|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Początki - LAKUNA
moja przygoda z bizu to bardzo świeża sprawa - ok. 1 miesiąca
zajęcie jest na tyle wciągające, że myślę o własnej galeryjce (ach, te marzenia!) co sądzicie o wyrobach, co można poprawić, zmienić, a co jest może na plus? |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Początki - LAKUNA
to byly wariacje na temat kolczyków
a oto mój jedyny jak na razie wisior |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Najbardziej podobają mi się 2,5,7,8 ; )
tylko w tych ostatnich ten drut taki trochę pokrzywiony... ale to się da wyprostować ![]() pozdrowienia i powodzenia
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
bo to jest żmijka a nie drut jak na moje oko OGÓLNIE : Bardzo udany start jak na moje oko
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo słusznie
Udany start jak najbardziej, fajnie kombinujesz z tłami do zdjęć, ale ułożenie kolczyków jest nieciekawe. Postaram się bigle były blisko siebie jak np tutaj https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1237306274 , ale żeby ,,reszta" też nie latała po całym zdjęciu. Ale ogólnie to duży plus za materiały, pomyślałaś o przekładkach Czekam na kolejne prace!
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładny debiut, chociaż niektóre wydają mi się trochę przedobrzone np te: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1237306228 moim zdaniem trochę za dużo tu tego wszystkiego, ale reszta tzn. wykonanie i pomysły jak najbardziej na plus
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj
Śliczne prace Bardzo fajnie, że używasz różnorodnych materiałów i ładnie je ze sobą łączysz ![]() Czekamy na kolejne prace
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Jak sobie pomyślę,jak moje prace wyglądały po miesiącu...wpadam w kompleksy,naprawdę
.To jest bardzo udany start-używasz przekładek,kombinujesz na wszelkie możliwe sposoby(to dobrze!),eksperymentujesz .Ładne materiały,ciekawe formy...zaczynam się Ciebie bać .Bać się tego,jakie dzieła zaserwujesz nam za pół roku!
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na początek to bardzo dobrze
Prace ładne a co do zdjęć to staraj się układać bigle razem i robić bliżej fotki tak żeby było widać więcej szczegółów ![]() Pozdrawiam
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
muszę przyznać że początek jest niezły.
zazwyczaj wybrzydzam, ale tu nie widzę nic co można by jakoś szczególnie skrytykować. jedyne czego mi brakuje to przekładki w chyba dwóch parach.
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajnie, pomysły ciekawe, nieprzeładowane - popracowałabym tylko nad loopami, by były bardziej okrągłe i wyrównane, i nad okręcaniem loopów okręcanych
Edytowane przez naila Czas edycji: 2009-03-23 o 13:34 |
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
dzieki za miłe slowa i wszelkie uwagi - na pewno skorzystam
![]() loopy to moja pięta achillesowa, cos trudno je okraglutkie ukrecic, ale ponoc cwiczenie czyni mistrza wiec bede probowacbede sie tez starala dopracowac foty zgodnie ze wskazowkami, choc to pewnie dluuuga droga, nielatwo oddac szczegoly na zdjeciach... |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Początki są trudne ale jeśli spodobało Ci się to dasz radę
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
maleńkie kolczyki - hantelki z masy perłowej i turkusu afrykańskiego, mam za sobą pierwsze próby satynowania przećwiczone na biglach
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
jeszcze jedna kolczykowa turkusowo-muszlowa próbka
przymierzam się do zrobienia bransoletki - takiej ze spora ilością kamieni, ale nie wiem, jak się za to zabrac... na co nawleka sie kamienie? na linkę jubilerską, czy może inny drucik? |
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
bransoletka zrobiona, nieco improwizowalam,
ale moze nastepnym razem wyjdzie mi lepiej staram sie teraz robić fotki z czarnym tłem co sadzicie o tej załączonej? czy nie jest dużym minusem fakt, ze nie widac wszystkich szczegolow (np. zapiecia)? bede wdzieczna za rady
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
3 ostatnie prace bardoz mi sie podobaja
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Twoje prace są przesliczne i bardzo inspirujące. To czy można się do czegoś przyczepić moim zdaniem zależy od gustu, a ten jak wiadome u każdego inny
Bardzo estetycznie i elegancko. Możesz mi napisać jakich kamieni uzyłaś tu http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1238190070 czy może kupowałaś je w jakimś sklepie internetowym, do którego mogłabys podać link? |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Oryginalnie
|
|
#24 | |
|
Przyczajenie
|
hura! mam swoj maly sklepik internetowy!
na razie brakuje mi szczescia w dostaniu sie do galerii internetowych, wiec bede probowac z nieco innej strony, a tam moze kiedys dopisze mi szczescie... czy ktos ma doswiadczenia, czy wlasna stronka ma szanse na 'rozkrecenie sie' i ile srednio zajmuje to czasu??? ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
milo slyszec takie slowa. w bransolecie jest muszla
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

moje raczkowanie 

jestem również