|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Nieudany bob!!
Dziewczyny, pomóżcie. Byłam wczoraj u fryzjera i poprosiłam o boba takiego jak na 1 zdj. i wyszlam z czyms takim... Nie wiem co to ma być.. Z tyłu mam zostawione jakieś krótkie włoski, zapytałam po co, bo nie ładnie to wygląda, fryzjerka mi powiedziała, że jak je wytnie to tył nie będzie się układał w bombke i tak ma być. Co radzicie,? Jak można to naprawić, żeby z tyłu wyglądało lepiej? Uważacie, że dobrze zostało to zrobione? Chce jutro iść na poprawkę i proszę o wasze zdanie na ten temat
Edytowane przez asiunia_:) Czas edycji: 2012-05-18 o 10:33 |
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nieudany bob!!
Moim zdaniem nie zrobiła Ci tego skosu , masz włosy obciete tak na rowno i postopniowane , one z tyłu powinne być ostrzyżone tak na lekko poł okrągło zeby bokiem wygladalo jak skos , mysle ze powinna Ci to poprawic ,Po prostu skrócic tyl.
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
moze to i przykre ale nikt ci tego boba nie poprawi
![]() bo nie bardzo jest jak... ona ci za bardzo sciela gorna warstwe fryzury- pod katem 90 stopni cieniowala zamiast z gornej partii uczynic warstwe najdluzsza i ciac ja w naturalnym spadku... teraz trzeba czekac az wlosy z gory odrosna, bo przeciez nie wygoli ci tak wysoko karku bo bedzie ci caly dol sterczal...niemniej obie formy sa bobem i mysle ze fryzjerka zle cie zrozumiala...
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
A ile czasu potrzeba, żeby ta górna warstwa urosła.. miesiąc, dwa?
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
a to juz sobie sama odpowiedz... trzeba zmierzyc od koncow tej gornej warstwy do koncowek dolnej- ile to cm?
wlosy rosna srednio ok 1,5cm miesiecznie... mysle ze ze 2 mce to gora. ale ja bym tego juz nie podcinala, masz po prostu za krotko ostrzyzone- zobacz na foto- modelka ma wlosy do konca szyi a ty chyba do polowy?
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładnie Ci w tej fryzurce! Ja bym nic nie zmieniała
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak myśle. ja bym zostawiła
i sie nie przejmowała
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Jest dobrze, nie zadreczaj sie niepotrzebnie
.Nosilam kiedys taka fryzurke wielokrotnie i przyznam sie, ze kusi mnie powrot do niej, tylko zapuszczanie wlosow bylo uciazliwe wlasnie przy mocno wycieniowanym tyle. |
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Ej, w cale nie jest źle. Ładnie jest
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
A ja bym osobiście ten tył podcięła/podgoliła żeby zachować ładny wypukły kształt tyłu boba... bo to niechlujnie jest zrobione a na tą fryzure z 1 zdj się nie da poprawić trzeba troche zapuścić.
http://www.fryzury.net.pl/wp-content...010_bob-11.jpg http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/fryzury/fryzury-srednie-24.jpg http://www.kobieta.pl/uploads/RTEmag...6677ed.jpg.jpg
Niemożliwe jest możliwe Edytowane przez nerla Czas edycji: 2012-02-25 o 13:50 |
|
|
|
#12 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Teoretycznie masz prawo do reklamacji, ale chyba lepiej poczekac kilka miesięcy i isc do DOBREGO-czytaj sprawdzonego fryzjera. Cierpliwosci życzę. |
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
hmmm...piszac o reklamacji takiej fryzury...ktora jest za krotka...to niby co maja zrobic u fryzjera...doczepic pasemka??stalo sie...zapusc wlosy i tyle...ale uwazam,ze jest ci bardzo ladnie...gora 2 miesiace i odrosna na twoja dlugosc.ja bym nie placila za fryzure i tyle-reklamacje w takim przypadku sa dziwne do rozstrzygniecia.
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Rzeczywiście nieudany ten bob i w ogóle włosy niezbyt ładnie obcięte, no ale z poprawkami to lepiej poczekać, bo włosy sa za krótkie. A następna wizyta już koniecznie u innej fryzjerki.
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
no fryzjerka sie nie popisala. odczekaj z miesiac niech wlosy ci podrasna i idz do innego fryzjera. wlosy beda sie ukladac w skos jesli ci je z tylu podgoli bo te krotsze na karku z reguly brzydko sue ukladaja. dlatego wlosy sie tam podgala i przykrywa to dluzszymi. to co teraz masz to nie jest bob wogole. poza tym mam krotke wlosy z przodu przez co nie bedziesz mogla miec duzego skosu, musisz zapuscic!
24.03.2016 Edytowane przez Emilcia_1616 Czas edycji: 2012-02-27 o 13:07 |
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Rzeczywiście nie wszyscy fryzjerzy sobie radzą z taką fryzurą, a zawsze myślałam że to jedna z prostszych fryzur jest. Też miałam nieudane ścięcie, ale o niebo gorsze od w. wymienionego. Tak mi wycięła nie tylko tył , ale też bok z jednej strony, że nie wiedziałam czy śmiac się czy płakac, drugi bok pozostał dłuższy, taki prosty- taka niby asymetria, tylko że to groteskowo wyglądało
. Cóż, doczepiłam kilka pasemek do tego wyciętego boku, ale po 3 tygodniach odpadły i już nic nie robilam. Pół roku chyba minęło, zanim to krótsze w miarę odrosło. Teraz już mam długie włosy, odechciało mi się chodzic do fryzjera, mieszkam w niedużym mieście i niestety nie ma tu renomowanych salonów , gdzie poziom fryzjerstwa na pewno jest lepszy. Sorry że tak piszę, ale jestem troche rozgoryczona, bo już wiele razy chciałam miec ładnego boba, tak półokrągło ściętego , a w efekcie był albo za krótki, za ostro wycięty, albo prawie nic nie ruszone i równy , prosty tył.
Edytowane przez dropiata Czas edycji: 2012-02-29 o 08:52 |
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Cóż bob to to nie jest. Fryzjerka się nie popisała... ale przynajmniej jest równo
![]() Na Twoim miejscu zostawiłabym włosy w spokoju na kilka miesięcy. Niech sobie odrosną, bo teraz nie ma co poprawiać. Będziesz miała trochę czasu na znalezienie dobrego fryzjera, który będzie wiedział jak uzyskać efekt ze zdjęcia. Najlepiej żebyś wtedy wydrukowała i wzięła ze sobą, bo nie zawsze się tak wytłumaczy, że efekt będzie taki jak oczekujemy (niektórych ponosi fantazja).
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
moim zdaniem musisz troszkę poczekać, aż włosy odrosną - ale bardzo ładnie wyglądasz
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem frzyzjerka z 12 letnim stazem i powiem Ci ,ze jak najbardziej da rade poprawic tego a`la boba
gore Ci wycieniowala aby wlosy z tylu ladnie sie ukladaly i byly pelne,fryzjer musi Ci poprostu tyl ``podciagnac`` do gory tyl bedzie krotszy ale efekt fajny ![]() nie zalamuj sie tylko idz do innego frzyjera albo do tego samego salonu i powiedz,ze chcesz zareklamowac ta fryzure ale nie usluge wykonna inny stylista pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

bo bedzie ci caly dol sterczal...

. Cóż, doczepiłam kilka pasemek do tego wyciętego boku, ale po 3 tygodniach odpadły i już nic nie robilam. Pół roku chyba minęło, zanim to krótsze w miarę odrosło. Teraz już mam długie włosy, odechciało mi się chodzic do fryzjera, mieszkam w niedużym mieście i niestety nie ma tu renomowanych salonów , gdzie poziom fryzjerstwa na pewno jest lepszy. Sorry że tak piszę, ale jestem troche rozgoryczona, bo już wiele razy chciałam miec ładnego boba, tak półokrągło ściętego , a w efekcie był albo za krótki, za ostro wycięty, albo prawie nic nie ruszone i równy , prosty tył.

gore Ci wycieniowala aby wlosy z tylu ladnie sie ukladaly i byly pelne,fryzjer musi Ci poprostu tyl ``podciagnac`` do gory