|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czy to może być liszaj?
Witajcie. Mojej 3 letniej Izuni pod dolną wargą zrobił się chyba Liszaj dokładnie nie wiem co to jest . jak narazie to przypuszczam nie byłam jeszcze u żadnego lekarza . Wygląda to tak:
miejsce pod wargą jest zaczerwienione szorstkie w dotyku i wielkości małego paznokcia u ręki. zrobiło się to z jakieś 2 tygodnie temu raz jest bardziej czerwone raz blednie prawie nie widoczne. aptekarka powiedziała żebym to smarowała alantanem ale raczej nie pomaga. może któraś z was wie co to może być i czym smarować. a jak nie to muszę się z nią przejść do lekarza. z góry dziękuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: czy to może być liszaj?
Może to jakaś alergia albo uczylenie,mojej 3,5 miesieczne córci czasem właśnie wyskakuje taka pojedyncza szorstka plamka albo na buzi albo na ciałku u nas to jest wina alergii,mi lekarka poradziła smarować maścia robioną w aptece wazelina+parafina smaruje na wieczór po kąpieli i rano już jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ciężko stwierdzić czy to aby na pewno liszaj
![]() Pamiętam z dzieciństwa sposób babciny na liszaja, mojej mamie tylko to pomogło (miała ogromnego na nodze), a my mając właśnie jakieś plamy typu twojej córki też mieliśmy to stosowane (myślę, że nie zaszkodzi). Babci brała najzwyklejszą gazetę typu Wyborcza, podpalała i nakrywała szklanką na talerzyku (albo wkładała do szklanki i nakrywała talerzykiem). Chodziło o to, aby para się skropliła i właśnie tą powstało cieczą smarowała zmienione miejsce. Dziwny sposób, ale ja najpierw smarowałabym nieinwazyjnymi kremami. Daj znać co zastosowałaś i jakie są skutki, albo co powiedział lekarz. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- ira, ale w tej maści na bank dodatkowo są witaminy. Ja miałam dwa rodzaje maści, jedna cholesterolowa, a teraz właśnie mam wazelinową Obie skuteczne. blada jeśli Ci zrobią maść bez recepty to mogę podać skład. Za maści płaciłam po 5 zł ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Wyczytałam na innym forum, że te maści robione to bez recepty chcą za nie nawet dwadzieścia parę zł ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ja miałam recepte i zapłaciłam 23 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ira ja za tubę wielkości wąskiej szklanki zapłaciłam 10 zł, a za o połowę mniejszą 5 zł. Może kolejnym razem idź do innej apteki? A mogłaś mieć faktycznie maść bez witamin, bo małym dzieciom często nie dodają. Ja w pierwszej maści cholesterolowej też nie miałam witamin chyba.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź.
Koleżanka z pracy poradziła mi żebym kupiła maść CUTIBAZA i najprawdopodobniej jest to objaw jakieś alergii raczej nie liszaj. zobacze mam nadzieję, że pomoże. odezwe się.pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hej. Kupiłam w aptece krem CUTIBAZA zobaczymy czy coś pomoże. Narazie od wczoraj smaruje zobaczymy. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.