|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno pytanko:)
jak uniknąć by w prezentach ślubnych nie dostać rzeczy któe juz mam(ze sprzetów AGD to mam juz wszystko)czy jest jakis sposób by poradzić sobie z tym problemem? Jak Wy sobie poradziłyście/macie zamiar poradzic?
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jeszcze jedno pytanko:)
Cytat:
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Prezent to jest zawsze kłopot,
czy ma zegar być, czy robot... By nie pisać długiej książki, Młodzi proszą o pieniążki. ale znam jeszcze inną wersję tego wierszyka: prezent to jest zawsze kłopot, czy ma zegar, być czy robot? sześć mikserów, dwa tostery, pościel, czy żelazka cztery? piec kuchennych automatów i do tego mnóstwo kwiatów! by nie pisać grubych książek młodzi proszą o pieniążek i jeszcze jeden (szkoda, że nie znalazłam tego wcześniej): Będzie nam miło z wielką radością gdy zaszczycicie nas swą obecnością w mieszkanku małym mieszkać będziemy dlatego prosić was o coś chcemy oszczędźcie sobie i nam przy okazji prezentów mnóstwa,wielkiej fantazji pomóżcie urządzić nam życie w komplecie prezentem co mieści się w białej kopercie a przy zaproszeniach na sam ślub były takie: Drodzy Goście! Kwiatki choć piękne alergię wzmagają, a misie pluszowe kurzem osiadają. Wolimy dostać butelkę wina, będzie się cieszyć cała rodzina ![]()
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
A my drukujemy w zaproszeniu takie wierszyki
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
a my bedziemy miec taki
![]() Drodzy Goście, Aby ulżyć Wam udrękę Co za paczkę dać w prezencie Młoda para podpowiada I zarazem pięknie prosi By w kopertę włożyć grosik. Tyle ile każdy może za co z góry Szczęść Wam Boże. Goście Drodzy, Goście Mili. Radość byście Nam sprawili w szczęście nasze inwestując kupon totka nam darując, oszczędzacie kwiatów moc, co by zwiędły w jedna noc. Narzeczeni |
|
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo fajny wierszyk.. właśnie czegoś takiego szukałam
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-03-23 o 19:26 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
BardzoWam dziekuje super wierszyki napewno któryś z nich wybierzemy
Pozdrawiam
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
połączony z dwóch
szukalismy czegoś żeby goście nie poczuli się urazeni że im cos narzucamy. znam takie przypadki...w jednym z wierszyków (mehja chyba u ciebie) jest coś tam "żelazek pare" i ciotka mojego TŻ dostała taki wierszyk w zaproszeniu na ślub i była tak oburzona że powiedziała że specjalnie na złość kupi dwa żelazka co za ludzie dodam ze tam bedą tez winietki na stolach a ona powiedziala ze nik jej nie bedzie usadzal i siadzie gdzie jej sie bedzie podobalo |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwariować mozna u mnie tez winietki będą nie wyobrażam sobie żeby każdy siadał jak chce
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
ja tez nie chce miec kilku niepotrzebnych prezentow ale niestety nie bede prosic o pieniazki. mam kilku gosci, ktorzy nie maja pieniazkow i pewnie kupia nam jakis drobiazg. gdyby z gory mieli sie przystosowac do naszych wskazowek glupio by im bylo wlozyc do koperty np 50zl. a tak dostaniemy skromny prezent i nikomu nie bedzie glupio...
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będzie mi babol moich planów rozwalać ![]() Ja nie musze otrzymać nic, ale jeśli ktoś będzie nas chciał obdarować, to wolę pieniądze, bo rzadko to kupi to, co ja będę chciała, a "żelazko żelazkowi nerówne"
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-03-25 o 13:36 |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nieznoszę takich "osobowości"
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My chcemy mieć taki wierszyk, ale trzeba tak to wszystko umiejętnie rozegrać żeby w zaproszeniach nie było 5ciu karteczek - każda z osobną informacją: odnośnie potwierdzenia obecnosci, lotka zamiast kwiatów, kasy zamiast prezentów itp ![]() Mam nadzieję że dostaniemy pieniążki, nieważne ile ale zawsze to coś . Mieszkamy ze sobą parę lat, mamy wiele sprzętów domowych, pościel ... A za to co dostaniemy możemy gdzies pojechać w podróż poślubną bo w przeciwnym razie nie będzie nas na to stać
Mówią że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
potoczanka - ja zaplanowałam swoje zaproszenie tak, że zamiast na osobnej kartce, to prośba o potwierdzenie jest mniejszymi literami na samym dole zaproszenia.
Dodaktowo wsunięta będzie tylko kartka o Prezentach. Co do Lotka i Prezentów, to można to na 1 karteczce umieścić: obok siebie albo po odwrotnych stronach
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
można zrobić listę prezentów ślubnych i dołączyć luźno do zaproszeń albo przy wręczaniu powiedzieć, że wolicie pieniądze, bo zbieracie na to i na to... albo faktycznie skorzystać z wierszyków. Myśmy wybrali delikatną rozmowę przy wręczaniu zaproszeń, wtedy od razu jest wszystko jasne i nikt nie czuje się głupio.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

co za ludzie dodam ze tam bedą tez winietki na stolach a ona powiedziala ze nik jej nie bedzie usadzal i siadzie gdzie jej sie bedzie podobalo