Pytanie o maseczki termoaktywne - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-03, 19:03   #1
ejaros
Przyczajenie

Pytanie o maseczki termoaktywne

Mam bardzo zniszczone włosy, a dokładnie to przegrzane od prostownicy. Jak wyrwę któryś włos to jest taki poskrzywiany ( nie wiem jak to opisać). Fryzjer powiedział mi, że powinnam stosować maseczki, odżywki do włosów stosowane na gorąco tz. zawijam w turban i ogrzewam ( nie znam się na tym ), bo wtedy składniki wnikają do włosów.

Możecie mi polecić jakieś produkty tego typu? (wpisywanie w google maseczki termoaktywne itp. nic nie daje więc pytam)
ejaros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 19:49   #2
Paulinax123
Zadomowienie

Dot.: Pytanie o maseczki termoaktywne

moze WAXy ;> poszukaj sobie o nich na forum i w KWC
Paulinax123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 20:01   #3
Inka558
Raczkowanie

Mnie też podobnie "krzywią" się włosy, tyle że ja spaliłam farbowaniem, ale odżywek termoaktywnych typu np. Wax nie mogę stosować bo straaasznie dużo włosów mi wypada. A może wypróbujesz słynny Kallos Latte?
Inka558 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 08:20   #4
czekoladka1984000
Raczkowanie

Ja też mam strasznie zniszczone włosy od prostownicy i raz w tygodniu stosuję maskę Treatment Vax oraz 2 łyżeczki nafty + żółtko + łyżeczkę miodu. Piję także pokrzywę na porost włosków, żeby wyrosły nowe, silne i mocne A jak prostuję włoski to stosuje preparat BAByliss przeciw przegrzaniu włosków. Po tym wszystkim widzę, że moja kondycja włosów się poprawiła Ale na to, żeby były efekty trzeba trochę czasu.
Ale o nafcie, vax-ie i pokrzywie możesz przeczytać na naszym forum.

Edytowane przez czekoladka1984000
Czas edycji: 2009-03-04 o 08:24
czekoladka1984000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 08:07   #5
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inka558 Pokaż wiadomość
odżywek termoaktywnych typu np. Wax nie mogę stosować bo straaasznie dużo włosów mi wypada.
z poczatku to normalne, bo stare włosy są wypychane przez nowe i dlatego tyle wypada

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 08:49   #6
jacoco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejaros Pokaż wiadomość
Możecie mi polecić jakieś produkty tego typu? (wpisywanie w google maseczki termoaktywne itp. nic nie daje więc pytam)
mi fryzjer polecił produkty firmy eks. wiec kupiłam maskę, do stosowania po każdym myciu. zawijam włosy w przezroczysta folię, podgrzewam suszarką, zawijam w ciepły ręcznik (prosto z kaloryfera) i zostawiam na 10 - 15 min. spłukuję. Efekt? co miesiąc rozjaśniane włosy są miękkie, błyszczące, ładnie się ukłądają na efekty jednak 3ba zaczekac i uzbroic się w cierpliwość
jacoco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 10:07   #7
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejaros Pokaż wiadomość
Mam bardzo zniszczone włosy, a dokładnie to przegrzane od prostownicy. Jak wyrwę któryś włos to jest taki poskrzywiany ( nie wiem jak to opisać). Fryzjer powiedział mi, że powinnam stosować maseczki, odżywki do włosów stosowane na gorąco tz. zawijam w turban i ogrzewam ( nie znam się na tym ), bo wtedy składniki wnikają do włosów.

każda maseczka, którą podgrzejesz na włosach, będzie lepiej działała miałam kiedyś takie włosy, jak Ty (prostowanie, rozjaśnianie...), co prawda sukcesywnie je obcinałam tak, by się ich pozbyć, ale też starałam się je ratować, jak mogłam. mam jeszcze trochę tego na końcówkach, więc po kazdym myciu nakładam jedwab (Joanna, Wax) i olej kokosowy albo z ogórecznika (ale odrobinę). Jeśli zaś chodzi o maski, to dużo tego wypróbowałam swego czasu. Z droższych mogę polecić serię Absolut Repair L'Oreal Professionel albo serię z cementem Kerastase- na tak zniszczone włosy nieźle działają. Jeśli WAX to nie Henna Treatment- może jeszcze bardziej wysuszyć włosy. Lepszy będzie WAX firmy L'Biotica.

Do tego dobrze chociaż raz w tygodniu na parę godzin przed myciem włosów nałożyć jakiś olej albo miks olejowy (o olejach jest duuużo w wątku im poświęconym)- oleje naprawdę działają lepiej, niż sklepowe maseczki.

Ja, nawet jak nakładam odżywkę/ balsam do włosów owijam głowę folią i na to nakładam ręcznik i trzymam jakieś 10 minut.

Co do wspomnianych przez Koleżankę produktów firmy eks- faktycznie są dobre, moja fryzjerka daje mi czasami próbki z tej żółtej serii.

Aha, no i czy nie myślałaś o suszeniu włosów na dużej okrągłej szczotce? Wygląda to dużo lepiej, niż włosy wyprostowane prostownicą (nie są takie ulizane) i DUŻO mniej niszczy włosy. Oczywiście, trzeba mieć trochę wprawy, by wyciągnąć włosy na szczotce, ale nie jest to takie trudne.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-08, 11:55   #8
All_that_jazz
Zakorzenienie

Zdecydowanie polecam Kallos al Latte.
Nie wiem czy spodoba ci się zapach budyniu waniliowego ale działanie jest świetne.
Bardzo dobry jest też Gliss Kur- Balsam Płynny Jedwab albo Oil Nutritive.
All_that_jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości