jaki tv? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-10-29, 10:36   #1
paula78
Zakorzenienie

jaki tv?

witam
rano nasz stary tv sie obraził i nie pokazał nic ,mam dylemat jaki tv kupic ,TZ ma upatrzony jakiegos byla za 2,5 tys. i argument ,ze to juz do końca życia i ,ze taki sprzet lepiej kupic porządny ,dla mnie suma jest zawrotna jak na tv i wolałabym kupic znacznie tańszy i meble do sypialni i dla dziecka .

moze macie jakies propozycje co do marki tv lub dobre argumanty przeciw 2,5 tys. ?
pzdr
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 11:35   #2
ma75
Rozeznanie

Re: jaki tv?

Hmmmm, też bym nie kupiła tv za tyle, mając ograniczone środki i inne potrzeby... W związku z tym do tej pory nie mamy telewizora, tylko kartę telewizyjną w komputerze Ciągle jest coś ważniejszego
Tylko nie przychodzi mi do głowy żaden argument, który mógłby przekonać faceta Tyle, że taki drogi tv wcale nie musi być trwalszy, po prostu ma więcej "bajerów". No chyba że mu zależy na duuużym ekranie, super dźwięku itd...
ma75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 11:42   #3
sarenka
Zakorzenienie

a jaki ma ekran? [ile cali?] - może przemebluj pokój tak, żeby duży telewizor był za duży

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 11:55   #4
ma75
Rozeznanie

Sarenko, mi się wydaje, że dla niektórych facetów telewizor nigdy nie jest za duży
Stary 2004-10-29, 12:02   #5
sarenka
Zakorzenienie

Kinga napisał(a):
> Sarenko, mi się wydaje, że dla niektórych facetów telewizor nigdy nie jest za duży

no rozumiem, rozumiem - w sumie nie mogłam znaleźć lepszego argumentu

a na serio. argument mebli dla dziecka jest chyba przekonujący...

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 13:05   #6
paula78
Zakorzenienie

tv ma 29 cali a ja własnie przemeblowałam pokój i jest super a na 29 cali odległośc kanapy do tv bedzie za mała ,boje sie po prostu o wzrok szczególnie małej ,najgorsze jest to ,ze nie ma tv 25 cali -sa 21 i potem 29 .
TŻ chce tv 100 hz z kontrola wysokosci dżwieku (ten bajer akurat mi tez sie podoba .

esshhh i bądż tu mądry -gryzie mnie też fakt tego ,że kupi za swoje zarobine pieniądze.
pogadam jeszcze moze argument mebli go przekona .
pzdr
paula

Stary 2004-10-29, 13:38   #7
Aquila
Raczkowanie

Mieliśmy podobny problem. Fajny, duży, markowy telewizor i cena równie wielka jak on! Ale na dobrą sprawę dużo lepiej ogląda się obraz na dobrym projektorze. Obecnie dobry projektor kosztuje ok. 5-6 tys. zł, a więc telewizor to połowa ceny, to plus, ale minus to postępująca technologia. Jak sprawdzić- bardzo prosto, nawet najlepszy telewizor nie dorównuje monitorowi, nawet słabemu CRT. Przy obecnym postepie za 3 lub 4 lata taki projektor będzie powszechnie dostępny za sensowne pieniądze (tak samo było z DVD). Bezpieczniejszy pod względem użytkowania, nie zajmuje miejsca, mozna dostosować wielkość obrazu - to same zalety. I rozumując w ten sposób kupiliśmy telewizor 29" ale tani, przcież za kilka lat i tak go wymienimy na projektor.
Aquila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-10-29, 13:54   #8
Ania_
Raczkowanie

Ja mam 26 calowy i wiem że są też 28 calowe. Może Twój mężczyzna wciska ci takie kity, żebyś nie miała argumentów przeciw
Ania_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 14:03   #9
paula78
Zakorzenienie

wiem ,że sa 26 i 28 cali ale on chce 100 hz a takie sa tylko 29 cali :-/
pzdr
paula

Stary 2004-10-29, 15:13   #10
Aquila
Raczkowanie

Ale możesz użyć argumentu, że przy obecnym postępie technicznym i technologicznym, kupowanie "telewizora na całe życie" nie ma sensu. Komunizm się skończył, a technologia przemysłowa jest coraz tańsza, w tym telewizory. Nikt tego nie wywiezie, ani nie zabierze, a Chiny mają coraz nowocześniejsze linie produkcyjne . A więc "snobowanie się" na drogi telewizor, który ma chodzić latami jest nieracjonalne, bo niedługo pojawi się inna nowinka techniczna, fajniejsza, z lepszymi "bajerami" (jako przykład podałam projektor). Dużo praktyczniej będzie kupić tańszy telewizor i coś jeszcze, bo jak dojdziecie do wniosku, że chcecie kupić inny, lepszy, nowocześniejszy sprzęt - to co zrobić z tym, nadal dobrym, który kosztował tyle pieniędzy. Żal wyrzucić stary (bo żal wydanych pieniędzy) żeby kupić nowy, chociaż jest lepszy, fajniejszy, itp.
Podobnie było z "kinem domowym", czyli czytnikiem DVD i głośnikami. Ludzie płacili za to ogromniaste pieniądze, a dzisiaj kupisz to w zupełnie przystępnej cenie. Te telewizory nie podrożeją, wręcz przeciwnie.
I jeszcze jedno, opduść jeśli to wpływ środowiska, w którym obraca sieę Twój partner. Są środowiska, że jeśli nie masz Sony/kina domowego/philipsa/konkretnej marki -niepotrzebne skreślić, to jestś "gorszy". I jeśli nie ma się dobrych argumentów i silnej woli to bardzo trudno jest wytrzymać. Tak więc jeśli to wpłyt środowiska to odpuść, niech Twój partner nie słyszy w pracy, że nie ma porzadnego telewizora, baba nim rządzi, itp. To głupie żarty, ale w Polsce bardzo często spotykane.
Aquila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 15:29   #11
paula78
Zakorzenienie

jezleli chodzi o snobowanie i wpływ środowiska to nie ma tu mozliwosci aby cos takiego wystąpiło .

moze i technologia idzie do przodu i bedzie to coraz tansze ale jak narazie mało kogo stac na dobry sprzęt bo kosztuje to dużo więcej niz zarabiamy .
a termin "względna cena "dla każdego jest inny.

dam znac na czym sprawa sie zakończy -może zrezygnujemy z tv
pzdr
paula

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-10-29, 17:41   #12
Rapsodia
Zakorzenienie

Kinga napisał(a):
> Hmmmm, też bym nie kupiła tv za tyle, mając ograniczone środki i inne potrzeby... W związku z tym do tej pory nie mamy telewizora, tylko kartę telewizyjną w komputerze Ciągle jest coś ważniejszego

to i ja rozumiem.. .ale wytłumacz facetowi ze nie ma pilota)
Stary 2004-10-29, 18:10   #13
ma75
Rozeznanie

Rapsodia napisał(a):

> to i ja rozumiem.. .ale wytłumacz facetowi ze nie ma
>pilota)

Jak to nie ma? Ależ oczywiście, że jest! Można sobie
pstrykać do woli, tylko włączyć komputer trzeba
najpierw...
Stary 2004-10-29, 18:14   #14
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Kinga napisał(a):
> Sarenko, mi się wydaje, że dla niektórych facetów telewizor nigdy nie jest za duży
Mi tez tak sie wydaje np dla mjego narazie mamy telewizor 21' ale jak sie sypnie- a pwenie nie długo- to trzeba bedzie nabyc nowy i wstepne przymiarki juz trwaja i tak to wygląda jak u Pauli polozone są równiez pod podłogą kable do przyszłego kina domowego, mimo ze ja uwazam ze to zbytek, a szczeg. w mieszkaniu w bloku. Mamy sprzet grający ONKYO z wielkimi kolumnami (o kosztach nie napiszę;-) )które mi psują wizję wnętrza. Poprostu mam audiofila w domu i ......... poddaje się!
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości