|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Hormony
Czy ktos moglby mi opisac jak wyglada badanie na poziom hormonow we krwi ? Czy trzeba miec skierowanie, isc zbadac poziom hormonow ? Co dzieje sie jesli jakiegos jak za duzo/za malo? Jak je sie aplikuje, czy jest mozliwosc doustnej aplikacji w postaci plynow.tabletek, czy trzeba przyjmowac je w postaci zastrzykow?
Jak dlugo trwa taka terapia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Hormony
witaj babanie hormonów to nic strasznego trzeba miec skierowanie i pobieraja ci krew i z krwi badaja twoje hormony te badania sa platne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja dostałam skierowanie od ginekologa, miałam zwykłe pobieranie krwi, później dostałam jakąś tableteczkę pod język i po pół godzinie znów pobieranie krwi - ewentualne leczenie itp powinien ustalić indywidualnie lekarz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Dziekuje za odpowiedz.
Czy ktos wie ile kosztuje to badanie i jak przebiega leczenie, chodzi mi o to, czy zastrzykowo, czy np. mozna lykac jakie pigulki? I jak dlugo to trwa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Czy skierowanie można dostać bez problemu? I jakie są koszty takiego badania?
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
wcale nie trzeba mieć żadnego skierowania, idziesz do pierwszej lepszej przychodni i patrzysz na cennik, w zależności od tego jakie hormony chcesz robić.
średnio ceny wahają się od 25 do 30zł za jeden hormon. skierowanie jest potrzebne gdy chcemy to zrobić bezpłatnie. musi to być skierowanie od państwowego lekarza endokrynologa, ew. ginekologa,a jeśli go nie masz to ceny takie jak wyżej napisałam.
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o, o, wszystko jasne: Cytat:
ja dostałam bez problemu, sam ginekolog mi to zaproponował (miałam baaaaaaardzo nieregularne miesiączki, a wręcz można powiedzieć że całkiem mi zanikły) Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2009-03-30 o 22:37 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.