|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Sposób na relax dla Niego!!!
HEY
Mam taki problemik mały: On 25, JA 22 Mój TŻ pracuje całymi dniami przed komputerem. Taką ma prace ![]() Chciałabym mu zaoferować pełen relax, nie wiem co wymysleć On chodzi spać w nocy, rano wstaje cały opuchnięty, 10kg przybrał na wadze bo ciagle musi siedziec przed kompem. On to uwielbia ale mnie wkurza to, że jego wygląd się pogorszył, tzn.widzę na jego twarzy zmęczenie, ciągle chodzi zmęczony, co 5 min ziewa ![]() Chciałabym mu zaoferować mega relax ale w jaki sposób?? Zabieram go na saune, na basen od czasu do czasu...Jeździmy na zakupy, chodzimy do kawiarni na jakieś tam dobre rzeczy...Ale chodzi mi o coś niezwykłego, dizeki czemu mógłby się poczuć odpręzony na dłuższy czas. Wakacje odpadają bo z kasa kucho Wakacje mamy zaplanowane na początek lipca nad morze.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sposób na relax dla Niego!!!
może jakiś bardzo porządny masaż relaksujący w Twoim wykonaniu? fajna atmosfera w pokoju, jakieś świeczki, do masażu jakiś balsam...?
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Wycieczka rowerowa-teraz robi się ciepło,spacer,kino,wyjsci e do restauracji wieczorem, albo spotkanie ze znajomymi przy piwie...
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
najlepiej to jakaś regularna aktywność fizyczna... karnet na basen wykupić czy coś
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, jakby trochę na powietrzu pobył, jak się już zrobi ciepło
to może wycieczka do lasu, jakiś piknik (zdrowe warzywka, owoce), potem dobry seksik na rozluźnienie mięśni (niekoniecznie w lesie )ważniejsze od tego, że to będzie coś mega jest to żeby robić coś regularnie
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masaz i dobry seks od czasu do czasu zdecydowanie ![]() nie dosc ze mu sie humor poprawi, to jeszcze go odciagniesz od komputera i moze nawet schudnie troszke w koncu to aktywnosc fizyczna.generalnie potrzebny mu ruch, jakis rower, basen czy bieganie kilka razy w tygodniu. plus zdrowa dieta. to daje gwarancje, ze bedzie dobrze spal, dobrze wygladal i dobrze sie czul. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrób mu masaż - na pewno się zrelaksuje
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Oczywiście takie "atrakcje" jak masaże czy sauna czy wypady na piknik są mile widziane, ale podstawą powinien tu być ruch. Zapiszcie się razem na coś. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-03-25 o 14:58 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
No popieram dziewczyny, ze twoj facet musi sie zaczac ruszac, bo inaczej ebdzie zle... i postaraj sie o dobra diete dla niego
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i mój TŻ mamy siedzącą pracę, ok. 9h dziennie przed kompem (praca, a czasem jeszcze "prywatnie" siedzimy po godzinach, czasem to i po 15h na dobę). Chodzimy na basen 2-3 razy w tygodniu i odkąd to robimy regularnie nie wiem co to zmęczenie czy ból pleców. Gorąco polecam pływanie, ale nie raz na jakiś czas tylko regularnie kilka razy w tygodniu na co najmniej godzinę aktywnego pływania (ja ćwiczę 2x w tygodniu na aqua aerobicu plus 1x w tygodniu zwyczajne pływanie 40 minut).
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oprócz tego możecie codziennie spacerować szybkim krokiem (lepsze byłoby bieganie, ale nie każdy to lubi , szybki marsz powinien wystarczyć, a na pewno lepsze to niż jeżdżenie fotelem na kółkach wokól kompa), byle nie po centrach handlowych i nie do kawiarni (przy jego trybie życie to drugie to wybitnie jest nie wskazane)
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki
![]() Właśnie teraz przyszedł mi taki pomysł, żeby mu zrobić raz w tygodniu domowe spa Kupić jakieś maseczki nawilżające, scrub do ciała, kąpiel gorąca w olejakch potem masaż... i spanko
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Mój TŻ w życiu nie dałby nałożyć sobie maseczki nawilżającej a peeling może przy długiej namowie.
Za to masaż w olejkach to już coś. Jakby jeszcze lubił zapach marcepanu to już dawno bym go wysmarowała olejem śliwkowym
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
o tak, dziewczyny dobrze radzą - i ja myślę, że basen to jest to
chyba nie ma nic lepszego niż godzinka intensywnego wysilku w wodzie, zmęczenie fizyczne murowane a jaki wypoczynek dla psychiki! i koniecznie karnet, bo inaczej zawsze znajdzie się jakaś wymówka żeby (raz i tylko dziś, bo to bo tamto..) sobie odpuścić ![]() a może wspólne systematyczne bieganie, marszobiegi? choć dla mnie osobiście bieganie po wielkim mieście to żadna frajda, ale u Was może warunki lepsze
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ale te olejki sa fajne
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak go relaksuje?? Hmm... Zawsze na niego dziala kapiel z roznymi solami relaksujacymi, olejkami i innymi zapachowymi *******ami Pochlapie sie z 10 minut i ja do niego dolanczam i pomasuje mu glowke, plecy. Po kapieli pale swieczke tez o jakims milym zapchu i klade go na godzinke spac Moj Tz po takim seansie chodzi zrelaksowany przez bardzo dlugi czas Czasami az sam sie o to upomina, hehe.
|
|
|
|
#17 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, patrzysz typowo z punktu kobiecego, co Tobie by pomogło, ale to nie to samo co On by mógł chcieć
jeszcze raz zachęcam też do jakiś spacerów po świeżym powietrzu
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszytskim ruch ,spa relaksuje jednak w wiekoszosci kobity ,facet siedzacy przed kompem potrzebuje wycisku fizycznego a nie maseczki.
wykupic karnet na basen ,silownie i zaplacic z gory bedzie zal odpuszczac skoro zaplacone,najlpeiej wyruszyc tam razem . rower takze stacjonarny ,nordic walking ,kupic krokomierz.. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Mój facet jedyne "spa" jakie akceptuje to masaż po zapachowej kąpieli ale pod warunkiem, że po masażu będzie jakiś dalszy ciąg akcji...
Gdybym chciała go relaksować peelingiem czy maseczką to chyba by mi uciekł...
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym (z 1 postu) zakupy to nie jest relax dla faceta... ;] jeszcze kąpiel i sauna rozumiem.... kosmos!! ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
I to jeszcze raz w tygodniu by musiał przechodzić to domowe spa
Dla mnie to jest nuda, tak szczerze... Maseczki nakładam jak mi się przypomni, peeling też, zwykle z poczucia obowiązku i wyglądania "jakoś". Relaks przy maseczkach to dla mnie abstrakcja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

to może wycieczka do lasu, jakiś piknik (zdrowe warzywka, owoce), potem dobry seksik
na rozluźnienie mięśni (niekoniecznie w lesie

w koncu to aktywnosc fizyczna.