|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chcę zrobić własny krem z filtrem
Jak w temacie - czy możliwe jest zakupienie od jakiegoś dystrybutora np. parsolu ?czy innych filtrów ? Wiem,że są filtry fizyczne ,ale wcale mnie nie przekonują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chcę zrobić własny krem z filtrem
Oj, to by było dużo zabawy i chyba nie kupisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
A dlaczego Ci zalezy by zrobić własny? Na poszczególne filtry są pantenty i klient indywidualny nie ma mozliwosci zakupu takich substancji
![]() Jeśli chodzi o działania we własnym zakresie - to tylko metody naturalne - tabletki z beta karotenem, serum z witamina C, żel z aloesem itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze, jeżeli nie masz odpowiedniej wiedzy możesz sobie zrobić więcej krzywdy niż pożytku z takiego 'własnorobionego' kremu. Nie bez powodu firmy kosmetyczne przeprowadzają multum testów zanim wydadzą dany krem na rynek...
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Niestety nie każda skóra toleruje kremy sklepowe (ogrom konserwantów i innych ulepszaczy nie słuzy alergikom) , a powiedzmy sobie szczerze nawet te preparaty, które mianuja sie antyalergicznymi zawieraja konserwanty.
I to nieprawda, ze nie mozna kupic składników na własny krem z ochrona przeciwsłoneczną ![]() http://www.zrobsobiekrem.pl/?filtry-uv,94 A jesli interesuja sie składniki na pudry i podkłady z filtrami to zajrzyj na stronę Kolorówka.pl Coraz więcej sklepów z półproduktami i grono wielbicielek naturalnej pielęgnacji udowadnia, że firmowe nie znaczy lepsze ![]() Wystarczy troche poczytac, wybrać składniki i do dzieła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ale autorce wątku chodziło o filtry chemiczne, a nie o mineralne(fizyczne). tlenek cynku to sobie może kupic przecież w każdej aptece.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No właśnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.