|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
nazwa dla fajnego sklepu z fajnymi ciuchami i butami
Kochane dziewczyny pomóżcie!!!
szukam fajnej, prostej a jednoczeście zapadajacej w pamięć nazwy dla fajnego sklepu z fajnymi ciuchami i butami z góry dziękuję za jakiekolwiek propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: nazwa dla fajnego sklepu z fajnymi ciuchami i butami
Przymiotnik "fajny" to nic nie mowiace slowo-wytrych. Abysmy mogly Ci poradzic musisz podac wiecej informacji- jakiego rodzaju sa to ciuszki i buty? Sportowe? Wizytowe? Casual? Do jakiej grupy wiekowej adresowane sa towary z tego sklepu? Czy sa one dla nastolatkow, studentow, ludzi ok. 30stki, 40stki...? W jakich przedzialach ksztaltuja sie ceny w tym sklepie - czy jest to sklep dla zamoznych, srednio zamoznych... Czy sprzedawane sa ubrania tylko dla kobiet, czy tylko dla mezczyzne czy dla kobiet+dla mezczyzn? Czy sklep jest w duzej czy malej miejscowosci? Ulokowany w wielkim centrum handlowym czy jako osobny butik? Czy jest to duzy salon, czy kameralny sklepik?Jednym slowem musisz nam okreslic blizej CHARAKTER tego sklepu.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
no tak masz rację Pralinko - zabrakło podstawowych informacji. to przez to ze ja o niczym nie mysle od 3 dni i dla mnie jest to tak oczywiste... chociaz jeszcze nie do konca. od zawsze marzylam stworzyc butik w którym sama z przyjemnoscią robilabym zakupy i stalo się kilka dni temu postanowilam że jak nie zaryzykuje to na gdybaniu się skończy....
sklep w założeniu ma byc: tylko dla kobiet (okolo 30-lat - co nie oznacza, że 20-latka czy 50-latka nic u mnie nie kupi), ciuszki w stylu sportowej elegancji (chociaż pewnie rynek zdecyduje co będzie się sprzedawać a co nie), chciałabym, żeby ceny były umiarkowane ponieważ wiadomo, że wysoka cena jest zawsze pewną barierą. buty i dodatki mam zamiar sprowadzać z Włoch... sklep czy raczej należałoby powiedzić sklepik (mała powierzchnia) będzie się znajdował w 100 000 miescie ... dziękuję za zainteresowanie i ewentualne podpowiedzi ![]() a oto moje typy: wieszak, szafa, lola, oh la la, lolita, kameleon, bellissima, trendy, puls.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym od razu odrzuciła Lolitę (dla 30-latek?), Wieszak (kojarzy się ze skrajnie wychudzonymi modelkami), Trendy i Puls (zbyt banalne).
Szafa, Bellissima, Kameleon i OhLaLa nie są złe - warto pójść w tym kierunku. Pamiętaj, żeby jednak w miarę ściśle sprecyzować klientkę - dla wszystkich = dla nikogo, niestety. 30-latka to dobry wybór. Teraz zastanów się, czego taka klientka chce? Do czego aspiruje? Jak lubi się poczuć? Z czym/kim się identyfikuje?... I nazwa wyjdzie sama ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nazwij go cleo....
![]() z Twoich typów podoba mi sie oh la la... ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak to jest z powtarzaniem nazw...ale u nas w mieście(wrocław) jest sklep co się nazywa "garderoba" i strasznie mi się ta nazwa podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
cléo napisał(a):
> > a oto moje typy: wieszak, szafa, lola, oh la la, lolita, kameleon, bellissima, trendy, puls.... Wieszak, szafa i bellissima ![]() Oh la la.... Niby fajna nazwa ale... Jak to brzmi: -Gdzie to kupiłaś? - W oh la la Albo: - W oh la la maja takie fajne bluzki/spodnie/buty... Nie wiem, no mi osobiscie sie nie podoba. Nazwa rzeczywiscie fajna i zwraca na siebie uwage ale jakos tak... no nie wiem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
co prawda pomysłu nie mam, ale donoszę, że widziałam już sklepy o nazwach kameleon i szafa, więc może warto się zastanowić nad czymś niespotykanym
![]()
Potrafił nieraz siebie się wyrzec, aby innych wspierać, Nie litość go jednak wiodła ni sumienie, Lecz myśli jakieś dziwne zwyrodnienie Kazało mu, podobne zwykłej dumie, Czynić, czego nikt lub mało kto umie; I za tymże impulsem w pokus chwilach, Duch jego takoż ku złu się nachylał. Byron "Lara"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
U mnie w mieście jest sklep z ubraniami młodzieżowymi o nazwie Ooh La La. A oto jego strona: www.oohlala.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
dzięki wszystkim i czekam na kolejne komentarze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Droga Cleo! Bradzo ciekawy pomysl z tym sklepem, i bardzo dobrze, ze zdecydowalas sie zaryzykowac!
![]() Jesli chodzi o nazwe, to tak jak powiedziala pixie- trzeba szukac nazwy ( a takze kreowac wystroj sklepu, itp.) "pod gusta" twojej grupy celowej- 30latek. Mi sie szalenie podba nazwa Lolita, a to dlatego, ze kojarzy mi sie z moimi ulubionymi perfumami. ![]() ![]() Od siebie bym dodala jeszcez "Zakątek", "Przymierzalnia", "Wzorcownia" ( sciagniete z Warszawskiej Chmielnej, przyznaje sie bez bicia, ale chyba dosc fajna, prawda? ) "Pasja" "Kamelia" "Moderne"... To takie luzne pomysly. Podobaja mi sie tez nazwy - imiona kobiece, jakas "Mery-Sue" czy "Izabella" czy nawet "Iga". Mam wrazenie, ze łatwo zapadaja w pamiec, a to dosc wazne. ![]() ![]() Moze cos cie zainspiruje. ![]() Buzka. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
cléo napisał(a):
>(chociaż pewnie rynek zdecyduje co będzie się sprzedawać a co nie) i właśnie dlatego nie "precyzowałabym" nazwą kto tam może wejść. okazać się może, że bedziesz musiała zrewidować swoje pomysły i np. [przykład głupi ![]() ![]() Cleo to ładny pomysł i wskazuje kto tam może wejść a komu już/jeszcze nie wypada.
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja sie nie do konca z Sarenka zgadzam.
![]() ![]() Buzia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
To już zależy od strategii właścicielki
![]() ![]() Oczywiście, że nazwę można zmienić ![]() Ja tylko wskazałam coś co zauważyłam ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny
mam prawie sprecyzowany plan, jestem zdecydowana sprzedawac cos co sama bym z przyjemnością włożyła.... ale czasem może się okazać, że mój gust nie bardzo przypadnie innym i wtedy przyjdzie zamknąc biznesik albo sie przebranżowić rozmawiałam dziś z jedna z firm "sieciowych" i prawie sie zdecydowałam część sklepu przeznaczyc na sprzedaż ich ciuchów, zresztą czas pokaże ... dzięki za wszystkie opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Hmm, a może Manekin? Myślałam wcześniej też o nazwie Przymierzalnia, którą wymieniła Pralinka, ale potem ją odrzuciłam, bo pomyślałam- ludzie będą przychodzić, przymierzać i wychodzić, nikt nic nie kupi zasugerowany nazwą.
![]() Dobra jest też nazwa Cleo, krótka, zwięzła, prosta i wdzięczna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
ja też bym chciała mieć sklepik z ciuszkami...
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ja tez stawiam na oh la la. Od razu wpadlo mi w oko jak przeczytalam. Wymowilam to sobie roznie akcentujac i wedlug mnie to jest genialne. Podoba mi sie bardzo i na pewno zostanie w pamieci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
eee czemu?
-Gdzie to kupiłaś? -oh la la - nie widac? ![]() zreszta zawsze mozna sklepik opisac ze np w butiku przy jakiejstam ulicy. Ja nie znam nazw wiekszosci sklepow i opisuje w taki sposob. A nazwa oh la la zostaje w pamieci |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
"Cleo" tez super. I na pewno kazda wizazanka tam wstapi
![]() Podoba mi sie tez "Bellisima" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
ale mi miło z samego rana
![]() jesteście molto sympatico ![]() trochę się tego wszystkiego obawiam ale jak nie spróbuje teraz to zapał mi minie, zreszta juz powiedziałam "a" i zrobiłam pierwszy krok jeśli chodzi o lokal więc nie mam juz chyba wyjścia i bardzo się cieszę dzięki ![]() do Edii nic straconego, jak już się urządzę to mogę Ci powiedzieć jakie to są mniej więcej koszty a nóż widelec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Cleo! to ja chętnie poproszę o konsultacje jakby co
![]() a tak w ogóle to życzę ci powodzenia! na pewno się uda! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.