|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pytania
kiedy lekarz (jakikolwiek) pyta się mnie o datę ostatniej miesiączki to podaje 1. dzień czy ostatni okresu?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pytania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jaki jeszcze lekarz pyta się o twój okres? W sumie zaskoczyło mnie to, i jestem ciekawa.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
przy robieniu badań krwi
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
czyli mówić 1 dzień okresu tak?
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej!
moja lekakarka nie gin podejrzewa torbiel na lewym jajniku i zapalenie jajnika. Powiedziała mi że mam isc do gin pomimo ze jestem dojrzewajacą nastolatka( nie miesiaczkuje). Powiedziala mi też że pewnie gin wykona usg. Czy bedzie musialo byc ono dopochwowe ? w ogóle czy w wieku 12 lat gdy ma sie juz od 1 i poł roku uplawy powinnno isć się do gin ? Odowiedzcie mi dziewczyny prosze was. i jeszcze jedno czy gin mialby mi robic badanie doodbytnicze cz dopochwowe ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Aha i sorka ze tak z innej beczki jeszcze raz przepraszam i prosze o duzo odpowiedzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Dot.: pomocy
Cytat:
Wydaje mi się że powinnaś iść do gin. ja miałam usg przez brzuch (sonda) jeżeli lekarz zaleci usg NIE przez powłoki brzuszne, to będzie doodbytnicze. Wydaje mi się że najpierw zrobi zwykłe usg, ale jeżeli coś nie wyjdzie (u mnie wyszło na zwykłym usg że mam potworniaka ![]() Pozdrowienia i ponawiam pytanie: 1 dzień okresu inaczej nazywa się ostatnią miesiączką?
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomocy
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
aha to dobrze, dziękuje
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
eje dziewczyny ale ja mam 12 lat i jeszcze nie miałam miesiączki
![]() to jaa naprawdę powinnam iść do gina? eje a jak już to to badanie boli czy jest nie przyjemne ży co? a jak juz to badanie bedę miala do odbytnicze czy do pochwowe? i jeszcze jedno... czy w moim wieku moge iśc do gina dla dorosłych (znaczy normalnego) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dot.: ejjj.... soryy że inny temat... ale....
Nie ma się czym marwic, miesiaczke mozesz dostac do 15 roku zycia. Jezeli wtedy nie dostaniesz to nalezy isc do ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.