|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Beirut
znacie? sluchacie?
moja fascynacja Beirutem trwa ok roku pierwsza piosenka jaka uslyszalam 'The Gulag Orkestar' od tego czasu obok sigur rosa jest to moj faworyt polecam wszystkim!!
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Beirut
znam, lubię, słucham
podobno wydali niedawno nową płytę, jak znajde to z chęcią przesłucham, całę wakacje słuchałam The flying club cup z 2007. Mieli być w tamtym roku na openerze ale chyba odwolali trase, moze w tym roku zawitaja?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Oj tak
Słucham codziennie i nigdy mi się nie nudzi..Najlepiej mi się słucha płyty Gulag Orkestar Może dlatego,że to była pierwsza płyta Beiruta jaką usłyszałam A dzisiaj w głośnikach "A sunday smile"
"Żaden człowiek nie przygotuje Cię na swoje odejście. A już na pewno nie ten, który nauczył Cię swojej obecności" Katarzyna Wołyniec Edytowane przez zaluzja55 Czas edycji: 2009-03-01 o 09:24 Powód: literówka |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
ciesze sie ze ktos sie odezwal
szkoda ze odwolali wystep na openerze bo bylam gotowa jechactylko i wylacznie na ich koncert tez slucham codziennie i nie znudzi mi sie nigdy chyba. najbardziej lubie plyte 'the gulag orkestar'. jesli chodzi o nowa EP-ke sklada sie z dwoch plyt- jedna nagrana z meksykanska orkiestra pogrzebowa utrzymana jest w 'beirutowych' klimatach, do drugiej musialam sie przekonac za pierwszym razem bylam srednio zachwycona elektronicznymi brzmieniami jednak bo kolejnym przesluchaniu- podoba mi sie ale to trzeba uslyszec ciezko opisac slowami
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
poscards from italy
to moje pierwsze spotkanie z Beirutem, nieziemskie, niezapomniane, magiczne utwory...przenosze się na Bałkany w mgnieniu oka kiedy słysze ta muzyke ahh ale sie rozmazyłam teraz
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
takk.. magiczne sa te orientalne, balkanskie rytmy. Oprocz tego podoba mi sie laczenie muzyki elektronicznej alternatywnej cyganskiej itp... Nie sadzilam ze mozna osiagnac taki efekt.
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
yelle widze ze tez Ci sie podoba Yelle
wlasnie niedawno to znalazlam na ktoryms watku tu na wizazu i slucham czesto![]() a moze znacie cos podobnego do beirutu? bo mi sie nic nie kojarzy, a byloby milo posluchac. |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Beirut
genialny, na punkcie Elephant Gun mialam faze przez dwa tyg i tylko tej piosenki sluchalam. Milo jest posluchac czegos indie z ambicjami, a nie walkowania ciagle tych anglieskich smutasow (wybaczcie ale mieszkam w Leeds i bokiem juz mi wychodza Kaiser Chiefs itp )
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
o
![]() znam, bardzo lubie a moja ulubiona piosenka to zdecydowanie 'postacards from italy' |
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dot.: Beirut
Beekeeper a ja mieszkam w Wakefied zaraz kolo Leeds
i mam podobne zdanie.. przejadly mi sie angielskie indie rockowe zespoly
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dot.: Beirut
Oj tak, lubię Beirut, choć znam tylko płytę The Flying Club Cup i wyrywkowe utwory z innych. Zaczęło się od "Nantes".
Uwielbiam klimat tych piosenek a głos wokalisty....taki zawodzący idealnie pasuje. Może się trochę oderwać od rzeczywistości.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

podobno wydali niedawno nową płytę, jak znajde to z chęcią przesłucham, całę wakacje słuchałam The flying club cup z 2007. Mieli być w tamtym roku na openerze ale chyba odwolali trase, moze w tym roku zawitaja?
Słucham codziennie i nigdy mi się nie nudzi..Najlepiej mi się słucha płyty Gulag Orkestar
Może dlatego,że to była pierwsza płyta Beiruta jaką usłyszałam