![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() kto miał ślub w sierpniu ???
Mam wątpiwości co do wybranej daty ślubu. Mnie i mojemu ukochanemu zawsze podobał sie miesiąc sierpień i też postanowiliśmy pobrac się 23 sierpnia 2008 roku. Ale jak z kimś rozmawiamy to każdy nam wmawia że jest to miesiąc upalny i nieodpowiedni na wesele. No a my nie mamy sali klimatyzowanej. Prosze napiszcie mi jaką pogodę mieliście w sierpniu na swoim weselu, bo nie wiemy czy nie przełożyc daty ślubu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kto miał ślub w sierpniu ???
Ee, głupoty - o wiele cieplejszy jest czerwiec i lipiec, w sierpniu wieczór już się robi szybciej i szybciej następuje wieczorne ochłodzenie.
My pobieraliśmy się w sierpniu - siódmego. Pogoda była ładna, piękny słoneczny dzień, ale nie było upału - słowem, na wesele w sam raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
Wiesz aż odetchnęłam z ulgą po Twojej wypowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
nie ma chyba jednoznacznej odpowiedzi na twoje pytanie. wszystko zalezy od sierpnia
![]() ![]() kilka lat wczesniej znajoma brala slub wlasnei w sierpniu i....byl taaaaki upal, ze nie mozena bylo wytrzynac!! sala bez klimatyzacji, mala, duzo gosci...nei wspominam tego wesela milo. jesli chcecie wesele w sierpniu - zrobcie. jak ma lac to i w lipcu i w wrzesniu bedzie lalo, a jak ma byc ladnei to i w grudniu bedzie ![]() nasz cywisny byl w listopadzie i bylo tak cieplo, ze mialam suknie z rekawkiem 3/4, a moj maz doslownie pocil sie w garniturze!!! ![]() powodzenia w wybieraniu daty slubu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja w sierpniu 2005 mialam deszcz, deszcz, deszcz....
Ale juz nastepnego dnia swiecilo piekne slonce, wiec tak naprawde chyba nigdy nic nie wiadomo ![]() Powodzonka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Według mnie to bardzo ładny miesiąc i sama również staram się namówić mojego Misia na sierpień. Wy wybraliście 23.08.08 r., a ja myślę o 16.08.08 r. - zobaczymy, co na to moja druga połówka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
16.08 też ładnie, ja chce miec 16 wieczór panieński bo 15.08 mam urodzinki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Moj kuzyn mial slub 23 sierpnia 2005 i na pewno bylo slonce wtedy i cieplo (nie pamietam juz czy upal byl duzy),ale wieczor juz byl chlodny. Powodzenia
![]() My wybralismy 13 wrzesien 2008 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
23.08.2008 to też moja data
![]() Dwa lata temu byłam na weselu szwagierki, odbył się właśnie w sierpniu i nie zgrzałam się na nim tak mocno jak 4 lata wcześniej na ślubie siostry a to był WRZESIEŃ ![]() Na Twoim miejscu trzymałabym sie swojej daty i z niecierpliwością oczekiwała tej chwili ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
My też wybraliśmy 23.08.2008. I jesteśmy bardzo zadowoleni z tej daty
![]()
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam ps. nie przekładałabym z takiego powodu ślubu ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Już na pewno 16.08.08 r. Wszystko zaplanowane, a większość spraw załatwiona - zostały same papierkowe formalności.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
My braliśmy slub 13 sierpnia 2005 r. było ciepło ale nie upalnie i nawet ciutke deszczykiem pokropiło ale chyba na szczęście bo dzionek był słoneczny. Wieczorkiem nie było zaciepło. Natomiast w poprawiny było dużo cieplej zarówno w dzień jak i w nocy.
Zreszta na pogodę teraz nie ma reguły. Sama widzisz co się dzieje. Nawet w styczniu cieplutko było a zimy brak. Więc nie ma się czym sugerować ![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
My braliśmy ślub 18 sierpnia tego roku. Było gorąco, chociaz nie upalnie. Dało się jakoś wytrzymać. Najbardziej zaskoczyła nas noc, bo w sierpniu zwykle noce są juz chłodniejsze a u nas było naprawde gorąco. To była jedna z najcieplejszych nocy w sierpniu.
Ale sierpień jest piękny na ślub, wydaje mi się, że taki akurat. Lipiec jest z kolei najbardziej deszczowy, a najgorętszy czerwiec. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
![]()
Nasz wspaniały dzień to 11 sierpnia tego roku. Pogoda była fantastyczna. Nie było gorąco, ale ciepło. Jak podjechaliśmy pod kościół to pokropiło ale tak że po 2 minutach wysiadając z samochodu wcale już nie padało (chociaz trudno powiedzieć że był to deszcz). Każdy się śmiał że Bóg pokropił na nas z nieba na znak błogosławienstwa- taki to był deszcz. Wieczorkiem już się ochłodziło ale gościom którzy chcieli się przewietrzyć nie było zimno mimo że ubrani byli na krótki rękaw. Oczywiście nie można przewidzieć pogody i to co pisały dziewczyny powyżej jest prawdą. Nie mamy wpływu na pogodę w dniu ślubu chociaz bardzo byśmy tego chciały Także miłego wybierania daty życzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
My także 23.08.2008 - śmiejemy się, ze na zaproszeniach będzie notka - "prosimy się nie fatygować gdy będzie powyżej 30 stopni - zapraszamy wówczas na kolejny termin..." Strasznie zawsze się pocę mój TŻ też
![]() ![]()
![]() |
#18 | ||
Raczkowanie
|
kto miał ślub w sierpniu ???
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-04 o 14:04 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Sierpień to bardzo piękny miesiąc... mówię tak, bo sama brałam ślub 25.08.07 i jedyne, co mogę na dzień dzisiejszy to polecać... Wybraliśmy sierpień myśląc głównie o pogodzie (wydawało nam się, że pogoda będzie gwarantowana). Wprawdzie mieliśmy przecudną pogodę -ciepło i słonecznie, jednak ten rok był naprawdę wyjątkowy... non stop zapowiadano niskie, jak na lato temperatury i deszcze... ach, cóż nam się udało. Dodatkowym plusem, jest fakt, że nasze rocznice, zawsze będziemy mieć w wakacje, więc na pierwszą już planujemy jakiś szalony wypad...
wiele rzeczy idzie zaplanować na wesele, jednak niestety nie pogodę... gorąco możesz mieć w każdy miesiąc (ostatnio zaskoczył upalny maj i czerwiec)... Jak dla mnie nie ma co się martwić na zapas, bo po co się niepotrzebnie stresować, na pewne rzeczy nie mamy wpływu!!! Życzę powodzenia i pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
A my bedziemy miec 30.08.2008 i mnie wystarszono,ze to tuż przed rozpoczeciem roku szkolnego a na rozpoczecie roku zawsze pada...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
My datę mamy wyznaczoną na 16 sierpnia 2008 roku. Najważniejsze, żeby tylko nie padało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
my mielismy 15 sierpnia i bylo bardzo fajnie zreszta wiekszosc czasu zabawa trwa w nocy! a wg mnie lepiej miec w miare ciepla noc niz mrozna np. grudniowa.... no ale to kazdy jak woli....
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Nasz slub byl 7-ego sierpnia, i pogoda byla odpowiednia, nie za goraco ale tez nie padalo. To lipiec jest naupalniejszym miesiacem, pozatym zabawa trwa na calego dopiero po zmroku wiec bedzie i gdzie sie ochlodzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
My też ślubowaliśmy 25 sierpnia 2007.
Przez pierwsze dwa tygodnie sierpnia padało, później przyszły drastyczne upały, i akurat na 25 ochłodziło się do 24-27 stopni. Więc ogólnie loteria. Nam się udało - na zdjęciach świeci słońce, w kościele witraże miały piękne podświetlenie, ogólnie mieliśmy dużo szczęścia. A wieczór był już idealnie chłodny.
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ja też miałam ślub w sierpniu i był upał ogromny nie było klimatyzowanej sali ale wszyscy bawili się świetnie.Lepiej jak jest ładna pogoda niż gdyby padało czy było pochmurnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
My będziemy ślubować 30 sierpnia 2008 r.... Upał? Hymmm ja tam bym bardziej się obawiała zimna.... Biorąc pod uwagę, że w zeszłym roku pod koniec sierpnia chodziłam w grubym polarze zapinanym pod szyję, to już po zaręczynach zamówiliśmy z moim TŻ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
my również mamy datkę 23.08.2008 i mammmmm nadzieje ze bedzie pieknie oby nie padało tylko i wiało bo tego nie lubie a tym bardziej nie chce mieć bolerka heheh
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
daget to skoro zamowilas juz pogode
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
kasiuleks bardzo miło się dowiedzieć, że ślubujecie w ten sam dzień co my. Mama nadzieję, że pogoda nam i wam dopisze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.