|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
DERMAPEN zabieg
Dziewczyny!
Czy któraś z was testowała zabieg Dermapenem u dermatologa??? Na polskich stronach www jest jedna- dwie recenzje. Chciałabym trochę więcej dowiedzieć się o efektach po tym zabiegu. Piszcie proszę jeśli coś wiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: DERMAPEN zabieg
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja bym chciała się dowiedzieć
![]() Jakie były Twoje oczekiwania co do zabiegu? Jakie efekty uzyskałaś? Zastanawiam się czy nie powtórzyć zabiegów. Pozdrawiam
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
karboksyterapia? wtłaczanie CO2? Pierwsze słyszę
![]() Tyle tych nowości powstaje, że nie wiadomo na co się zdecydować. Ja zdecydowałam się na te zabiegi bo chciałam spłycić blizny zanikowe (po opryszczce, ospie, trądziku). Niestety z rozszerzonymi porami sobie nie radzi. Na to chyba nie ma sposobu. No ale muszę przyznać, że te 3 zabiegi lekko mi spłyciły te blizny (efekt lepiej widoczny na tych bliznach które były głębsze) Strasznie nie lubię tego złuszczania po, skóra sucha na wiór, no i wióry lecą z mojej twarz ![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tutaj wątek na temat karbo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=35819 Na to na pewno działają silne kwasy w serii. Najlepiej je robić jesienią i wiosną, chociaż teraz można spóbować. Próbowałaś mikrodermabrazji, lasera frakcyjnego? Takim najsilniejszym zabiegiem na duże blizny jest dermabrazja - zdzieranie naskórka, ale to już jest na granicy chirurgii plastycznej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Parę lat temu próbowałam mikrodermoabrazji i kwasów. Robiłam to w seriach, kwasy ponad 10 zabiegów. Ale ja nie widziałam efektów. Może jedynie przez 2 tygodnie. Skóra też się niesamowicie łuszczyła. Ale można było się pokazać światu po 4 h. Przy dermapenie, zaczerwienienie utrzymuje się do 4 dni. Laseru nie próbowałam, to nie na moją kieszeń. Dermoabrazja też inwazyjny zabieg, długo światu nie mogłabym się pokazać.
Moja cera się uspokoiła, choć miewam zaskórniki i coś wyskoczy po owulacji. Wolę dermapen bo wystarczy mi 1-2 dni w domu, a potem da się to przykryć makijażem. Jestem już po jednym zabiegu w tym roku. Skóra taka gładka ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
A czy wybrałyście się kiedyś na zabieg Derma Fusion Pen?
Przeszukiwałam internet w poszukiwaniu najlepszej i (cenowo zrównoważonej) kliniki w Poznaniu i wpadłam na coś takiego i co mnie zaskoczyło - zabieg kosztuje nie 800, a 300zł - o co tu chodzi? Recenzje i opisy tego fusion pen też wskazywały na jego lepsze działanie. ktoś może to potwierdzić/ polecić ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dermapen to świetny zabieg zarówno wykorzystywany w terapii przeciwstarzeniowej jak i w przypadku redukcji blizn i rozstępów. Zalecana jest seria zabiegowa, która niekiedy przynosi spektakularne efekty. Zabiegi najlepiej wykonywac w odstępach ok 14 dniowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.