|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
To moje paznokcie.
Jak widać nafotkach moje paznokcie sa krotkie i maja okropnyksztalt. Ale chcialam sie doweidziec co mam z nimi robic. Jak je malowac? Jak piłować?Jak wzmocnic? Jak sprawic by byly optycznie wydłuzone?Pomozcie!
Edytowane przez M-a_j-a Czas edycji: 2007-07-27 o 18:34 Powód: Zapomnialam wstawic fotki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: To moje paznokcie.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie przesadzaj, ksztalt nie jest wcale okropny! Moim zdaniem, powinnas je odrobine zapuscic, a jak beda dluzsze, pilowac raczej kwadratowo, to je troche powiekszy optycznie, bo wydaja sie male w stosunku do palcow. Ale wcale nie maja brzydkiego ksztaltu. A co do pielegnacji i wzmocnienia, to przeciez sa tu tysiace porad, uzyj wyszukiwarki.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
maja przeciez badzo ladny ksztalt! ja pilowalabym je bardziej owalnie, w sensie caly paznokiec jednej szerokosci i zeby nie bylo takiego 'czubka' tzn ostrej koncowki, tylko owalna albo wlasnie kwadratowa jak mowia Kolezanki. niestety jesli sa slabe, to trudno zapuscic na kwadratowo, a z odzywek polecam sally hansen
![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
czy mi sie wydaje czy każdy ma inny kształt?
ogólnie sa ładne tylko wypiłuj sobie wszystkie tak samo...troszeczkę zapuść... ja preferuje na kwadratowo....ale to zalezy od gustu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja słyszalam ze optycznie paznokcie wydluza manicure francuzki tzn. bialy pasek od niego, a co do obcinania polecam zapuscic troszke pazurki i farncuzki manicure i bedzie swietnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
La Moderatoiure
|
Tak jak pisała Karolka maluj jasnymi kolorami, unikaj bardzo ciemnych. Co do kształtu to zależy od ciebie jaki ci bardziej odpowiada i staraj się opiłowywać pazurki równo, aby każdy miał taką samą długośc bo wtedy wygladają estetycznie. Optycznie wydłużaja pazurki wzorki w paski (załączyłam poniżej). Oczywiście, niekoniecznie w takich kolorach
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]() Piłowanie kwadrat to świetny pomysł
![]() Jeżeli chcesz aby paznokcie szybciej rosły używaj przyspieszacza wzrostu paznokci.... Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja swoje moczę w ciepłej oliwie z oliwek za każdym razem jak robię manicure, po pół godzinki każda łapka. To bardzo wzmacnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Witaj
![]() Twoje paznokcie są całkiem ładne. Wprawdzie na tych zjęciach przypominają mi moje własne, ale to tylko udowadnia, że siebie samych oceniamy gorzej niż innych. Ja mogę Ci polecić kurację ziołową- jeśli jesteś zwolenniczką takowych, to uwierz, że mi one bardzo pomagają. Codziennie piję herbatkę z pokrzywy oraz dodaję do wybranych potraw siemię lniane. Świetnie działają nie tylko na paznokcie ale również na włosy. ![]() Polecam Ci serdecznie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.