jak zrobic domowe wegetarianskie parowki/kielbaski/wedline?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2009-03-07, 03:41   #1
DeszczowaPanienka
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2008-06
Wiadomości: 60

jak zrobic domowe wegetarianskie parowki/kielbaski/wedline??


witam,
Pytanie jak powyzej. Czy macie jakis pomysl? Mam plastikowe "flaczki" do kielbasek, jak zrobic mase parowkowo-kielbasiana do tego?

pozdrawiam
DeszczowaPanienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 21:20   #2
angelek
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2004-09
Wiadomości: 2
Dot.: jak zrobic domowe wegetarianskie parowki/kielbaski/wedline??

co to niby ma być:wegetariańska wędlina... to się wyklucza
nazwę powinno mieć inną..
angelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 14:40   #3
carolinascotties
Zakorzenienie
 
Avatar carolinascotties
 
Zarejestrowany: 2006-03
Wiadomości: 8 448
Dot.: jak zrobic domowe wegetarianskie parowki/kielbaski/wedline??

parówki sojowe w cieście naleśnikowym z serem

Składniki: farsz:
parówki sojowe w ilości,która zaspokoi głód

ciasto:
mąka
mleko
ser zółty
sól
pieprz

olej do usmażenia
Przygotowanie: *mąkę i mleko zmiksować w takich proporcjach,żeby wyszła dość gęsta ciecz, posolić, popieprzyć
*utrzeć do cieczy sera zółtego
*ponownie zmiksować,żeby ser się równomiernie rozprowadził i posłużył za spoiwo
*oblepić ciastem parówki (gdyby nie chciało się trzymać parówek,można parówki dodatkowo polać ciastem podczas smażenia)
*usmażyć na złoto na oleju
Wskazówki i uwagi: próbowałam ciasta również z kotletami sojowymi i też jest fajnie.

skopiowano ze strony -


http://www.puszka.pl/przepis/3732-pa...m_z_serem.html
------------------------------------------------------------------
inne strony

http://www.wegetarianie.pl/index.php...display&pid=11

http://www.wegetarianie.pl/index.php...c=listsubjects
__________________
USZKO {*}

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 04:59   #4
DeszczowaPanienka
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2008-06
Wiadomości: 60
Dot.: jak zrobic domowe wegetarianskie parowki/kielbaski/wedline??

No tak, to sa przepisy Z parowkami, a jak zorbic same parowki? Lub wedline? Pasztety mam, ale np. pieczen , kielbaski. Chodzi mi o zrobienie domowych parowke, czyli masa parowkowa, wepchnac we flaczek, podwedzic i jest kielbasko-parowka. Co wchodzi w sklad takiej masy?
Czy ktos widzial czy ktos wie)
pozdrawiam
DeszczowaPanienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 10:11   #5
babeczka83
Raczkowanie
 
Avatar babeczka83
 
Zarejestrowany: 2009-02
Wiadomości: 220
Dot.: jak zrobic domowe wegetarianskie parowki/kielbaski/wedline??

Kiełbaski z fasoli i pieczarek:


Smażone wegetariańskie kiełbaski podajemy tak samo, jak mięsne - z musztardą lub keczupem i ziemniaczkami, na przykład w formie piure. Albo z frytkami...

Składniki:
mały por
150 g dużych pieczarek
olej słonecznikowy
puszka białej fasoli (około 400 g)
2 surowe żółtka
4 łyżki tartego parmezanu
100 g chleba tostowego bez skórki
kilka łyżek tartej bułki

Opis przyrządzania:
Por obieramy z wierzchnich liści i korzonków, kroimy wzdłuż na pół i starannie płuczemy. Część białą i jasnozieloną kroimy w cienkie plasterki (ciemnozielone końcówki używamy do rosołu). Pieczarki ocieramy ściereczką i dość drobno siekamy. Na sporej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Wrzucamy por i smażymy, mieszając, na małym ogniu przez kilka minut, aż zmięknie. Dodajemy pieczarki, zwiększamy ogień. Smażymy, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby się przyrumienią, a woda w nich zawarta wyparuje. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Fasolę odcedzamy z zalewy na sicie i rozgniatamy na piure (tłuczkiem do ziemniaków lub ręcznym mikserem). Dodajemy pory z pieczarkami, żółtka i parmezan. Chleb tostowy miksujemy w malakserze na drobne okruszki, dodajemy do fasoli. Mieszamy na jednolitą masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę dzielimy na 8 równych części, które formujemy w kiełbaski - zwilżamy przy tym ręce wodą, żeby masa się nie przyklejała. Wstawiamy "kiełbaski" do lodówki na pół godziny czyli 30 minut. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju. "Kiełbaski" obtaczamy w tartej bułce i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy przez kilka minut, obracając, aż ładnie się przyrumienią ze wszystkich stron. Podajemy natychmiast, z piure lub zapiekanymi ziemniakami



Kiełbaski z kaszy gryczanej:

Klasyczny mariaż kaszy gryczanej i grzybów w niecodziennej formie. Do kiełbasek podajemy np. piure ziemniaczane i smażone jabłka.


Składniki:
100 g suchej kaszy gryczanej
200 g dużych pieczarek (lub rozmaitych leśnych grzybów)
ząbek czosnku
natka pietruszki
oliwa z oliwek
2 surowe żółtka
3 łyżki mąki

Opis przyrządzania:
Dużą patelnię stawiamy na średnim ogniu. Wsypujemy kaszę gryczaną i prazymy przez kilka minut, mieszając, aż zacznie ładnie pachnieć i lekko się rumienić. Uważamy, by nie przypalić! Przesypujemy kaszę do garnka, wlewamy gorącą wodę (mniej więcej 2 razy tyle, ile było kaszy) i dodajemy pół łyżeczki soli. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy przez kwadrans, aż będzie miękka. Odcedzamy z nadmiaru wody na gęstym sitku i przekładamy do miski. Pieczarki (lub leśne grzyby) ocieramy czystą ściereczką, odcinamy ogonki, a kapelusze drobno siekamy. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Garść listków natki płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Wrzucamy grzyby i czosnek i smażymy, mieszając, aż grzyby zaczną się rumienić. Dodajemy natkę, mieszamy i przekładamy grzyby do miski z kaszą. Dodajemy żółtka i 2 łyżki mąki. Mieszamy wszystko na jednolitą masę, doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem (sporo). Z masy toczymy 8 kiełbasek i obtaczamy je w reszcie mąki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i smażymy kiełbaski na średnim ogniu, aż będą rumiane ze wszystkich stron. Podajemy z piure ziemniaczanym (np. czosnkowym), gotowanymi

Przepisy pochodzą z: http://www.pieceofcake.pl/ i można je modyfikować

To narazie tyle Później jeszcze coś dorzucę

Edytowane przez babeczka83
Czas edycji: 2009-04-14 o 10:14
babeczka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.