Nietypowy prezent z okazji ślubu. Co sądzicie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 18:00   #1
Koniec
Raczkowanie

Nietypowy prezent z okazji ślubu. Co sądzicie?

Witajcie postanowiłam się pochwalić i zapytać co sadzicie o takiego typu prezentach na ślub (jeszcze kilka ślubów przed nami). Wykonałam dla znajomych skrzynie fornirowaną z intarsja 2 pierwsze zdjęcia. A dla brata ciotecznego i jego żony komodę z frezowanymi frontami w lakierze w połysku i z otwieraniem szuflad w opcji bez uchwytowej. Dobry czy zły pomysł? Zadowolone były byście z takiego prezentu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08879.jpg (123,2 KB, 398 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08892.jpg (80,6 KB, 343 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08994.jpg (40,3 KB, 233 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08997.jpg (59,2 KB, 248 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09008.jpg (43,3 KB, 200 załadowań)
Koniec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 18:03   #2
akazqa
Raczkowanie

Dot.: Nietypowy prezent z okazji ślubu. Co sądzicie?

Ja bym nie miała gdzie tego wstawić, meble mam w innej kolorystyce.
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 18:06   #3
Almariel
Zakorzenienie

Trudno przewidziec, czy taki mebel będzie pasował Parze Młodej.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 18:07   #4
Koniec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
Ja bym nie miała gdzie tego wstawić, meble mam w innej kolorystyce.
Kolorystykę wybierali sami nie wiedząc nawet o tym.
Stary 2011-08-30, 18:07   #5
kanapka07
Raczkowanie

jak dla mnie fajny pomysł, jak by jeszcze w środku miał np.przegródki na wino to dla mnie bomba
kanapka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 18:28   #6
dominiczkab
Rozeznanie

mnie jakoś nie przekkonuje taka forma prezentu
Stary 2011-08-30, 18:39   #7
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

mnie się też nie podoba. za duże gabarytowo i nie chciałabym mieć na frontach daty imion i innych takich rzeczy. opatrzyłoby mi się to po jakimś czasie.
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-30, 18:53   #8
marylka80
Zadomowienie

Mysle ze to dosc dziwny pomysl na prezent slubny...i osobiscie bardzo mocno bym sie zdziwila gdybym cos takiego dostala...nawet nie wiem co mialabym z tym zrobic...do mebli nie pasuje...do piwnicy? Mysle ze nie chcialabys aby twoj prezent tam wyladowal...wiec masz odpowiedz na pytanie...
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 19:07   #9
kilianna
Zakorzenienie

Idea sama w sobie bardzo miła. Własnoręcznie wykonany prezent i to jeszcze taki, w który pewnie włożyłaś mnóstwo pracy. Jednak z takimi prezentami jest ten problem, że nie wiadomo, czy państwu młodym przyda się do mieszkania/zmieści/będzie pasował. Meble zazwyczaj wybiera się "pod siebie". Gdybym ja coś takiego otrzymała, miałabym spory problem, co z tym zrobić.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 19:13   #10
Koniec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Idea sama w sobie bardzo miła. Własnoręcznie wykonany prezent i to jeszcze taki, w który pewnie włożyłaś mnóstwo pracy. Jednak z takimi prezentami jest ten problem, że nie wiadomo, czy państwu młodym przyda się do mieszkania/zmieści/będzie pasował. Meble zazwyczaj wybiera się "pod siebie". Gdybym ja coś takiego otrzymała, miałabym spory problem, co z tym zrobić.
Prezent nie był robiony dla dalekich znajomych tylko dla osób bardzo mi bliskich kolorystykę sami wybrali tylko nie wiedzieli co dostaną a styl mebla tez określili sami (tajemnica był to ze jest mi ta wiedza potrzebna do prezentu a nie jak twierdziłam na uczelnie. Jeśli chodzi o komodę skrzynia nie jest wcale duża bo ma wymiary 40x50x25 wiec raczej nie zajmuje aż tak dużo miejsca. (po za tym była tylko dodatkiem do właściwego prezentu.
Stary 2011-08-30, 20:14   #11
Madziuniusia
Zakorzenienie

A mi sie niestety nie podoba...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-30, 20:20   #12
buszmenkaaa
Raczkowanie

mi sie podoba tym bardziej jesli uwazasz, ze parze mlodej moze sie spodobac taki prezent to jak najbardziej
buszmenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 20:28   #13
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Mi się podoba

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 21:06   #14
gadunia
Raczkowanie

Mnie się nie podoba (zwłaszcza ta pierwsza komoda). Jeszcze te imiona wygrawerowane....jakos tak mi sie z nagrobkiem skojarzyło. Gdybym to ja dostała taki prezent, to nie dość ze wsadziłabym go do piwnicy, zeby nikt go nie widział, to jeszcze pomyślałabym, że z wręczającym dzieje się coś niedobrego
Ale jeśli Państwu Młodym się takie coś podoba, to dlaczego nie? Przecież każdy ma zupełnie inny gust i być może oni będą mieć jak znalazł do swojego domu.
W każdym razie gratuluję talentu, bo to nie lada sztuka
gadunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 22:25   #15
wolf85
Raczkowanie

Kazdy ma inny gust,komoda fajny prezent (jeszcze jezeli wczesniej ugadana z młodymi),ale nie wiem czy chciałabym na niej grawerton( czy jak sie to tam pisze ) Pudełko fajniutkie,warto bybyło wsadzic do niej jakies lepsze winko a po winku moze słuzyc jako skrzyneczka na pamiatki slubne !
wolf85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 22:30   #16
_Ciastko_
Rozeznanie

Mi osobiście się nie podoba... ale każdy ma inny gust

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 22:51   #17
lewandm
Raczkowanie

Jesli było to konsultowane w taki sposób jak opisałaś (kolorystyka, typ mebli, itp.) to uważam, że jest to naprwdę ciekawy prezent. Własnoręcznie zrobiony, więc dodatkowy plus. Kilka lat temu ze znajomymi znaleźlismy dla Młodej Pary na allegro zabytkowy szezlong, tylko typ mebla był delikatnie konsultowany, reszte dobralismy sami znając styl w jakim mieszkanie Młodych jest urządzone i prezent służy im wspaniale po dziś dzień
lewandm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 01:39   #18
dreamlady
Raczkowanie

haha ale Cię pojechały niestety w Polsce nie docenia się kreatywności, a wg mnie Ty ją masz! gratuluję Ci pomysłowości, zdolności artystycznej itd widuję w mieszkaniach meble ze sklepów meblowych, na które nikt nigdy nie miał pomysłu i często dochodzę do wniosku, ze niektórzy ludzie nie mają gustu, że takie coś kupują. jeśli prezent tak na prawdę był skonsultowany z parą młodą to nie miał prawa być nietrafiony! sama przed ślubem będę w trakcie urządzania się i jakbym dostała taką komodę miałabym z niej niezły ubaw ta ostatnia, biała, pasowałaby mi do wystroju jaki planuję w mieszkaniu. trzeba miec jaja, żeby robić coś inaczej niż wszyscy, dlatego popieram Cię nie znoszę kopert wypchanych pieniędzmi, kredek do domów dziecka, książek z dedykacjami i kuponów lotto, oklepane jak cholera. A Ty zrobiłaś coś innego! pozdrawiam!!!

odliczanie...
dreamlady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 01:55   #19
wolf85
Raczkowanie

dreamlady troszku kolezanka sie zagalopowała uogólniajac ,,ze ja zjechałysmy,, Mi sie pomysł podobał,jezeli w porozumieniu z PM jak najbardziej jestem na tak,wiec nie wiem o co kaman :P?
Kolezanki wypowiedziały swoja opinie,zalezna rzecz jasna od gustów,o których sie nie dyskutuje i tyle. Swoja wypowiedzia ,,zjechałas,, kolezanki,które chca kredek,kuponów lotto,czy kasy w kopercie...
wolf85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 07:53   #20
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dreamlady Pokaż wiadomość
haha ale Cię pojechały niestety w Polsce nie docenia się kreatywności, a wg mnie Ty ją masz! gratuluję Ci pomysłowości, zdolności artystycznej itd widuję w mieszkaniach meble ze sklepów meblowych, na które nikt nigdy nie miał pomysłu i często dochodzę do wniosku, ze niektórzy ludzie nie mają gustu, że takie coś kupują. jeśli prezent tak na prawdę był skonsultowany z parą młodą to nie miał prawa być nietrafiony! sama przed ślubem będę w trakcie urządzania się i jakbym dostała taką komodę miałabym z niej niezły ubaw ta ostatnia, biała, pasowałaby mi do wystroju jaki planuję w mieszkaniu. trzeba miec jaja, żeby robić coś inaczej niż wszyscy, dlatego popieram Cię nie znoszę kopert wypchanych pieniędzmi, kredek do domów dziecka, książek z dedykacjami i kuponów lotto, oklepane jak cholera. A Ty zrobiłaś coś innego! pozdrawiam!!!
Opanuj się może trochę?
Dziewczyna zapytała o zdanie Wizazanek: "Dobry czy zły pomysł? Zadowolone były byście z takiego prezentu?", więc dostała odpowiedzi. Niech do Ciebie dotrze może w końcu, że świat nie kręci się wokół Ciebie i tego co Tobie się podoba a czego nie znosisz.

Ja nie byłabym zadowolona ponieważ nie podoba mi sie ten mebelek ogólnie - co z tego że mebel nie sklepowy, skoro ta okleina była pospolita w latach 90 i wygląda jak jeden z milionów mebli w tamtych czasach? Żeby to w jakiś sposób komponowało się z resztą mieszkania, trzeba byłoby umeblować je komunistycznymi meblościankami.

Ale z drugiej strony - ręcznie robione prezenty są najbardziej cenne, a skoro Młodym odpowiada coś takiego, myślę że będą zadowoleni .
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 08:17   #21
melod_y
Zakorzenienie

A ja powiem tak. Jeżeli autorka ma takie zdolności to zrobiłabym ten prezent troche w innym kierunku. Prawdziwe drewno- zadna okleina. Mala skrzynka otwierana na zawiasy- kluczyk. Wowczas takie poudełeczko mniejsze mogloby służyć na przechowywanie albumów? Nawet jeden mógłby byc włożony w środku.
Wtedy grawer by pasował. I z takim pudełeczkiem młodzi mogliby swobodnie się posługiwać. (znaczy przechowywać go tam gdzie chcą) No albo mógłby im słóżyc jako przechowywanie kartek, biżuteri
Może warto się nad tym zastanowić? Bo ja byłabym bardziej zadowolona z mniejszej skrzynki niż z tej "szafki" ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drewniana-skrzynka-na-he_3453.jpg (108,9 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drewniana-skrzynka-na-herbate-z-metalowym-decorem-styl-rustykalny_0_b.jpg (14,5 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p2217925.jpg (90,2 KB, 42 załadowań)

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 08:19   #22
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
A ja powiem tak. Jeżeli autorka ma takie zdolności to zrobiłabym ten prezent troche w innym kierunku. Prawdziwe drewno- zadna okleina. Mala skrzynka otwierana na zawiasy- kluczyk. Wowczas takie poudełeczko mniejsze mogloby służyć na przechowywanie albumów? Nawet jeden mógłby byc włożony w środku.
Wtedy grawer by pasował. I z takim pudełeczkiem młodzi mogliby swobodnie się posługiwać. (znaczy przechowywać go tam gdzie chcą) No albo mógłby im słóżyc jako przechowywanie kartek, biżuteri
Może warto się nad tym zastanowić? Bo ja byłabym bardziej zadowolona z mniejszej skrzynki niż z tej "szafki" ?
Wstawione przez Ciebie rzeczy podobają mi się duuużo bardziej .
Stary 2011-08-31, 08:45   #23
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Mi osobiście się nie podoba, nie chciałabym mieć na meblach naszych imion i daty ślubu. Ogólnie jestem przeciwniczką dawania prezentów (rzeczowych) na ślub i ogromnie liczyłam na to, że my prezentów nie dostaniemy, bo mamy już wyposażone mieszkanie (prosiliśmy wprost o pieniądze). Nie wyobrażam sobie dostać komody, dla której nie miałabym przeznaczonego miejsca bo rzeczywiście wylądowałaby w piwnicy albo garażu a potem nie wiedziałabym jak powiedzieć o tym osobie od której taki prezent dostaliśmy. Jeśli młodzi chcą prezenty, to jak najbardziej można im coś własnoręcznie zrobić, ale chyba prędzej coś mniejszego, jakieś szkatułki, pudełko na wino, minikomódka z malutkimi szufladkami na biżuterię, może jakiś zestaw tego typu rzeczy, itp. Mając zdolności można je ładnie ozddobić, wygrawerować czy co tam, może ozdobić metodą decoupage? Ja kiedyś na ślub wyhaftowałam krzyżykami obrazek z młodą parą, imionami i datą, oprawiłam i dałam jako część prezentu. Rzeczy mniejszego formatu zawsze łatwiej jakoś ulokować w mieszkaniu.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

właśnie o coś takiego też mi chodziło
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 11:21   #24
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Ja też bym nie chciała dostać mebla z imionami i datą Ale ta druga komoda bardzo ładna...! Tylko bez tych napisów
Za to taka 'szkatułka' była by miłym prezentem

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 13:15   #25
1985Anke
Raczkowanie

ja również nie chciałabym dostać takiego mebla nie podoba mi się po prostu ale ta szkatułka na innym zdjęciu tak i to bardzo
1985Anke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 11:13   #26
Rider
Rozeznanie

A mi się podobają zarówno jedna jak i druga, wstawiłabym je na strych i trzymała pamiątki ze ślubu: welon, perfumy, którymi byłam w ten dzień spryskana, kartki, część zdjęć. Otwierając ją zawsze by mi się przypominał ślub. I grawer też mi się podoba. Szczególnie druga komoda- cudo!
Rider jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 12:46   #27
dreamlady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Opanuj się może trochę?
Dziewczyna zapytała o zdanie Wizazanek: "Dobry czy zły pomysł? Zadowolone były byście z takiego prezentu?", więc dostała odpowiedzi. Niech do Ciebie dotrze może w końcu, że świat nie kręci się wokół Ciebie i tego co Tobie się podoba a czego nie znosisz.
po czym wnosisz, że zachowałam się tak jakby świat się kręcił w okół mnie? bo wyraziłam swoją opinię? tak jak i Ty? nie spodobała Ci się? oj, przepraszam muszę myśleć to co inni? "przytakiwanie" dziś jest bardzo w modzie

poza tym, skąd to "może w końcu". znasz mnie? wiesz coś o mnie?

co do komodek powyżej na fotkach, niezłe na prawdę, można pójść w ten deseń

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
\

Ja nie byłabym zadowolona ponieważ nie podoba mi sie ten mebelek ogólnie - co z tego że mebel nie sklepowy, skoro ta okleina była pospolita w latach 90 i wygląda jak jeden z milionów mebli w tamtych czasach? Żeby to w jakiś sposób komponowało się z resztą mieszkania, trzeba byłoby umeblować je komunistycznymi meblościankami.
\

http://www.domosfera.pl/wnetrza/51,9...48813.html?i=2
http://www.wnetrza.webzine.pl/biale-meble-kuchenne-1/
http://www.wnetrza.webzine.pl/biale-meble-do-salonu/

faktycznie biała czy imitująca drewno okleina trąci komuną jak nic!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z5084072X.jpg (26,0 KB, 60 załadowań)

odliczanie...

Edytowane przez dreamlady
Czas edycji: 2011-09-02 o 13:07
Stary 2011-09-02, 13:04   #28
madzq
Raczkowanie

Bardzo ładnie
Stary 2011-09-02, 15:02   #29
dreamlady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wolf85 Pokaż wiadomość
dreamlady troszku kolezanka sie zagalopowała uogólniajac ,,ze ja zjechałysmy,, Mi sie pomysł podobał,jezeli w porozumieniu z PM jak najbardziej jestem na tak,wiec nie wiem o co kaman :P?
Kolezanki wypowiedziały swoja opinie,zalezna rzecz jasna od gustów,o których sie nie dyskutuje i tyle. Swoja wypowiedzia ,,zjechałas,, kolezanki,które chca kredek,kuponów lotto,czy kasy w kopercie...
mówiąc "pojechały" miałam na myśli, że prawie żadna nie pochwaliła jej umiejętności, zdolności, pomysłowości. gros powiedziało "nie, ble, nie podoba mi się to". to są fakty a nie moje widzimisie. a ja nikogo nie zjechałam mówiąc, że nie podobają mi się kupony lotto itp. co mi się podoba a co nie to moja sprawa i mam prawo o tym mówić.

odliczanie...
Stary 2011-09-02, 18:36   #30
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
mówiąc "pojechały" miałam na myśli, że prawie żadna nie pochwaliła jej umiejętności, zdolności, pomysłowości. gros powiedziało "nie, ble, nie podoba mi się to". to są fakty a nie moje widzimisie. a ja nikogo nie zjechałam mówiąc, że nie podobają mi się kupony lotto itp. co mi się podoba a co nie to moja sprawa i mam prawo o tym mówić.
Bo nie po to by kadzić Autorce został wątek założony? Tylko po to by uzyskac obiektywna opinię?

Cytat:
po czym wnosisz, że zachowałam się tak jakby świat się kręcił w okół mnie? bo wyraziłam swoją opinię? tak jak i Ty? nie spodobała Ci się? oj, przepraszam muszę myśleć to co inni? "przytakiwanie" dziś jest bardzo w modzie
Dobrze się czujesz?
Chodziło mi o to że jeśli my wyrazimy swoją opinię w sposób negatywny to wielce Cię to oburza i uważasz to za jazdę po Autorce, ale już gdy Tobie coś się nie podoba jak te nieszczęsne kupony lotto czy pomoc dla biednych dzieciaków, to wyśmiewanie tego jest PRAWEM .

Swoją drogą wypadałoby wiedzieć zanim zacznie się zaśmiecać wątek, że kupony lotto, kredki, itd daje się zamiast kwiatów, nie jako prezent/zamiast prezentu .

Cytat:
Wypowiadałam opinię na temat jednego konkretnego mebla, a nie wszystkich zawierających choc na 1% powierzchni choćby trochę podobną okleinę.
Czytaj i myśl - to nie boli. Jeśli nie rozumiesz o co chodzi w mojej wypowiedzi to po prostu zapytaj, a nie znów zaśmiecasz wątek . Wytłumaczyłabym Ci to tak jak powyżej to i zrobiłam.

Swoją drogą brzydkie te zestawy.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości