|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Poradnia rodzinna Poznań
poszukuje szybkiej i bezbolesnaj poradni w Poznaniu?? Kurs ksiadz nam odpuscił bo mieszkamy juz jakis czas razem
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Poradnia rodzinna Poznań
http://www.dr.archpoznan.org.pl/index0.html
w zakładce poradnia małżeńska znajdziesz plan działania wszystkich poradni małżeńskich w Poznaniu my chodziliśmy do Parafii Świętego Krzyża i było bardzo sympatycznie znajomi natomiast do św. Łukasza (to na Rusa) i tez polecają
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dziek serdecznie za namiary, powiedz mi bylas tylko na 3 spotkaniach czy wiecej, placiliscie? jak tak to ile?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
w poradni generalnie są trzy spotkania dwa w grupie i ostatnie indywidualne
my byliśmy na razie na dwóch na trzecie trzeba mieć wypełniony wykres chociaż tam gdzie my byliśmy trzecie spotkanie nie jest chyba konieczne jeśli bierze się pigułki antykoncepcyjne jak chcesz to możecie się tam wybrać już w ten piątek na 19 jest to co prawda drugie spotkanie ale kolejność nie ma znaczenia później zostanie ci tylko pierwsze w pierwszy piątek maja jak na razie nic nie płaciliśmy po drugim spotkaniu (nie zależnie od kolejności ich odbycia) można otrzymać zaświadczenie o ukończeniu
Edytowane przez Lonia Czas edycji: 2009-05-04 o 23:12 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Czy wszystkie poradnie i kursy muszą być po południu?
Mój PM pracuje tylko po południu, chyba się rozpłaczę... Można się umówić w jakiejś poradni na rano albo południe? Czy z góry narzucają godzinę?Dziewczyny, my mamy już dzidzie Czy w tej poradni nas zjedzą ? Już się tyle naczytałam o tych poradniach, że aż mi się włosy jeżą na samą myśl
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
klocuszek27 nie chyba nikogo tam nie jedzą
trudno mi powiedzieć jak taka poradnia będzie wyglądała w waszym przypadku na Twoim miejscu spróbowałabym gdzieś zadzwonić i się dowiedzieć czy np możesz przyjść sama (chociaż przeważnie na takich naukach jest kilkanaście osób wiec nawet nikt nie jest wstanie tego sprawdzić) albo idź na pierwsze spotkanie i porozmawiaj przecież to są tylko ludzie i z rożnymi sytuacjami się już na pewno spotkali coś ci poradzą może faktycznie będziesz chodziła sam a później skrzętnie w domu przekazywała swojemu TŻ polecam poradnię w której my byliśmy pani jest bardzo miła i wyrozumiała
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
A czy ta poradnia to musi być taka specjalna przykościelna? Bo kuzynka mojego narzeczonego powiedziała, że ona przed ślubem chodziła na spotkania do normalnego psychologa...
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Poproslabym wiecej szczegołow konkretnie o tej poradni
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ja mogę jeszcze dodać poradnię dominikańską, z której byłam bardzo zadowolona:
Dominikańskie Centrum Pomocy Rodzinie ul. Cicha 15 m 3 tel.: 852 88 58 |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
skwera
jeśli nie jest to zaznaczone na tym spisie w ostatnim okienku to nie trzeba się zapisywać wystarczy iść na pierwsze spotkanie i z tego co wiem ci znajomi się nie zapisywali i chyba coś płacili ale nie wiem ile i nie jestem pewna jak nie zapomnę to jutro się zapytam ale nie obiecuje bo mam ostatnio dużo spraw na głowie i ciągle o czymś zapominam
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Pamiętałam i pytałam
jakieś 20 zł od osoby
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
A czy za katechezę przedmałżeńską też się płaci?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Lonia wielkie dzieki, w czwartek sie tam wybieramy zobaczym jak to dokladnie wyjdzie, ale dzieki za pamiec
)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

znajomi natomiast do św. Łukasza (to na Rusa) i tez polecają
Mój PM pracuje tylko po południu, chyba się rozpłaczę... Można się umówić w jakiejś poradni na rano albo południe? Czy z góry narzucają godzinę?
Czy w tej poradni nas zjedzą ? Już się tyle naczytałam o tych poradniach, że aż mi się włosy jeżą na samą myśl