Z brązu na rudy - wątek zbiorczy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-16, 22:18   #1
iness.m
Raczkowanie

Z brązu na rudy - wątek zbiorczy

Witam na waszym forum.

Planuję zmienić kolor włosów. Jestem już zdecydowana że będzie to rudy, ewentualnie z paroma blond pasemkami. Z tego co wiem aby uzyskać czysty kolor rudość potrzebny jest doświadczony i dobry fryzjer, który wie jak odbarwić ciemny włos i przygotowac do rudego. Mój naturalny kolor włosów to ciemny blonu/jasny brąz z położoną farbą ciemny brąz tak jak na zdjęciu. Chciałabym abyście poradziły mi na co powinnam zwrócic uwagę u fryzjera, a może ktoś zna jakiegoś dobrego w Szczecinie? Po drugie chciałabym abyście mnie wsparły w mojej decyzji poniewaz bedzie to dla mnie radykalna zmiana.

A i jeszcze moze ktos ma zdjęcia rydych fryzurek na zgape ?
Z góry dzięki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg braz.jpg (61,9 KB, 1423 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brąz2.jpg (106,4 KB, 1196 załadowań)
iness.m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-17, 06:38   #2
czuczenka
Zakorzenienie

Dot.: z brązu na rudy - poradzcie proszę !

Rudy???? jesets tego pewna??chyba ze taki jak ma marie kate bo calu rudy nie bedzie taki efektowny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 988_878272651_olsen_H224356_L.jpg (42,8 KB, 1477 załadowań)

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-17, 07:12   #3
Strobiluska
Zadomowienie

zgadzam się...w takim "zwyczajnym" rudym będziesz wyglądała nienaturalnie...a taki pomieszany troszkę z blondem, torszkę z brazem będzie lepszy....chociaż ja bym CIę widziała w jakimś ciepłym, ale innym kolorku...może czekoladka? albo ciemny blond....

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-17, 10:55   #4
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Oj, ale na pewno nie rób tego sama. Koniecznie fryzjer. Ja mam naturalnie kasztanowe włosy, ale farbowałam je na brąz, później postanowiłam wrócić do naturalnego koloru. Zrobiłam to sama, farbą ze sklepu. Wyszedł tak paskudny kolor, że modliłam się, żeby się zmył.
As!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-17, 19:29   #5
iness.m
Raczkowanie

Już wszysko postanownione. Fryzjer umówiony na czwartek.
Czy 150 zł to nie za dużo za farbowanie na rudo ???
Stary 2005-10-17, 19:41   #6
Lovisa
Zakorzenienie

Ja się zrobilam z ciemnego brązu na rudo sama Już którys raz z kolei, bo lubię te "powroty". Wyszło ok, jestem zadowolona, może to już kwestia wprawy Życze powodzenia, koniecznie wklej zdjęcia

Edytowane przez Lovisa
Czas edycji: 2005-10-17 o 20:06
Lovisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-17, 20:00   #7
madonek
BAN stały

Cze Iness!Rudy w zmyslowa czerwien w miekkich lokach jestem na tak.Rowniez inna wersja lata dwudzieste fryzka i platynowy blond .Rowniez sportowo w pelni emocji pocieniowanie wlosow w towarzystwie jasnoorzechowych i popielatych pasemek wykaze Twoje inne kolejne piekne oblicze.O ton jasniejszy podklad ,albo mi komp nawala ...pozdr
madonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-18, 10:29   #8
iness.m
Raczkowanie

Narazie będzie czysty rudy kolor. Bez żadnych dodatków i pasemek. Napewno po odbarwianiu będe musiała je pożadnie odżywić. Myśle że zajmie mi to około 1-2tyg. Potem planuje nałozyć delikatne cieniutkie blond pasemka (patrz nowy kolor Brodki) no i zagęszcze wlosy naturalnymi pasemkami w kolorze rudego wiec razem bedzie to wyglądac jak balejage (tak sie pisze?).

Już się nie moge doczekać

Madonek to nie podkład! To słoneczko mi gębusie troszke przypaliło za mocno jak w aucie jeżdziłam z otwatrym szyberdachem
Stary 2007-03-22, 08:46   #9
izanna
Raczkowanie

Z brązu na rudy

Strasznie mi się podoba kolor L'oreala nr 6,46 ciemny blond miedziano-czerwony, tylko nie wiem czy jest sens go wypróbować. Miesiąc temu farbowałam włosy u fryzjera farbą profesjonalną również L'oreala, teraz zamarzył mi się kolor miedziany. Mam brązowe włosy i teraz nie wiem czym uzyskać rudy odcień, ale tak żeby włosy nie stały się ciemniejsze. Wiem, że są farby rozjaśniające, ale podobno działają tylko na naturalnych włosach. Np. Feria L'oreala też ma ciekawe odcienie rudego, ale bałabym się rezultatu końcowego tzn. odrost w innym kolorze, a reszta włosów ciemniejsza.

Mam pytanie, czy komuś udało się przejść z brązu w rudy, bez uprzedniej dekoloryzacji, czy ktoś używał koloru ciemny blond miedziano-czerwony? Z załączonego obrazka wynika, że kolor powinien złapać na brązie, ale jak jest naprawdę?
Ewentualnie czy mogłybyście mi polecić farby w odcieniach rudości, które fajnie wychodzą na brązowych włosach? Będę wdzięczna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg excellence_creme_2_loreal.jpg (25,7 KB, 1157 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg paleta_6_46.jpg (26,4 KB, 692 załadowań)
izanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-22, 15:47   #10
Mariti
Wtajemniczenie

Dot.: Z brązu na rudy

Cytat:
Napisane przez izanna Pokaż wiadomość
Strasznie mi się podoba kolor L'oreala nr 6,46 ciemny blond miedziano-czerwony, tylko nie wiem czy jest sens go wypróbować. Miesiąc temu farbowałam włosy u fryzjera farbą profesjonalną również L'oreala, teraz zamarzył mi się kolor miedziany. Mam brązowe włosy i teraz nie wiem czym uzyskać rudy odcień, ale tak żeby włosy nie stały się ciemniejsze. Wiem, że są farby rozjaśniające, ale podobno działają tylko na naturalnych włosach. Np. Feria L'oreala też ma ciekawe odcienie rudego, ale bałabym się rezultatu końcowego tzn. odrost w innym kolorze, a reszta włosów ciemniejsza.

Mam pytanie, czy komuś udało się przejść z brązu w rudy, bez uprzedniej dekoloryzacji, czy ktoś używał koloru ciemny blond miedziano-czerwony? Z załączonego obrazka wynika, że kolor powinien złapać na brązie, ale jak jest naprawdę?
Ewentualnie czy mogłybyście mi polecić farby w odcieniach rudości, które fajnie wychodzą na brązowych włosach? Będę wdzięczna.

Między brazem a rudym nie ma bardzo wielkiej różnicy, nie musisz od razu dekoloryzowac włosów, wystarczy rozjasnić ( jesli brąz nie jest bardzo ciemny wystarcza np 2, 4 tony, wtedy zamiast rozjaśniacza możesz użyć farby blond rozjaśniającej np z serii wella wellaton czy londa),.Jednak jeśli nie masz wprawy wykonaj zabieg u fryzjera.

Żadna farba ruda nie bedzie widoczna na brązowych włosach, chyba, że masz jasny brąz,a wybrana rudośc będzie przynajmniej o ton ciemniejsza. Jesli brąz jest ciemny uzyskasz jedynie pewien rodzaj poświaty. po farbach rozjaśniającyhc, które mają nadac kolor rudy na brązowych włosach możesz spodziewać się nieciekawych efektów, ponieważ są one przeznaczone dla włosów naturalnych a nie farbowancy.

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-22, 17:56   #11
izanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mariti Pokaż wiadomość
Między brazem a rudym nie ma bardzo wielkiej różnicy, nie musisz od razu dekoloryzowac włosów, wystarczy rozjasnić ( jesli brąz nie jest bardzo ciemny wystarcza np 2, 4 tony, wtedy zamiast rozjaśniacza możesz użyć farby blond rozjaśniającej np z serii wella wellaton czy londa),.Jednak jeśli nie masz wprawy wykonaj zabieg u fryzjera.

Żadna farba ruda nie bedzie widoczna na brązowych włosach, chyba, że masz jasny brąz,a wybrana rudośc będzie przynajmniej o ton ciemniejsza. Jesli brąz jest ciemny uzyskasz jedynie pewien rodzaj poświaty. po farbach rozjaśniającyhc, które mają nadac kolor rudy na brązowych włosach możesz spodziewać się nieciekawych efektów, ponieważ są one przeznaczone dla włosów naturalnych a nie farbowancy.
Dzięki za odpowiedź. Szkoda, jestem zawiedziona. Myślałam, że da się tak zrobić, że jedną farbą uzyskam zamierzony efekt.
Zrobiłam dzisiaj w sklepie przegląd farb Garnier 100% color, też mają wybór rudości, ale zastanawia mnie dlaczego z tyłu na opakowaniu, gdzie są przedstawione efekty farbowania wynika, że te kolory łapią na ciemnych włosach i mało tego-wcale nie są ciemniejsze?
Stary 2007-03-22, 17:59   #12
Kosmiczna
Rozeznanie

GG do Kosmiczna Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kosmiczna

Izanna mnie też to zastanawia

Kosmiczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 08:37   #13
Benek23
Zakorzenienie

Wszystko zależy od tego jaki jest ten naturalny brąz. Jeśli jest bardzo ciemny,to po nałożeniu farby wyjdzie jakieś bordo.
Ja miałam włosy w kolorze jasnego kasztanu z rudawym połyskiem. Pofarbowałam włosy farbą wella Safira żar rubinu i efekt był taki jak chciałam. Potem zawsze farbowałam Safira na różne odcienie czerwieni i zawsze kolor wychodził.
Ostatnio pofarbowałam włosy nie drogeryjną farbą Framesi na odcień rudo-czerwony i też wszystko ładnie wyszło.
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 09:33   #14
izanna
Raczkowanie

Tak się składa, że mam raczej średni brąz, a na dodatek kolor nie jest równomierny, farba się zmywa i miejscami są jaśniejsze i ciemniejsze partie.
Skusiłabym się na Brillance Luminance ognistą czerwień, ma nawet niezłe opinie na KWC, jest to odcień rozjaśniający, tylko jak dla mnie to kolor zbyt czerwony, ja wolę coś bardziej podchodzącego pod miedź.

Farbowałyście może tą farbą, albo Ferią L'oreala, bo z tego co się orientuję też ma jakieś odcienie rozjaśniające?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg schwarzkopf.jpg (21,4 KB, 503 załadowań)
Stary 2007-03-23, 11:43   #15
posh77
Raczkowanie

Ratunku,nie psuj brazu!! Miedz i rudosc to horror,ja od lat wracam co brazu i niesttey mam tyle pigmentu czerwonego,ze wlasnie mam kolory jak te co tu wklejacie z farb,zaraz ide na 3 balejaz ( i nie wiem czy kiedys zobacze zimny kolor jak maja modeli i aktorki
posh77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-23, 11:54   #16
Kosmiczna
Rozeznanie

GG do Kosmiczna Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kosmiczna

Izanna mnie też to interesuje... Jestem ciekawa jak ta farba wyszłaby na spranych ciemnobrązowych włosach... Na razie niestety nie mogę zaryzykować i sprawdzić, bo jestem na etapie poprawiania kondycji moich włosów, ale może w czerwcu się skuszę Wiadomo, wakacje = idealny pretekst

Kosmiczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 12:25   #17
izanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez posh77 Pokaż wiadomość
Ratunku,nie psuj brazu!! Miedz i rudosc to horror,ja od lat wracam co brazu i niesttey mam tyle pigmentu czerwonego,ze wlasnie mam kolory jak te co tu wklejacie z farb,zaraz ide na 3 balejaz ( i nie wiem czy kiedys zobacze zimny kolor jak maja modeli i aktorki
Ja w sumie łatwo uzyskałam zimny brąz. Po prostu w listopadzie zafarbowałam włosy Garnier 100% color ciemny szatyn, włosy wyszły czarne, ale po czterech miesiącach ładnie się sprały, bez czerwonych refleksów. Dopiero moja ostatnia wizyta u fryzjera przed miesiącem zepsuła cały efekt, fryzjerka użyła farby L'oreala w odcieniu czekolady, twierdząc przy tym, że włosy wyjdą mi jaśniejsze. Niestety tak jak się spodziewałam miałam włosy w kolorze dużo ciemniejszym, niż wtedy kiedy zasiadałam w fotelu u fryzjera. Teraz mają dużo cieplejszy odcień.
Stary 2007-03-23, 19:00   #18
posh77
Raczkowanie

o kurde co za pech,szok!! mi od farbowania zawsze wylazily cieple,dopiero jeden madry fryzjer pow,ze mam tyle pigmentu czerwonego,ze szok
plus to#### pallette i inne,farbowalam wszystkim.
Moze uda Ci sie zapuscic swoje .Powodzenia!!!
posh77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 20:36   #19
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20
z brązu na rudy

Zamarzył mi się kolor rudy... nie taki zwykły tylko ognisty, czysta rdza ? nie wiem jak go okreslic dokladniej;] nie wiem czy wyjdzie na moich włosach- ciemny brąz. Pytanie brzmi: czy musze koniecznie rozjasniac wlosy ? i jakim szamponem je pofarbowac(jak najmniej niszczacym wlosy) ? bo farba absolutnie nie wchodzi w gre. Prosze o rady
Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-07, 09:17   #20
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20
Dot.: z brązu na rudy

no ej... nikt nie wie? co o tym myslicie?
Stary 2008-02-07, 09:22   #21
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

musisz uzyc trwalej farby
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-07, 11:33   #22
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

a ja chcialam tego uniknac.... zeby sprobowac szamponem a nie farba bo wiadomo chodzi mi tez o odrosty zeby nie miec z tym problemu pozniej
Stary 2008-02-07, 11:38   #23
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
a ja chcialam tego uniknac.... zeby sprobowac szamponem a nie farba bo wiadomo chodzi mi tez o odrosty zeby nie miec z tym problemu pozniej
szampony koloryzujace nie rozjasniaja wlosow, tylko co najwyzej przyciemniaja. szampon co najwyzej moze Ci zafundowac miedziane refleksy, ale wlosy nadal pozostana ciemne
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 09:05   #24
ubudzibi
Przyczajenie

Wink z ciemnych w jasno-rude

Moj naturalny kolor to "mysi blond", od pół roku farbuje włosy na różne odcienie brązu. Teraz chciałabym mieć jasno-rude, ale jak to zrobić żeby na moich ciemnych wlosach wyszły jasne a nie miedziane? Najpierw chyba muszę je rozjasnić, ale jaką farbą to zrobić? Myślałam o brillance luminance, lśniący brąz, ta farba powinna rozjasnić moje ciemne włosy a na takich rudy powinien już wyjśc lepiej... Tylko czy to się uda? Może powinnam użyć czegoś innego do rozjaśnienia włosów?
ubudzibi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 09:08   #25
kasandria
Raczkowanie

Dot.: z ciemnych w jasno-rude

a może rozjaśniacz joanny? ja z moich ciemnych włosów z chodziłam tym właśnie preparatem do blondu
kasandria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 12:55   #26
ubudzibi
Przyczajenie

A czy rozjaśniacz nie niszcze włosów bardziej niż farba? I jak długo po jego użyciu musze czekać żeby móc ufarbowac włosy?
Stary 2008-03-02, 13:22   #27
*sweet dreams*
Rozeznanie

rozjaśniacze strasznie niszczą wlosy bardziej niż farba ale możesz potem używać maseczki regenerujące które troszke wzmocnią włosy
*sweet dreams* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-02, 15:55   #28
ubudzibi
Przyczajenie

moje włosy i tak są zniszczone i cały czas używam jakichś "wzmacniaczy" dlatego też szukam alternatywnego sposobu zamiast rozjaśniacza, jakaś farba specjalnie do ciemnych wlosów... poza brillance luminance nie znam zadnej, a ta ma mały wybór kolorów. Co więc zrobic...?
Stary 2008-03-07, 15:46   #29
Candy Killer
Zakorzenienie

Z ciemnego brazu na rudy...

Witajcie..tak sie ostatnio zastanawiam ile czasu by zajelo zeby spokojnie zejsc z ciemnego brazu do rudego mniej wiecej takiego odcienia..oze cut ciemniejszego http://www.style-hair-magazine.com/i...haircolor4.jpg ?

farbuje wlosy juz dlugo ale jakos mam ochote na cos jasniejszego i nie pytam sie czy by i pasowalo tylko ile czasu to zajie oczywiscie biorac pod uwage farbowanie u fryzjera zeby wlosow nie popalic w zaciszu domowym
mam nadzieje ze ktoras z was miala takie przejscia z koloryzacja i wie ile to zajmie zeby wlosow zbytnio nie zniszczyc
wiem ze troche dziwne pytanie ale mieszkam teraz za graica a tu fryzjer straszlwie drogi i badziewny wiec miej wiecej musze wiedziec na ile urlop sobie wziac
pokaze wam moje zdjecie zebyscie ialy rozeznanie jaka mam dlugosc(teraz zapuszczam ) i kolor

http://img.photobucket.com/albums/v7.../pic2836mn.jpg

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 16:58   #30
kokuryu
Rozeznanie

Dot.: Z ciemnego brazu na rudy...

Jedna dekoloryzacja i farbowanie, wszystko za jednym razem i bez problemu uzyskasz rude włosy.
kokuryu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości