Podstawy szafy nastlatki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-20, 17:05   #1
33Claudie33
Raczkowanie

Question

Podstawy szafy nastlatki

Chciałabym zapytać się jakie ciuchy każda nastolatka powinna mieć w swojej szafie? Chodzi mi o takie rzeczy które będą dość uniwersalne, ale będą dobrze wyglądać na nastolatkach.

Wiem, że były już podobne wątki, jednak dotyczyły szafy dorosłych. A mi chodzi o młodzieżowe ubrania... Co nie znaczy, że odrzucam od razu klasyczne fasony itp.
Proszę o radę, bo zamierzam wraz z wiosną zrobić porządki w szafie i nie wiem od czego zacząć...
33Claudie33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 17:13   #2
carpaibex
Zakorzenienie

Dot.: Podstawy szafy nastlatki

A ile dokładnie masz lat ?
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 17:23   #3
trupiegi
Zadomowienie

Pewnie się nie znam, bo jako nastolatka ubierałam się byle jak z racji skromnych funduszy. Na pewno musisz mieć bluzę z kapturem na mokre dni, jeansy, jednokolorowy sweter/golf, jeansową kurteczkę, a z bardziej oficjalnych - żakiet lub bolerko, białą koszulę, czarną/szarą/granatową ołówkową spódnicę, kozaki, buty na obcasie (nie musi być wysoki).

Najważniejsze, żebyś czuła się dobrze w tym, co nosisz. Postaw na wygodę (pewnie chodzisz do szkoły, więc nie musisz nosić na co dzień szpilek czy koszul, spódnic). Unikaj odsłoniętego brzucha, rozdeptanych adidasów, spadajacych spodni i niedopasowanej pstrokacizny - to mnie, 23-latkę, drażni i odbiera apetyt...
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek.
trupiegi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 17:47   #4
201704051255
Konto usunięte

jak zauwazylam znienawidzone przez wizazanki odkryte brzuchy krolowaly na pokazach mody
ale fakt malo ktora z nas ma taki brzuszek zeby go pokazywać
a rozdeptane adidasy sa wygodne, w kazdym wieku

biala bluzka na rozne szkolne uroczystosci i buty na obcasie obowiazkowe, ale olowek mozesz zastapic czarna mini, ktora jest mneij oficjalna i mzoesz ja nosic na codzien, lub po prostu czarnymi rurkami dzinsowymi - ja majac ograniczone fundusze nie kupowalabym spodniczki, ktora zakladam 2x w roku na rozpoczecie i zakonczenie szkoly
niebieskie dzinsy
teraz sie chyba nosi trampki
sportowa bluze
czarna/biala bluzeczke t-shirtowa ale bardziej kobieca np z dekoltem albo z cieniutkiej bawelny
koszulki na ramiaczka
jakis zywy sweterek, np czerwony rozpinany

chociaz w sumie ja jako nastolatka nosilam krotkie dzinsowe spodenki, skarpety do aerobiku i czerwone lajkrowe legi a do tego czarna sportowa bluze
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 17:48   #5
Eseczkaaa
Raczkowanie

Może ja coś doradzę, z racji tego, że mam jeszcze naście lat
Przede wszystkim:
- biały i czarny top- pasuje zarówno do spodni, jak i spódniczek
- ciemne rurki (chyba, że wolisz te o prostych nogawkach)
- wsponiana już spódniczka, przed kolano, te dłuższe wyglądają jak dla pań w średnim wieku
- kardigan w pastelowym kolorze
- kilka t-shirtów (białe, jasny róż, błękit itp.)
- kilka par kolczyków (jeżeli masz przekłute uszy), ważne żeby były oryginalne
- kilka bransoletek (drewniana w kwiaty, jakaś na wyjście, inna na dyskotekę)
- ciekawe wisiorki (lubię te z h&m )
- 3 chustki pasujące do ubrań
- dżinsowe krótkie spodenki
- dżinsowa katanka
- baleriny
- botki
- opaska do włosów (w kwiaty, z kokardą, co kto lubi)
- rajstopy (w kropki, kwiaty, serduszka)
- trampki
- legginsy (najlepiej czarne, bo uniwersalne)
- tunika

Na razie tyle przyszło mi na myśl, jeżeli o czymś zapomniałam, to dopiszę
-
Eseczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 20:18   #6
mon88
Zadomowienie

No to moim zdaniem:

dwie pary idealnie leżących dżinsów dopasowanych do figury (najlepiej jedne ciemny granat, bez żadnych kieszonek, przecierek itd., a jedne jaśniejsze)
ok. 5 tanktopów/koszulek na ramiączkach (czarna, biała i 3 kolorowe)
2 rozpinane kardigany (jeden czarny, jeden w kolorze)
bluza z kapturem - najlepiej rozpinana w neutralnym kolorze
2 zwykłe sweterki
klasyczny bęzowy lub czarny trencz
biała koszula
czarna ołówkowa spódnica
para dżinsowych szortów
2 wesołe tiszerty
2 kolorowe tuniki
para leginsów, 2 pary rajstop (jedne czarne, jedne kolorowe)
czarne balerinki
japonki/sandałki
tenisówki
duża torba do szkoły
mała torebka na wyjścia
do tego trochę dopasowanej biżuterii, szalików, chust itp. i nie powinnaś miec problemu

nad kolorami warto się zastanowic i wybrac ok 5 kolorów, które lubisz (np. czarny, biały, fiolet, czerwień i granat), wtedy nie będziesz miała problemu, że coś do siebie nie pasuje i codziennie będziesz miała, co ubrac mimo nie tak wielkiej liczby ubrań
mon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości