|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Co mi może dolegać?? :(
Witam
![]() ![]() Zwracam się do Was z następującym zapytaniem... a więc od jakiegoś czasu mam uczucie cięzkosci na dole z tylu glowy... takie dziwne wrazenie jakbym miała w tym miejscu "spuchnięty" mózg... caly czas mam takie wrazenie od jakiegos czasu... dodam, że od jakiś 3 tyg mam bardzo częste i silne bóle głowy. Niekiedy musialam brac po 4 tabletki bo mi nie przechodzilo ;/ Dodam, iż od kilku dni nagle pogorszył mi się wzrok. Znaczy się widze normalnie jednak gorzej niż wcześniej. Mam z lekkam niewyrazny obraz... Do tego caly czas czuje sie senna i zmeczona... Dodam, iż 2 tyg temu mialam dosyc powazny wypadek samochodowy (4 krotne dachowanie). Oprocz siniakow i potluczen nic mi sie powazniejszego nie stalo... Zresztą to chyba nie ma znaczenia bo glowa bolala mnie juz przed wypadkiem i te uczucie ciezkosci z tylu tez mialam przed wypadkiem. W tym tyg. będę wiedziala na kiedy mam termin tomografii jednakże podejrzewam, że troche bede musiala poczekac... Dlatego tez chcialam sie Was zapytac czy orietujecie sie co mi moze dolegac?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co mi może dolegać?? :(
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Mundziolku niestety nie orientuję się za bardzo w medycynie, ale myślę, że jak najszybciej powinnaś się zgłosić do lekarza pierwszego kontaktu. Od niego z pewnością dowiesz się więcej niż od nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Forum nie zastapi lekarza. Zglos sie jak najszybciej do lekarza- pewnie cie zbada a nawet moze przyspiesza ci tomografie. Lepiej tego nie lekcewazyc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny maja racje- jak najszybciej udaj sie do lekarza. Takiego bolu nie nalezy lekcewazyc, zwlaszcza ze mialas wypadek.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Kolega taty ma znajomego lekarza, ktory robi tomografie wiec bede ją miala zrobiona w mozliwie najblizszym czasie.. jednakze boje sie robic ta tomagrfie.. bo wiem, ze chyba coz ze mna nie tak.. nawet teraz troche mnie glowa pobolewa ;|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nie wygląda to za dobrze, ale nie ma się co martwić na zapas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie bój się tomografii, tego się nawet nie czuje (miałam robioną TK głowy), a co do tego, że boisz się wyników - lepiej wiedzieć co ci jest i leczyć niż cierpieć i bać się. Może to nic poważnego. Ja często choruję i wiem, że najlepsza jest każda diagnoza niż wymyślanie sobie co też może dolegać. Do lekarza marsz
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Mam tylko jedną radę. Idź do lekarza. Jeśli nie na tomografię to do okulisty na badanie dna oka. to nie jest duży koszt (ok. 50 zł) a takie badanie jest zalecane po urazach głowy. Życzę zdrówka!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Idź jak najszybciej do lekarza. Może to być ból na podłożu nerwicowym, ale obstawiam zwykłą wadę wzroku (przecież nieleczone wady wzroku mogą powodować bardzo silne bóle głowy). Czy nosisz okulary?
Tak czy siak bez lekarza się nie obejdzie, więc marsz do niego! ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę w żaden sposób wzbudzać paniki, lecz gdy ja miałam wypadek samochodowy [Samochód dostawczy uderzył mnie w głowę, gdy jechałam na rowerze], to również bolała mnie głowa, miałam obrzęk i wstrząśnienie mózgu, i podejrzenie krwiaka na mózgu, w związku z czym kolejka nie obowiązywała mnie przy badaniu TK [tomokomputer], czy też przy rezonansie.
Może "coś" się wytworzyło z tyłu na głowie i uciska na mózgu, na obszar odpowiedzialny za widzenie? Tylko skoro wcześniej już te bóle głowy były, to jakoś nie zgadza się to z moją teorią. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
lepiej udac sie do lekarza..szybko wypuscili Cie po tym wypadku;o mysle ze nie dokonca dobrze Cie obejrzeli..mojej ciotki znajomy miala wypadek i obejrzeli go i puscili do domu..glowa go bolala ale myslal ze to normalne ..po paru dniach zglosil sie do lekarza i okazalo sie ze ma peknieta czaszke..a lekarz tego nie zauwazyl;o!!;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
do lekarza idz zamiast siedziec na wizażu
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
najlepiej udać się do lekarza,to może być krwiak lub coś w tym stylu
![]()
![]() |
#15 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
mundziolku a nie masz przypadkiem jakiegoś problemu z kręgosłupem? Wada postawy, coś z kręgami szyjnymi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Tak jak dziewczyny polecam jak najszybszą wizytę u lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Nie chcę Cię martwić, ale moją ciocię z takimi objawami badano na tętniaka.Ból z tyłu głowy świadczy najczęściej zbyt wysokim ciśnieniu, a zaburzenia wzroku mogą świadczyć o tętniaku, bądź nawet guzie uciskającym na ośrodki wzroku.
Nie chcę wymyślać, ale chcę byś była świadoma, co lekceważysz. PS Skąd wiesz, ze nie masz żadnych powikłań po wypadku, skoro nie byłaś u lekarza? W ogóle, jak ograniczonym trzeba byc, by po dachowaniu nie pojechać do lekarza? Zero wyobraźni?
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
podczas wypadku moglas uszkodzic jakis narzad co powoduje zaburzenia w widzeniu.. wcale nie musi byc to zwiazane z bolami glowy
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast taki stan otępienia, bóli głowy i problemów ze wzrokiem rzeczywiście może być po jakimś uderzeniu. Ja kiedyś wstyd się przyznać, ale po pijanemu potknęłam się w domu na kafelki i przywaliłam głową bardzo mocno ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
problemów neurologicznych nie wolno bagatelizować. także dziwię się, że nie badałaś się po wypadku, choćby dla własnego spokoju. Czym prędzej do lekarza, a tomografia jest ok, sama miałam, trochę mi się kręciło w głowie po kontraście i było mi baaardzo gorąco, ale to naprawdę nic strasznego.
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
mialas wypadek samochodowy i masz tak powazne objawy! powinnas jak najpredzej zglosic sie do lekarza!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.