najmniej spokrewnionym materiale genetycznym.

Rasa zapewnia określone cechy charakteru ,eksterieru(wygładu), użytkowe(np. u psów myśliwskich, pasterskich ,obrończych).

Każda rasa ma swój wzorzec, który opisuje, jakimi cechami musi się charakteryzować.

Wzorzec ustala organizacja kynologiczna np. FCI.
Wzorzec, jest to szczegółowy opis cech danej rasy, wydany oraz zatwierdzony przez FCI.
Wzorzec ustala kryteria jakie powinien spełnić doskonały przedstawiciel rasy.
Określa szczegółowo np. wzrost ,wagę, proporcje budowy ,zgryz, charakter, umaszczenie, włos, itd.

Rasę potwierdza TYLKO dokument pochodzenia psa czyli Rodowód.

Rodowód- na wniosek właściciela, może otrzymać wyłącznie pies posiadający metrykę urodzenia - dokument otrzymywany przy zakupie psa z hodowli zarejestrowanej w Związku Kynologicznym w Polsce.

RODOWÓD JEST GWARANCJA RASY, ŚWIADECTWEM TEGO ZE KUPUJEMY NP. COCKER SPANIELA ANGIELSKIEGO A NIE KUNDELKA.

Rodowód jest niezbędnym źródłem informacji o psie. Na jego podstawie znani są nam rodzice, dziadkowie, pradziadkowie i prapradziadkowie, a uparci mogą odtworzyć rodowód danego psa nawet o setki lat wstecz.

Rodowód gwarantuje, że pies będzie przedstawicielem rasy, że będzie miał cechy zgodne ze wzorcem, że jego charakter będzie taki jaki ma mieć rasa.

Rodowód gwarantuje Ci, że rodzice, dziadkowie, pradziadkowie, itd… Twojego szczenięcia też byli prawdziwymi cockerami. Możesz odczytać z niego drzewo genealogiczne swojego pupila, osiągnięcia, wyniki badań również przodków.

Znając rodowód, hodowcy potrafią odpowiednio kojarzyć ze sobą pary rodzicielskie, wyliczać ich pokrewieństwo, omijać niechcianych przodków i wybierać psy z ulubionych linii hodowlanych. Należy pamiętać, że każdy z tych przodków należał do danej rasy i został dopuszczony do rozrodu poprzez ocenę ekspertów więc nie posiadał on wad dyskwalifikujących.

Nie każdy pies z rodowodem, którego właściciel jest członkiem Związku Kynologicznego w Polsce może być rozmnażany. Rodowód nie jest przepustką.

Metryka psa- jest dokumentem wystawianym dla hodowcy szczeniaka, przez lokalny Oddział ZKwP, po przeglądzie miotu wykonanym przez sędziego kynologicznego, właściwego dla danej rasy, wskazanego przez ZKwP.
Metryka jest drukiem ścisłego zarachowania i jest przypisana do konkretnego osobnika- (numerem tatuażu wykonanego przez pracownika Związku Kynologicznego przed przeglądem miotu).

Szczeniak kupowany od legalnego hodowcy zawsze musi mieć metrykę oraz książeczkę zdrowia z dokonanymi i planowanymi szczepieniami i odrobaczeniami

Tatuaż- jest dla psa tym czym dla człowieka zdjęcie w Dowodzie Osobistym.
Tatuaż wykonuje zazwyczaj etatowy pracownik Związku Kynologicznego przed przeglądem miotu.
Tatuaż składa się z litery i trzech cyfr, litera może poprzedzać cyfry lub następować po nich. Na przykład wszystkie szczenięta rejestrowane w Oddziale Gdańskim ZKwP mają tatuaż wg. wzoru Exxx.
Tatuaż wykonuje się na uchu lub w pachwinie.

Zamiast tatuażu można stosować chipowanie.
KAŻDY PIES Z HODOWLI ZWIĄZKU KYNOLOGICZNEGO MUSI POSIADAĆ TATUAŻ.

Każdy rodowodowy pies MUSI POSIADAĆ TATUAŻ LUB CHIP
Wszystkie szczenięta w miocie otrzymują metryki od 1990 roku!!!
Psy z wada umaszczenia czy hodowlana otrzymują wpis-NIE HODOWLANY ale metrykę otrzymują!

Aby pies rodowodowy był rozmnażany musi mieć tzn uprawnienia hodowlane które zdobywa się na wystawie.
Dla suk-3 oceny doskonale lub bdb od trzech rożnych sędziów po ukończeniu 15 miesiąca życia ,w tym jedna na wystawie międzynarodowej lub klubowej
Dla psów-3 oceny doskonale po ukończeniu 15 mies życia od trzech rożnych sędziów w tym jedna na wystawie międzynarodowej/klubowej

Edytowane przez Garadiela
Czas edycji: 2011-05-23 o 11:29
Stary 2011-05-23, 11:20   #19
Garadiela
Zadomowienie

Jeszcze jedno...
Gdyby nie pseudo i radosne rozmnazanie pieskow jak popadnie...nie bylo by takich stron
http://www.dogomania.pl/threads/1190...trzebie/page15

http://drlucy.pl/index.php?PHPSESSID...;sa=album;in=7

Czas edycji: 2011-05-23 o 11:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 11:23   #20
MysiaJadwisia
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie rodowód jest mało ważny
tak samo jak dla większości ludzi - więc skoro nie jest dla Ciebie istotny, to przepłaciłaś mogłaś poszukać psa w schronisku... no chyba, że uważasz, że schroniskowe są "gorsze" (parafrazując to, co sugerowałaś nam - że uważamy psy z pseudohodowli za "gorsze"..)
MysiaJadwisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:34   #21
lady opium
Zadomowienie

Tak, przykre, bo prócz kompletnej niewiedzy w kwestii rasowości zwierząt dochodzi jeszcze niewiedza w temacie karmienia... Pedigree...? Przecież to ten sam syf co karma z Biedronki... Popatrz sobie na skład Na takiej karmie pies na pewno nie będzie "rósł zdrowo"...

Cytat:
Jeżeli jakaś "odpowiedzialna osoba" takiego psa kupiła to jedynie utwierdziła pseudohodowcę w przekonaniu, że nadal warto eksploatować suczkę i produkować kundelki rasopodobne karmione resztkami ze stołu i odpadami z Biedronki, bo zawsze znajdą się potencjalni nabywcy

Cytat:
wątek oficjalnie uznajmy za zamknięty, bye
O tym decyduje moderator, nie Ty

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:40   #22
anula12099
Raczkowanie

garadiela jesteś mistrzynią w zbaczaniu z tematu..
lepiej by było gdybyś postarała się żeby moje konto zniknęło, da się to zrobić? ja takowej mocy nie posiadam
muszę poubliżać to mnie zablokują?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez lady opium Pokaż wiadomość
Tak, przykre, bo prócz kompletnej niewiedzy w kwestii rasowości zwierząt dochodzi jeszcze niewiedza w temacie karmienia... Pedigree...? Przecież to ten sam syf co karma z Biedronki... Popatrz sobie na skład Na takiej karmie pies na pewno nie będzie "rósł zdrowo"...

Jeżeli jakaś "odpowiedzialna osoba" takiego psa kupiła to jedynie utwierdziła pseudohodowcę w przekonaniu, że nadal warto eksploatować suczkę i produkować kundelki rasopodobne karmione resztkami ze stołu i odpadami z Biedronki, bo zawsze znajdą się potencjalni nabywcy

O tym decyduje moderator, nie Ty
omijaj moje konto szerokim łukiem, jeden wątek już mi zepsułaś.. ok?
dostałam potem sporo wiadomości co do Twojej osoby więc nawet mi się nie chce czytać Twoim wypowiedzi

Stary 2011-05-23, 11:40   #23
Garadiela
Zadomowienie

Taka madra jestes?Przykre bo z pseudo psa sie potrafi kupic i karmic go pedigree ale poczytac prawde i uswiadomic sobie pewnie rzeczy-procedery i ich szkoliwosc to juz nie laska?
A ublizaj sobie do woli,tylko o tobie to bedzie swiadczyc
Hahah popsułyśmy ci watek?Biedna jestes widocznie sa ludzie mdrzejsi od Ciebie i nie patrzacy tylko na czubek wlasnego nosa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 11:47   #24
anula12099
Raczkowanie

Cytat:
A ublizaj sobie do woli,tylko o tobie to bedzie swiadczyc
to był żart... a w tej chwili Ty obrażasz mnie,
ja Cię tylko o coś proszę, mam do tego prawo, tak ja Ty masz prawo miec to w d...

Stary 2011-05-23, 12:06   #25
Merys
Zakorzenienie

O matko, kolejny psiak, ktory trafil na tak nieodpowiedzialnego wlasciela. Biedactwo
Ludzie, darujcie sobie jakiekolwiek tlumaczenie, bo do tej osoby nic nie dotrze...
Merys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:07   #26
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
omijaj moje konto szerokim łukiem, jeden wątek już mi zepsułaś.. ok?
Chodzi o ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=526016? Każdy może tam zajrzeć i sam ocenić czy ci go "zepsułam"... Widzę, że jesteś konsekwentnie "miła" i odporna na wszelkie uwagi.

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
O matko, kolejny psiak, ktory trafil na tak nieodpowiedzialnego wlasciela. Biedactwo
Ludzie, darujcie sobie jakiekolwiek tlumaczenie, bo do tej osoby nic nie dotrze...
Mam podobne odczucia...

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

Edytowane przez lady opium
Czas edycji: 2011-05-23 o 12:08
lady opium jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:15   #27
Garadiela
Zadomowienie

Drugi watek rowniez "na poziomie" wnioskow jak i z tego co tu piszemy autorka nadal nie wyciagnela.Wina wszystkich wokół tylko nie jej
Piszesz ze jestes wrazliwa na krzywde zwierzat...Swietnie wiec czemu popierasz pseudo?
Nie razi cie jak suka rodzi co cieczke,ze speudo produkuja chore,czesto obarczone chorobami genetycznymi szczeniaki?Ze nie zywia dpowiednio psow,ze nie sa szczepione,odrobaczane a matka w zyciu pewnie weta nie widziala a o usg czy innych badaniach nie wspomne?
Ze to tylko dla pseudo zarobek i nic wiecej?
Nie razi cie jako milosnika zwierzat np taki widok?
http://img248.imageshack.us/img248/1866/72807057.jpg
http://img406.imageshack.us/img406/4...65714d41dd.jpg
http://img841.imageshack.us/img841/1...59851d41dd.jpg
http://img515.imageshack.us/img515/5222/75566604.jpg
a w rezultacie

http://img843.imageshack.us/img843/7...c401e6a2a1.jpg
http://img269.imageshack.us/img269/6646/1009608.jpg
http://www.calisia.pl/articles/10555...iku-13-05-2011
Bo mnie bardzo...

Czas edycji: 2011-05-23 o 12:25
Stary 2011-05-23, 12:52   #28
motylek1007
Zakorzenienie

nie wiem ile razy można prosić aby nie robic off topów kilometrowych

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości