|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pytanie o maseczki termoaktywne
Mam bardzo zniszczone włosy, a dokładnie to przegrzane od prostownicy. Jak wyrwę któryś włos to jest taki poskrzywiany ( nie wiem jak to opisać
![]() ![]() Możecie mi polecić jakieś produkty tego typu? (wpisywanie w google maseczki termoaktywne itp. nic nie daje więc pytam) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pytanie o maseczki termoaktywne
moze WAXy ;> poszukaj sobie o nich na forum i w KWC
![]()
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mnie też podobnie "krzywią" się włosy, tyle że ja spaliłam farbowaniem, ale odżywek termoaktywnych typu np. Wax nie mogę stosować bo straaasznie dużo włosów mi wypada. A może wypróbujesz słynny Kallos Latte?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja też mam strasznie zniszczone włosy od prostownicy i raz w tygodniu stosuję maskę Treatment Vax oraz 2 łyżeczki nafty + żółtko + łyżeczkę miodu. Piję także pokrzywę na porost włosków, żeby wyrosły nowe, silne i mocne
![]() ![]() Ale o nafcie, vax-ie i pokrzywie możesz przeczytać na naszym forum.
![]() Edytowane przez czekoladka1984000 Czas edycji: 2009-03-04 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego dobrze chociaż raz w tygodniu na parę godzin przed myciem włosów nałożyć jakiś olej albo miks olejowy (o olejach jest duuużo w wątku im poświęconym)- oleje naprawdę działają lepiej, niż sklepowe maseczki. Ja, nawet jak nakładam odżywkę/ balsam do włosów owijam głowę folią i na to nakładam ręcznik i trzymam jakieś 10 minut. Co do wspomnianych przez Koleżankę produktów firmy eks- faktycznie są dobre, moja fryzjerka daje mi czasami próbki z tej żółtej serii. Aha, no i czy nie myślałaś o suszeniu włosów na dużej okrągłej szczotce? Wygląda to dużo lepiej, niż włosy wyprostowane prostownicą (nie są takie ulizane) i DUŻO mniej niszczy włosy. Oczywiście, trzeba mieć trochę wprawy, by wyciągnąć włosy na szczotce, ale nie jest to takie trudne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie polecam Kallos al Latte.
![]() Nie wiem czy spodoba ci się zapach budyniu waniliowego ale działanie jest świetne. Bardzo dobry jest też Gliss Kur- Balsam Płynny Jedwab albo Oil Nutritive. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.