|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Podstawy szafy nastlatki
Chciałabym zapytać się jakie ciuchy każda nastolatka powinna mieć w swojej szafie? Chodzi mi o takie rzeczy które będą dość uniwersalne, ale będą dobrze wyglądać na nastolatkach.
Wiem, że były już podobne wątki, jednak dotyczyły szafy dorosłych. ![]() Proszę o radę, bo zamierzam wraz z wiosną zrobić porządki w szafie i nie wiem od czego zacząć... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podstawy szafy nastlatki
A ile dokładnie masz lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Pewnie się nie znam, bo jako nastolatka ubierałam się byle jak z racji skromnych funduszy. Na pewno musisz mieć bluzę z kapturem na mokre dni, jeansy, jednokolorowy sweter/golf, jeansową kurteczkę, a z bardziej oficjalnych - żakiet lub bolerko, białą koszulę, czarną/szarą/granatową ołówkową spódnicę, kozaki, buty na obcasie (nie musi być wysoki).
Najważniejsze, żebyś czuła się dobrze w tym, co nosisz. Postaw na wygodę (pewnie chodzisz do szkoły, więc nie musisz nosić na co dzień szpilek czy koszul, spódnic). Unikaj odsłoniętego brzucha, rozdeptanych adidasów, spadajacych spodni i niedopasowanej pstrokacizny - to mnie, 23-latkę, drażni i odbiera apetyt...
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
jak zauwazylam znienawidzone przez wizazanki odkryte brzuchy krolowaly na pokazach mody
![]() ale fakt malo ktora z nas ma taki brzuszek zeby go pokazywać a rozdeptane adidasy sa wygodne, w kazdym wieku ![]() biala bluzka na rozne szkolne uroczystosci i buty na obcasie obowiazkowe, ale olowek mozesz zastapic czarna mini, ktora jest mneij oficjalna i mzoesz ja nosic na codzien, lub po prostu czarnymi rurkami dzinsowymi - ja majac ograniczone fundusze nie kupowalabym spodniczki, ktora zakladam 2x w roku na rozpoczecie i zakonczenie szkoly niebieskie dzinsy teraz sie chyba nosi trampki sportowa bluze czarna/biala bluzeczke t-shirtowa ale bardziej kobieca np z dekoltem albo z cieniutkiej bawelny koszulki na ramiaczka jakis zywy sweterek, np czerwony rozpinany chociaz w sumie ja jako nastolatka nosilam krotkie dzinsowe spodenki, skarpety do aerobiku i czerwone lajkrowe legi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Może ja coś doradzę, z racji tego, że mam jeszcze naście lat
![]() Przede wszystkim: - biały i czarny top- pasuje zarówno do spodni, jak i spódniczek - ciemne rurki (chyba, że wolisz te o prostych nogawkach) - wsponiana już spódniczka, przed kolano, te dłuższe wyglądają jak dla pań w średnim wieku - kardigan w pastelowym kolorze - kilka t-shirtów (białe, jasny róż, błękit itp.) - kilka par kolczyków (jeżeli masz przekłute uszy), ważne żeby były oryginalne - kilka bransoletek (drewniana w kwiaty, jakaś na wyjście, inna na dyskotekę) - ciekawe wisiorki (lubię te z h&m ![]() - 3 chustki pasujące do ubrań - dżinsowe krótkie spodenki - dżinsowa katanka - baleriny - botki - opaska do włosów (w kwiaty, z kokardą, co kto lubi) - rajstopy (w kropki, kwiaty, serduszka) - trampki - legginsy (najlepiej czarne, bo uniwersalne) - tunika Na razie tyle przyszło mi na myśl, jeżeli o czymś zapomniałam, to dopiszę ![]() - |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
No to moim zdaniem:
dwie pary idealnie leżących dżinsów dopasowanych do figury (najlepiej jedne ciemny granat, bez żadnych kieszonek, przecierek itd., a jedne jaśniejsze) ok. 5 tanktopów/koszulek na ramiączkach (czarna, biała i 3 kolorowe) 2 rozpinane kardigany (jeden czarny, jeden w kolorze) bluza z kapturem - najlepiej rozpinana w neutralnym kolorze 2 zwykłe sweterki klasyczny bęzowy lub czarny trencz biała koszula czarna ołówkowa spódnica para dżinsowych szortów 2 wesołe tiszerty 2 kolorowe tuniki para leginsów, 2 pary rajstop (jedne czarne, jedne kolorowe) czarne balerinki japonki/sandałki tenisówki duża torba do szkoły mała torebka na wyjścia do tego trochę dopasowanej biżuterii, szalików, chust itp. i nie powinnaś miec problemu ![]() nad kolorami warto się zastanowic i wybrac ok 5 kolorów, które lubisz (np. czarny, biały, fiolet, czerwień i granat), wtedy nie będziesz miała problemu, że coś do siebie nie pasuje i codziennie będziesz miała, co ubrac mimo nie tak wielkiej liczby ubrań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.