![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Angielska ciąża - problem
Witam wszystkie kobietki
![]() Jestem w 38 tygodniu ciąży, od początku prowadzoną jedynie przez położną w Anglii. Dziś byłam u lekarza, bardzo miła pani na powitanie spytała mnie po co do niej przyszłam, skoro się dobrze czuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Angielska ciąża - problem
Madziu, takie wyniki zdazaja sie bardzo czesto, nie masz sie czym przejmowac. Po prostu spokojnie poczekaj na wyniki dokladnej analizy
![]() Ja rowniez rodzilam w Anglii i tutaj tez bylam pod opieka najpierw poloznych, teraz korzystam z rad health visitors. Ta opieka jest inna, na pewno nie powiedzialabym, ze gorsza. Przede wszystkim kobiete w ciazy traktuja jak kobiete w ciazy, a nie jak chora i to mi tu zawsze odpowiadalo.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
moge Cie pocieszyc,tu opieka nad ciezarna jest inna,nie ma wizyt u lekarza,jest polozna i tyle,to wystracza,jezeli sa jakies problemy natychmiast sie o tym dowiesz,zadzwonia do Ciebie i poprosza abys przyszla do GP,i on Ci wszystko wyjasnie i skieruje na dalsze badania.
Ja co prawda nie mialam krwi w moczu ale mialam sporo bialych krwinek i wezwali mnie do GP,poszlam powtorzylam badanie i po prostu sie okazalo ze to infekcja drog moczowych,i jest to dosc :popularne: podczas ciazy
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ooo subskrybuje ten watek moze mnie tez niedlugo to szczescie spotka
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Heh opieka medyczna jest wspaniała, przez 9 miesięcy ciąży coś już o tym wiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
OOo pocieszylas mnie ja tez mam konflikt serologiczny z mezem. Moze wlasnie dlatego poronilam juz dwa razy. Ale zobaczymy. Czy mowilas lekarzowi czy midwife na pierwsze jwizycie o tym ze masz konflikt czy oni sami ci powiedzieli po badaniach jakichs?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o konflikt, to lekarzowi mówiłam, ale jego to raczej mało obchodziło, wszystkie sprawy prowadzi midwife. Przy pierwszej wizycie u niej miałam pobraną krew, przy następnej już wiedziała i poinformowała mnie o zastrzyku w 28tc i jeżeli przy porodzie wyjdą złe wyniki to dostanę kolejną dawkę. Myślę, że nie powinno być z tym żadnych problemów, wszędzie w papierach ciążowych mam naklejkę, że jest konflikt, także raczej nikt tego nie przeoczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ze sie tak glupio zapytam.... no bo jeszcze nie wiem o tym to wszystko ? tylko ten zastrzyk w 28 tygodniu i juz koniec ? wiem ze w dzisiejszych czasach ten konflikt jest prosty w rozwiazaniu ale nie myslalam ze az tak
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jna sie dowiedzialam o ciazy 2 dni temu.. jestem w angli od 2 miesiecy i nie jestem tu zarejestrowana... co mam zrobic zeby isc do lekarza? moge isc gdzies prywatnie.. moj facet jest tu zarejestrowany... ja jednak niestety nie. ijeszcze jedno pytanko.. idac do lekarza bralyscie paszport?albo jakis dokument?
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
o matko jak ja bym sie chciala dowiedziec o takim szczesciu..... ooo mow mi wssystko wszystko jestem strasznie podekscytowana
![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
gratuluje! urodzilam niedawno drugie dziecko w Anglii, obydwoje w domu ... z przyjemnoscia odpowiem na twoje pytania ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A wiec nie wiem co teraz zrobic.. jak juz wczesniej pisalam nie jestem tu zarejestrowana.. a wiec? co zrobic zeby isc do lekarza.. dla mnie i mojego TZ to cos nowego.. czy mozemy isc prywatnie do ginekologa? czy nie
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Prywatnie mzesz isc zawsze musisz tylko zaplacic ale idz do najblizszej placowki i popros o przydzielenie gp albo midwife bo jestes w ciazy.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
i tak wlasnie zrobie, dziekuje
![]()
![]() |
#16 |
|
Mischoko, mam nadzieje, ze twoje marzenie wkrotce sie spelni. poiglot91, to zalezy gdzie mieszkasz, ale generalnie nie powinnas miec problemow z rejestracja w lokalnej przychodni. W Anglii nie ma zwyczaju odwiedzania ginekologa, jesli nie ma problemow.
poiglot91, nie masz sie czym martwic. Popros swojego GP (jak juz go bedzisz miala), zeby skontaktowa cie z grupa poloznych, ktore dzialaja w twoim rejonie Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-09-17 o 13:01 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
no tak ale u mnie jest jeszcze jeden problem...wstydze sie nawet napisac bo wiem ze pewnie zaraz uslysze obrazliwe i brzydkie slowa skierowane w moim kierunku
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
|
nie zartuj, nikt cie nie bedzie obrazal
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje
![]() ![]()
![]() |
#21 |
|
kochanie, wiek to nie jest problem. za 8 miesiecy bedziesz juz pelnoletnia. ile lat ma twoj partner? braliscie pod uwage ewentualnosc bycia rodzicami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Teraz wiem ze moje zycie sie zmieni...Czas dorosnac i zaczac myslec... wszystko wydaje sie dla mnie takie trudne
![]() akurat bede juz mama kiedy bede pelnoletnia.. moj prezent na 18-stke dziekuje ze wyrozumialosc.. ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-09-17 o 13:03 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
jesli jestes pewna, ze mozesz liczyc na swojego partnera, to nie rozpaczaj ... jesli podjeliscie juz decyzje ze chcecie miec dziecko, to skup sie na pozytywach tego wydarzenia i je kultywuj ... smutne chwile same sie przypaletaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zasubskrybuję ten wątek, bo i mnie wkrótce może spotkać takie szczęście ![]() Jestem zaskoczona, że tu chodzi się w ciąży do położnej a nie do lekarza-to chyba zupełnie inaczej niż w Polsce. Muszę zawczasu zorientować się gdzie tu mam jakąś przychodnię i chyba w końcu postaramy się z mężem o NIN... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
jestem pewna, ale wiesz mam obawy ze sobie nie poradze w roli matki itp.. dzis mam juz humor lepszy rozmawialam z mama i wiem ze teraz musze zaczac dbac o siebie , jesc , brac witaminki i juz sie tak nie denerwowac bo zdrowie moje i dzidzi jest teraz najwazniejsze .. dziekuje jeszcze raz za wyrozumialosc wiele to dla mnie znaczy, bardzo wiele
![]()
![]() |
#26 |
|
nikt tego nie jest pewien ... niestety dzieciaki rodza sie bez instrukcji obslugi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz w sumie masz racje ze "nikt nie jest tego pewien"w sumie niewiadomo co zycie przyniesie ale trzeba sie trzymac i ufac ukochanym osoba i miec wiare ze bedzie dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
|
okolo 12 tyg ciazy wysla cie na scan czli USG ... podczas ktorego wstepnie zbadaja jak sie rozwija twoja ciaza i czy "fasolka" dobrze sie miewa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.