|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
dobieranie kolorów
Zawsze mam problem z dobraniem koloru dodatków do ubrania. Jak Wy dobieracie kolory? Czym się kierujecie? Np mam szary golfik i na to zakładam czarny sweterek w serek, na dół jeansy jasne. Co do tego? Jaki kolor będzie pasował. Myślałam o czarnych koralach, ale do czarnego sweterka..?
Macie jakiś sposób na dobór kolorów? Może jest gdzieś jakaś stronka, gdzie są pokazane jakieś przykłady? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: dobieranie kolorów
ja bym do tego założyła czarne spodnie...
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o czarny i szary to moim zdaniem są to raczej uniwersalne kolory i większość barw będzie do nich pasować. A jeśli chodzi o samą biżuterię, a nie kolor to łatwiej by było, gdybyś załączyła fotkę
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ja bym wybrała biżuterię (korale) w jakims innym kolorze, żeby troche 'ożywic' ten zestaw
![]() a jeśli chodzi o to jak ja zestawiam kolory to hmmm... lubie kontrast, i tak żeby dane zestawienie przykuwało uwage. tak właśnie to lubie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() jeszcze jedno pytanko, kupiłam ostatnio turkusowe kolczyki, strasznie mi sie spodobały i wziełam. Ale poza nimi nie mam nic turkusowego... Czy myślicie, że mogę nosić je same np do jakiegoś sweterka ciemnego? Czy lepiej by było coś turkusowego jeszcze dokupic ( np szalik)? A może wogole powinnam mieć jakiś turkusowy element stroju, żeby je założyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja myśle że spokojnie je możesz nosić do jakiegoś ciemnego sweterka, czy bluzki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
u mnie zdobieraniem kolorków to róznie. czesto robie tak ze dół dobieram kolorystycznie do góry, tzn jakis element kolorystyczny przeniszą na "tą drugą" czesc garderoby. raczej nie kontrastuję pomarańczowego z czerwonym, czy fioletu z niebieskim itd. oczywiscie z czarnym kolorkiem jest inaczej, do niego pasuje kazdy kolorek i wtedy mozna kontrastować. nie ma reguły w dobieraniu kolorków jak dla mnie;p
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kolory dobrze dobierać na zasadzie kontrastu.
Ja tak robię.Pomagają mi proste zasady znane ze sztuk plastycznych. Mającym z tym problem polecam podręczniki do plastyki albo do wizażu. Tak jak cienie do oczu powinny kontrastować z tęczówką oka tak dobrze jak dodatki kontrastują z resztą ubioru. Pomocne może być koło barw używane do doboru cieni do barwy oka. Ładnie komponują się barwy dopełniające czyli różne odcienie jednego koloru (te obok siebie) lub barwy kontrastujące ze sobą (na kole barw leżące na przeciw siebie). Czerń można nosić z burgundem i czerwienią, z żółcią. Szarości pasują do turkusu i fioletów, także do różu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
na twoim miejscu nałożyłabym do tego jakieś dłuższe korale w jaskawym kolorze.
Ja lubię łączyć fiolet z żółtym ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.