|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() trójki na miejscu dwójek
córka nie ma górnych dwójek <siekaczy>
![]() zastanawiamy się nad przesunięciem trójek w miejsce dwójek, których nie ma . czy ktoś ma "zrobione" coś takiego ? jeśli tak to jak to wygląda ? czy jeżeli spiłuje się kły to nie ma efektu wampirzego uśmiechu ? jeżeli jest możliwość to proszę o załączenie fotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: trójki na miejscu dwójek
Mój kolega nie miał dwójek nosił aparat później miał spiłowane i teraz wygląda to świetnie. Niestety nie mam fotek ale efekt jest zdumiewający
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja mialam miec tego typu zabieg, jednak ortodontka stwierdziła że moze to być ryzykowne, bo w moim przypadku kły wielkości są jedynek i zaokrąglone dlatego efekt mogłby być niezadawalajacy. Najpierw radzę iśc do specjalisty o konsultacje, bedzie Pani wiedziała jakie opcje przed Pani dzieckiem są możliwe do zrealizowania.
Aparatka 23.12.2008 godzina 12:30 ![]() "Smutek to coś czego nienawidzę, ale to on ukształtował moje uczucia" BECK |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Ja mam właśnie tak zrobione ząbki ( od jakiś 10 lat). Miałam duże problemy z 2- psuły się od korzenia i niestety trzeba było wyrwać :/ Jedynki niestety mam martwe i niezbyt ładne. Właśnie zbieram kaskę by poprawić ten mój uśmiech. Efektu "wampirzego" nie mam. Ten kto nie wie, nawet nie jest w stanie się zorientować. W tamtych czasach aparaty były mało popularne, a rodzice nie bardzo troszczyli się o efekty na moich ząbkach. Nietety ja mam dosyć mało miejsca w buzi i po tym jak 8 wyrosły znów mam lekko wypchne te "dwójki- trójki"- zwłaszcza lewą :/ Jak córce zrobią ząbki to pilnuj by potem systematycznie nosiła aparat wyjmowany!!!! Ja właśnie nie pilnowałam tego - bo bylam tak zadowolona z uśmiechu ,że myślałam ze przecież nie trzeba. No i efekt jak już wspomniałam- ząbki nie tak równe, jak powinny być (dlatego foty nie dam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nie mam dwójek, moja mama nie ma dwójek i moja córka też nie.....
![]() U nas jak widać to rodzinne, problem widać było jedynie w trakcie wymiany mleczaków, z czasem reszta zębów się rozeszła i nie ma nawet małej szpary (szczególnie gdy wyrosły ósemki). U córki też nie ma żadnego problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.