|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
jaki tv?
witam
rano nasz stary tv sie obraził i nie pokazał nic ![]() moze macie jakies propozycje co do marki tv lub dobre argumanty przeciw 2,5 tys. ? ![]() pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: jaki tv?
Hmmmm, też bym nie kupiła tv za tyle, mając ograniczone środki i inne potrzeby... W związku z tym do tej pory nie mamy telewizora, tylko kartę telewizyjną w komputerze
![]() ![]() Tylko nie przychodzi mi do głowy żaden argument, który mógłby przekonać faceta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a jaki ma ekran? [ile cali?] - może przemebluj pokój tak, żeby duży telewizor był za duży
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Sarenko, mi się wydaje, że dla niektórych facetów telewizor nigdy nie jest za duży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kinga napisał(a):
> Sarenko, mi się wydaje, że dla niektórych facetów telewizor nigdy nie jest za duży ![]() ![]() ![]() ![]() a na serio. argument mebli dla dziecka jest chyba przekonujący...
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
tv ma 29 cali a ja własnie przemeblowałam pokój i jest super a na 29 cali odległośc kanapy do tv bedzie za mała ,boje sie po prostu o wzrok szczególnie małej ,najgorsze jest to ,ze nie ma tv 25 cali -sa 21 i potem 29 .
TŻ chce tv 100 hz z kontrola wysokosci dżwieku (ten bajer akurat mi tez sie podoba ![]() esshhh i bądż tu mądry -gryzie mnie też fakt tego ,że kupi za swoje zarobine pieniądze. pogadam jeszcze moze argument mebli go przekona . pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mieliśmy podobny problem. Fajny, duży, markowy telewizor i cena równie wielka jak on! Ale na dobrą sprawę dużo lepiej ogląda się obraz na dobrym projektorze. Obecnie dobry projektor kosztuje ok. 5-6 tys. zł, a więc telewizor to połowa ceny, to plus, ale minus to postępująca technologia. Jak sprawdzić- bardzo prosto, nawet najlepszy telewizor nie dorównuje monitorowi, nawet słabemu CRT. Przy obecnym postepie za 3 lub 4 lata taki projektor będzie powszechnie dostępny za sensowne pieniądze (tak samo było z DVD). Bezpieczniejszy pod względem użytkowania, nie zajmuje miejsca, mozna dostosować wielkość obrazu - to same zalety. I rozumując w ten sposób kupiliśmy telewizor 29" ale tani, przcież za kilka lat i tak go wymienimy na projektor.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja mam 26 calowy i wiem że są też 28 calowe. Może Twój mężczyzna wciska ci takie kity, żebyś nie miała argumentów przeciw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
wiem ,że sa 26 i 28 cali ale on chce 100 hz a takie sa tylko 29 cali :-/
pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ale możesz użyć argumentu, że przy obecnym postępie technicznym i technologicznym, kupowanie "telewizora na całe życie" nie ma sensu. Komunizm się skończył, a technologia przemysłowa jest coraz tańsza, w tym telewizory. Nikt tego nie wywiezie, ani nie zabierze, a Chiny mają coraz nowocześniejsze linie produkcyjne
![]() Podobnie było z "kinem domowym", czyli czytnikiem DVD i głośnikami. Ludzie płacili za to ogromniaste pieniądze, a dzisiaj kupisz to w zupełnie przystępnej cenie. Te telewizory nie podrożeją, wręcz przeciwnie. I jeszcze jedno, opduść jeśli to wpływ środowiska, w którym obraca sieę Twój partner. Są środowiska, że jeśli nie masz Sony/kina domowego/philipsa/konkretnej marki -niepotrzebne skreślić, to jestś "gorszy". I jeśli nie ma się dobrych argumentów i silnej woli to bardzo trudno jest wytrzymać. Tak więc jeśli to wpłyt środowiska to odpuść, niech Twój partner nie słyszy w pracy, że nie ma porzadnego telewizora, baba nim rządzi, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
jezleli chodzi o snobowanie i wpływ środowiska to nie ma tu mozliwosci aby cos takiego wystąpiło .
moze i technologia idzie do przodu i bedzie to coraz tansze ale jak narazie mało kogo stac na dobry sprzęt bo kosztuje to dużo więcej niz zarabiamy . a termin "względna cena "dla każdego jest inny. dam znac na czym sprawa sie zakończy -może zrezygnujemy z tv ![]() pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Kinga napisał(a):
> Hmmmm, też bym nie kupiła tv za tyle, mając ograniczone środki i inne potrzeby... W związku z tym do tej pory nie mamy telewizora, tylko kartę telewizyjną w komputerze ![]() ![]() to i ja rozumiem.. .ale wytłumacz facetowi ze nie ma pilota ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Rapsodia napisał(a):
> to i ja rozumiem.. .ale wytłumacz facetowi ze nie ma >pilota ![]() Jak to nie ma? Ależ oczywiście, że jest! Można sobie pstrykać do woli, tylko włączyć komputer trzeba najpierw... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Kinga napisał(a):
> Sarenko, mi się wydaje, że dla niektórych facetów telewizor nigdy nie jest za duży ![]() Mi tez tak sie wydaje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.