po kopenhaskiej...dziwne... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-20, 11:23   #1
landryna210
Raczkowanie

po kopenhaskiej...dziwne...

W zasadzie to nie jestem po kopenhaskiej,bo skończyłam tą dietę po szóstym dniu.Wszystko jadłam tak jak w jadłospisie,do tego bardzo źle się czułam ,było mi słabo bo akurat byłam na wczasach i był całe dnie chodzenia po mieście w słońcu.Więc przerwałam ( szósty jeszcze był wg jadłospisu ).Teraz zaczęłam normalnie jesc ,a nawet więcej i ....

wszystko co zjem to zaraz ide ,,wydalic " ,wczesniej tak nie miałam nigdy.Miałam fatalną przemianę materii a teraz nie wiem o co chodzi.Długo już tak mam....Czy to przez tą nieskończoną dietę ?
landryna210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 14:07   #2
poszyjewchmurach
Raczkowanie

Dot.: po kopenhaskiej...dziwne...

Cytat:
Napisane przez landryna210 Pokaż wiadomość
W zasadzie to nie jestem po kopenhaskiej,bo skończyłam tą dietę po szóstym dniu.Wszystko jadłam tak jak w jadłospisie,do tego bardzo źle się czułam ,było mi słabo bo akurat byłam na wczasach i był całe dnie chodzenia po mieście w słońcu.Więc przerwałam ( szósty jeszcze był wg jadłospisu ).Teraz zaczęłam normalnie jesc ,a nawet więcej i ....

wszystko co zjem to zaraz ide ,,wydalic " ,wczesniej tak nie miałam nigdy.Miałam fatalną przemianę materii a teraz nie wiem o co chodzi.Długo już tak mam....Czy to przez tą nieskończoną dietę ?
nie rozumiem,piszesz tak,jakby Ci to przeszkadzało,że przyszpieszyła Ci przemiana materii.:P
dieta kopenhaska poprawia metabolizm,może 6 dni wystarczyło,żeby Ci się coś tam pozmieniało w organiźmie. nie wiem. musisz poczekać na inne dziewczyny,one się chyba bardziej znają.

jest:56kg
ma być:52kg

damy radę.!^^

poszyjewchmurach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 18:45   #3
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez poszyjewchmurach Pokaż wiadomość
nie rozumiem,piszesz tak,jakby Ci to przeszkadzało,że przyszpieszyła Ci przemiana materii.:P
dieta kopenhaska poprawia metabolizm,może 6 dni wystarczyło,żeby Ci się coś tam pozmieniało w organiźmie. nie wiem. musisz poczekać na inne dziewczyny,one się chyba bardziej znają.
Kopenaska jest jedną z najgorszych diet... Ona osłabia metabolizm, bo jak niby się ma on poprawić przy głodowych ilościach jedzenia.
Już lepsza jest MŻ -WR czy SB.
Do autorki: Ta dieta prawdopodobnie zniżyła ci przemianę materii. Ratuj się póki możesz - zwiększaj kaloryczność aż do 1800 - 2000 i oblicz sobie zapotrzebowanie i odejmij od tego 300 kcl. Dużo ruchu i zapraszam na forum "wspólne odchudzanie" tam są prawdziwe diety.
A odnośnie organizmu to zaczął reagować, bo organizm gdy dostaje głodowe porcje to świruje (sama przez to przechodziłam , dodatkowo miałam ED).
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 19:51   #4
poszyjewchmurach
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
Kopenaska jest jedną z najgorszych diet... Ona osłabia metabolizm, bo jak niby się ma on poprawić przy głodowych ilościach jedzenia.
Już lepsza jest MŻ -WR czy SB.
Do autorki: Ta dieta prawdopodobnie zniżyła ci przemianę materii. Ratuj się póki możesz - zwiększaj kaloryczność aż do 1800 - 2000 i oblicz sobie zapotrzebowanie i odejmij od tego 300 kcl. Dużo ruchu i zapraszam na forum "wspólne odchudzanie" tam są prawdziwe diety.
A odnośnie organizmu to zaczął reagować, bo organizm gdy dostaje głodowe porcje to świruje (sama przez to przechodziłam , dodatkowo miałam ED).
kurcze,to czemu ja słyszałam,że przyspiesza.?
mam jakieś złe źródła informacji chyba,
w każdym razie dzięki za uświadomienie

jest:56kg
ma być:52kg

damy radę.!^^

poszyjewchmurach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 00:04   #5
landryna210
Raczkowanie

A ja nadal do kibla biegam xD Schudlam pól kg juz od zakonczenia diety,ile juz minelo.... jak dla mnie to raczej poprawa przemiany materii ;p
Stary 2009-07-22, 07:41   #6
kiciakasia
Zakorzenienie

pasaz jelitowy ma niewiele wspolnego z przemiana materii.a jesli juz,to przez biegunki jest gorsza, bo organizm nie wykorzystuje skladnikow odzywczych;
to pol kilo moze byc efektem zmniejszenia ilosci tresci w jelitach albo odwodnienia.
na twoim miejscu nie cieszylabym sie tak, bo moglas sie nabawic stanu zapalnego jelit albo trzustki/ze tak z buta spytam, jakiej kosystencji sa wyproznienia?/
prawidlowa ilosc wizyt w toalecie na dzien to 1-3.
jestem troche otrzaskana w te klocki,opisz objawowo,moze cos pomoge
pzdr
kiciakasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 10:56   #7
landryna210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
pasaz jelitowy ma niewiele wspolnego z przemiana materii.a jesli juz,to przez biegunki jest gorsza, bo organizm nie wykorzystuje skladnikow odzywczych;
to pol kilo moze byc efektem zmniejszenia ilosci tresci w jelitach albo odwodnienia.
na twoim miejscu nie cieszylabym sie tak, bo moglas sie nabawic stanu zapalnego jelit albo trzustki/ze tak z buta spytam, jakiej kosystencji sa wyproznienia?/
prawidlowa ilosc wizyt w toalecie na dzien to 1-3.
jestem troche otrzaskana w te klocki,opisz objawowo,moze cos pomoge
pzdr
Konsystencja jest normalna! A idę do łazienki jak tylko zjem coś ,,większego " ,po jakichś 5 minutach od zjedzenia.Teraz jest juz kg w dół...A może to byc przez czerwoną herbatę ? Bo piję 5 filiżanek dziennie.
Stary 2009-07-23, 11:53   #8
kiciakasia
Zakorzenienie

no to moze byc od herbaty.ja nie moge jej pic, bo potem strasznie boli mnie brzuch i wymiotuje krwia,wiec jakos wplyw na srodowisko zoladka ma. moze sprobuj pic 2 filizaki czerwonej i reszte zastap zielona? moj znajomy lekarz medycyny chinskiej mowi,ze czerwona herbata to pic na wode, bo tylko przeczyszcza i jest moczopedna,a nie podkreca metabolizmu
Stary 2009-07-24, 08:50   #9
landryna210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
no to moze byc od herbaty.ja nie moge jej pic, bo potem strasznie boli mnie brzuch i wymiotuje krwia,wiec jakos wplyw na srodowisko zoladka ma. moze sprobuj pic 2 filizaki czerwonej i reszte zastap zielona? moj znajomy lekarz medycyny chinskiej mowi,ze czerwona herbata to pic na wode, bo tylko przeczyszcza i jest moczopedna,a nie podkreca metabolizmu

Czyli jesli chodzi o odchudzanie to lepsza zielona ? Ale zielona jest taka okropne...feee...Czytalam kiedys,ze to czerwona niby jest niedobra ale ja mam czerwoną z cytryną i jest pyszna,lepsza niz zielona z cukrem...
Stary 2009-07-24, 10:05   #10
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landryna210 Pokaż wiadomość
Czyli jesli chodzi o odchudzanie to lepsza zielona ? Ale zielona jest taka okropne...feee...Czytalam kiedys,ze to czerwona niby jest niedobra ale ja mam czerwoną z cytryną i jest pyszna,lepsza niz zielona z cukrem...
senes tez podobno dobry na odchudzanie.....
zielona pewnie kupilas badziewna, poza tym pije sie bez cukru

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

a tak ogolnie to to jest imho wielkie "sranie w banie", ajk mowila moja Babcia.
zielona zwieksza termogeneze,ale w ilosci co najmniej 500mg chyba
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości