DERMAPEN zabieg - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-02, 07:00   #1
annie89
Raczkowanie

DERMAPEN zabieg

Dziewczyny!

Czy któraś z was testowała zabieg Dermapenem u dermatologa??? Na polskich stronach www jest jedna- dwie recenzje. Chciałabym trochę więcej dowiedzieć się o efektach po tym zabiegu. Piszcie proszę jeśli coś wiecie
annie89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-19, 13:50   #2
Zyta_Flores
Raczkowanie

Dot.: DERMAPEN zabieg

Cytat:
Napisane przez annie89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!

Czy któraś z was testowała zabieg Dermapenem u dermatologa??? Na polskich stronach www jest jedna- dwie recenzje. Chciałabym trochę więcej dowiedzieć się o efektach po tym zabiegu. Piszcie proszę jeśli coś wiecie
Ja robiłam u kosmetyczki. Nie wiem na co i w jakim celu chcesz robić, ale po 4 zabiegach na twarz efekty oceniam jako średnie. Jak byś chciała się coś konkretnie dopytać, to chętnie odpowiem
Zyta_Flores jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-03, 08:47   #3
rosagha
Raczkowanie

Ja bym chciała się dowiedzieć też miałam robiony zabieg dermapenem x 3
Jakie były Twoje oczekiwania co do zabiegu?
Jakie efekty uzyskałaś?

Zastanawiam się czy nie powtórzyć zabiegów.
Pozdrawiam

24.09.12 OCM - nadal
11.10.12 Olej Budwigowy - piję ale z przerwami
rosagha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-03, 22:29   #4
Zyta_Flores
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rosagha Pokaż wiadomość
Ja bym chciała się dowiedzieć też miałam robiony zabieg dermapenem x 3
Jakie były Twoje oczekiwania co do zabiegu?
Jakie efekty uzyskałaś?

Zastanawiam się czy nie powtórzyć zabiegów.
Pozdrawiam
Oczekiwałam efektu odmładzającego I to nie jest zły zabieg pod tym kątem, jednak biorąc pod uwagę jego inwazyjność, nie powala na kolana. Ja akurat porównywalne, jeśli nie lepsze, efekty uzyskałam 4 zabiegami mezoterapii bezigłowej z ampułką z kwasem hialuronowym poprzedzoną oksybrazją. Po tym od razu wygląda się świetnie, nie ma procesu gojenia i zabieg jest tańszy. Rewelacyjnie, według mnie, działa karobksyterapia.
Stary 2015-02-05, 08:52   #5
rosagha
Raczkowanie

karboksyterapia? wtłaczanie CO2? Pierwsze słyszę
Tyle tych nowości powstaje, że nie wiadomo na co się zdecydować.
Ja zdecydowałam się na te zabiegi bo chciałam spłycić blizny zanikowe (po opryszczce, ospie, trądziku). Niestety z rozszerzonymi porami sobie nie radzi. Na to chyba nie ma sposobu.
No ale muszę przyznać, że te 3 zabiegi lekko mi spłyciły te blizny (efekt lepiej widoczny na tych bliznach które były głębsze) Strasznie nie lubię tego złuszczania po, skóra sucha na wiór, no i wióry lecą z mojej twarz

24.09.12 OCM - nadal
Stary 2015-02-05, 10:28   #6
Zyta_Flores
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rosagha Pokaż wiadomość
karboksyterapia? wtłaczanie CO2? Pierwsze słyszę
Tyle tych nowości powstaje, że nie wiadomo na co się zdecydować.
Ja zdecydowałam się na te zabiegi bo chciałam spłycić blizny zanikowe (po opryszczce, ospie, trądziku). Niestety z rozszerzonymi porami sobie nie radzi. Na to chyba nie ma sposobu.
No ale muszę przyznać, że te 3 zabiegi lekko mi spłyciły te blizny (efekt lepiej widoczny na tych bliznach które były głębsze) Strasznie nie lubię tego złuszczania po, skóra sucha na wiór, no i wióry lecą z mojej twarz
Nie wiem, czy karboksyterapia też jest zabiegiem na rozszerzone pory i blizny potrądzikowe, bo ja tego nie miałam.
Tutaj wątek na temat karbo:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=35819
Na to na pewno działają silne kwasy w serii. Najlepiej je robić jesienią i wiosną, chociaż teraz można spóbować. Próbowałaś mikrodermabrazji, lasera frakcyjnego? Takim najsilniejszym zabiegiem na duże blizny jest dermabrazja - zdzieranie naskórka, ale to już jest na granicy chirurgii plastycznej.
Stary 2015-02-09, 10:56   #7
rosagha
Raczkowanie

Parę lat temu próbowałam mikrodermoabrazji i kwasów. Robiłam to w seriach, kwasy ponad 10 zabiegów. Ale ja nie widziałam efektów. Może jedynie przez 2 tygodnie. Skóra też się niesamowicie łuszczyła. Ale można było się pokazać światu po 4 h. Przy dermapenie, zaczerwienienie utrzymuje się do 4 dni. Laseru nie próbowałam, to nie na moją kieszeń. Dermoabrazja też inwazyjny zabieg, długo światu nie mogłabym się pokazać.
Moja cera się uspokoiła, choć miewam zaskórniki i coś wyskoczy po owulacji. Wolę dermapen bo wystarczy mi 1-2 dni w domu, a potem da się to przykryć makijażem. Jestem już po jednym zabiegu w tym roku. Skóra taka gładka nawet pory zmniejszone, ale wiem że to efekt pozabiegowy.

24.09.12 OCM - nadal

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 15:04   #8
brunetkacharliego
Przyczajenie

A czy wybrałyście się kiedyś na zabieg Derma Fusion Pen?
Przeszukiwałam internet w poszukiwaniu najlepszej i (cenowo zrównoważonej) kliniki w Poznaniu i wpadłam na coś takiego i co mnie zaskoczyło - zabieg kosztuje nie 800, a 300zł - o co tu chodzi?
Recenzje i opisy tego fusion pen też wskazywały na jego lepsze działanie. ktoś może to potwierdzić/ polecić ?
brunetkacharliego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-26, 18:09   #9
Natalia_kosmetolog
Raczkowanie

Dermapen to świetny zabieg zarówno wykorzystywany w terapii przeciwstarzeniowej jak i w przypadku redukcji blizn i rozstępów. Zalecana jest seria zabiegowa, która niekiedy przynosi spektakularne efekty. Zabiegi najlepiej wykonywac w odstępach ok 14 dniowych.
Natalia_kosmetolog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości