|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Mój TŻ, a zazdrość i koniec wolności...
Eh mam problem z mym kochaniem niestety wyrósł między nami ostatnio konflikt. A mianowicie kiedyś jak się poznaliśmy, zanim się pobraliśmy powiedzieliśmy sobie, że nie będziemy się ograniczać. W wolnym związku mogliśmy się spotykać z innymi i robić co nam się podoba.
![]() ![]() ![]() Przepraszam, że taki długi wpis, ale inaczej się nie dało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mój TŻ, a zazdrość i koniec wolności...
Ile jestescie w sumie i jak dlugo byliscie przed slubem razem?
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli dobrze wypełniasz obowiązki w domu (nie zaniedbujesz niczego) to nie ma problemu żebyś wychodziła i żyła ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jesteś kolejnym przykładem tego, że do ślubu nie ma co się spieszyć
![]() Chłopak albo udawał, że jest taki tolerancyjny dopóki Cię nie "zdobył" formalnie, albo może ma jakieś wątpliwości co do uczuć, które między Wami są i dlatego tak się zachowuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jego mama jest w porządku, opiekuńcza i zapracowana (pracuje na roli) Przed ślubem byliśmy ze sobą dość krótko, bo półtora roku, ale znamy się dużo dłużej. Zawsze był spokojnym chłopakiem i nadal taki jest, ten jego nacisk dopiero teraz powstał
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Pierwsze co przyszło mi do głowy - pewnie sam zdradził,teraz się boi i Cię ogranicza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Miałam dokładnie to samo napisać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Jestem chyba strasznie cyniczna, ale mnie to samo przyszło do głowy, tylko nie chciałam jak zwykle wyskakiwać z teorią, że ten kto ma najwięcej na sumieniu, sam staje się strażnikiem cnoty partnera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
W sumie nie pomyślałam o tym, ale wydaje mi się, że on nie byłby do tego zdolny. Z resztą tak szybko? Kiedyś dawaliśmy sobie przyzwolenie mógł robić co chciał. Nie miał by gdzie tego zrobić, nawet tyłka z domu nie rusza zrobił się dziadek stary z niego... grał by tylko w swoje gierki całymi wieczorami, nawet kumpli nie odwiedza taki już jest...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
na poczatku znajomosci szczerze postawiliscie sobie warunki waszego zwiazku i wybacz albo się z tym kryl i udawal ze mu to pasuje by cie nie stracic albo jemu się już nie chce nigdzie chodzic i wymaga od ciebie tego samego, powinnas z nim porozmawiac, przedstawic to ze okreslalas na czym w zwiazku ci zalezy. Uwazam ze nie powinnas mu ulegac tylko przekonac do tego ze potrzebujesz czasem sama gdzies wyjsc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zrób sobie jedną przysługę: nie słuchaj jego zakazów, olewaj je. Jesteś wolną osobą (wolną w sensie "nie zniewoloną"), z wolną wolą, masz prawo do swoich spraw i życia. Jeśli dasz się zniewolić, zaczniesz siedzieć z nim w domu, to za 2-3 lata będziesz się czuła jak stara emerytka. Odbierze Ci to chęć do życia, odbierze przyjaciół - bo w końcu pójdą w swoją stronę. A za następne 10 lat facet może sobie nagle znaleźć jakąś wystrzałową, nie siedzącą w domu, wolną duchem niunię. Niejedna taka historia się tu przewinęła - dziewczyna daje się uwiązać, robi z siebie nudną emerytkę, a facetowi - który sam do tego doprowadził - nagle się nudzi w związku. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-04-16 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A moze to Ty aczelas przeginac z tym wychodzeniem i on czuje sie zaniedbany, ze zamiast z nim porozmawiac po pracy Ty lecisz na spotkanie z kolezankami.
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Stał sie domatorem bo sie juz wyszalał. teraz pewnie wolałaby sie potulić , porozmawiac, w domku, na spokojnie ze swoja zoną. Do szczescia juz nie sa mu potrzebni kumple tylko zona. A zona go zostawia samego cale dnie. Pewnie dlatego wolaby abys nie wychodzila na imprezy.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Okropnie mi przykro ale ja tu się mogę podpisać obiema łapkami....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Kurcze nie zazdroszczę Ci...może ten ślub był faktycznie troszku za szybko? Nie wątpię w waszą miłość ale jeśli masz wątpliwości to może wstrzymajcie się z kościelnym. Myślę, że dobrym lekiem może być też rozmowa, rozmowa, rozmowa
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja bym się poważnie zastanawiła czy brać ślub kościelny. Jeżeli do tej pory były między Wami takie, a nie inne układy i nie naruszyłaś jego zaufania, to nie rozumiem skąd taka zmiana. Albo facet ma coś na sumieniu, albo mu coś odbiło. Poczuł, że Cię "ma" i traktuje jak jakąś rzecz. Nie mogłabym żyć z kimś, który ma jakieś chore wyobrażenie na temat tego gdzie wychodzę, że jest obsesyjnie (bo później zwykła zazdrość może się w taką przerodzić) zazdrosny i ogranicza mi wolność. To, że jesteśmy po ślubie nie znaczy, że mamy spędzać ze sobą 24 na dobę.
Zastanów się i dobrze przemyśl, żebyś później niczego nie żałowała. Albo porozmawiajcie o przesunięciu daty ślubu kościelnego, o jakiś rok? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Realistka
|
tez uwazam ze nie ma co sie spieszyc do koscielnego, najpierw lepiej poukladac wasze stosunki i to nie na jego zasadach a na wspolnie ustalonych. mysle ze warto by bylo zapytac go dlaczego i na spokojnie wytlumaczyc sobie dlaczego zmienil sie w taki sposob i czemu stracil do Ciebie zauufanie ( bo tak to wyglada )
skoro po slubie cywilnym jest tak to co bedzie po koscielnym. mysle ze twoj facet nie do konca dorosl do malzenstwa
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Tak jak dziewczynom przyszło mi do głowy, że może sam zdradził, i nagle zrozumiał, że Ty też możesz zdradzić jego.
Poza tym jesteś jeszcze młoda, nie ma się co śpieszyć ze ślubem.Sama mam 21 lat i nie widzę siebie w roli żony. Wiem, że każdy dorasta w innym czasie do pewnych decyzji, ale zazwyczaj nie ma się co śpieszyć ze ślubem.
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wielkie buźźźźki dla was :-* |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wybacz, ale to chyba nie tędy droga, że on musi wyrażać zgodę na Twoje wyjścia. Hm, a jak wypijesz 3 piwa, to co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chodzi o ilość wypitych piw tylko o sam fakt, że się zgodził w sytuacji kiedy się NIE zgadzał. Widzisz różnicę?
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za odp pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.