![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Doczepianie GRZYWKI, pomocy!
Witam Was, Drogie Wizażanki
![]() Chcę się zwrócić do Was z prośbą o pomoc ![]() Otóż, miałam czarne włosy, rozjaśniałam je rozjaśniaczami. Szczególnie oberwała grzywka. Miała na oko 20cm... teraz, ledwo zakrywa mi czoło ;/ Chciałabym ją doczepić [a wspomnę, że kiedyś miałam doczepiane włosy]. Czy naturalny efekt mimo wszystko uzyskam, gdy doczepię tę grzywkę metodą na tulejki, albo mikroringi?;> Czy któraś z Was doczepiała grzywkę? Proszę, wręcz błagam o pomoc! nie mogę czekać, aż mi odrośnie, ponieważ moja grzywa to jeden 'wielki ubytek ![]() Marzy mi się 'efekt grzywki' w stylu niegdysiejszego image Avril lavigne http://like1lover.persiangig.com/ima...il-lavigne.jpg ![]() Czy mogłabym przez tą metodę taki efekt uzyskać? Co mi polecacie? Nie chce być wyłysiała, bo tak tymczasowo wyglądam ;/ Liczę na Waszą pomoc! ^_^
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Doczepianie GRZYWKI, pomocy!
ja doczepiam włosy...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hm, czyli mogę osiągnąć efekt 'avrilowej grzywki' nawet za pomocą tulejek czy ringów?
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
tak wyjdzie... a do koąd ma pani swoje włosy i jak grube ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hm więc, może posłużę się zdjęciami, jak to tragicznie u mnie wygląda ^^"
1 . http://img147.imageshack.us/img147/5488/xxxr.jpg 2. http://img17.imageshack.us/img17/2764/xxx1y.jpg O, proszę ![]() Włosy swoje mam lekko za szyję [te z przodu], tył dłuższy, do bark, coś takiego ![]() ![]() Ile musiałabym mieć tych pasemek, by doczepić grzywkę? I czy mocno będzie w tym wypadku widać tulejki? Dałoby rade by coś wykombinować na mojej 'tragedii'? ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
sam przód...? mysle ze z jednej strony 40 i z drugiej tyle samo... i nie byloby widac razem 80..;-) a może nawet mniej, nie wiem jak to jest w rzeczywistośi ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czyli troszkę się będę musiała wykosztować widzę, w sumie- ile będę potrzebowała pasemek na przedłużenie włosów na CAŁEJ długości?;> Niegdyś doczepiałam tylko spod spodu, także nie orientuję się, jak to powinno wyglądać po całości ![]() Jak doczepiałaś koleżance włoski, to ile na jej grzywce doczepiłaś pasm? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
jej to tez ok.80 ale to i tak za mało kite miała jak u konia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi akurat bratowa doczepiała, także wiesz ![]() ![]() No właśnie, nosiłam kiedyś syntetyki, ale fle... kilka myć i były jak od barbie ;/ nie podobało mi się to strasznie. A właśnie, słyszałam o tych europejskich, to jak to jest z nimi? ;> mocno się plączą? i w ogóle? Na jaki okres czasu starczą? Mogę je prostować? Farbować? ![]() Czyli na całą łepetynę ile potrzebowałabym pasm? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Rozumiem rozumiem ;-) na całą głowie to tak 100-140 pasemek tak jak mówie zależy od grubości twoich włosów... Fajne są te eruropejskie starczają gdzieś na góra trzy założenie (czyli na 6-8m-cy) ja jak zakładam te eur. To kaze klientkom kipić do tego 1kg odżywkę takze na allegro al latte odzywka z proteinami mleka bardzo fajna jest... Z twoich zniszczonych robią cuda ;-) i kosztuje zaedwie 10zł za 1kg odzywka cena tez raczej na kazda kieszen ;-) z tego co slyszalam to lepiej nie fabowac lepiej kupic ten kolor co sie chce i ich nie maLtretowac... Ja tak uwazam ale zrobisz jak zechcesz... ;-) rostowac mozna ale tez nie codziennie bo wtedy ich zywot bedzie krótszy
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- http://allegro.pl/item596384055_crem...ka_1000ml.html TU CI WKLEJAM TĄ ODZYWKĘ ;-) ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Ja muszę uciekać... Pisz wrazie czego odp jutro ;-) pa pa poczytaj sobie na forach o tych włoskach... Edytowane przez moniska44444 Czas edycji: 2009-03-28 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo ^_^ Twpje rady na pewno mi posłużą
![]() Ale mam jeszcze pytania ![]() Czyli, mam pewność, że te włoski europejskie nie będą się 'partolić' jak te syntetyki? No wiesz, efekt 'włosów lalki barbie' etc? ![]() Te włosy obciążają głowę? ;> Jak myć takie włoski? A czy spryskiwacz z jedwabiem by starczył do tymczasowej chociaż pielęgnacji? ![]() No i jeeeeeszcze raz do tej grzywki ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Oho, to te rady mi się przydadzą, dziękuję ! ^_^
Ale mam jeszcze kilka pytań.... Czy masz, bądź posiadasz zdjęcia koleżanki 'z doczepianą grzywką'? ![]() ![]() ![]() ![]() A i właśnie, pokazałabyś mi, JAK doczepiałaś pasma do tej grzywki?;> no wiesz... Zaczynałaś 'od dołu do góry', czy na odwrót? ![]() Które będą najlepsze i które najmniej będzie widać? ![]() ![]() Uff, to Cię zamęczę ^^'
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
sama mialam przedluzone wlosy, i przedluzalam tez, i metoda mikroringów na grzywke? NIE! i bedzie to strasznie widoczne, nie bedziesz mogla zrobic ani za ucho, ani w ogole ruszac sie,, nie przedluzaj bo tylko oslabisz wlosy, i jeszcze wolniej ci beda rosnąć.
jak juz naprawde chcesz przedłuzyć ta grzywke, to najmniej beda widoczne na zgrzewarke.ale wiedz , ze kazda metoda jest widoczna.., bedziesz sie tylko meczyc, na twoim miejscu uzbroilabym sien w cierpliwosc i poczekala az same urosna.
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez BLLaCkBerry Czas edycji: 2009-03-29 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hm, to się podłamałam teraz ![]() Nie wiem, cierpliwości do tej grzywki nie mam, a nie mogę czekać w nieskończoność, bo jest strasznie nierówna ;( Kurcze, a taka długa i piękna mi się marzy ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
u Ciebie mozna by ta grzywke przedluzyc pasmami skin wave / tape on zaraz Ci przesle fotke o co biega ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Są oczywiście pasma w mniejszych szerokościach ;p a u gory to jest wlasnie ta silikonowa tasma dzieki ktorej nie bd dalo sie poznac ze sa doczepiane wloski ;p Edytowane przez barbieii92 Czas edycji: 2009-03-29 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mrrrr... jak mi się marzy taka idealna grzywka jaką miała Avril za swojego starego image'u ![]() A i właśnie, tak czy siak chcę doczepić włosiska. Tulejki z wykręconymi gwintami? czy tulejki z silikonem? czy po prostu ringi? co najlepsze? ![]()
Be strong, be strong now. Too many, too many problems. . . Edytowane przez xhardcorex Czas edycji: 2009-03-29 o 22:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item586902451_..._remy_hit.html http://www.allegro.pl/item593612648_...alne_50cm.html a fotki masz powyzej ;p ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() PO DRUGIE MOŻNA TĄ METODĄZROBIĆ ALE TAK JAK PISAŁAM ŻĘBY MOCNO NIE BYŁO WIDAĆ TYCH RINGÓW TRZEBA MIEĆ CIUT GRUBSZE WŁOSY... SAMA MAM TERAZ PRZEDŁUŻONE PRAAWIE DO CZUBKA GŁOWY I WOGÓLE NIE WIDAĆ MI RINGÓW... PO TRZECIE : NAJLEPSZE SĄ TAK JAK barbieii92 NAPISAŁA RINGI Z SYLIKONEM!!! ŻADNE INNE! PO CZWARTE: JA OSOBISCIE DOCZEPIAM Z DOIŁU DO GÓRY ROBIE TO TAK JAK ROBIĄ FRYZJERKI NA PASEMKA TAKIE CIENIUTKIE PASMA ZBIERAM "IGŁĄ Z GRZEBYKA" ZAŁĄCZAM LINKI ZE ZDJĘCIAMI: 1. http://wd10.photoblog.pl/p2/EA/6B/19650809.jpg (DODAM ŻĘ DZIEWCZYNA NA TYM ZDJĘCIU MA ZA MAŁO PASM DLATEGO WYGLĄDA TO NIECO DZIWNIE I BARDZO SIĘ ODZNACZA) 2. http://www.przedluzaniewlosow.witryn...a_zdjecia.html (ti jest wszystko, zdjęcia, metoda, pielęgnacja) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Dobra
![]() Zamowilam zatem 100pasemek i mikroringi z silikonem ![]() No, chyba dobrze zrobilam? Bo lepsze w koncu te tulejki czy ringi? jaka jest miedzy tym roznica noszenia i w ogole? ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ringi są mniejsze i mniej wodoczne, tulejki natomiast są dłuższe... (i ciężko sięje później ściąga) :-/ a czy góżnica jest?(niewielka) zalezy jak dla kogo ja osobiscie wole ringi malutkie rozmiar M. bo jak zwiąże w kitke to wogole nie widać ze cokolwiek mam ![]() ![]() 1.http://www.fusionhairsupply.com/site...hsfreedemo.jpg (jesli chcesz grzywke to tak zrobićjak na zdjęciu z 7cm od czybka głowy ) 2.http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.newhairsystem.com/images/jn1.jpg&imgrefurl=http://www.newhairsystem.com/photographs.html&usg=__d-ahKR3BdjCMfNp5xCfbcmapGHo =&h=215&w=287&sz=93&hl=pl &start=14&sig2=1ctSVfHmXd NRJTWQ4FM_CA&um=1&tbnid=O S937RDFA3VccM:&tbnh=86&tb nw=115&prev=/images%3Fq%3Dmicro%2Bring %26hl%3Dpl%26lr%3D%26clie nt%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Do rg.mozilla:pl ![]() 3. TULEJKI :http://images25.fotosik.pl/34/1e45b67b0a11f508.jpg 4. RINGI : http://img527.imageshack.us/img527/1886/wlosy411.jpg Edytowane przez moniska44444 Czas edycji: 2009-03-31 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
A ja jeśli mogę to troszkę zmienię temat: Xhardcorex, powiedz mi proszę, czy włosy rozjaśniałaś u fryzjera czy sama? Bo ja właśnie mam czarne, a chciałabym niebawem zmienić na rude. Boję się, że mi się osłabią włosy i dużo ich stracę(a mam cienkie włosy). Ty bardzo odczułaś, że osłabiły Ci się włosy??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ajj ^^ dziekuje CI bardzo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
Sama rozjasnialam wlosy, NIEJEDNOKROTNIE ![]() No właśnie, rozjasnialam z czarnych, do rudych wlasnie ![]() Jeżeli masz cienkie włosy, na dodatek czarne i chcesz rozjaśniać... to troszkę jednak bym się bała, gdyż moje włosy przed rozjaśnianiem były nawet mocne [mimo częstych farbowań], to i tak kondycja włosa po rozjaśnianiu straciła na wartości ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
ja farbuję włosy raz na 2-3 miesiące(zaraz po farbowaniu dosyć mocno mi wychodzą), potem włosy mi nie wypadają, ale ogólnie są dosyć cienkie. ale czarne włosy mam już od około 2 lat i chciałam jakiejś zmiany(stąd też pomysł z rudym), a powiedz mi Xhardcorex, czy taki rozjaśniacz kupię normalnie w drogerii np. w Rossmanie? Bo chyba jeszcze na święta odświeżę czarny,a potem zmienię
![]() Aha, no a Ty jeśli będziesz mogła to jak zrobisz grzywkę to zamieść fotki z efektami. ![]()
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro 2 lata farbowalas na czarno- to powiem szczerze- jeden rozjasniacz nie pomoze;/ Wlos 'nasiąkł' farbą, nie wiem jak to inaczej opisać, ale rozjaśniać bedziesz musiala wieeeleee razy, by uzyskac odcien chociazby rudego ![]() Tak, W rossmanie kupisz rozjaśniacz, a moze warto by zainwestowac w dekoloryzator?;> Hm, w miare mozliwosci zamieszcze zdjecie z efektem doczepienia ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
aha, ale dekoloryzator wystarczy uzyc raz? a Ty jak przechodzilas z czarnego na rudy to uzywalas rozjasniacza czy dekoloryzatora? a jesli dekoloryzatora to czy taki dostanę w Rossmanie czy raczej nie??
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Samemu dekoloryzator również można kupić bodajże już za 15zł, Rossman jest najlepszy- zatem tam także dostaniesz ![]() Osobiście używałam TYLKO rozjaśniaczy, jakieś 5 razy, a farbowałam włosy na czarno jakiś rok bodajże... Na spokojnie, wszystko można ^^ moniska44444 - Mój Expercie! ![]() ![]() Bo, z tego co się orientuję, to właśnie mikroringó nie trzeba składać w tzw 'książeczkę' jak tulejki, prawda? ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
A, i rozumiem, że 100 pasemek to nie tylko na grzywkę mi starczy, a także na całe włosy?
![]()
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Xhardcorex za rady
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.