|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() prosze o rade :)
Kochane gosposie
![]() Prosze o rade w sprawie: 1)Chcialabym upiec ciasto, juz prubowalam wyszedl zakalec, moj piekernik grzeje tylko od gory ![]() 2)Pomysl co zrobic z orzechow wloskich ![]() ![]() Dziekuje i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prosze o rade :)
CIASTO ORZECHOWE
ciasto: 1,5 szkl. mąki 0,5 kostki margaryny 4 czubate łyżki cukru 1 jajo 1 łyżka smietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat Składniki połączyć, zagnieść ciasto,wylepić blachę. masa: 30 dkg orzechów włoskich 0,5 szklanki cukru 0,5 kostki margaryny 2-3 łyżki miodu cukier+masło+miód- stopić, dodać orzechy wylać masę na surowe ciasto, piec ok 40 minut, 150c PYSZNE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hm brzmi slodko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dodam,że robi sie szybko i zawsze sie udaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a jaka śmietana ??? i na jakiej blaszce ???
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To ja Ci też polecę serniczek orzechowy, cudownie delikatny i prosty w wykonaniu a przepisik stąd http://mojewypieki.blox.pl/2008/09/S...orzechowy.html
ciatstka digestive - używam tych z LU zamiast ekstraktu z wanilii dodałam zwykły aromat i zamiast goldem syrupu dodałam miód płynny a mozna też syrop klonowy To te składniki, które mogą budzić wątpliwość ![]() Jeśli lubisz serniczki to gwarantuję zadowolenie ![]() aha i jeszcze przepisik jest na tortownicę ![]() Edytowane przez naweelitka Czas edycji: 2009-04-02 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ok dziekuje za ten srenik, wyglada rewelacyjnie i nie taki trudny hihi w sam raz dla takiego zieloniaka jak ja
![]() Wstawie fotki jak tylko zrobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.