|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Peeling kawowy-jak czesto?
Zaczęcona Waszymi dobrymi opiniami na forum postanwilam za kilka dni sporobwac kawowego peelingu..Mozecie mi tylko powiedziec jak czesto go robicie??I czy naprawde dziala na cellulit??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Moim zdaniem, to najlepszy peeling, jaki można wykonać domowym sposobem
![]() Jeśli chodzi o kwestię redukcji cellulitu, kafeina posiada właściwości rozbijające tłuszcz a co za tym idzie- wyszczuplające,ale efekty zauważyć można przy regularnym stosowaniu, napewo nie po kilku tygodniach. Osobiście, stosuję peeling 1-2 razy w tygodniu, ale stawiam głównie na efekt wygładzenia skóry i złuszczenia martwego naskórka , i taki otrzymuję przy jego użyciu bez najmniejszego problemu ![]() Szczerze polecam, naprawdę warto przekonać się,jak fantastycznie się go używa. Absolutnie jedyny mankamnt to to,iż- trzeba uważać, by nie pobrudzić całej łazienki podczas wykonywania peelingu, ziarenka są baardzo wszędobylskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Peeling kawowy-jak czesto?
Tyle o tym peelingu a ja nawet nie wiem jak się go dokładnie wykonuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Zaparzasz 2- 3 łyżki kawy mielonej studzisz i robisz powstałą papką peling. Pamiętaj, żeby nie przesadzić z ilością wody, chyba, że sie chce najpierw kawkę wypić a potem masować
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Można stosować także świeżą kawę, mieloną, niezapażoną, ale wówczas peeling jest oczywiście ostrzejszy, silniej ścierający.
Łączymy kawę z żelem pod prysznic, lub ulubionym balsamem do ciała i tak przygotowaną papką masujemy skórę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hmmm,a ja jeszcze nie próbowałam...Ale dziś zacznę skoro taki dobry ten peeling
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dziewczęta, mam do Was takie głupie pytanie... Czy po tym peelignu kawowym możecie normalnie usnąć? Zauważyłam, że u mnie jest to zasada - po wieczornym peelingu kręcę się w łóżku z boku na bok, jakbym wypiła filiżankę kawy. Czy Wy też tak macie? Czy to możlwe, żeby kofeina tak silnie przenikała do krwioobiegu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
martta19 zobacz tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=41288
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A ja nie łączę z niczym tego peelingu, najpierw myję się żelem pod prysznic, a potem nacieram tą papką. Robię tak 1-2 razy w tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Anitko, ja dlatego ten peeling robie rano
![]() nie próbowałam nigdy wieczorem więc nie napisze jak reaguje a rano szoruje się calusia... a później jak się balsamuje to taka jestem milusia że moge z godzinke się dotykać i w zachywyt wpadać ![]() ogólnie to robie go raz w tygodniu, czasami dwa razy w tygodniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Dolly, może i ja zacznę robić rano... Przynajmniej nie będę w pracy usypiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Sluchajcie a czy to naprawdę działa????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
robilam go ostanio i skora naprawde byla bardzo fajna, gladna nie napacikalam za bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja do peelingu kawowego zawsze dodaję oliwkę taką zwykłą dla dzieci z rossmanna kiedyś kupiłam nie pamiętam do czego i tak sobie stała nieużywana.
U mnie połączenie fusów z kasy oraz oliwki sprawdza się fantastycznie, po żadnym sklepowym peelingu nie miałam tak gładkiej skóry ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.