![]() |
#1 |
BAN stały
|
Lubicie jeździć taksówkami? Czy to ekstrawagancja?
Taksówki. Coś w nich jest, że bardzo lubię nimi jeździć. Czuje się bezpiecznie, gdy mam możliwość, szczególnie gdy mieszkam w małej wioseczce gdzieś na końcu świata. Wyjeżdżając do miasta, lubię wracać do domu taksówką - około stówki. Mama uważa, że to ekstrawagancja, bo przecież można pociągiem - 12 zł, ale potem trzeba iść dwa kilometry do domu po ciemku.
Fajnie mi z tym. Nie mam samochodu i raczej bałabym się sobie zaufać i wsiąść za kółko. ![]() ![]() Przepraszam za trywialny temat, ale cóż, tak mnie naszło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Lubicie jeździć taksówkami? Czy to ekstrawagancja?
Dziwne hobby, przyznaję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
No nie, może aż hobby to nie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Podrywaj taksówkarzy, mama ma rację ![]() Pierwszy raz w obcym mieście zawsze poruszam się taksówkami i to już uważam za ekstrawagancję. Później już się orientuję w terenie i analizuję mapę i rozkłady jazdy autobusów, albo idę z buta. W życiu bym nie wzięła taksówki u siebie na miejscu, jeżeli by w tym czasie jechał autobus/bus/pociąg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Zdarza mi się wracac taksówką z imprezy, ale według mnie to jednak spory wydatek i nie zdarza się to nagminnie. A już na pewno byłoby mi szkoda wydać sto złotych na taksówkę, wtedy po prostu bym raczej przenocowała gdzieś np u znajomych z danego miasta (też mieszkam w małym mieście i jeśli ju z to impreza nie w moim miejscu zamieszkania).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A ja nie znoszę taksówek, praktycznie nigdy nie jeżdżę, za to zazwyczaj lubię tramwaje i pociągi
![]() ![]() Wydaje mi się, że autobus (PKS, albo podmiejski) jest też w miarę dobrą opcją, bezpieczniejszą niż tramwaj czy pociąg.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
przepraszam,ale ja w tym tekscie widzę jakieś kompleksy
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ja tam lubię, prawdę mówiąc jak wracam ze współlokatorami z imprezy - no pliiis, 2,4 zł za bilet godzinny bo nigdzie normalnego nie dostanę tylko takei u kierowcy, razy 4 osoby = 10 zł.
A z centrum taksówką góra 15 zł do nas. I można zamówić pod sam klub o dowolnej porze nocy a na autobus trzeba łazić i czekać i w ogóle ;p Sama chyba nigdy nie jechałam ale z imprezy zazwyczaj taksówkami. Ale nawet jeśli to wolę 15 zł na taksówkę walnąć i wrócić jak mi się podoba i kiedy chcą bezpiecznie do domu. Nie wiem ile razy w tym roku podróżowałam taksówkami, mało, z góra 4 chyba. A panowie taksówkarze są bardzo mili ;- ) i nawet jak wracam w średnim stanie to się pytają czy powietrza, czy ogrzewania, czy coś pomóc ;- ). Także ten, ja tam się nie bawie, do centrum mam bliziutko, a za bilet płacę tyle ile osoby co mają 20 km :- p więc w 4 osoby z powrotem autobusy są totalnie wykluczone, we dwójke też zazwyczaj taksą. Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-03-30 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja korzystam i lubię, ale u mnie koszt taxi wychodzi niemalże jak bilet na komunikacje miejską. Za przejazd taxi płacę 3e, ale często jadę z kimś- czyli jest to zazwyczaj 1,5e a czasem i ok. 0,75e- a np. wracając noca z miasta to uważam za b.tanio. Po prostu taniej jest jechać taksówką, nie wspominając o bezpieczeństwie, wygodzie i szybkości. Nigdy nie jechałam np. 30km do innego miasta. W Polsce rzadko jeżdżę taksówką bo transport publiczny jest śmiesznie tani. Albo łapię stopa. Lubię jeżdzić samochodem jako pasazer, czy w autobusie- nigdy nei rozumiałam osób z chorobą lokomocyjną- dla mnie to była przyjemność, a jak byłam chora czy sie zatrułam to w drodze do szpitala/lekarza zawsze mi sie polepszało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Aa 30 km nie jechałam, nie ma takiej potrzeby - wszyscy mają samochód, ja z resztą też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ogólnie rzecz biorąc, do taksówek mam mocno obojętny stosunek.
aczkolwiek, zdarza mi się z nich korzystać - czy często ? na pewno nie, myślę że ok 6 razy do roku?! w jakich sytuacjach? wtedy gdy jestem pilnie umówiona na konkretną godzinę, a uciekł/nie przyjechał/spóźnia się transport miejski... albo gdy jest bardzo późno i wracam sama z imprezy/sylwestra itp. Taksówki nie należą do najtańszych, ale te 15-20zł raz na jakiś czas mogę przeboleć, czasem po prostu wydaje się że nie ma innego wyjścia. Ale z reguły nie lubię wymuszanych gadek ze strony Panów Taksówkarzy, jak dla mnie czasem są bardziej wścibscy od moich własnych sąsiadek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Zastanawiam się pod co podpiąć dojazd do pracy codziennie- 100km- płaciłam 5e za przejazd, w ciągu 40 minut byłam na miejscu pracy, kierowca zabierał mnie spod domu, wysadzał pod biurem, zabierano mnie również skąd chciałam- a w samochodzie sobie smacznie spałam. Ehh brakuje mi czegoś takiego w Polsce i w innych krajach, szczególnie jak widzę samochody w centrum miasta tylko z 1 pasażerem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
KOTerator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
No, jak się jedzie przynajmniej w dwie osoby, to wychodzi taniej. Np. 100 na dwa to 50 zł za ok. 35 km, a pociągiem 12 zł razy dwa. Można się też potargować z taksówkarzami, np. on chce 120 czy 100 zł, a ja się pytam czy za 80 zł pojedzie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
KOTerator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() A do pracy czym jeździsz ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2013-03-30 o 23:34 Powód: błąd logiczny :/ zjadło mi dwa razy :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Majka000 Czas edycji: 2013-03-30 o 22:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
KOTerator
|
To chociaż tyle. Nie kusi Cię, zeby taksówkę zamówić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Czuje czepialstwo w powietrzu. Jak ktos lubi i moze to niech jezdzi. Jedni wydaja kase na taxy inni np. na zamawianie jedzenia- i to i to mozna zrobic samemu. Tez jedze taksowka- w te pogode, bo ciezko mi dotrzec autobusem. I mam auto, ale nie zmienilam opon
![]() Czy lubie? Lubie, jak kierowca jedzie i nie gada, a ja moge sluchac swojej muzyki. Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2013-03-30 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Gdy byłam w 3 klasie liceum, to często wracałam w weekendy od chłopaka taksówką w środku nocy, płaciłam za taką przewózkę 20 zł. Jak sobie pomyślę, ile na to wydałam to głowa mała. W ciągu miesiąca 100 zł szło na taksówki.
Od tamtej pory jeżdżę sporadycznie, nawet z klubów wracam nocnymi autobusami. Chyba że mam dziwne przeczucie i boję się nocą przejść od przystanku do mieszkania - jakieś 15 min drogi pieszo, to wtedy biorę taksówkę spod metra. No i ostatnio wracałam taksówką od przyjaciółki, jak byłam niezbyt trzeźwa i godzinny powrót nocnym mógłby się dla mnie źle skończyć. ![]() ![]()
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2013-03-30 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
No, ale jesteś złośliwa
![]() Co do tematu to ja wracam taksówką tylko wtedy kiedy jest późno i raczej kiedy jestem z kimś, tak się bardziej opłaca. Ale lubię jeździć taksówkami chociaż w sumie rzadko mam okazję ![]()
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
KOTerator
|
Ależ nie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Moja fryzjerka prawie nigdy nie mówi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.