|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy można wygrac walkę z łupieżem?
wydaje mi się, że chodzi o suchy łupież, gdyż mąż ma także przesuszoną skórę twarzy, jak i całego ciała. Nie mogę go zmobilizować do picia dużej ilości wody, a smaruje się kremami jedynie na wyraźne przypomnienie....
ale wracając do łupieży, macie może jakieś sprawdzone szampony faktycznie pomagające pozbyć się łupieżu? Pisałam na forum Dermatologia, ale tam poruszane są bardziej skomplikowane sprawy. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy można wygrac walkę z łupieżem?
jest taki szampon bardzo dobry czasem go reklamują tylko zapomniałam jak sie nazywa(inne dziewczyny pewnie powiedzą nazwe...kurcze ta moja skleroza) ale łupiez można zwalczyć jeszcze tym żeby płukac włosy po umyciu zimną woda ale dokładnie...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
A czy to nie na forum fryzjerskim powinien być ten post? (nieważne)
Znam parę osób używających nizoral i mówią że naprawdę im pomógł. Ja również mam czasami łupież ale zwykły szampon przeciwłupieżowy (Head&schoulders) rozwiązuje wszystkie moje problemy
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Suchy" łupież świetnie likwiduje Nizoral - do nabycia w aptece. Jest dość drogi, ale wystarczy kupić ze 2 saszetki i po kilku myciach problem z głowy - dosłownie. Ale niestety łupież ma to do siebie, że lubi wracać - przynajmniej ja tak mam. Dlatego profilaktycznie używam stale szamponów przeciwłupieżowych - takich zwykłaych z drogerii, np, Nivea lub Elseve przeciwłupieżowy do włosów suchych. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Moim skromnym zdaniem bardzo dobry jest Head&shoulders (ha nie wiem jak to się pisze
) Ja po każdym innym szamponie mam łupież, a jak umyję główkę tym to po około 2 myciach łupież znika. Powodzenia w walce
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
mi bardzo pomogl szampon przeciwlupiezowy z Joanny seria Rzepa pare umyc i nic juz nie mam !!!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Skuteczny jest Nizoral. Tylko trzeba go używać zgodnie z poleceniami na opakowaniu. Na początku włosy mogą wyglądać, jakby bardziej się przetłuszczały.
Bardzo dobry jest szampon Fitomedu do tłustych włosów. Pisało o nim wiele Dziewczyn. Oczywiście dobrze. Ja wyleczyłam nim łupież (przesuszenie skóry głowy) po szamponie E. Perma. Wypróbowałam jeszcze wiele innych tzw. szamponów profesjonalnych, po których miałam większy lub mniejszy łupież, i dopiero Fitomed mi pomógł. Kupiłam następne opakowanie (ok. 10,00) i pewnie długo zostanę mu wierna. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W aptece kupisz szampon firmy Stiefel. Jego nazwa to Polytar AF. Szampon bardzo śmierdzi dziegciem podczas mycia, ale pomumyciu, po około godzinie, a czasem nawet szybciej zapach ten znika. Zalecam przy nim stosowanie odżywki, żeby nawilżyć skórę głowy i włosy. Polytar AF firmy Stiefel kosztuje od 22 zł (tyle za niego płaciłam) do 25 zł. Jest go 150 ml, i jest on bardzo wydajny. Pozdrawiam
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
bbbbbbbbbbbbbbbb
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.