![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nietypowy prezent z okazji ślubu. Co sądzicie?
Witajcie postanowiłam się pochwalić i zapytać co sadzicie o takiego typu prezentach na ślub (jeszcze kilka ślubów przed nami). Wykonałam dla znajomych skrzynie fornirowaną z intarsja 2 pierwsze zdjęcia. A dla brata ciotecznego i jego żony komodę z frezowanymi frontami w lakierze w połysku i z otwieraniem szuflad w opcji bez uchwytowej. Dobry czy zły pomysł? Zadowolone były byście z takiego prezentu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nietypowy prezent z okazji ślubu. Co sądzicie?
Ja bym nie miała gdzie tego wstawić, meble mam w innej kolorystyce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Trudno przewidziec, czy taki mebel będzie pasował Parze Młodej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jak dla mnie fajny pomysł, jak by jeszcze w środku miał np.przegródki na wino to dla mnie bomba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
mnie jakoś nie przekkonuje taka forma prezentu
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
mnie się też nie podoba. za duże gabarytowo i nie chciałabym mieć na frontach daty imion i innych takich rzeczy. opatrzyłoby mi się to po jakimś czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Mysle ze to dosc dziwny pomysl na prezent slubny...i osobiscie bardzo mocno bym sie zdziwila gdybym cos takiego dostala...nawet nie wiem co mialabym z tym zrobic...do mebli nie pasuje...do piwnicy? Mysle ze nie chcialabys aby twoj prezent tam wyladowal...wiec masz odpowiedz na pytanie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Idea sama w sobie bardzo miła. Własnoręcznie wykonany prezent i to jeszcze taki, w który pewnie włożyłaś mnóstwo pracy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A mi sie niestety nie podoba...
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
mi sie podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mi się podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mnie się nie podoba (zwłaszcza ta pierwsza komoda). Jeszcze te imiona wygrawerowane....jakos tak mi sie z nagrobkiem skojarzyło. Gdybym to ja dostała taki prezent, to nie dość ze wsadziłabym go do piwnicy, zeby nikt go nie widział, to jeszcze pomyślałabym, że z wręczającym dzieje się coś niedobrego
![]() Ale jeśli Państwu Młodym się takie coś podoba, to dlaczego nie? Przecież każdy ma zupełnie inny gust i być może oni będą mieć jak znalazł do swojego domu. W każdym razie gratuluję talentu, bo to nie lada sztuka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Kazdy ma inny gust,komoda fajny prezent (jeszcze jezeli wczesniej ugadana z młodymi),ale nie wiem czy chciałabym na niej grawerton( czy jak sie to tam pisze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Mi osobiście się nie podoba... ale każdy ma inny gust
![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jesli było to konsultowane w taki sposób jak opisałaś (kolorystyka, typ mebli, itp.) to uważam, że jest to naprwdę ciekawy prezent. Własnoręcznie zrobiony, więc dodatkowy plus. Kilka lat temu ze znajomymi znaleźlismy dla Młodej Pary na allegro zabytkowy szezlong, tylko typ mebla był delikatnie konsultowany, reszte dobralismy sami znając styl w jakim mieszkanie Młodych jest urządzone i prezent służy im wspaniale po dziś dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
haha ale Cię pojechały
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
dreamlady troszku kolezanka sie zagalopowała uogólniajac ,,ze ja zjechałysmy,, Mi sie pomysł podobał,jezeli w porozumieniu z PM jak najbardziej jestem na tak,wiec nie wiem o co kaman :P?
Kolezanki wypowiedziały swoja opinie,zalezna rzecz jasna od gustów,o których sie nie dyskutuje i tyle. Swoja wypowiedzia ,,zjechałas,, kolezanki,które chca kredek,kuponów lotto,czy kasy w kopercie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyna zapytała o zdanie Wizazanek: "Dobry czy zły pomysł? Zadowolone były byście z takiego prezentu?", więc dostała odpowiedzi. Niech do Ciebie dotrze może w końcu, że świat nie kręci się wokół Ciebie i tego co Tobie się podoba a czego nie znosisz. Ja nie byłabym zadowolona ponieważ nie podoba mi sie ten mebelek ogólnie - co z tego że mebel nie sklepowy, skoro ta okleina była pospolita w latach 90 i wygląda jak jeden z milionów mebli w tamtych czasach? Żeby to w jakiś sposób komponowało się z resztą mieszkania, trzeba byłoby umeblować je komunistycznymi meblościankami. Ale z drugiej strony - ręcznie robione prezenty są najbardziej cenne, a skoro Młodym odpowiada coś takiego, myślę że będą zadowoleni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A ja powiem tak. Jeżeli autorka ma takie zdolności to zrobiłabym ten prezent troche w innym kierunku. Prawdziwe drewno- zadna okleina. Mala skrzynka otwierana na zawiasy- kluczyk. Wowczas takie poudełeczko mniejsze mogloby służyć na przechowywanie albumów? Nawet jeden mógłby byc włożony w środku.
Wtedy grawer by pasował. I z takim pudełeczkiem młodzi mogliby swobodnie się posługiwać. (znaczy przechowywać go tam gdzie chcą) No albo mógłby im słóżyc jako przechowywanie kartek, biżuteri ![]() Może warto się nad tym zastanowić? Bo ja byłabym bardziej zadowolona z mniejszej skrzynki niż z tej "szafki" ?
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Mi osobiście się nie podoba, nie chciałabym mieć na meblach naszych imion i daty ślubu. Ogólnie jestem przeciwniczką dawania prezentów (rzeczowych) na ślub i ogromnie liczyłam na to, że my prezentów nie dostaniemy, bo mamy już wyposażone mieszkanie (prosiliśmy wprost o pieniądze). Nie wyobrażam sobie dostać komody, dla której nie miałabym przeznaczonego miejsca bo rzeczywiście wylądowałaby w piwnicy albo garażu a potem nie wiedziałabym jak powiedzieć o tym osobie od której taki prezent dostaliśmy. Jeśli młodzi chcą prezenty, to jak najbardziej można im coś własnoręcznie zrobić, ale chyba prędzej coś mniejszego, jakieś szkatułki, pudełko na wino, minikomódka z malutkimi szufladkami na biżuterię, może jakiś zestaw tego typu rzeczy, itp. Mając zdolności można je ładnie ozddobić, wygrawerować czy co tam, może ozdobić metodą decoupage? Ja kiedyś na ślub wyhaftowałam krzyżykami obrazek z młodą parą, imionami i datą, oprawiłam i dałam jako część prezentu. Rzeczy mniejszego formatu zawsze łatwiej jakoś ulokować w mieszkaniu.
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
właśnie o coś takiego też mi chodziło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Ja też bym nie chciała dostać mebla z imionami i datą
![]() ![]() Za to taka 'szkatułka' była by miłym prezentem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
ja również nie chciałabym dostać takiego mebla nie podoba mi się po prostu ale ta szkatułka na innym zdjęciu tak i to bardzo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
A mi się podobają
![]()
![]() |
#27 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() poza tym, skąd to "może w końcu". znasz mnie? wiesz coś o mnie? ![]() co do komodek powyżej na fotkach, niezłe na prawdę, można pójść w ten deseń ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() http://www.domosfera.pl/wnetrza/51,9...48813.html?i=2 http://www.wnetrza.webzine.pl/biale-meble-kuchenne-1/ http://www.wnetrza.webzine.pl/biale-meble-do-salonu/ faktycznie biała czy imitująca drewno okleina trąci komuną jak nic! ![]() Edytowane przez dreamlady Czas edycji: 2011-09-02 o 13:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Bardzo ładnie
![]()
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chodziło mi o to że jeśli my wyrazimy swoją opinię w sposób negatywny to wielce Cię to oburza i uważasz to za jazdę po Autorce, ale już gdy Tobie coś się nie podoba jak te nieszczęsne kupony lotto czy pomoc dla biednych dzieciaków, to wyśmiewanie tego jest PRAWEM ![]() Swoją drogą wypadałoby wiedzieć zanim zacznie się zaśmiecać wątek, że kupony lotto, kredki, itd daje się zamiast kwiatów, nie jako prezent/zamiast prezentu ![]() Cytat:
Czytaj i myśl - to nie boli. Jeśli nie rozumiesz o co chodzi w mojej wypowiedzi to po prostu zapytaj, a nie znów zaśmiecasz wątek ![]() Swoją drogą brzydkie te zestawy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.