|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Nieregularne miesiączki.
Witam, mam 33 lata i od około 3 lat, czyli po skończonej 30 strasznie rozregulował mi się okres. Zaczęło się od tego że najpierw opóźnił mi się o 10 dni, co nigdy się nie zdarzało, a później to już w cały świat, od 21 do maksymalnie 26 dni i ani dnia dłużej.
Jest to męczące ponieważ nigdy nie wiem kiedy dostanę kolejny okres, wszelkie wyliczenia zawsze biorą w łeb.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Buc
|
Dot.: Nieregularne miesiączki.
Cytat:
zmień lekarza? naprawdę masz 33 lata?
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nieregularne miesiączki.
witam serdecznie twój problem może być tak naprawdę rozległy i powody mogą być przeróżne, rozregulowaniem cyklu miesiączkowego może być powód tak zwanych polscystycznych jajników osobiście to przerabiałam mimo że mam 25 lat i do póki nie chcieliśmy zajść w ciążę to nikt niestety nie chciał mi pomóc bo nie leczą tego od tak zaproponowano mi najpierw dużo sportu dietka zrzucenie z wagi i w ten oto sposób jestem w ciąży i nie musiałam czekać na leczenie farmakologiczne.rozregulo wany cykl miesiączkowy to przede wszystkim problem przy załozeniu rodziny co wiąże się bardzo częstoz barkiem owulacji choć nie ma na to reguły.proponuję przede wszystkim USG dopochwowe ze szczególną uwagą na pęcherzyki w jajnikach jeśli takowe są cytologia ogólne badania krwi i Hormony tarczycy oraz usg tarczycy.co do zażywania leków anty w szczególności diane 35 ja osobiście tym lekom mówię nie, brałam przez 2 lata może dłużej skończyło się na problemach z wątrobą myślę że dobrym sposobem jest luteina podjęzykowo (niezbyt smaczna ale pomaga) przez 7 dni przed przed oczekiwaną regularną miesiączką zażywasz.w ten sposób można wyregulować cykle ewentualnie dopochwowa luteina tj zwyczajny progesteron także nie jesteś uzależniona jak od tabl anty!!powodzenia pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

Jest to męczące ponieważ nigdy nie wiem kiedy dostanę kolejny okres, wszelkie wyliczenia zawsze biorą w łeb.