Co mi może dolegać?? :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-17, 15:01   #1
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek

Co mi może dolegać?? :(

Witam
Zwracam się do Was z następującym zapytaniem... a więc od jakiegoś czasu mam uczucie cięzkosci na dole z tylu glowy... takie dziwne wrazenie jakbym miała w tym miejscu "spuchnięty" mózg... caly czas mam takie wrazenie od jakiegos czasu... dodam, że od jakiś 3 tyg mam bardzo częste i silne bóle głowy. Niekiedy musialam brac po 4 tabletki bo mi nie przechodzilo ;/ Dodam, iż od kilku dni nagle pogorszył mi się wzrok. Znaczy się widze normalnie jednak gorzej niż wcześniej. Mam z lekkam niewyrazny obraz... Do tego caly czas czuje sie senna i zmeczona...
Dodam, iż 2 tyg temu mialam dosyc powazny wypadek samochodowy (4 krotne dachowanie). Oprocz siniakow i potluczen nic mi sie powazniejszego nie stalo... Zresztą to chyba nie ma znaczenia bo glowa bolala mnie juz przed wypadkiem i te uczucie ciezkosci z tylu tez mialam przed wypadkiem. W tym tyg. będę wiedziala na kiedy mam termin tomografii jednakże podejrzewam, że troche bede musiala poczekac... Dlatego tez chcialam sie Was zapytac czy orietujecie sie co mi moze dolegac??
Stary 2009-08-17, 15:11   #2
Wroclovianka
Zakorzenienie

Dot.: Co mi może dolegać?? :(

Cytat:
Napisane przez mundziolek Pokaż wiadomość
Witam
Zwracam się do Was z następującym zapytaniem... a więc od jakiegoś czasu mam uczucie cięzkosci na dole z tylu glowy... takie dziwne wrazenie jakbym miała w tym miejscu "spuchnięty" mózg... caly czas mam takie wrazenie od jakiegos czasu... dodam, że od jakiś 3 tyg mam bardzo częste i silne bóle głowy. Niekiedy musialam brac po 4 tabletki bo mi nie przechodzilo ;/ Dodam, iż od kilku dni nagle pogorszył mi się wzrok. Znaczy się widze normalnie jednak gorzej niż wcześniej. Mam z lekkam niewyrazny obraz... Do tego caly czas czuje sie senna i zmeczona...
Dodam, iż 2 tyg temu mialam dosyc powazny wypadek samochodowy (4 krotne dachowanie). Oprocz siniakow i potluczen nic mi sie powazniejszego nie stalo... Zresztą to chyba nie ma znaczenia bo glowa bolala mnie juz przed wypadkiem i te uczucie ciezkosci z tylu tez mialam przed wypadkiem. W tym tyg. będę wiedziala na kiedy mam termin tomografii jednakże podejrzewam, że troche bede musiala poczekac... Dlatego tez chcialam sie Was zapytac czy orietujecie sie co mi moze dolegac??
Skoro nie czujesz się najlepiej to idz do lekarza, może przyśpiesza Ci ta tomografie.

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 15:11   #3
Lola1992
Przyczajenie

GG do Lola1992

Mundziolku niestety nie orientuję się za bardzo w medycynie, ale myślę, że jak najszybciej powinnaś się zgłosić do lekarza pierwszego kontaktu. Od niego z pewnością dowiesz się więcej niż od nas
Lola1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 15:14   #4
Amoura
Zadomowienie

Forum nie zastapi lekarza. Zglos sie jak najszybciej do lekarza- pewnie cie zbada a nawet moze przyspiesza ci tomografie. Lepiej tego nie lekcewazyc
Amoura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 15:20   #5
Ciruela1234
Raczkowanie

Dziewczyny maja racje- jak najszybciej udaj sie do lekarza. Takiego bolu nie nalezy lekcewazyc, zwlaszcza ze mialas wypadek.
Ciruela1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 15:24   #6
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek

Kolega taty ma znajomego lekarza, ktory robi tomografie wiec bede ją miala zrobiona w mozliwie najblizszym czasie.. jednakze boje sie robic ta tomagrfie.. bo wiem, ze chyba coz ze mna nie tak.. nawet teraz troche mnie glowa pobolewa ;|
Stary 2009-08-17, 15:27   #7
Lola1992
Przyczajenie

GG do Lola1992

Nie wygląda to za dobrze, ale nie ma się co martwić na zapas Głowa do góry Mundziolku
Lola1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 15:56   #8
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Co mi może dolegać?? :(

Nie bój się tomografii, tego się nawet nie czuje (miałam robioną TK głowy), a co do tego, że boisz się wyników - lepiej wiedzieć co ci jest i leczyć niż cierpieć i bać się. Może to nic poważnego. Ja często choruję i wiem, że najlepsza jest każda diagnoza niż wymyślanie sobie co też może dolegać. Do lekarza marsz
Stary 2009-08-17, 16:13   #9
izka_kow
Przyczajenie

GG do izka_kow

Mam tylko jedną radę. Idź do lekarza. Jeśli nie na tomografię to do okulisty na badanie dna oka. to nie jest duży koszt (ok. 50 zł) a takie badanie jest zalecane po urazach głowy. Życzę zdrówka!
izka_kow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 16:52   #10
ever-dream
Wtajemniczenie

Idź jak najszybciej do lekarza. Może to być ból na podłożu nerwicowym, ale obstawiam zwykłą wadę wzroku (przecież nieleczone wady wzroku mogą powodować bardzo silne bóle głowy). Czy nosisz okulary?

Tak czy siak bez lekarza się nie obejdzie, więc marsz do niego!
Stary 2009-08-17, 17:31   #11
Dzikun
Zakorzenienie

Nie chcę w żaden sposób wzbudzać paniki, lecz gdy ja miałam wypadek samochodowy [Samochód dostawczy uderzył mnie w głowę, gdy jechałam na rowerze], to również bolała mnie głowa, miałam obrzęk i wstrząśnienie mózgu, i podejrzenie krwiaka na mózgu, w związku z czym kolejka nie obowiązywała mnie przy badaniu TK [tomokomputer], czy też przy rezonansie.

Może "coś" się wytworzyło z tyłu na głowie i uciska na mózgu, na obszar odpowiedzialny za widzenie? Tylko skoro wcześniej już te bóle głowy były, to jakoś nie zgadza się to z moją teorią.
Powodzenia
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 17:33   #12
monia5392
Raczkowanie

lepiej udac sie do lekarza..szybko wypuscili Cie po tym wypadku;o mysle ze nie dokonca dobrze Cie obejrzeli..mojej ciotki znajomy miala wypadek i obejrzeli go i puscili do domu..glowa go bolala ale myslal ze to normalne ..po paru dniach zglosil sie do lekarza i okazalo sie ze ma peknieta czaszke..a lekarz tego nie zauwazyl;o!!;/
monia5392 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 18:22   #13
aga24zuzia
Rozeznanie

do lekarza idz zamiast siedziec na wizażu
pomóż mi.
aga24zuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 18:25   #14
angela0033
Zadomowienie

najlepiej udać się do lekarza,to może być krwiak lub coś w tym stylu
Stary 2009-08-17, 18:58   #15
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
Idź jak najszybciej do lekarza. Może to być ból na podłożu nerwicowym, ale obstawiam zwykłą wadę wzroku (przecież nieleczone wady wzroku mogą powodować bardzo silne bóle głowy). Czy nosisz okulary?

Tak czy siak bez lekarza się nie obejdzie, więc marsz do niego!
Ze wzrokiem nigdy nie mialam problemow W czerwcu mialam badania do technikum- m.inn. sprawdzany mialam wzrok przez lekarza medycyny pracy i wszystko bylo ok. z tym , ze wtedy nie mialam tych problemow z glowa...;/

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Nie chcę w żaden sposób wzbudzać paniki, lecz gdy ja miałam wypadek samochodowy [Samochód dostawczy uderzył mnie w głowę, gdy jechałam na rowerze], to również bolała mnie głowa, miałam obrzęk i wstrząśnienie mózgu, i podejrzenie krwiaka na mózgu, w związku z czym kolejka nie obowiązywała mnie przy badaniu TK [tomokomputer], czy też przy rezonansie.

Może "coś" się wytworzyło z tyłu na głowie i uciska na mózgu, na obszar odpowiedzialny za widzenie? Tylko skoro wcześniej już te bóle głowy były, to jakoś nie zgadza się to z moją teorią.
Powodzenia
hmmm... nie wydaje mi sie, ze wypadek mial tu jakies znaczenie bo to wszystko mialam juz przed wypadkiem...oprocz problemow z "dziwnym" widzeniem, ktore mam od kilku dni.... taka jakas stlumiona sie czuje... spalam w nocy normalnie- jakies 7 godz... a czualam sie dzis w ciagu dnia jakbym z tydz nie spala... wiec spalam przed chwilka 2 godz ale dalej chce mi sie spac.. i tak mam praktycznie caly czas... ciagle senna, zmeczona... i prawie zawsze budze sie z lekkim bolem glowy... (niekiedy jest baaardzo silny, ale jak sie budze z bolem to jest on zwykle sredni ale i tak czesto tabletke wziac musze)

Cytat:
Napisane przez monia5392 Pokaż wiadomość
lepiej udac sie do lekarza..szybko wypuscili Cie po tym wypadku;o mysle ze nie dokonca dobrze Cie obejrzeli..mojej ciotki znajomy miala wypadek i obejrzeli go i puscili do domu..glowa go bolala ale myslal ze to normalne ..po paru dniach zglosil sie do lekarza i okazalo sie ze ma peknieta czaszke..a lekarz tego nie zauwazyl;o!!;/
ja po wypadku nie bylam u zadnego lekarza... czulam sie w miare dobrze oprocz kilku siniakow wiec uznalam, ze nie musze... zreszta jesli chodzi o wypadek to nie mam zadnych powiklan po nim...;]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 19:05   #16
Mandarin
Raczkowanie

mundziolku a nie masz przypadkiem jakiegoś problemu z kręgosłupem? Wada postawy, coś z kręgami szyjnymi?
Mandarin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 19:06   #17
Anastazja86
Zakorzenienie

Tak jak dziewczyny polecam jak najszybszą wizytę u lekarza
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 19:08   #18
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Nie chcę Cię martwić, ale moją ciocię z takimi objawami badano na tętniaka.Ból z tyłu głowy świadczy najczęściej zbyt wysokim ciśnieniu, a zaburzenia wzroku mogą świadczyć o tętniaku, bądź nawet guzie uciskającym na ośrodki wzroku.
Nie chcę wymyślać, ale chcę byś była świadoma, co lekceważysz.

PS Skąd wiesz, ze nie masz żadnych powikłań po wypadku, skoro nie byłaś u lekarza?
W ogóle, jak ograniczonym trzeba byc, by po dachowaniu nie pojechać do lekarza? Zero wyobraźni?

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 19:09   #19
monia5392
Raczkowanie

podczas wypadku moglas uszkodzic jakis narzad co powoduje zaburzenia w widzeniu.. wcale nie musi byc to zwiazane z bolami glowy

170 cm..
rok temu : 65kg
lipiec 2012 : 62kg
aktualnie : 59kg

cel : 54-55kg
monia5392 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 19:09   #20
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mundziolek Pokaż wiadomość
ja po wypadku nie bylam u zadnego lekarza... czulam sie w miare dobrze oprocz kilku siniakow wiec uznalam, ze nie musze... zreszta jesli chodzi o wypadek to nie mam zadnych powiklan po nim...;]
Chyba nie jesteś zbyt mądra... po dachowaniu i nie byłaś u lekarza?! Przecież nie wiesz co ci się stało w środku, to że masz z zewnątrz tylko siniaki o niczym nie świadczy. Tym bardziej powinnaś iść do lekarza, natychmiast, może nawet nie wyobrażasz sobie jakim przeciążeniom poddawane jest ciało podczas wypadku... Nie bagatelizuj sobie.

Natomiast taki stan otępienia, bóli głowy i problemów ze wzrokiem rzeczywiście może być po jakimś uderzeniu. Ja kiedyś wstyd się przyznać, ale po pijanemu potknęłam się w domu na kafelki i przywaliłam głową bardzo mocno Potem przez kilka dni miałam problemy z utrzymaniem równowagi oraz z widzeniem (obraz mi się rozmazywał). W końcu wybrałam się do lekarza, na szczęście wszystko mi przeszło i nic się poważnego nie stało.
Stary 2009-08-17, 20:20   #21
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

problemów neurologicznych nie wolno bagatelizować. także dziwię się, że nie badałaś się po wypadku, choćby dla własnego spokoju. Czym prędzej do lekarza, a tomografia jest ok, sama miałam, trochę mi się kręciło w głowie po kontraście i było mi baaardzo gorąco, ale to naprawdę nic strasznego.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 20:24   #22
ewelline
Zadomowienie

mialas wypadek samochodowy i masz tak powazne objawy! powinnas jak najpredzej zglosic sie do lekarza!
ewelline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości