|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomoc do Quillingu :)
Witam
Jeśli byłby ktoś zainteresowany to służe pomoca w zakupie owego przyrządu ![]() http://cgi.ebay.de/Quilling-Filigran...ayphotohosting Ja własnie czekam na przesyłke ![]() Pozdrawiam Aska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc do Quillingu :)
Dzięki, dzięki, ale sama sobie takie cóś zrobiłam
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Znam, mam taką samą i świetnie mi sie sprawdza. Kupiłam w skelpie wrocławskim, gdzie prowadzą również sprzedaż internetową: www.kreateria.pl
Poza materiałami do quillingu mają tam prawdziwe cuda do decoupage ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny szukam tego sprzętu do "kręcenia" pasków, można to kupić w Polsce gdzieś czy pozostaje mi tylko eBay?
W tym co podała otokasia są tylko paski a nie ma tej "maszynki". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jak potrzebowałam na szybko to zrobiłam sama.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A mogłabyś mi napisać jak? ![]() Moja Mama się "bawi" w te rzeczy i włąśnie cchę jej takie coś znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
mozna kręcić na wykałaczce
![]() Albo wystrugać sobie patyczek okrągły i wbić w niego malutki bolec nadcięty na pół, ale nie do samego końca i już jest ![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądałam Twoje prace, są śliczne. Czy znasz jakaś stronę gdzie są pokazane wzory jakieś czy coś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jak to mówią „dla chcącego nie ma nic trudnego”, ja też większość elementów wykonuję sama; do nawijania mam grubą igłę, paski wycinam, ale można zakupić niezbędne akcesoria w sklepie internetowym: http://www.ramydohaftu.pl/quilling-c...51ce45cdfcea01
Pozdrawiam! Zapraszam do mojej kartkowej kolekcji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Apropos sklepu.... o którym było juz wcześniej... wybieram się tam w przyszłym tygodniu, więc sprawdzę osobiście za kilka dni, ale w ofercie na stronce: http://www.kreateria.pl/go/_info/?id=2636 , znów jest owa urocza igiełka do zwijania pasków. Polecam dobrze się sprawdza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi, przekażę wszystko Mamie
![]() Może nawet ja spróbuję bo jak tak patrzę na te wszystkie prace to aż korci ![]() EDIT: A powiedzcie jeszcze czy tą igłą co jest na stronach, które podałyście można "kręcić" duże i małe elementy? Czy do tego są potrzebne różne rodzaje igieł? Mi się wydaje, że to od pasków zależy ale lepiej się zapytać ![]() ![]() Edytowane przez Alexandraa Czas edycji: 2009-04-08 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.