![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Z brązu na rudy - wątek zbiorczy
Witam na waszym forum.
Planuję zmienić kolor włosów. Jestem już zdecydowana że będzie to rudy, ewentualnie z paroma blond pasemkami. Z tego co wiem aby uzyskać czysty kolor rudość potrzebny jest doświadczony i dobry fryzjer, który wie jak odbarwić ciemny włos i przygotowac do rudego. Mój naturalny kolor włosów to ciemny blonu/jasny brąz z położoną farbą ciemny brąz tak jak na zdjęciu. Chciałabym abyście poradziły mi na co powinnam zwrócic uwagę u fryzjera, a może ktoś zna jakiegoś dobrego w Szczecinie? Po drugie chciałabym abyście mnie wsparły w mojej decyzji poniewaz bedzie to dla mnie radykalna zmiana. A i jeszcze moze ktos ma zdjęcia rydych fryzurek na zgape ? Z góry dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: z brązu na rudy - poradzcie proszę !
Rudy???? jesets tego pewna??chyba ze taki jak ma marie kate bo calu rudy nie bedzie taki efektowny
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
zgadzam się...w takim "zwyczajnym" rudym będziesz wyglądała nienaturalnie...a taki pomieszany troszkę z blondem, torszkę z brazem będzie lepszy....chociaż ja bym CIę widziała w jakimś ciepłym, ale innym kolorku...może czekoladka? albo ciemny blond....
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Oj, ale na pewno nie rób tego sama. Koniecznie fryzjer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Już wszysko postanownione. Fryzjer umówiony na czwartek.
Czy 150 zł to nie za dużo za farbowanie na rudo ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja się zrobilam z ciemnego brązu na rudo sama
![]() ![]() ![]()
Na stałę w USA[nie udzielam się już na forum, więc proszę do mnie nie pisać, opcja pw została wyłączona.] Edytowane przez Lovisa Czas edycji: 2005-10-17 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Cze Iness!Rudy w zmyslowa czerwien w miekkich lokach jestem na tak.Rowniez inna wersja lata dwudzieste fryzka i platynowy blond .Rowniez sportowo w pelni emocji pocieniowanie wlosow w towarzystwie jasnoorzechowych i popielatych pasemek wykaze Twoje inne kolejne piekne oblicze.O ton jasniejszy podklad ,albo mi komp nawala ...pozdr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Narazie będzie czysty rudy kolor. Bez żadnych dodatków i pasemek. Napewno po odbarwianiu będe musiała je pożadnie odżywić. Myśle że zajmie mi to około 1-2tyg. Potem planuje nałozyć delikatne cieniutkie blond pasemka (patrz nowy kolor Brodki) no i zagęszcze wlosy naturalnymi pasemkami w kolorze rudego wiec razem bedzie to wyglądac jak balejage (tak sie pisze?).
Już się nie moge doczekać ![]() Madonek to nie podkład! To słoneczko mi gębusie troszke przypaliło za mocno jak w aucie jeżdziłam z otwatrym szyberdachem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Z brązu na rudy
![]() Mam pytanie, czy komuś udało się przejść z brązu w rudy, bez uprzedniej dekoloryzacji, czy ktoś używał koloru ciemny blond miedziano-czerwony? Z załączonego obrazka wynika, że kolor powinien złapać na brązie, ale jak jest naprawdę? Ewentualnie czy mogłybyście mi polecić farby w odcieniach rudości, które fajnie wychodzą na brązowych włosach? Będę wdzięczna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z brązu na rudy
Cytat:
Między brazem a rudym nie ma bardzo wielkiej różnicy, nie musisz od razu dekoloryzowac włosów, wystarczy rozjasnić ( jesli brąz nie jest bardzo ciemny wystarcza np 2, 4 tony, wtedy zamiast rozjaśniacza możesz użyć farby blond rozjaśniającej np z serii wella wellaton czy londa),.Jednak jeśli nie masz wprawy wykonaj zabieg u fryzjera. Żadna farba ruda nie bedzie widoczna na brązowych włosach, chyba, że masz jasny brąz,a wybrana rudośc będzie przynajmniej o ton ciemniejsza. Jesli brąz jest ciemny uzyskasz jedynie pewien rodzaj poświaty. po farbach rozjaśniającyhc, które mają nadac kolor rudy na brązowych włosach możesz spodziewać się nieciekawych efektów, ponieważ są one przeznaczone dla włosów naturalnych a nie farbowancy.
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobiłam dzisiaj w sklepie przegląd farb Garnier 100% color, też mają wybór rudości, ale zastanawia mnie dlaczego z tyłu na opakowaniu, gdzie są przedstawione efekty farbowania wynika, że te kolory łapią na ciemnych włosach i mało tego-wcale nie są ciemniejsze? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Izanna mnie też to zastanawia
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od tego jaki jest ten naturalny brąz. Jeśli jest bardzo ciemny,to po nałożeniu farby wyjdzie jakieś bordo.
Ja miałam włosy w kolorze jasnego kasztanu z rudawym połyskiem. Pofarbowałam włosy farbą wella Safira żar rubinu i efekt był taki jak chciałam. Potem zawsze farbowałam Safira na różne odcienie czerwieni i zawsze kolor wychodził. Ostatnio pofarbowałam włosy nie drogeryjną farbą Framesi na odcień rudo-czerwony i też wszystko ładnie wyszło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Tak się składa, że mam raczej średni brąz, a na dodatek kolor nie jest równomierny, farba się zmywa i miejscami są jaśniejsze i ciemniejsze partie.
Skusiłabym się na Brillance Luminance ognistą czerwień, ma nawet niezłe opinie na KWC, jest to odcień rozjaśniający, tylko jak dla mnie to kolor zbyt czerwony, ja wolę coś bardziej podchodzącego pod miedź. Farbowałyście może tą farbą, albo Ferią L'oreala, bo z tego co się orientuję też ma jakieś odcienie rozjaśniające? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ratunku,nie psuj brazu!! Miedz i rudosc to horror,ja od lat wracam co brazu i niesttey mam tyle pigmentu czerwonego,ze wlasnie mam kolory jak te co tu wklejacie z farb,zaraz ide na 3 balejaz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Izanna mnie też to interesuje... Jestem ciekawa jak ta farba wyszłaby na spranych ciemnobrązowych włosach...
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
o kurde co za pech,szok!! mi od farbowania zawsze wylazily cieple,dopiero jeden madry fryzjer pow,ze mam tyle pigmentu czerwonego,ze szok
plus to#### pallette i inne,farbowalam wszystkim. Moze uda Ci sie zapuscic swoje .Powodzenia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
z brązu na rudy
Zamarzył mi się kolor rudy... nie taki zwykły tylko ognisty, czysta rdza ? nie wiem jak go okreslic dokladniej;] nie wiem czy wyjdzie na moich włosach- ciemny brąz. Pytanie brzmi: czy musze koniecznie rozjasniac wlosy ? i jakim szamponem je pofarbowac(jak najmniej niszczacym wlosy) ? bo farba absolutnie nie wchodzi w gre. Prosze o rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Dot.: z brązu na rudy
no ej... nikt nie wie? co o tym myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
musisz uzyc trwalej farby
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
a ja chcialam tego uniknac.... zeby sprobowac szamponem a nie farba bo wiadomo chodzi mi tez o odrosty zeby nie miec z tym problemu pozniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
szampony koloryzujace nie rozjasniaja wlosow, tylko co najwyzej przyciemniaja. szampon co najwyzej moze Ci zafundowac miedziane refleksy, ale wlosy nadal pozostana ciemne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
![]()
Moj naturalny kolor to "mysi blond", od pół roku farbuje włosy na różne odcienie brązu. Teraz chciałabym mieć jasno-rude, ale jak to zrobić żeby na moich ciemnych wlosach wyszły jasne a nie miedziane? Najpierw chyba muszę je rozjasnić, ale jaką farbą to zrobić? Myślałam o brillance luminance, lśniący brąz, ta farba powinna rozjasnić moje ciemne włosy a na takich rudy powinien już wyjśc lepiej...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dot.: z ciemnych w jasno-rude
a może rozjaśniacz joanny?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
A czy rozjaśniacz nie niszcze włosów bardziej niż farba? I jak długo po jego użyciu musze czekać żeby móc ufarbowac włosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
rozjaśniacze strasznie niszczą wlosy bardziej niż farba ale możesz potem używać maseczki regenerujące które troszke wzmocnią włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
moje włosy i tak są zniszczone i cały czas używam jakichś "wzmacniaczy" dlatego też szukam alternatywnego sposobu zamiast rozjaśniacza, jakaś farba specjalnie do ciemnych wlosów... poza brillance luminance nie znam zadnej, a ta ma mały wybór kolorów. Co więc zrobic...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Z ciemnego brazu na rudy...
Witajcie..tak sie ostatnio zastanawiam ile czasu by zajelo zeby spokojnie zejsc z ciemnego brazu do rudego mniej wiecej takiego odcienia..oze cut ciemniejszego http://www.style-hair-magazine.com/i...haircolor4.jpg ?
farbuje wlosy juz dlugo ale jakos mam ochote na cos jasniejszego i nie pytam sie czy by i pasowalo tylko ile czasu to zajie oczywiscie biorac pod uwage farbowanie u fryzjera zeby wlosow nie popalic w zaciszu domowym ![]() mam nadzieje ze ktoras z was miala takie przejscia z koloryzacja i wie ile to zajmie zeby wlosow zbytnio nie zniszczyc ![]() wiem ze troche dziwne pytanie ale mieszkam teraz za graica a tu fryzjer straszlwie drogi i badziewny wiec miej wiecej musze wiedziec na ile urlop sobie wziac ![]() pokaze wam moje zdjecie zebyscie ialy rozeznanie jaka mam dlugosc(teraz zapuszczam ) i kolor ![]() http://img.photobucket.com/albums/v7.../pic2836mn.jpg
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Dot.: Z ciemnego brazu na rudy...
Jedna dekoloryzacja i farbowanie, wszystko za jednym razem i bez problemu uzyskasz rude włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.