Chciałabym opowiedzieć Wam moją historię - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 20:35   #1
Mrs Bella
Przyczajenie

Chciałabym opowiedzieć Wam moją historię

Chciałabym opowiedzieć Wam moją historię....

Mam 31 lat, cudowną rodzinę i każdego dnia walczę z samą sobą, choć wiem że poniosę klęskę. Każdego dnia słucham nierównego rytmu mojego serca, które bije wbrew wszystkiemu.

Każdego dnia zastanawiam się dlaczego ?

Dlaczego bezduszny los postawił Go na mojej drodze?

Dlaczego pozwolił pokochac mi, kogoś kogo kochać nie powinnam ?

Nie potrafię zniszczyć cudzego życia, powiedziec Jego żonie że kocham Go tak długo, że czekałam na Niego przez całe życie a kiedy Go spotkałam musiałam mu pozwolic odejść...

Jego żona go zdradza, wie o tym tyle osób a ja Go chronię przed tą wiedzą wbrew sobie, nie potrafię Go skrzywdzić, za bardzo Go kocham...

Nie wiem co robić, zatracam siebie od 5 lat, każdego dnia spotykając Go, patrzę na niego, na jego kochaną zmęczoną twarz i w głębi duszy chce mi się wyć

Alkohol stał sie moim przyjacielem, najlepszym...

Pomóżcie

"Pragnęłam go tak, jak pragnęłam powietrza, by oddychać.
Nie był to wybór - ale konieczność."

"Zrobiłbyś mi czasem kochanie penetrację czaszki, zamiast się bawic wciąż w to samo pieprzenie". F. Kahl
Mrs Bella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 20:47   #2
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Chciałabym opowiedzieć Wam moją historię

prawde mowiac nie do konca rozumiem Twoj post.

masz meza, dzieci a kochasz innego?
Stary 2010-01-21, 21:00   #3
visionAM
Zakorzenienie

ja też niewiele rozumiem
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 21:08   #4
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

1. Powinnas mu powiedziec, ze zona go zdradza.
2. Idz do terapeuty i zacznij sie leczyc alkoholizmu, bo jesli piszesz, ze alkohol stal sie Twoim najlepszym przyjacielem, to podejrzewam, ze wpadlas w alkoholizm.
3. Masz dzieci? Piszesz "rodzina" wiec podejrzewam, ze masz meza i dzieci - nie lepiej popracowac nad Waszym szczesciem, zamiast je psuc dla kogos innego?

P.S.Nie do konca zrozumialam Twoj post, mam nadzieje, ze chociaz czesciowo pojelam o co chodzi
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 21:38   #5
Loczek90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mrs Bella Pokaż wiadomość
Chciałabym opowiedzieć Wam moją historię....

Mam 31 lat, cudowną rodzinę i każdego dnia walczę z samą sobą, choć wiem że poniosę klęskę. Każdego dnia słucham nierównego rytmu mojego serca, które bije wbrew wszystkiemu.

Każdego dnia zastanawiam się dlaczego ?

Dlaczego bezduszny los postawił Go na mojej drodze?

Dlaczego pozwolił pokochac mi, kogoś kogo kochać nie powinnam ?

Nie potrafię zniszczyć cudzego życia, powiedziec Jego żonie że kocham Go tak długo, że czekałam na Niego przez całe życie a kiedy Go spotkałam musiałam mu pozwolic odejść...

Jego żona go zdradza, wie o tym tyle osób a ja Go chronię przed tą wiedzą wbrew sobie, nie potrafię Go skrzywdzić, za bardzo Go kocham...

Nie wiem co robić, zatracam siebie od 5 lat, każdego dnia spotykając Go, patrzę na niego, na jego kochaną zmęczoną twarz i w głębi duszy chce mi się wyć

Pomóżcie
Generalnie ja też nie zrozumiałam.

'..This time, this place... misused, mistakes.
Loczek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 23:47   #6
Asienka187
Zakorzenienie

Ja tez nic nie rozumiem...
Stary 2010-01-22, 00:06   #7
sweetish
Zakorzenienie

Poczekajmy aż nam autorka troszkę ostygnie z emocji.... i na spokojnie wszystko wytłumaczy

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 00:35   #8
Mrs Bella
Przyczajenie

Uważam że niewiele jest tutaj do tłumaczenia, a może łatwiej jest przyjac do wiadomości fakt że nie zawsze nasze zycie układa się tak jakbysmy tego chcieli. Czasami w poukładane, szczęśliwe życie nagle wkrada się element pozornie nie pasujący.
Rozumiem Wasze opinie, sądze że podobnie ( może też stereotypowo ) odniosłabym się do takiego postu.
Fakty przemawiają za siebie, będąc w uporządkowanym, stabilnym momencie życia spotkałam kogoś kto jest miłością mojego życia. Będąc odpowiedzialną i dojrzałą osobą, nie podjęłam drastycznej decyzji.
Trochę mnie martwi fakt, że nikt nie potrafił przyjąć ani zrozumieć faktu, że w życiu może nas spotkać coś czego nie zaplanowałyśmy ?

P.s. w kwestii alkoholu nie bedę się odnosić, ale daleka bym była od pochopnego oceniania ludzi...

"Zrobiłbyś mi czasem kochanie penetrację czaszki, zamiast się bawic wciąż w to samo pieprzenie". F. Kahl
Stary 2010-01-22, 01:10   #9
Alisse
Raczkowanie

Cytat:
Trochę mnie martwi fakt, że nikt nie potrafił przyjąć ani zrozumieć faktu, że w życiu może nas spotkać coś czego nie zaplanowałyśmy ?
Ja cię rozumiem.
Czyli masz męża i kochasz innego, tak?
Alisse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 05:36   #10
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Uważam że niewiele jest tutaj do tłumaczenia, a może łatwiej jest przyjac do wiadomości fakt że nie zawsze nasze zycie układa się tak jakbysmy tego chcieli. Czasami w poukładane, szczęśliwe życie nagle wkrada się element pozornie nie pasujący.
Rozumiem Wasze opinie, sądze że podobnie ( może też stereotypowo ) odniosłabym się do takiego postu.
Fakty przemawiają za siebie, będąc w uporządkowanym, stabilnym momencie życia spotkałam kogoś kto jest miłością mojego życia. Będąc odpowiedzialną i dojrzałą osobą, nie podjęłam drastycznej decyzji.

P.s. w kwestii alkoholu nie bedę się odnosić, ale daleka bym była od pochopnego oceniania ludzi...
mnie trochę dziwi fakt, że dorosła baba, która spotkała miłość swojego życia woli się upijać i melodramatyzować na forum niż coś z tym zacząć robić.
a to że dopiero w wieku 30 lat odkryłaś, że nie zawsze wszystko się układa jakbyśmy chcieli
ludzie się rozwodzą, ludzie zakładają nowe rodziny, dojrzali ludzie podejmują drastyczne decyzje dla dobra siebie i rodziny.
no chyba, że facet nie ma zielonego pojęcia, że jest miłością twojego życie

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 07:05   #11
nicka01
Wtajemniczenie

Odwagi

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-22, 07:45   #12
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
mnie trochę dziwi fakt, że dorosła baba, która spotkała miłość swojego życia woli się upijać i melodramatyzować na forum niż coś z tym zacząć robić.
a to że dopiero w wieku 30 lat odkryłaś, że nie zawsze wszystko się układa jakbyśmy chcieli
ludzie się rozwodzą, ludzie zakładają nowe rodziny, dojrzali ludzie podejmują drastyczne decyzje dla dobra siebie i rodziny.
no chyba, że facet nie ma zielonego pojęcia, że jest miłością twojego życie
Cytat:
Napisane przez nicka01 Pokaż wiadomość
Odwagi
Dokładnie.

Kobieto, Ty masz dopiero 30 lat, a nie "aż" - zawsze możesz zmienić swoje życie, ale alkoholizm na pewno Ci w tym nie pomoże. Pierwsze co, to idź do psychologa. Zakochałaś się, czy też mega silnie zauroczyłaś, męczy Cię to - czyli jednak mąż nie jest dla Ciebie facetem na całe życie - to się zdarza.

A facetowi oznajmij w takiej, czy innej formie, że żona go zdradza - musi się w końcu dowiedzieć, bo potem będzie miał żal, że nikt mu nie powiedział. Zresztą - nie możesz na 100% powiedzieć, że on nie wie. I sama musisz być tego na 100% pewna, czy tak jest faktycznie.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2010-01-22 o 08:32
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 07:56   #13
cava
Zakorzenienie

Cytat:

Zostałaś oceniona bo alkoholizm jest niestety problemedm większym dla dzieci/małzonka/rodziców i otoczenia niż dla pijącego alkoholika. Alkoholik nie ma problemu bo pije i już- a cierpią jego bliscy.

Nie wiemy czy masz taki problem, ale sama piszesz że uciekasz w alkohol.

Możesz dalej byc niby dorosła i odpowiedzialna i tym sposobem niszczyć siebie i swoją rodzinę (bo przeciez mnąż, dzieci(?) widzą ze matka nie jest z nimi tylko jak manekin bez duszy, bo dusza i serce gdzie indziej) a mozesz zrobić radykalne cięcie i zaryzykować że jeszcze wszyscy ułożycie sobie życie tak, zeby kochać i byc kochanymi w swoich związkach.

Ludzie się rozwodzą i układają sobie życie całkiem nieźle.

A co do chronienia tego męzczyzny- skoro on nic nie wie, to czemu taki sutny spaniel?
A moze wie, tylko kapeć z niego?

Zaryzykuj kobieto, kto nie ryzykuje ten nie żyje - moze przegrasz wszytko a może wygrasz szczęsliwe życie.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 08:21   #14
kennedy
Zakorzenienie

ja tez nie zrozumialam posta... czy chodzi o to ze kochasz innego i zdradzasz meza czy za duzo pijesz?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 22:08   #15
Anna Julia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Loczek90 Pokaż wiadomość
Generalnie ja też nie zrozumiałam.
ja też nie do końca rozumiem ...

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
1. Powinnas mu powiedziec, ze zona go zdradza.
2. Idz do terapeuty i zacznij sie leczyc alkoholizmu, bo jesli piszesz, ze alkohol stal sie Twoim najlepszym przyjacielem, to podejrzewam, ze wpadlas w alkoholizm.
3. Masz dzieci? Piszesz "rodzina" wiec podejrzewam, ze masz meza i dzieci - nie lepiej popracowac nad Waszym szczesciem, zamiast je psuc dla kogos innego?

P.S.Nie do konca zrozumialam Twoj post, mam nadzieje, ze chociaz czesciowo pojelam o co chodzi
zgadzam się z powyższą opinią
Anna Julia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 10:33   #16
Mrs Bella
Przyczajenie

Z wielką uwagą przeczytałam Wasze wypowiedzi, z częścią się zgadzam mniej lub bardziej, z pozostałą częścią nie zagadzam sie abosolutnie ( widzę z jaką łatwością przychodzi co niektórym doradzanie nie znając szczegółów historii, mojej historii )

On wie doskonale o moim uczuciu, miłość pojawiła się u obojga nas i wyrosła na podłożu kilkuletniej przyjaźni.

Oboje jestesmy w związkach, mamy dzieci i wiemy że z wielu przyczyn nie bedziemy razem, chyba że bezduszny los postanowi inaczej. Nie będe tłumaczyć dlaczego.

Ja jako dorosła baba nie melodramatyzuje, nie upijam się i nie jestem zauroczona...

a manekin bez duszy mysle ze bez problemu zniszczył dwie rodziny w mysl zasady kto nie ryzykuje ten nie żyje...

Kocham i jestem odpowiedzialna za swoje uczucie.

Pozdrawiam i chyba dziekuje za każde słowa otuchy ale przede wszystkim za słowa nagany.

Stary 2010-01-23, 13:27   #17
Neciak89
Zakorzenienie

Najpierw nie podają konkretów, a później się czepiają, że bez konkretów ktoś doradza..

Cytat:
Nie upijasz się? A co to cytowane zdanie znaczy??

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości