kto miał ślub w sierpniu ??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-15, 12:21   #1
wesoła mysia
Przyczajenie

Question

kto miał ślub w sierpniu ???

Mam wątpiwości co do wybranej daty ślubu. Mnie i mojemu ukochanemu zawsze podobał sie miesiąc sierpień i też postanowiliśmy pobrac się 23 sierpnia 2008 roku. Ale jak z kimś rozmawiamy to każdy nam wmawia że jest to miesiąc upalny i nieodpowiedni na wesele. No a my nie mamy sali klimatyzowanej. Prosze napiszcie mi jaką pogodę mieliście w sierpniu na swoim weselu, bo nie wiemy czy nie przełożyc daty ślubu.
wesoła mysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-15, 13:08   #2
primavera
Zakorzenienie

Dot.: kto miał ślub w sierpniu ???

Ee, głupoty - o wiele cieplejszy jest czerwiec i lipiec, w sierpniu wieczór już się robi szybciej i szybciej następuje wieczorne ochłodzenie.
My pobieraliśmy się w sierpniu - siódmego.

Pogoda była ładna, piękny słoneczny dzień, ale nie było upału - słowem, na wesele w sam raz
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-15, 13:57   #3
wesoła mysia
Przyczajenie

Talking Dot.: kto miał ślub w sierpniu ???

Wiesz aż odetchnęłam z ulgą po Twojej wypowiedzi
Stary 2007-05-15, 14:33   #4
bienioka
Rozeznanie

nie ma chyba jednoznacznej odpowiedzi na twoje pytanie. wszystko zalezy od sierpnia . ja tez mialam slub w sierpniu (16.08.2006). pogoda byla rewelacyjna. baaaardzo ciepno, ale nie upalnie. slonko swiecilo caly czas. w poprawiny bylo nawet jeszcze cieplej. na sali mielismy jednak klimatyzajce. mielismy jednak szczescie z pogoda. kazdy chyba wie jaki byl zeszloroczny sierpien. kuzyn mial wesele 2 tyg wczesniej i caly czas lalo!! bylo zimno i brzydko. nawet goscie pzrez kosiolem nie mogli zlozyc zyczen, bo byla ulewa. o plenerze tez mogli zapomniec

kilka lat wczesniej znajoma brala slub wlasnei w sierpniu i....byl taaaaki upal, ze nie mozena bylo wytrzynac!! sala bez klimatyzacji, mala, duzo gosci...nei wspominam tego wesela milo.

jesli chcecie wesele w sierpniu - zrobcie. jak ma lac to i w lipcu i w wrzesniu bedzie lalo, a jak ma byc ladnei to i w grudniu bedzie

nasz cywisny byl w listopadzie i bylo tak cieplo, ze mialam suknie z rekawkiem 3/4, a moj maz doslownie pocil sie w garniturze!!!

powodzenia w wybieraniu daty slubu.
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 19:16   #5
asiula_n
Rozeznanie

Ja w sierpniu 2005 mialam deszcz, deszcz, deszcz....

Ale juz nastepnego dnia swiecilo piekne slonce, wiec tak naprawde chyba nigdy nic nie wiadomo

Powodzonka!
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-17, 17:20   #6
evi26
Raczkowanie

GG do evi26 Send a message via Skype™ to evi26

Według mnie to bardzo ładny miesiąc i sama również staram się namówić mojego Misia na sierpień. Wy wybraliście 23.08.08 r., a ja myślę o 16.08.08 r. - zobaczymy, co na to moja druga połówka
evi26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-18, 14:54   #7
wesoła mysia
Przyczajenie

16.08 też ładnie, ja chce miec 16 wieczór panieński bo 15.08 mam urodzinki więc imprezki będą się darzyc. Życzę powodzonka w przekonywaniu drugiej połówki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-18, 20:44   #8
agaciq
Raczkowanie

Moj kuzyn mial slub 23 sierpnia 2005 i na pewno bylo slonce wtedy i cieplo (nie pamietam juz czy upal byl duzy),ale wieczor juz byl chlodny. Powodzenia

My wybralismy 13 wrzesien 2008
agaciq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-18, 21:24   #9
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

23.08.2008 to też moja data i nie mam żadnych obaw, przecież wesele przy założeniu że będzie upalnie nie zaczyna się w samo południe kiedy słońce najbardziej daje czadu.Warto zwrócić uwage na godzine ceremoni ślubnej.W lecie (tak mi radzono) najlepiej zamawiać godziny od 16.00 właśnie ze względu na możliwość gorąca.

Dwa lata temu byłam na weselu szwagierki, odbył się właśnie w sierpniu i nie zgrzałam się na nim tak mocno jak 4 lata wcześniej na ślubie siostry a to był WRZESIEŃ .Także wszystko zależy od pogody.Ryzyko upałów jest nie tylko w sierpniu ale i w czerwcu, lipcu, wrześniu.

Na Twoim miejscu trzymałabym sie swojej daty i z niecierpliwością oczekiwała tej chwili . to jeszcze (patrząc na mój suwak) 1 rok 3 miesiące i 5 dni

Pozdrawiam
Stary 2007-05-18, 22:21   #10
gosiunia22
Zadomowienie

My też wybraliśmy 23.08.2008. I jesteśmy bardzo zadowoleni z tej daty

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-19, 17:35   #11
_Iguana_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wesoła mysia Pokaż wiadomość
Mam wątpiwości co do wybranej daty ślubu. Mnie i mojemu ukochanemu zawsze podobał sie miesiąc sierpień i też postanowiliśmy pobrac się 23 sierpnia 2008 roku. Ale jak z kimś rozmawiamy to każdy nam wmawia że jest to miesiąc upalny i nieodpowiedni na wesele. No a my nie mamy sali klimatyzowanej. Prosze napiszcie mi jaką pogodę mieliście w sierpniu na swoim weselu, bo nie wiemy czy nie przełożyc daty ślubu.
wydaję mi się, ze ciężko się kierowac potencjalną pogodą bo u nas w Polsce to nic nie wiadomo, ja miałam ślub w zeszłym roku w czerwcu i w pobliżu mojej daty 17 czerwiec było bardzo gorąco, upalnie, a w nasz dzień nie było tak gorąco i dało się na sali wytrzymać
pozdrawiam
ps. nie przekładałabym z takiego powodu ślubu

Jestem żonką!!! http://suwaczki.waszslub.pl/img-2006061700300330.png
Już mgr inż
_Iguana_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-02, 15:13   #12
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Ja też biorę ślub dokładnie tego dniaNie sądzę, zeby były straszne upały.Pod wieczór robi się już chłodno
Pozdrawiam

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-03, 06:02   #13
evi26
Raczkowanie

GG do evi26 Send a message via Skype™ to evi26

Już na pewno 16.08.08 r. Wszystko zaplanowane, a większość spraw załatwiona - zostały same papierkowe formalności.

evi26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-03, 11:56   #14
kindzia1984
Wtajemniczenie

My braliśmy slub 13 sierpnia 2005 r. było ciepło ale nie upalnie i nawet ciutke deszczykiem pokropiło ale chyba na szczęście bo dzionek był słoneczny. Wieczorkiem nie było zaciepło. Natomiast w poprawiny było dużo cieplej zarówno w dzień jak i w nocy.

Zreszta na pogodę teraz nie ma reguły. Sama widzisz co się dzieje. Nawet w styczniu cieplutko było a zimy brak. Więc nie ma się czym sugerować

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 10:55   #15
Argania
Przyczajenie

GG do Argania

My braliśmy ślub 18 sierpnia tego roku. Było gorąco, chociaz nie upalnie. Dało się jakoś wytrzymać. Najbardziej zaskoczyła nas noc, bo w sierpniu zwykle noce są juz chłodniejsze a u nas było naprawde gorąco. To była jedna z najcieplejszych nocy w sierpniu.
Ale sierpień jest piękny na ślub, wydaje mi się, że taki akurat. Lipiec jest z kolei najbardziej deszczowy, a najgorętszy czerwiec.
Argania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-13, 09:59   #16
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: kto miał ślub w sierpniu ???

Nasz wspaniały dzień to 11 sierpnia tego roku. Pogoda była fantastyczna. Nie było gorąco, ale ciepło. Jak podjechaliśmy pod kościół to pokropiło ale tak że po 2 minutach wysiadając z samochodu wcale już nie padało (chociaz trudno powiedzieć że był to deszcz). Każdy się śmiał że Bóg pokropił na nas z nieba na znak błogosławienstwa- taki to był deszcz. Wieczorkiem już się ochłodziło ale gościom którzy chcieli się przewietrzyć nie było zimno mimo że ubrani byli na krótki rękaw. Oczywiście nie można przewidzieć pogody i to co pisały dziewczyny powyżej jest prawdą. Nie mamy wpływu na pogodę w dniu ślubu chociaz bardzo byśmy tego chciały Także miłego wybierania daty życzę.

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-14, 20:08   #17
ksylwia
Zadomowienie

My także 23.08.2008 - śmiejemy się, ze na zaproszeniach będzie notka - "prosimy się nie fatygować gdy będzie powyżej 30 stopni - zapraszamy wówczas na kolejny termin..." Strasznie zawsze się pocę mój TŻ też
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 13:34   #18
fanula
Raczkowanie

kto miał ślub w sierpniu ???

Cytat:
miałam 11 sierpnia i na nic bym tego nie zamieniła

Cytat:
Napisane przez Jolinek Pokaż wiadomość
Nasz wspaniały dzień to 11 sierpnia tego roku. Pogoda była fantastyczna. Nie było gorąco, ale ciepło. Jak podjechaliśmy pod kościół to pokropiło ale tak że po 2 minutach wysiadając z samochodu wcale już nie padało (chociaz trudno powiedzieć że był to deszcz). Każdy się śmiał że Bóg pokropił na nas z nieba na znak błogosławienstwa- taki to był deszcz. Wieczorkiem już się ochłodziło ale gościom którzy chcieli się przewietrzyć nie było zimno mimo że ubrani byli na krótki rękaw. Oczywiście nie można przewidzieć pogody i to co pisały dziewczyny powyżej jest prawdą. Nie mamy wpływu na pogodę w dniu ślubu chociaz bardzo byśmy tego chciały Także miłego wybierania daty życzę.
popieram w calej rozciagłosci wypowiedzi

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-10-04 o 14:04 Powód: post pod postem
fanula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 13:06   #19
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
My braliśmy slub 13 sierpnia 2005 r. było ciepło ale nie upalnie i nawet ciutke deszczykiem pokropiło ale chyba na szczęście bo dzionek był słoneczny. Wieczorkiem nie było zaciepło. Natomiast w poprawiny było dużo cieplej zarówno w dzień jak i w nocy.
Też w tym dniu braliśmy ślub, pogoda dokładnie taka jak piszesz, wieczorkiem już było chłodno, ale za to po tym weekendzie zrobiła się przepiękna pogoda i trochę upalna - akurat na podróż poślubną nad nasze polskie morze
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-18, 14:54   #20
malaj
Raczkowanie

Sierpień to bardzo piękny miesiąc... mówię tak, bo sama brałam ślub 25.08.07 i jedyne, co mogę na dzień dzisiejszy to polecać... Wybraliśmy sierpień myśląc głównie o pogodzie (wydawało nam się, że pogoda będzie gwarantowana). Wprawdzie mieliśmy przecudną pogodę -ciepło i słonecznie, jednak ten rok był naprawdę wyjątkowy... non stop zapowiadano niskie, jak na lato temperatury i deszcze... ach, cóż nam się udało. Dodatkowym plusem, jest fakt, że nasze rocznice, zawsze będziemy mieć w wakacje, więc na pierwszą już planujemy jakiś szalony wypad...
wiele rzeczy idzie zaplanować na wesele, jednak niestety nie pogodę... gorąco możesz mieć w każdy miesiąc (ostatnio zaskoczył upalny maj i czerwiec)... Jak dla mnie nie ma co się martwić na zapas, bo po co się niepotrzebnie stresować, na pewne rzeczy nie mamy wpływu!!!
Życzę powodzenia i pozdrawiam cieplutko
malaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-12, 07:15   #21
anisia
Raczkowanie

A my bedziemy miec 30.08.2008 i mnie wystarszono,ze to tuż przed rozpoczeciem roku szkolnego a na rozpoczecie roku zawsze pada...
anisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-12, 09:09   #22
malutka_24
Wtajemniczenie

My datę mamy wyznaczoną na 16 sierpnia 2008 roku. Najważniejsze, żeby tylko nie padało Salę mamy na szczęście klimatyzowaną, więc gorąco nam nie straszne
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-04, 21:46   #23
memka87
Raczkowanie

my mielismy 15 sierpnia i bylo bardzo fajnie zreszta wiekszosc czasu zabawa trwa w nocy! a wg mnie lepiej miec w miare ciepla noc niz mrozna np. grudniowa.... no ale to kazdy jak woli....
memka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-07, 18:18   #24
JagnaK
Zadomowienie

Nasz slub byl 7-ego sierpnia, i pogoda byla odpowiednia, nie za goraco ale tez nie padalo. To lipiec jest naupalniejszym miesiacem, pozatym zabawa trwa na calego dopiero po zmroku wiec bedzie i gdzie sie ochlodzic
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-07, 20:15   #25
rav12345
Wtajemniczenie

My też ślubowaliśmy 25 sierpnia 2007.

Przez pierwsze dwa tygodnie sierpnia padało, później przyszły drastyczne upały, i akurat na 25 ochłodziło się do 24-27 stopni. Więc ogólnie loteria. Nam się udało - na zdjęciach świeci słońce, w kościele witraże miały piękne podświetlenie, ogólnie mieliśmy dużo szczęścia. A wieczór był już idealnie chłodny.
Stary 2008-02-18, 10:54   #26
Iwona 26
Przyczajenie

Ja też miałam ślub w sierpniu i był upał ogromny nie było klimatyzowanej sali ale wszyscy bawili się świetnie.Lepiej jak jest ładna pogoda niż gdyby padało czy było pochmurnie.
Iwona 26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 18:58   #27
daget
Zakorzenienie

GG do daget

My będziemy ślubować 30 sierpnia 2008 r.... Upał? Hymmm ja tam bym bardziej się obawiała zimna.... Biorąc pod uwagę, że w zeszłym roku pod koniec sierpnia chodziłam w grubym polarze zapinanym pod szyję, to już po zaręczynach zamówiliśmy z moim TŻ słoneczną pogodę na nasz ŚLUB. Mam nadzieję, że się spełni...
daget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 21:57   #28
edytaaaaaa
Przyczajenie

my również mamy datkę 23.08.2008 i mammmmm nadzieje ze bedzie pieknie oby nie padało tylko i wiało bo tego nie lubie a tym bardziej nie chce mieć bolerka heheh
Stary 2008-03-08, 10:47   #29
kasiuleks
Rozeznanie

daget to skoro zamowilas juz pogode to mam nadzieje ze i dla mnie bedzie ladna slubujemy tego samego dnia pozdrawiam
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 21:11   #30
daget
Zakorzenienie

GG do daget

kasiuleks bardzo miło się dowiedzieć, że ślubujecie w ten sam dzień co my. Mama nadzieję, że pogoda nam i wam dopisze.
daget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości