|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Poezja śpiewana
Przeszukująć trochę to forum, napotkałam się włąśnie na tematy związane z poezją śpiewaną, ulubinych artystów itp.
![]() Wieć wiedząc, że część kobiet lubi tą poezję, lub ma własne zdanie na ten temat, mam takie pytanie.... ![]() Jakie są funkcje poezji śpiewanej ? Przygotowuję właśnie się do ustnej matury z polskiego i przydałoby się w koncu coś napisać Z tych materiałów co mam zakres poezji śpiewanej jest bardzo wielki i wyrażanie tej poezji także od spokojnych piosenek przy akompaniamencie gitary, piosenki śpiewane podczas wojny przez żołnierzy do hip-hopu czy rapu... ![]() Z góry dziękuję za waszą pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Poezja śpiewana
Moim zdaniem poezja śpiewana łatwiej trafia do odbiorców. Mówię to na swoim przykładzie, bo gdyby nie, chociażby, Grechuta, wielu utworów (aż wstyd się przyznać) na pewno bym nie znała.
Druga rzecz jest taka, że zwykle muzyka łatwiej zapada w pamięć i na pewno jest ciekawsza w odbiorze niż suchy tekst. To jest moja opinia, nie wiem, co sądzą inni
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Poezja śpiewana
dziękuję za odpowiedź bardzo się przyda
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.