problem ze zranionym facetem - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2004-09-20, 08:35   #1
malaya
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 119

problem ze zranionym facetem

Witam,

Ta sprawa mêczy³a mnie przez ca³y weekend i w koñcu postanowi³am napisaæ. Chodzi o faceta. Pozna³am kogo¶ kto jest dla mnie najwspanialsz± osob± na ¶wiecie, ale mam problem. Dla niego najtrudniejsz± rzecz± jaka mo¿e byæ jest po prostu z wzajemno¶ci± siê zakochaæ, wszystkie kobiety, które kiedy¶ kocha³ rani³y go, a on jako bardzo wra¿liwy facet bardzo to prze¿ywa³. Do dzisiaj pamiêta jak to bardzo boli i przez to nie chce siê wi±zaæ. Ale z drugiej strony chcia³by mieæ kogo¶ kto sprawi, ze jego dzien mia³by wiêcej godzin, chcia³by kogo¶ kochaæ, chcia³by ¿eby mu kto¶ powiedzia³ czy ten krawat pasuje do tej koszuli, chcia³by kogo¶ przytuliæ po ciê¿kim dniu w pracy itd. Tylko, ze ten strach, ze kto¶ znowu go zrani i znowu bêdzie cierpia³ jest tak du¿y, ¿e nie mo¿e go pokonaæ. On ju¿ dosyæ d³ugo by³ sam i widzê, ¿e ta samotno¶æ zaczyna go mêczyæ i potrzebuje kogo¶ bliskiego, choæ mówi, ze nauczy³ siê ju¿ tak ¿yæ i umie sobie sam ze wszystkim radziæ.

Mam pytanie, co mam robiæ ¿eby on tak siê nie ba³ tego, ¿e go zraniê? Ja ju¿ mu mówi³am, ze nigdy go nie zraniê, bo wiem jak to boli. Co robiæ ¿eby mi zaufa³ i uwierzy³ w to co mowie?

M.
"Pielêgnuj swoje marzenia. Trzymaj siê swoich idea³ów. Maszeruj ¶mia³o wed³ug muzyki, któr± tylko Ty s³yszysz. Wielkie biografie powstaj± z ruchu do przodu, a nie z ogl±dania siê do ty³u." Paulo Coelho
malaya jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-09-20, 09:02   #2
Gonia1
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 527
Re: problem ze zranionym facetem

Ja mam tak± sam± sytuacjê, tyle ¿e odwrotn±, tzn. to ja bojê siê ufaæ mê¿czyznom. Kto¶ mnie kiedy¶ zrani³ i bojê siê ufaæ, mimo ¿e tak naprawdê brakuje mi blisko¶ci drugiej osoby.
Je¶li mogê Ci co¶ poradziæ, to przede wszystkim oprócz mówienia dawaj mu odczuæ ¿e jest dla Ciebie wa¿ny poprzez Twoje zachowanie. Uwa¿aj na to co mówisz i robisz. Z wra¿liwcami trzeba ostro¿nie, wiem to po sobie
S±dzê, ¿e wraz z up³ywem czasu on bêdzie Ci ufa³ coraz bardziej... bo, nie gniewaj siê, to ¿e mówisz mu ¿e go nie zranisz, nie przekonuje go; ca³kiem mo¿liwe ¿e poprzednie dziewczyny te¿ mu tak mówi³y, a potem by³o
Tak¿e mów mu o tym co czujesz ale te¿ dzia³aj!!
Powodzenia!!
Gonia1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-09-20, 09:34   #3
Ines1985
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 837

Mysle podobnie jak Gonia.
Przede wszystkim daj mu czas... Bron Boze nie naciskaj, to moze go tylko zniechecic. On musi nabrac do ciebie zaufania, przekonac sie ze jestes inna od tamtych "zlych" kobiet i ze go nie zranisz... Przekonuj go o tym nie tylko slowami ale i czynami. Badz jego przyjaciolka, okazuj mu szacunek i sympatie jaka go darzysz. Chyba nic wiecej nie da sie tutaj doradzic. Musisz po prostu postepowac delikatnie.
Powodzenia

Ines1985 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-09-20, 09:38   #4
paula78
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 34 839

hey
a ja mysle ¿e gdy spotykamy te w³a¶ciwa osobe to nie zastanawiamy sie nad tym czy jej ufamy czy tez nie ,czy mo¿e nas zranic ,po prostu jestesmy z ta osoba i juz .
mój T¯ tez zosta³ kopniêty z ty³ek przez dziewczyne z która by³ 7 lat ,zostawi³a go dla starszego bogatego go¶cia .T¯ ciê¿ko to przezy³ ,bywa³ potem z innymi kobietami ale tak dla przygody ,trafi³ na mnie i zakochalismy sie w sobie w³a¶ciwie od pierwszego spotkania ponad 5 lat temu .

brak zaufania dla drugiej osoby jest bardzo uci±¿liwe i niszcz±ce dla zwi±zku dlatego trzeba sie przynajmniej starac zaufac partnerowi .
pzdr i zycze powodzenia i cierpliwosci
paula

paula78 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.