|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Walentynki po wielkim kryzysie w zwiazku..pomozcie by były wyjatkowe:(
hej,
jestem z Tz prawie 4 lata. Mielismy ostatnio pierwszy powazny kryzys - o wlos sie nie rozstaliśmy. Generalnie od pol roku nawarstwialo sie troche drobniejszych problemow, niektore z winy Tz, niektore z mojej. Jednak w tym, przez co o włos sie nie rozstalismy, zawinilam ja.. Długo rozmawialismy i wszystko wraca do normy, spedzamy razem walentynki, tzn robimy je 13 bo 14 Tz prace ma do 22 .W planach mamy raczej tylko kino, a potem do Tz i kolacja, cala reszte po kinie wziełam na siebie i potrzebuje waszej pomocy .Chce zeby naprawde bylo wyjatkowo, zwazywszy na to, ile ostatnio przeszlismy ze soba.. Chce zrobic obiado-kolacje, ktora bysmy zjedli sobie wieczorem plus deserek a.. nie umiem dobrze gotowac plus brak pomyslow.. chce tez kupic winko(tu akurat nie potrzebuje rad ) ale jestem studentka ktora chwilowo jest tez bez pracy, wiec z kasa kiepsko.. jak zrobic cos wyjatkowego na walentynki zeby bylo tanio ale fajnie? Co jeszcze moglabym zrobic, zeby ten dzien byl mega wyjatkowy? wiem ze wygladam na nieogarnieta w temacie, ale zawsze z Tz razem planowalismy walentynki od a do z, teraz stanelo na kino plus do niego plus na noc oczywiscie, ale to dla mnie za malo i chce cos zrobic.. z kasa bardzo kiepsko, pomocy dziewczyny ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- aha co do jedzenia odpada spagetti czy pizza - te rzeczy bardzo czesto jedlismy tak o, na codzien. Aha Tz nienawidzi ryb jak co .pomocy, prosze.. wszystko miedzy nami wrocilo raczej do normy, ale chce zeby te walentynki byly tego podsumowaniem.. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walentynki po wielkim kryzysie w zwiazku..pomozcie by były wyjatkowe:(
Do jedzenia może zrób piersi z kurczaka (usmażone normalnie), na to połóż plaster ananasa i posyp serem ? Tanie, dobre i sycące
.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
A jak nie lubicie ananasa to pieczarki wcześniej uduszone, przykryte serem
![]() Możesz też zrobić takie piersi w płatkach kukurydzianych. Ale też fajne są rożne np. zapiekanki, albo dania po prostu z piekarnika w naczyniu. Np. ziemniaczki z cebulka, papryka (ja daje również czosnek), w to wszystko "zakopać" kawałki kurczaka. Oczywiście warzywa przyprawić i kurczaka też, jakąś przyprawą do kurczaka I sos tzatziki (ogórek plus jogurt naturalny i przyprawa tzatziki lub dożo czosnku). A na deser lody, takie większe w pudełku i bita śmietana Prosto i niedrogo. Bo lody naprawdę można kupić tanie i dobre.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ja polecam koreczki - ser, oliwki, kabanos czy co tam lubicie, do wina w sam raz i tez jako przystawka przed daniem glownym albo po...
|
|
#5 |
|
Komplikatorka
|
Ja polecam lasagne. Łatwe, szybkie i pyszne
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio zrobiłam coś, co bardzo smakowało TŻ-owi.
Było też niedrogie, a wyszło pysznie i jak z obrazka, do tego wino. - rolka ciasta francuskiego - Biedro ok.3zł - mały koncentrat pomidorowy - 1zł - 1 pierś kurza - może max 5zł (?)- 4 pieczarki - max 2zł - oliwki - 1 pomidor - 1zł max - ser żółty, niewiele, lekko tarkowany na wierzch, nie liczę w koszta (z lodówki rodziców )- ser feta, też nie cały, bo za dużo, max 4zł, są też małe opakowania. - oregano, bazylia, czosnek granulowany, czy zioła prowansalskie, do wyboru inne jak wolisz. Jak chcesz jeszcze taniej, to kupujesz chleb tostowy, wycinasz szklanką okrągłe kromki, kładziesz na to wg uznania to co lubisz/-cie i hop do piekarnika lub grilla -> mini zapiekanko-pizze. Pisałaś, że jedliście często pizzę, ale te malutkie mogą być z innymi dodatkami i smakować inaczej Cokolwiek byś nie zrobiła, na pewno doceni Twoje starania, postaraj się ładnie wyglądać tego dnia, użyj perfum których lubi, ogólne wrażenie na pewno też będzie ważne i wcale nie chodzi o wydanie pieniędzy na jakąś "atrakcję" ![]() Powodzenia
is better THAN perfect Edytowane przez anibiaa Czas edycji: 2012-02-10 o 09:26 |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli na drugi dzień twój men idzie do pracy na długo do późna ja bym kupiła winko i zrobiła sałatkę do tego świece i po kinie po kolacji olejek i pozwoliła bym się zrelaksować mojemu mężczyźnie zrobiłabym mu masaż taki porządny żeby czuł że się rozluźnia i potraktowałabym go jak księcia :P żeby na drugi dzień wstał i pomyślał "... cholera ale się dobrze dziś czuje, jak się za☠☠☠.ście wyspałem itp.." żeby pamiętał przez cały dzień dlaczego tak dobrze się czuje
faceci lubią jak się ich czasem traktuję jak małych królewiczów wbrew wszystkiego musimy pamiętać że nie tylko my zasługujemy na rozpieszczanie,dopieszcza nie i 100% uwagi![]() ![]() ![]()
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Do sałatki możesz dorzucić też np. smażony ser. Kupujesz dwa Camemberty w biedronie, sztuka za 2,99, moczysz w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej i smażysz, aż się zarumienią. (ser po przekrojeniu powinien wypływać) Do tego winko i pycha. Sycące i smaczne. A po kolacji albo rozmowa, albo kąpiel, albo tararara, zależy od nastroju
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

.
) ale jestem studentka ktora chwilowo jest tez bez pracy, wiec z kasa kiepsko.. jak zrobic cos wyjatkowego na walentynki zeby bylo tanio ale fajnie?