|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() test ciazowy robic czy nie
witam kobietki..ja mam takie pytanko bo postanowilam ze zaczne sie odchudzac ale w ostatnim czasie z facetem nie uwazalismy zbytnio i obawiam ze moze cos tam we mnie juz rosnac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: test ciazowy robic czy nie
test ciazowy mozna zrobic w dniu spodziewanego okresu i jest to wynik wiarygodny(mi ciaze wykrył 3 dni przed okresem) wiec jak masz okres (wiec raczej nie jestes w ciazy) to spokojnie mozesz robic i wynik bedzie prawidłowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym jezeli masz normalny okres to niewielkie szanse, ze jestes w ciazy ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zasada 14 dni po stosunki obowiązuje jeśli się współżyje od początku do środka cyklu. Potem test robi się w dniu spodziewanej miesiączki i tyle. Moim zdaniem jesli nyla89 ma normalny okres to test jest niepotrzebny zupełnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]()
no wiesz od jakiegos czasu okres mi zmienil co okres mam inny..a co do tego ze jak mam okres to nie jestem to chyba sa pewne wyjatki..moja mama mila do 4 miesiaca ciazy okres normalnie tak samo teraz kolezanka niewiedziala ze w ciazy jest..dzieki za porade myle ze jutro sobie sprawdze
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- a czy Waszym zdaniem jest jakas odpowiednia pora dnia do roienia testu?? bo ja sie tu na internecie naczytalam ze podobno rano najlepiej pierwszym moczem sprawdzic..prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
prawda, hcg jest najwyższe rano, zresztą wszystko będzie w ulotce dołączonej do testu.
test najlepiej robić 14 dni po stosunku, ale teoretycznie są też i takie, które wykrywają ciąże już po 6 dniach..skoro masz okres bądź plamienie wg mnie śmiało możesz robić test, chociaż ktoś tu już pisał, że raczej będzie ujemny. pozdrawiam Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
jezeli masz okres to raczej bobasa nie bedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
no ja tam sama niewiem czy licze na bobasa czy nie poprostu chce sprawdzic by w razie czego mu nie zaszkodzic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja robiłam kiedyś parę testów (nie planując dziecka) mimo, że dostawałam okres ponieważ(dodam też ze oczywiście się zabezpieczaliśmy):
-moja mama, ciotka i babcia przez parę pierwszy miesięcy ciąży dalej miały okres, nie wiem dokładnie jaki i czy mniej obfity ale miały(ciotka aż do 6 mis.- wtedy się dowiedziała o ciąży!!!)i na wypadek gdyby to miało być dziedziczne ![]() -dziennie wypalałam paczkę papierosów i czasem w sobotę szłam na imprezę i troszkę alkoholu się piło więc wolałam wiedzieć we wczesnym etapie o ewentualnej ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Okresu się nie ma w czasie ciąży, a ewentualnie plamienia, które są mylone z okresem. Jeśli dziewczyna miesiączkuję od dłuższego czasu, to powinna widzieć różnicę (plamienia są zazwyczaj krótkie i mniej obfite od normalnego okresu). Ja tam ekspertem nie jestem, ale tak mnie uczono na biologi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
no wlasnie z tego powodu chce sobie co jakis czas robic..bo tez zdarza sie mi wyjsc na impreze weekend i palic czasem do tego a mysle ze z naszym kobiecym organizmem to roznie bywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Dodam tylko ze mam schizy ze moj brzuch jest wiekszy i taki pelny, caly czas go czuje. i mam czasem wrazenie ze cos w nim bije.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Taki test w ciagu paru minut rozwieje wszelkie watpliwosci!
Radze zrobic sobie go jak najszybciej niz nie spac po nocach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Jak sie złapie na odwage to zrobie
![]() Wystraszylam sie tak bo czytam ze mozna miesiaczkowac w czasie ciazy. Mam jeszcze pytanie, czy mozana byc w ciazy i nie miec zupelnie zadnych objawow? i o co chodzi z ta podwyzszona temperatura? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
jesli masz na mysli wymioty,mdlosci,zachciank i albo wilczy apetyt to tego mozna nawet nie miec.
moze ci sie bedzie chcialo spac albo pic i nawet nie pomyslisz,ze to tez moze byc objaw ciazy!zalezy od organizmu!kazda z nas to znosi inaczej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Hmm ..
Mysle ze nic nie ma bo nic sie nie dzieje. stres robi swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.