Doczepianie GRZYWKI, pomocy! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-28, 14:09   #1
xhardcorex
Raczkowanie

Doczepianie GRZYWKI, pomocy!

Witam Was, Drogie Wizażanki )
Chcę się zwrócić do Was z prośbą o pomoc (
Otóż, miałam czarne włosy, rozjaśniałam je rozjaśniaczami. Szczególnie oberwała grzywka. Miała na oko 20cm... teraz, ledwo zakrywa mi czoło ;/
Chciałabym ją doczepić [a wspomnę, że kiedyś miałam doczepiane włosy].
Czy naturalny efekt mimo wszystko uzyskam, gdy doczepię tę grzywkę metodą na tulejki, albo mikroringi?;> Czy któraś z Was doczepiała grzywkę? Proszę, wręcz błagam o pomoc! nie mogę czekać, aż mi odrośnie, ponieważ moja grzywa to jeden 'wielki ubytek (
Marzy mi się 'efekt grzywki' w stylu niegdysiejszego image Avril lavigne http://like1lover.persiangig.com/ima...il-lavigne.jpg )
Czy mogłabym przez tą metodę taki efekt uzyskać?
Co mi polecacie? Nie chce być wyłysiała, bo tak tymczasowo wyglądam ;/
Liczę na Waszą pomoc! ^_^

Be strong, be strong now.
Too many, too many problems. . .

xhardcorex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-28, 14:39   #2
moniska44444
Raczkowanie

Dot.: Doczepianie GRZYWKI, pomocy!

ja doczepiam włosy... i kiedyś jednej dziewczynie doczepiłam grzywke i wyglądało to naturalnie... ale jeśli chcesz jądoczepić i oczywiście nie chcesz zeby bylo witaćtulejki mricro ringi... to musisz mieć grube włosy (duzo ich) zeby twoje włosy przykryły tulejki... jadoczepiłam dziewczynie z 7cm od czubka głowy a ze miała bardzo ale to bardzo duzo włosów więc nie było jej widać...
moniska44444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-28, 14:52   #3
xhardcorex
Raczkowanie

Hm, czyli mogę osiągnąć efekt 'avrilowej grzywki' nawet za pomocą tulejek czy ringów?) bo na tym najbardziej mi zależy.. by mieć tak śliczną, długą grzywkę) A mniej więcej, 'na oko' ile pasm musiałabym wczepić, by to w miarę naturalnie wyglądało?;>

Stary 2009-03-28, 15:05   #4
moniska44444
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xhardcorex Pokaż wiadomość
Hm, czyli mogę osiągnąć efekt 'avrilowej grzywki' nawet za pomocą tulejek czy ringów?) bo na tym najbardziej mi zależy.. by mieć tak śliczną, długą grzywkę) A mniej więcej, 'na oko' ile pasm musiałabym wczepić, by to w miarę naturalnie wyglądało?;>
tak wyjdzie... a do koąd ma pani swoje włosy i jak grube ?
Stary 2009-03-28, 15:16   #5
xhardcorex
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniska44444 Pokaż wiadomość
tak wyjdzie... a do koąd ma pani swoje włosy i jak grube ?
Hm więc, może posłużę się zdjęciami, jak to tragicznie u mnie wygląda ^^"
1 . http://img147.imageshack.us/img147/5488/xxxr.jpg
2. http://img17.imageshack.us/img17/2764/xxx1y.jpg
O, proszę )
Włosy swoje mam lekko za szyję [te z przodu], tył dłuższy, do bark, coś takiego Niegdyś miałam bardzo ścieniowane włosy po całości, od góry do dołu, także nie są jeszcze równe ) a kondycja włosa, jak to włosa po farbowaniu etc
Ile musiałabym mieć tych pasemek, by doczepić grzywkę? I czy mocno będzie w tym wypadku widać tulejki? Dałoby rade by coś wykombinować na mojej 'tragedii'?)

Stary 2009-03-28, 15:19   #6
moniska44444
Raczkowanie

sam przód...? mysle ze z jednej strony 40 i z drugiej tyle samo... i nie byloby widac razem 80..;-) a może nawet mniej, nie wiem jak to jest w rzeczywistośi ;p
Stary 2009-03-28, 15:27   #7
xhardcorex
Raczkowanie

Cytat:
sam przód...? mysle ze z jednej strony 40 i z drugiej tyle samo... i nie byloby widac razem 80..;-) a może nawet mniej, nie wiem jak to jest w rzeczywistośi ;p
Awww... czyli sama grzywka 80 pasemek? xD omg, dużo, dużo )
Czyli troszkę się będę musiała wykosztować widzę, w sumie- ile będę potrzebowała pasemek na przedłużenie włosów na CAŁEJ długości?;> Niegdyś doczepiałam tylko spod spodu, także nie orientuję się, jak to powinno wyglądać po całości)

Jak doczepiałaś koleżance włoski, to ile na jej grzywce doczepiłaś pasm? tak z ciekawości)

Stary 2009-03-28, 15:31   #8
moniska44444
Raczkowanie

jej to tez ok.80 ale to i tak za mało kite miała jak u konia najlepiej wejdź sobie na allegro i tam sobie zamów włoski i PATRZ TYLKO NA EUROPEJSKIE gatunkowo sątakie jak naturalne mozna długo noscić, są mięciutkie koszt kupienia takich pasemke to ok.100zł. no i ktoś jeszcze Cięskasuje za założenie tego.. ja biore 1zł za pasemka nie wiem jak to jest u Ciebie...
Stary 2009-03-28, 15:36   #9
xhardcorex
Raczkowanie

Cytat:
jej to tez ok.80 ale to i tak za mało kite miała jak u konia najlepiej wejdź sobie na allegro i tam sobie zamów włoski i PATRZ TYLKO NA EUROPEJSKIE gatunkowo sątakie jak naturalne mozna długo noscić, są mięciutkie koszt kupienia takich pasemke to ok.100zł. no i ktoś jeszcze Cięskasuje za założenie tego.. ja biore 1zł za pasemka nie wiem jak to jest u Ciebie...

Mi akurat bratowa doczepiała, także wiesz )
No właśnie, nosiłam kiedyś syntetyki, ale fle... kilka myć i były jak od barbie ;/ nie podobało mi się to strasznie. A właśnie, słyszałam o tych europejskich, to jak to jest z nimi? ;> mocno się plączą? i w ogóle? Na jaki okres czasu starczą? Mogę je prostować? Farbować?
Czyli na całą łepetynę ile potrzebowałabym pasm? Kurcze, dopytuje, bym potem nie żałowała ^^ sama rozumiesz)

Stary 2009-03-28, 16:01   #10
moniska44444
Raczkowanie

Rozumiem rozumiem ;-) na całą głowie to tak 100-140 pasemek tak jak mówie zależy od grubości twoich włosów... Fajne są te eruropejskie starczają gdzieś na góra trzy założenie (czyli na 6-8m-cy) ja jak zakładam te eur. To kaze klientkom kipić do tego 1kg odżywkę takze na allegro al latte odzywka z proteinami mleka bardzo fajna jest... Z twoich zniszczonych robią cuda ;-) i kosztuje zaedwie 10zł za 1kg odzywka cena tez raczej na kazda kieszen ;-) z tego co slyszalam to lepiej nie fabowac lepiej kupic ten kolor co sie chce i ich nie maLtretowac... Ja tak uwazam ale zrobisz jak zechcesz... ;-) rostowac mozna ale tez nie codziennie bo wtedy ich zywot bedzie krótszy

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

http://allegro.pl/item596384055_crem...ka_1000ml.html TU CI WKLEJAM TĄ ODZYWKĘ ;-)

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Ja muszę uciekać... Pisz wrazie czego odp jutro ;-) pa pa poczytaj sobie na forach o tych włoskach...

Edytowane przez moniska44444
Czas edycji: 2009-03-28 o 15:59
Stary 2009-03-28, 16:47   #11
xhardcorex
Raczkowanie

Dziękuję bardzo ^_^ Twpje rady na pewno mi posłużą
Ale mam jeszcze pytania )
Czyli, mam pewność, że te włoski europejskie nie będą się 'partolić' jak te syntetyki? No wiesz, efekt 'włosów lalki barbie' etc?
Te włosy obciążają głowę? ;> Jak myć takie włoski? A czy spryskiwacz z jedwabiem by starczył do tymczasowej chociaż pielęgnacji?
No i jeeeeeszcze raz do tej grzywki Czy np jak wiatr zawiał, to nie było widać miejsc doczepów u koleżanki? Bo strasznie mnie to interesuje) bo naprawde, chciałabym uzyskać 'avrilowy' efekt, idealny wręcz, a z drugiej strony boję się, że to będzie właśnie widać...

Stary 2009-03-28, 20:01   #12
moniska44444
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję bardzo ^_^ Twpje rady na pewno mi posłużą
Ale mam jeszcze pytania )
Czyli, mam pewność, że te włoski europejskie nie będą się 'partolić' jak te syntetyki? No wiesz, efekt 'włosów lalki barbie' etc?
Te włosy obciążają głowę? ;> Jak myć takie włoski? A czy spryskiwacz z jedwabiem by starczył do tymczasowej chociaż pielęgnacji?
No i jeeeeeszcze raz do tej grzywki Czy np jak wiatr zawiał, to nie było widać miejsc doczepów u koleżanki? Bo strasznie mnie to interesuje) bo naprawde, chciałabym uzyskać 'avrilowy' efekt, idealny wręcz, a z drugiej strony boję się, że to będzie właśnie widać...
a więc co do Twoich pytań: z życia wiem ze się nie "partolą" ponieważ mam własnie klientki które tylko EUR. przedłużają i są zadowolone...to nie są syntetyki takie jak od barbie każdy przyczepiony włos obciąża Twoje włosy, ale jeżeli ta się tyle włosów Twoich co pasma włosów doczepionych to nie będzie problemów żadnych;-) najgorszy przypadek jaki spotkałam (klientka do mnie przyszła) miała grube pasmo włosów dpczepionych na swoje no może z 8-10 włosków!!! byłam w szoku jak to zobaczyłam, powiedziałam jej kobieto jeśli nie chcesz stracić włosów to szybko to ściągajmy i na nowo Ci założe... i tak to zrobiliśmy... bo najgorsze co może spotkać taką panią to to że może mostać łysa...:/ co to mycia najlepiej gdy głowa jest odcholona do tyłu NIGDY DO PRZODU!!! do obciąga bardzo Twoje włosy!!! spryskiwacz z jedwabiem jak najbardziej sama mam z gliss kura a z tym wiatrem to jest tak może i będzie widać ale jak da siętulejki czy ringi(jestem za tym drugim) w tym samym kolorze co włosy to nigt tego nie zauwazy...a odoby ktore nie wiedzą że masz przedłużone nie zauwaza NIC i jeszcze jest kwestia... czy kotś założy to dobrze... bo róznie to bywa z tymi co zakładają... ;/ no niestety wiele pań szczególnie odemnie ze SZczecina oferują zakładanie włosów ale wogole nie mają pojęcia...;/ i wydasz kase przez takiego samouka ;/
Stary 2009-03-29, 15:16   #13
xhardcorex
Raczkowanie

Oho, to te rady mi się przydadzą, dziękuję ! ^_^
Ale mam jeszcze kilka pytań.... Czy masz, bądź posiadasz zdjęcia koleżanki 'z doczepianą grzywką'? Kurcze, ciągle trąbię o tym, ale chciałabym naprawdę zobaczyć ten doskonały efekt wybacz, ale niemiłosiernie mnie to zaciekawiło) bądź prosiłabym o jakieś udostępienie mi chociażby podobnych zdjęć bądź czegokolwiek, gdzie będę mogła zobaczyć ten efekt z grzywką )
A i właśnie, pokazałabyś mi, JAK doczepiałaś pasma do tej grzywki?;> no wiesz... Zaczynałaś 'od dołu do góry', czy na odwrót?) A, i czy lepiej wybrać tulejki z zaokrąglonymi gwintami, tulejki z silikonem, czy ringi??
Które będą najlepsze i które najmniej będzie widać?) Co polecasz, ekspercie?)
Uff, to Cię zamęczę ^^'

Stary 2009-03-29, 21:15   #14
BLLaCkBerry
Raczkowanie

sama mialam przedluzone wlosy, i przedluzalam tez, i metoda mikroringów na grzywke? NIE! i bedzie to strasznie widoczne, nie bedziesz mogla zrobic ani za ucho, ani w ogole ruszac sie,, nie przedluzaj bo tylko oslabisz wlosy, i jeszcze wolniej ci beda rosnąć.

jak juz naprawde chcesz przedłuzyć ta grzywke, to najmniej beda widoczne na zgrzewarke.ale wiedz , ze kazda metoda jest widoczna.., bedziesz sie tylko meczyc, na twoim miejscu uzbroilabym sien w cierpliwosc i poczekala az same urosna.

Edytowane przez BLLaCkBerry
Czas edycji: 2009-03-29 o 21:19
BLLaCkBerry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 21:26   #15
xhardcorex
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BLLaCkBerry Pokaż wiadomość
sama mialam przedluzone wlosy, i przedluzalam tez, i metoda mikroringów na grzywke? NIE! i bedzie to strasznie widoczne, nie bedziesz mogla zrobic ani za ucho, ani w ogole ruszac sie,, nie przedluzaj bo tylko oslabisz wlosy, i jeszcze wolniej ci beda rosnąć.

jak juz naprawde chcesz przedłuzyć ta grzywke, to najmniej beda widoczne na zgrzewarke.ale wiedz , ze kazda metoda jest widoczna.., bedziesz sie tylko meczyc, na twoim miejscu uzbroilabym sien w cierpliwosc i poczekala az same urosna.

Hm, to się podłamałam teraz Koleżanka wyżej doczepiała owe pasma na grzywkę, efekt był.
Nie wiem, cierpliwości do tej grzywki nie mam, a nie mogę czekać w nieskończoność, bo jest strasznie nierówna ;(
Kurcze, a taka długa i piękna mi się marzy

Stary 2009-03-29, 22:05   #16
barbieii92
Raczkowanie

GG do barbieii92

Cytat:
Hm, to się podłamałam teraz Koleżanka wyżej doczepiała owe pasma na grzywkę, efekt był.
Nie wiem, cierpliwości do tej grzywki nie mam, a nie mogę czekać w nieskończoność, bo jest strasznie nierówna ;(
Kurcze, a taka długa i piękna mi się marzy
u Ciebie mozna by ta grzywke przedluzyc pasmami skin wave / tape on zaraz Ci przesle fotke o co biega ;]
barbieii92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 22:07   #17
barbieii92
Raczkowanie

GG do barbieii92

Cytat:
Napisane przez barbieii92 Pokaż wiadomość
u Ciebie mozna by ta grzywke przedluzyc pasmami skin wave / tape on zaraz Ci przesle fotke o co biega ;]
o to ona
Są oczywiście pasma w mniejszych szerokościach ;p a u gory to jest wlasnie ta silikonowa tasma dzieki ktorej nie bd dalo sie poznac ze sa doczepiane wloski ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skin wave.jpg (63,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skin wave.jpg (63,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skin waveee.jpg (13,4 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez barbieii92
Czas edycji: 2009-03-29 o 22:12
Stary 2009-03-29, 22:10   #18
xhardcorex
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez barbieii92 Pokaż wiadomość
O! z chęcią poprosiłabym o podesłanie ) ile to w zasadzie kosztuje?;> opłaca się? widoczne jest bardzo?

Mrrrr... jak mi się marzy taka idealna grzywka jaką miała Avril za swojego starego image'u dałoby się coś takiego wykombinować? ^_^

A i właśnie, tak czy siak chcę doczepić włosiska. Tulejki z wykręconymi gwintami? czy tulejki z silikonem? czy po prostu ringi? co najlepsze?

Edytowane przez xhardcorex
Czas edycji: 2009-03-29 o 22:17
Stary 2009-03-29, 22:18   #19
barbieii92
Raczkowanie

GG do barbieii92

Cytat:
O! z chęcią poprosiłabym o podesłanie ) ile to w zasadzie kosztuje?;> opłaca się? widoczne jest bardzo?

Mrrrr... jak mi się marzy taka idealna grzywka jaką miała Avril za swojego starego image'u dałoby się coś takiego wykombinować? ^_^
Miałabyś na całą głowę a przy najmniej na ta grzywke (kolezanka tak miala zrobiona ) i na spód (kontur ) ;p
http://www.allegro.pl/item586902451_..._remy_hit.html

http://www.allegro.pl/item593612648_...alne_50cm.html

a fotki masz powyzej ;p

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:

A i właśnie, tak czy siak chcę doczepić włosiska. Tulejki z wykręconymi gwintami? czy tulejki z silikonem? czy po prostu ringi? co najlepsze?
z silikonem mniej to drazni nasze wlosy, a takie zwykle ringi lub tulejki moga przecinac nasze wloski .. ;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-30, 13:30   #20
moniska44444
Raczkowanie

Cytat:
Oho, to te rady mi się przydadzą, dziękuję ! ^_^
Ale mam jeszcze kilka pytań.... Czy masz, bądź posiadasz zdjęcia koleżanki 'z doczepianą grzywką'? Kurcze, ciągle trąbię o tym, ale chciałabym naprawdę zobaczyć ten doskonały efekt wybacz, ale niemiłosiernie mnie to zaciekawiło) bądź prosiłabym o jakieś udostępienie mi chociażby podobnych zdjęć bądź czegokolwiek, gdzie będę mogła zobaczyć ten efekt z grzywką )
A i właśnie, pokazałabyś mi, JAK doczepiałaś pasma do tej grzywki?;> no wiesz... Zaczynałaś 'od dołu do góry', czy na odwrót?) A, i czy lepiej wybrać tulejki z zaokrąglonymi gwintami, tulejki z silikonem, czy ringi??
Które będą najlepsze i które najmniej będzie widać?) Co polecasz, ekspercie?)
Uff, to Cię zamęczę ^^'
PO PIERWSZE NIE ZGADZAM SIĘ Z : BLLaCkBerry:
PO DRUGIE MOŻNA TĄ METODĄZROBIĆ ALE TAK JAK PISAŁAM ŻĘBY MOCNO NIE BYŁO WIDAĆ TYCH RINGÓW TRZEBA MIEĆ CIUT GRUBSZE WŁOSY... SAMA MAM TERAZ PRZEDŁUŻONE PRAAWIE DO CZUBKA GŁOWY I WOGÓLE NIE WIDAĆ MI RINGÓW...
PO TRZECIE : NAJLEPSZE SĄ TAK JAK barbieii92 NAPISAŁA RINGI Z SYLIKONEM!!! ŻADNE INNE!
PO CZWARTE: JA OSOBISCIE DOCZEPIAM Z DOIŁU DO GÓRY ROBIE TO TAK JAK ROBIĄ FRYZJERKI NA PASEMKA TAKIE CIENIUTKIE PASMA ZBIERAM "IGŁĄ Z GRZEBYKA"

ZAŁĄCZAM LINKI ZE ZDJĘCIAMI:
1. http://wd10.photoblog.pl/p2/EA/6B/19650809.jpg (DODAM ŻĘ DZIEWCZYNA NA TYM ZDJĘCIU MA ZA MAŁO PASM DLATEGO WYGLĄDA TO NIECO DZIWNIE I BARDZO SIĘ ODZNACZA)
2. http://www.przedluzaniewlosow.witryn...a_zdjecia.html (ti jest wszystko, zdjęcia, metoda, pielęgnacja)
Stary 2009-03-30, 17:39   #21
xhardcorex
Raczkowanie

Dobra )
Zamowilam zatem 100pasemek i mikroringi z silikonem
No, chyba dobrze zrobilam? Bo lepsze w koncu te tulejki czy ringi? jaka jest miedzy tym roznica noszenia i w ogole?

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
ZAŁĄCZAM LINKI ZE ZDJĘCIAMI:
1. http://wd10.photoblog.pl/p2/EA/6B/19650809.jpg (DODAM ŻĘ DZIEWCZYNA NA TYM ZDJĘCIU MA ZA MAŁO PASM DLATEGO WYGLĄDA TO NIECO DZIWNIE I BARDZO SIĘ ODZNACZA)
2. http://www.przedluzaniewlosow.witryn...a_zdjecia.html (ti jest wszystko, zdjęcia, metoda, pielęgnacja)
Dziękuję tak btw za zdjęcia ^^ a masz może coś bardziej widocznego , 'od przodu' etc?) dziękuję Ci za linki ^^

Stary 2009-03-31, 12:09   #22
moniska44444
Raczkowanie

Ringi są mniejsze i mniej wodoczne, tulejki natomiast są dłuższe... (i ciężko sięje później ściąga) :-/ a czy góżnica jest?(niewielka) zalezy jak dla kogo ja osobiscie wole ringi malutkie rozmiar M. bo jak zwiąże w kitke to wogole nie widać ze cokolwiek mam a co to zdjęć może coś sie znajdzie :P przykro mi... starczy ci 100 dobrze zrobiłaś

1.http://www.fusionhairsupply.com/site...hsfreedemo.jpg (jesli chcesz grzywke to tak zrobićjak na zdjęciu z 7cm od czybka głowy )
2.http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.newhairsystem.com/images/jn1.jpg&imgrefurl=http://www.newhairsystem.com/photographs.html&usg=__d-ahKR3BdjCMfNp5xCfbcmapGHo =&h=215&w=287&sz=93&hl=pl &start=14&sig2=1ctSVfHmXd NRJTWQ4FM_CA&um=1&tbnid=O S937RDFA3VccM:&tbnh=86&tb nw=115&prev=/images%3Fq%3Dmicro%2Bring %26hl%3Dpl%26lr%3D%26clie nt%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Do rg.mozilla:plfficial%26 sa%3DG%26um%3D1&ei=PfvRSa bpMsHL-AbDjKCZBQ ( tu zwróć uwage na chinke) :P
3. TULEJKI :http://images25.fotosik.pl/34/1e45b67b0a11f508.jpg
4. RINGI : http://img527.imageshack.us/img527/1886/wlosy411.jpg

Edytowane przez moniska44444
Czas edycji: 2009-03-31 o 12:23
Stary 2009-03-31, 13:50   #23
Oldziunia
Rozeznanie

A ja jeśli mogę to troszkę zmienię temat: Xhardcorex, powiedz mi proszę, czy włosy rozjaśniałaś u fryzjera czy sama? Bo ja właśnie mam czarne, a chciałabym niebawem zmienić na rude. Boję się, że mi się osłabią włosy i dużo ich stracę(a mam cienkie włosy). Ty bardzo odczułaś, że osłabiły Ci się włosy??
Oldziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 15:41   #24
xhardcorex
Raczkowanie

Cytat:

Ringi są mniejsze i mniej wodoczne, tulejki natomiast są dłuższe... (i ciężko sięje później ściąga) :-/ a czy góżnica jest?(niewielka) zalezy jak dla kogo ja osobiscie wole ringi malutkie rozmiar M. bo jak zwiąże w kitke to wogole nie widać ze cokolwiek mam a co to zdjęć może coś sie znajdzie :P przykro mi... starczy ci 100 dobrze zrobiłaś

1.http://www.fusionhairsupply.com/site...hsfreedemo.jpg (jesli chcesz grzywke to tak zrobićjak na zdjęciu z 7cm od czybka głowy )
2.http://images.google.pl/imgres?imgur...MsHL-AbDjKCZBQ ( tu zwróć uwage na chinke) :P
3. TULEJKI :http://images25.fotosik.pl/34/1e45b67b0a11f508.jpg
4. RINGI : http://img527.imageshack.us/img527/1886/wlosy411.jpg

Ajj ^^ dziekuje CI bardzo) zatem dzis wpłata zostala dokonana , czekam az mi przysla ^^ to sie 'pobawimy' dziekuje ^^!

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Oldziunia Pokaż wiadomość
A ja jeśli mogę to troszkę zmienię temat: Xhardcorex, powiedz mi proszę, czy włosy rozjaśniałaś u fryzjera czy sama? Bo ja właśnie mam czarne, a chciałabym niebawem zmienić na rude. Boję się, że mi się osłabią włosy i dużo ich stracę(a mam cienkie włosy). Ty bardzo odczułaś, że osłabiły Ci się włosy??

Sama rozjasnialam wlosy, NIEJEDNOKROTNIE )
No właśnie, rozjasnialam z czarnych, do rudych wlasnie ) lecz jednak uwzielam sie ostatnio na lekki brąz.
Jeżeli masz cienkie włosy, na dodatek czarne i chcesz rozjaśniać... to troszkę jednak bym się bała, gdyż moje włosy przed rozjaśnianiem były nawet mocne [mimo częstych farbowań], to i tak kondycja włosa po rozjaśnianiu straciła na wartości ( ale warto spróbować! ^^

Stary 2009-03-31, 16:04   #25
Oldziunia
Rozeznanie

ja farbuję włosy raz na 2-3 miesiące(zaraz po farbowaniu dosyć mocno mi wychodzą), potem włosy mi nie wypadają, ale ogólnie są dosyć cienkie. ale czarne włosy mam już od około 2 lat i chciałam jakiejś zmiany(stąd też pomysł z rudym), a powiedz mi Xhardcorex, czy taki rozjaśniacz kupię normalnie w drogerii np. w Rossmanie? Bo chyba jeszcze na święta odświeżę czarny,a potem zmienię

Aha, no a Ty jeśli będziesz mogła to jak zrobisz grzywkę to zamieść fotki z efektami.

Stary 2009-03-31, 16:08   #26
xhardcorex
Raczkowanie

Cytat:
ja farbuję włosy raz na 2-3 miesiące(zaraz po farbowaniu dosyć mocno mi wychodzą), potem włosy mi nie wypadają, ale ogólnie są dosyć cienkie. ale czarne włosy mam już od około 2 lat i chciałam jakiejś zmiany(stąd też pomysł z rudym), a powiedz mi Xhardcorex, czy taki rozjaśniacz kupię normalnie w drogerii np. w Rossmanie? Bo chyba jeszcze na święta odświeżę czarny,a potem zmienię

Aha, no a Ty jeśli będziesz mogła to jak zrobisz grzywkę to zamieść fotki z efektami.

Skoro 2 lata farbowalas na czarno- to powiem szczerze- jeden rozjasniacz nie pomoze;/ Wlos 'nasiąkł' farbą, nie wiem jak to inaczej opisać, ale rozjaśniać bedziesz musiala wieeeleee razy, by uzyskac odcien chociazby rudego
Tak, W rossmanie kupisz rozjaśniacz, a moze warto by zainwestowac w dekoloryzator?;>

Hm, w miare mozliwosci zamieszcze zdjecie z efektem doczepienia ) a jak!

Stary 2009-03-31, 16:33   #27
Oldziunia
Rozeznanie

aha, ale dekoloryzator wystarczy uzyc raz? a Ty jak przechodzilas z czarnego na rudy to uzywalas rozjasniacza czy dekoloryzatora? a jesli dekoloryzatora to czy taki dostanę w Rossmanie czy raczej nie??

Stary 2009-04-01, 02:04   #28
xhardcorex
Raczkowanie

Cytat:
aha, ale dekoloryzator wystarczy uzyc raz? a Ty jak przechodzilas z czarnego na rudy to uzywalas rozjasniacza czy dekoloryzatora? a jesli dekoloryzatora to czy taki dostanę w Rossmanie czy raczej nie??
No więc: skoro farbowałaś kłaczki całe 2 lata, top nawet 1 dekoloryzator tu nic nie wskóra niestety jeżeli nie chcesz bawić się w rozjaśnianie w domu, to zachęcam do pójścia do fryzjera... z tym, że... wykosztujesz się nieziemsko ;/ zależy jak długie masz włosy etc, słyszałam nawet, że tam dekoloryzacja włosów może kosztować nawet +200zł.
Samemu dekoloryzator również można kupić bodajże już za 15zł, Rossman jest najlepszy- zatem tam także dostaniesz jestem pewna.

Osobiście używałam TYLKO rozjaśniaczy, jakieś 5 razy, a farbowałam włosy na czarno jakiś rok bodajże... Na spokojnie, wszystko można ^^

moniska44444 - Mój Expercie! Mam pytanie
Bo, z tego co się orientuję, to właśnie mikroringó nie trzeba składać w tzw 'książeczkę' jak tulejki, prawda?) DObrze mówię? To także wpływa na komfort noszenia? Czy Tobie osobiście doczepione włosy 'zsuwają' się i wypadają? Czy w miarę możliwości mogłabyś pokazać jak to u Ciebie wygląda? ^_^

Stary 2009-04-01, 07:27   #29
xhardcorex
Raczkowanie

A, i rozumiem, że 100 pasemek to nie tylko na grzywkę mi starczy, a także na całe włosy?)

Stary 2009-04-01, 12:07   #30
Oldziunia
Rozeznanie

Dziękuję Xhardcorex za rady W takim razie chyba po świętach spróbuję się zabrac za dekoloryzację sama Dzięki raz jeszcze

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości