|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mój decoupage
Witam serdecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mój decoupage
zdjęcie nr 4 i zdj. nr 8 - cuda!
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dziękuję za miłe słowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Osiołek z zakątka :)
|
Jak na początek to prace bardzo starannie wykonane
![]() ![]() ![]() Główna uwaga - i właściwie jedyna - źle dobierasz kolor do serwetek. Masz chyba białą farbę a to wymaga domalowania dookoła motywów. Gdybyś użyła farby w kierunku ecru (pastelowa orchidea albo biała czekolada albo coś w tym odcieniu) to prawdopodobnie nie byłoby tego problemu, że motyw wyraźnie odstaje kolorystycznie od podłoża. Używając białej farby musisz szukać serwetek na białym tle albo zdecydować się na syzyfową pracę i podmalowywać motyw dookoła, żeby nie było widać, że jest "dołożony" tylko że się wtopił w otoczenie ![]() ![]() Najbardziej podoba mi się szkatułka z przetarciami, z motywem chiacynta. Jest bardzo ładna (pomijają brak wtopienia motywu w tło). No i taca jest bardzo ładna, fajnie udało Ci się usunąć kolor serwetki i dzięki temu taca wygląda profesjonalnie. Na jajku widać, że za mało ma warstw lakieru - ale rozumiem ból w lakierowaniu jajców ![]() Ogólnie bardzo ładne początki ![]() ![]() I witaj wśród pozytywnie zarażonych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuję
![]() Farba nie jest biała, ale kremowo-beżowa (Dekoral). Ale mimo wszystko ciężko jest mi zgubić ten brzeg serwetki. W tacach i desce do krojenia próbowałam cieniować patyną ciekłą. I też nie jestem zadowolona z efektu jaki uzyskałam. Ale masz rację praktyka czyni mistrza. A jajko było tylko raz polakierowane przed zrobieniem zdjęcia. Dziękuję za rady Pupilu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() Najważniejsze, że zaczęłaś i wiesz o co chodzi, reszta przyjdzie z czasem. Trenuj, podglądaj, pytaj o pokazuj swoje prace ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ładne prace i zgadzam się z innymi troszeczkę widać brzegi,ale to nic i tak ładne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nadal się uczę, a oto wynik mojej nauki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Pudełeczko i to ostatnie z nożami wyszły bardzo fajnie. To malowane ręcznie czy jakieś naklejki? Widziałam i takie i takie już w przeszłości.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
piękna precyzyjna praca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładnie wychodzą Ci przecierki
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
szkatułka i ten stojak na noże są cudne
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.