przyklapnięte, cienkie, nie nadające się do niczego włosy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 23:24   #1
djkrakersik
Przyczajenie

przyklapnięte, cienkie, nie nadające się do niczego włosy

Witam, z góry piszę że jestem chłopakiem bo jestem pewny że 99,9999% tego forum to kobiety, no ale kto by miał większe doświadczenie z włosami jak nie kobiety?

No więc tak.. Mam włosy o długości około 7-8 cm chciałbym zapuścić je na dłuższe tak jakoś 13-15 tylko ostatnio mam okropne problemy z nimi. Nie mogę ich za nic ułożyć, są cienkie i strasznie przyklapnięte (wydaje się jak by było ich strasznie mało), czasami robią się kosmyki więc i sięgam po prostownice siostry niestety jest wtedy jeszcze gorzej, wszystko przylizane do głowy bez żadnego kształtu ani objętości - już po umyciu szamponem i rozczesaniu czuje że nic z tego nie będzie.

Jestem w okresie dojrzewania, włosy od kiedy pamiętam się przetłuszczają czasami mniej, czasami więcej. Używam dwóch szamponów na zmiane sebamed 5.5ph do codziennego użytku oraz szampon Altery.

Dodam, że średnio raz na dwa tygodnie uda mi się je na prawdę dobrze ułożyć, nawet jeżeli użyje tej prostownicy to nie dość że przyklapną to jeszcze gdzieniegdzie większe siano wyjdzie.. Tak jak wcześniej napisałem wydaje się że jest ich bardzo mało ale to tylko się wydaje bo gdy uda mi się je dobrze umyć i ułożyć to się wydaje ich bardzo dużo..

Nie wiem co robić.. Nie chciałbym ich ścinać, jakieś pomysły? Z góry dziękuje.
djkrakersik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 01:22   #2
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Dot.: przyklapnięte, cienkie, nie nadające się do niczego włosy

Cytat:
Napisane przez djkrakersik Pokaż wiadomość
Witam, z góry piszę że jestem chłopakiem bo jestem pewny że 99,9999% tego forum to kobiety, no ale kto by miał większe doświadczenie z włosami jak nie kobiety?

No więc tak.. Mam włosy o długości około 7-8 cm chciałbym zapuścić je na dłuższe tak jakoś 13-15 tylko ostatnio mam okropne problemy z nimi. Nie mogę ich za nic ułożyć, są cienkie i strasznie przyklapnięte (wydaje się jak by było ich strasznie mało), czasami robią się kosmyki więc i sięgam po prostownice siostry niestety jest wtedy jeszcze gorzej, wszystko przylizane do głowy bez żadnego kształtu ani objętości - już po umyciu szamponem i rozczesaniu czuje że nic z tego nie będzie.

Jestem w okresie dojrzewania, włosy od kiedy pamiętam się przetłuszczają czasami mniej, czasami więcej. Używam dwóch szamponów na zmiane sebamed 5.5ph do codziennego użytku oraz szampon Altery.

Dodam, że średnio raz na dwa tygodnie uda mi się je na prawdę dobrze ułożyć, nawet jeżeli użyje tej prostownicy to nie dość że przyklapną to jeszcze gdzieniegdzie większe siano wyjdzie.. Tak jak wcześniej napisałem wydaje się że jest ich bardzo mało ale to tylko się wydaje bo gdy uda mi się je dobrze umyć i ułożyć to się wydaje ich bardzo dużo..

Nie wiem co robić.. Nie chciałbym ich ścinać, jakieś pomysły? Z góry dziękuje.
próbowałeś pianki do włosów i suszenia z głową do dołu?
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 15:22   #3
djkrakersik
Przyczajenie

Po piance włosy mam zazwyczaj sklejone i nie da się ich wyprostować, ani nic poprawić ponieważ robią co chcą (oczywiście nakładam ją na wilgotne włosy)
Stary 2013-10-22, 19:00   #4
Alex2301
Raczkowanie

część
kup dobry szampon oczyszczający, może pomoże z przetłuszczaniem się włosów hmmm prostownica to nie jest dobry pomysł, jeśli masz lekko falujące się włosy to idź w tym kierunku, zresztą dodadzą włosom objętości przez co nie będzie przyklapu. Pianki oczywiście trzeba nakładać z umiarem, hmm może taka średnia brzoskwinka
nie martw się przez okres dojrzewania każdy przechodzi ja w sumie hmm chyba nadal w nim jestem sama nie wiem :P (18 lat)
Ja bardzo wkręciłam się w naturalną pielęgnację włosów i pomogło próbuj i zero wstydu
pozdrawiam
Alex2301 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 20:01   #5
djkrakersik
Przyczajenie

tylko jaki szampon? już na prawde wielu próbowałem

a jak mam iść w strone naturalnych falowanych to wolałbym już je ściąć, od zawsze chciałem mieć proste.

a co do pianki i suszenia głową do dołu, to właśnie przed chwilą skończyłem i efekt taki jak zwykle - żaden..
Stary 2013-10-23, 15:33   #6
Alex2301
Raczkowanie

hmm jaki szampon? nie wiem jakich używałeś ale szukaj dalej z znajdziesz (tak wiem to bardzo pomogło.. ;P) ja używałam szamponów yves rocher są nie drogie a fajne, dużo mam szamponów delikatnych z racji alergii więc nie wiem za bardzo. Wiesz ja kiedyś też miałam proste włosy jednak w gimnazjum zmieniły zdanie i zaczęły się kręcić.. na początku je prostowałam ale później stwierdziłam ze to głupota i teraz kocham moje loki ;P może wstaw zdjęcie swoich włosów i ocenimy czy jest źlę i co można by jeszcze zrobić
Alex2301 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-23, 21:16   #7
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Polecam Seboradin do przetłuszczających się włosów, dobrze oczyszcza i przedłuża świeżość
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 22:46   #8
justMagi
Przyczajenie

Od lat borykałam się z problemem cieniutkich, puszących się włosów, które klapną po ułożeniu. Najlepsze rezultaty od kilku lat daje mi suplementacja MSM, używam Solgara - Włosy, Skóra, Paznokcie i odżywianie włosów metodami naturalnymi tj. olejkami z avocado i pszenicy (ale to dla tych z suchymi włosami bo może przetłuszczać po dłuższym używaniu).

Generalnie dobrze się u mnie sprawdziły szampony naturalne alterry i lavery, bez silikonów i innych ciekawostek. W dodawaniu objętości i struktury włosom bardzo pomaga też maska Biovax- Keratyna i Jedwab. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...na-jedwab.html

Nie używam lakierów, pianek bo momentalnie sklejają mi włosy czego nienawidzę ale jeśli już muszę czymś dodać objętości i kształtu to tylko Goldwell na podniesienie i objętość https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-nasadzie.html.

Co do prostownicy to nie polecam bo strasznie wysusza włosy i ogólnie bardzo niszczy strukturę włosa. Ceramiczne cuda używane razem z ochroną termiczną też włosy rujnują i potem nie sposób je ułożyć bez pomocy ciężkich narzędzi.

Dobrym pomysłem jest używanie taniego naturalnego szamponu i zainwestowanie większej sumy w suplement lub dobrą odżywkę.
Jeśli odżywka jest napakowana wartościowymi rzeczami to nawet myjąc tylko szarym mydłem będziesz widzieć rezultaty.
Swoją drogą zdarzyło mi się myć włosy szarym mydłem na Syberii jak się szampon "zgubił" wraz z całą resztą bagażu na dworcu i włosy miałam po powrocie grubsze, oczywiście super matowe od mydła ale struktura fantastyczna.

Raz na tydzień polecam maskę z oliwy i żółtka (musi być oliwa, przypadkiem nie olej słonecznikowy ) zostawić na włosach na co najmniej 30 minut, a najlepiej założyć czepek i zostawić na noc.

powodzenia

Edytowane przez justMagi
Czas edycji: 2013-10-30 o 23:12
justMagi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 14:32   #9
Olkaxd01
Przyczajenie

A w między czasie polecam gumę do włosów mocną z Biedronki, fajnie podnosi I jest bardzo łatwa w użyciu
Sama jestem dziewczyną, mam krókie włosy które zapuszczam i bardzo ją polecam i lubię

+ niee, nie prostuj, kocham falowane włosy u chłopaków <3
Olkaxd01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości