|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Konflikt Serologiczny
Witam. Mamy problem. Ja mam grupe krwi AB rh- moj partner 0rh+ wiem ze jest to konflikt serologiczny. I ze przy pierwszej ciazy nie jest to duzy problem ze podaje sie przeciwciała anty D, i ze wieksze ryzyko jest przy kolejnych ciazach. Lecz ja mam pytanie dotyczace wad rozwojowych dziecka,z ktorymi dziecko moze sie urodzic? czy któraś z was miala juz taki przypadek??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Konflikt Serologiczny
ja nie miałam takiego problemu, bo jeszcze nie planuję zakladać rodziny, ale wtrące swoje 3 grosze.
wg mnie niepotrzebnie się zamartwiasz na zapas. konflikt serologiczny właściwie w dzisiejszych czasach to nic nadzwyczajnego. wiele dzieci się urodziło i ma się dobrze mimo różnicy grup krwi rodziców, (z tą różnicą, że po pierwszym porodzie matce podaje się te przeciwciała). wady rozwojowe zdarzają się przecież u różnych kobiet, u których wcale nie bylo konfliktu. wg mnie już jest kwestia kontroli w trakcie ciąży itd.itp. najlepiej porozmawiaj z lekarzem na ten temat, powiedz mu, że się martwisz (no i czym konkretnie) bo chyba nikt na forum Cię nie uspokoi.. Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Konflikt Serologiczny
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.