|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Drastyczne "ZBIJANIE" Wagi!!!
Hmm.. cos mi się zdaje, ze takiego wątku jeszcze nie bylo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Drastyczne "ZBIJANIE" Wagi!!!
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wlasnie, dlaczego nie startujesz w nastepnej kategori wagowej?
Mialam kolege ktory przechodzil takie same tortury (trenowal judo) i szczesliwy byl dopiero wtedy kiedy zucil ten sport.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dokładnie... przecież to jest chore
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
No niestety. Nie zawsze moge przejść do wyższej wagi.. Kategoria wyżej to 48kg, tam startuja dziewczyny, które mają po 170 cm wzrostu(nie wszytkie). I tak sie składa, ze one też zbijają z najczęściej 52kg.. Wiec jesli ja waże te 46kg, a u nich punkt wyjścia to 52, no to już jest 6 kg różnicy! A to bardzo dużo.. wiec czasem warto się pomęczyć!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Olcia po przeczytaniu całego tekstu miałam wrażenie, że jesteś moją kuzynką (dodatkowo masz tak samo na imię), ale to chyba niemożliwe
![]() Dlaczego trener nie nauczył Cie zbijania wagi? Mam koleżanke, która wywalczyła swojego czasu srebro w kick-boksingu, i nie głodziła się mimo że również zbijała wagę. A o ile dobrze pamiętam mówiła, że jadła sam ryż z jogurtem naturalnym i ostro ćwiczyła (pewnie biegi również).
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie chyba Sport POnad Wszytko!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy takie naturalne sposoby o ktorych pisze Suzana starcza aby tyle wagi stracic przez tak krotki czas. Moj kolega jezdzil na rowerku stacionarnym w specialnym "foliowym" dresie poniewaz pod koniec chodzilo juz raczej o wage wody w organizmie.
Wydaje mi sie ze dieta bez weglowodanow (przed zawodami) moze ci pomoc. Ale czy tak warto meczyc organizm i ryzykowac z wlasnym zdrowiem? Czy spodziewasz sie ze przez ten sport bedziesz zarabiac na zycie?
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Heh, mam to samo... (Trochę wątek odkopałam, ale co tam
![]() Ja robię tak. Na treningi zakładam bluzę dodatkowo, żeby się bardziej wypocić (wtedy gubię nawet do 700 g przez 1,15 h ) W domu idę do lasu biegać, gdzieś na 40 min... (Jak mam dużą nadwagę to oczywiście zakładam dwie bluzy, kurtke, czapkę i ze dwie pary spodni, może trochę komicznie to wygląda, ale przynajmniej zbijam min. 800 g ) Jak do spania, to też ze dwie bluzy i ze dwie pary spodni ( mi leci ok. 300 g czasem nawet ) Prócz tego, zamiast ziemniaków - ryż, zamiast białego chleba pieczywo wasa, nie jem żółtego sera, słodyczy... Zamiast zwykłych obiadów, mama mi gotuje zupę, ja później wybieram z niej ziemniaki xd Hmm to narazie tyle co mi przyszło do głowy ; ) Heh ostatni post był niecałe 3 lata temu, ale to nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
tym więcej wypoci, a potem napije się wody i nadrobi
poza tym jest to bardzo niezdrowe, można doprowadzić do przegrzania i odwodnienia organizmu, a taki stan w skrajnych przypadkach jest bardzo groźny
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
widze ze masz w stopce swoja upragniona wage 40 kg 0.o sport sportem.... ale to jest chore. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To nie jest zbijanie wagi, a odwadnianie się. Efekt sauny daje w moim przypadku około 0,7 kg mniej. Mniej wody! To nie jest najlepszy sposób na utratę kilogramów, zwłaszcza że autorka wątku wspominała o zawodach. Osłabienie organizmu tuż przed zawodami skutkuje wtedy utratą efektywności. Jeżeli poważnie uprawiasz jakiś sport, może warto zasięgnąć porady osoby, która Cię trenuje albo zmienić kategorię wagową. Tyle w odniesieniu do tematu. Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2009-04-15 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.