|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Chcę być chuda i teraz się uda ! :-D
Postanowilam zalożyc swoj wlasny watek o odchudzaniu poniewaz latwiej bedzie mi wytrwac
![]() ![]() Nie jestem zwolenniczka tzw. "szybkich diet" ale postanowilam przed takim prawdziwym odchudzaniem przejsc na diete 3 dniowa. Dzis jest 1 dzien. Przede wszystkim chcialabym jesc mniej slodyczy i fast foodow(moja slabosc ![]() Narazie moim celem jest 50kg. Mam przede wszystkim problem przede wszystkim z biodrami i udami (jak wiekszosc z nas ![]() P.S.- forum jest swietne i uwielbiam na nie wchodzic ![]() Narazie to tyle. Buziaki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chcę być chuda i teraz się uda ! :-D
_CHoCo_ witam serdecznie
![]() Mam nadzieję, że uda Ci się dojść do wymarzonego celu, jednak były już prośby moderatorek, aby nie zakładać nowych wątków, a przyłączać się do już istniejących. Rozumiem Twoją potrzebę, ale wizaż ma jeszcze blogi ![]() W każdym razie trzymam kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Pancza bardzo dziekuje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ciesze sie ze juz mam za soba polowe diety
![]() ![]() Mam nadzieje ze 1,5kilo mi spadnie po tych 3 dniach. No zobaczymy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a na czym ona dokladnie polega?!
tylko 3 dni?!
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
dolaczam sie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Dinulka super
![]() ![]() truskaffka - tak dieta trwa tylko 3 dni i mozna schudnac na niej nawet 3 kilo ale 2 jest bardziej prawdopodobne ![]() Wkleje Ci jadlospis: Dzień 1: Śniadanie: grejpfrut lub jabłko, jedna grzanka, szklanka czarnej kawy. Obiad: dwie łyżki tuńczyka lub innej chudej ryby, jedna grzanka, szklanka czarnej kawy. Kolacja: plaster chudego, gotowanego mięsa, filiżanka warzyw gotowanych na parze (buraczki, marchewki, selery). Dzień 2: Śniadanie: jajko na twardo, jedna grzanka, pół banana, szklanka czarnej kawy. Obiad: pół filiżanki chudego twarożku z pięcioma krakersami, szklanka czarnej kawy. Kolacja: dwie parówki, dwie marchewki uduszone na parze. Dzień 3: Śniadanie: cienki plasterek żółtego sera, pięć krakersów, małe jabłko, szklanka czarnej kawy. Obiad: jajko na twardo, jedna grzanka, szklanka czarnej kawy. Kolacja: dwie łyżki tuńczyka lub innej chudej ryby morskiej, pół filiżanki gotowanych na parze buraczków, jedna filiżanka kalafiora. A teraz najważniejsze: przed każdym posiłkiem należy wypić dwie szklanki przegotowanej wody. To konieczne. Niezbędne jest również przestrzeganie ścisłej diety- absolutnie żadnych zmian. Działa tu współzależność chemiczna składników. Nie wolno używać cukru ani soli, nawet śladowo. Dieta jest rygorystyczna , ale- do wykonania. Ja juz zjadlam kolacje- 2 parowki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
na pewno wytrzymasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Dinulka a ty jestes teraz na jakiejs diecie czy po prostu MŻ ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
nic konkretnego, staram sie jeść rzeczy mniej kaloryczne :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki też przeszlam na dietke,dzisiaj pierwszy dzien
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
jaszczurka_2007 witamy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Powiem to tak, póki wchodziłam na Wizaż, to się trzymałam. Jako tako, ale się trzymałam. W połowie września ograniczyłam forum, ogólnie komputer i zaczęło się
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakaś kosmiczna ta dieta - piszesz, że nie jesteś zwolenniczką 'szybkich', a to co niby jest? Ze zdrowym odżywianiem ta głodówka nie ma nic wspólnego. A 3kg/3dni to żart chyba ![]() Cho_co, nie zrozum mnie źle, ja nie piszę tego złośliwie... Ale nie rób sobie krzywdy.
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem co zrobić żeby schudnąć
![]() Chcę schudnąć około 7 kg, jednak jest to dla mnie trudniejsze niż przypuszczałam :/ W wakacje schudłam ograniczając kalorie, a gdzieś od ponad miesiąca, prawie dwóch waga stoi w miejscu, ja mam coraz mniej siły na katowanie i pozwalam sobie na więcej... Nie wiem co teraz stosować, żeby dojść do swojego celu...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Ludowa- to jest dla mnie tak naprawde wstep do diety. Wiem ze ta dieta 3 dniowa nie jest fajna ale po niej mam zamiar zdrowo sie odzywiac i chudnac zdrowo.
Dinulka- wiem schudnac niestety nie jest latwo, na okolo jest tyle pysznych rzeczy na ktore sie ma ochote ![]() ![]() Wiadomo ze w zdrowej diecie najwazniejsze jest spozywanie ok 4-5 posilkow w odstepie ok 3h. Duzo warzyw owocow, chudego miesa nabialu orzechy od czasu do czasu i produkty zborzowe. I oczywiscie nie zapomninajmy o ruchu ! Ja pedze na moj rowerek stacjonarny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A jakie jest dobre podejście wg Ciebie?
[pytanie bez ironii i złośliwości - tak jakby co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście nie 3 kg/na 3 dni. Uwierz mi, tak jest lepiej, zdrowiej, skuteczniej.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
nie mówię o życiu na szklance wody i listku sałaty...
![]() Po prostu czuję się zmęczona ciągłym myśleniem co mogę, a czego nie, ile dane danie ma kcal itp... Wcześniej widoczne efekty to rekompensowały, a teraz brak efektów dołuje... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na finiszu jest najtrudniej...
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
no wlasnie ! na diecie najgorsze jest to ze trzeba trzymac sie scisle okreslonych zasad, nie objadac sie i myslec co sie juz zjadlo i co jeszcze mozna. To jest najbardziej meczace
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to raz, a dwa - osobiście to chyba bym umarła po takich 3 dniach. Tw jadłospisy nie mają nic wspólnego z jedzeniem. Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z konsekwencji przeprowadzania takich diet jak i również znasz (tylko tego nie pokazujesz) zasady zdrowego odchudzania jak i odżywiania. Ja się nie będę znów bawiła w nawracanie dziewczyn, które są święcie przekonane że na głodówkowych dietach szybko schudną i będą się cieszyć szczupłą sylwetką jak i zdrowiem. Czy też będzie to 'dobry' wstęp do odchudzania. Bo ilekroć to robiłam to zawsze mi się obrywało... Nie jestem w tym momencie złośliwa, mam nadzieję że nie odbierzesz tego negatywnie - po prostu chcę powiedzieć że źle się zabrałaś za odchudzanie. Nie pozostaje mi nic innego jak polecić przeczytanie WĄTKÓW PODWIESZONYCH - tam są wszystkie informacje na temat TRWAŁEGO i ZDROWEGO zrzucania wagi. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Ather wcale nie odebralam twojego komentarza negatywnie. W sumie to moze i nie byl najlepszy pomysl na rozpoczecie diety ale jak juz mam 2/3 za soba to dokoncze ja. O dietach i zdrowym odzywianiu mam duza wiedze niedlugo wprowadze je w zycie, wiec mysle ze powinno sie udac. Jestem optymistycznie nastawiona i tym razem sie nie poddam !!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Choco a mogę się przyłączyć
![]() ![]()
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Superchic(k) no pewnie !!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
hey, ja też własnie zaczęłam od nowa moją dietkę 1200 kcal, bo się trochę rozbisurmaniłam. ;P Jest to moja sprawdzona metoda, bo w połączeniu z ćwiczeniami i bieganiem daję świetne efekty już po dwóch tygodniach !! Dlatego teraz chce wytrwać na niej dłużej niz ostatnio (3 i pół tyg) i wydaje mi się że jestem gotowa do podjęcia się wyzwania
![]() No, ale nie pękamy, nie pękamy tylko trzeba się raz a dobrze zawziąść ![]() Pozdrawiam wszytkie zdietowane !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieje ze wytrwam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
fajnie widze ze jest nas coraz wiecej
![]() ViVian66 jesli czujesz ze jestes gotowa to wykorzystaj ten czas maxymalnie ! Z dobrym nastawieniem wszystko jest mozliwe. Razem nam wszystkim sie uda ! Musimy tylko w to wierzyc ! Ja juz lece kimac dziewczyny. Dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
ja dołączam sie rowniez! tez dąże do 50 kg:p ale slabo mi to idzie, mimo ze bardzo bym chciala to dzisiaj np bylam w pizzerni... no ale razem zawsze razniej!:d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.