![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Odkrycia kosmetyczne w 2008
Pamiętam, że w tamtym roku Estella stworzyła taki wątek podsumowujący nasze odkrycia kosmetyczne z całego roku.
Chciałabym kontynuować tę tradycję, bo wątek był bardzo ciekawy. Moje typy z kolorówki to: -Shimmer Rose Diamond -meteroryty Beige Chic Moje typy z pielęgnacji to: -dezodorant Biotherm -Placent Hair Liquid -maseczka typu deep cleansing (seria Mud Therapy z Superdrug'a) -Nail Tek Proszę o przeniesienie na "Pytania do wizażystki" ![]() Edytowane przez pieńkowa_dama Czas edycji: 2008-12-26 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odkrycia kosmetyczne w 2008
Z kolorowki:
- cienie Bourjois - tusz Maybelline Volum Express - cienie Inglot Vertigo - brazer Lancome - Star Bronzer -cienie i pigmenty MAC Pielegnacja: - peeling St Ives morelowy - krem Lancome Prmordiale na noc - nowa wersja Zapachy: - Stella In Two Peony Najwieksze rozczarowanie: - cala kolorowka Bell - perfumy Lancome - Magnifique |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
w 2008r dołączyłam do wizażu, więc to był niesamowity rok samych odkryć.
1. makijaż: -kolorówka i pędzle Everyday Minerals. -essence, a szczególnie limitowance bohemia -shiseido sunprotection liquid foundation -hr lash queen 2. pielęgnacja: -3 kroki Clinique -krem Superdefense Clinique -Bioderma Sensibio H2O micel 3. zapach: crystal noir versace incredible me escada Edytowane przez rozwielitka Czas edycji: 2008-12-26 o 19:06 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moje kosmetyczne odkrycia :
Kolorówka * podkład Diorskin Icone * pomadka Dior high shine , the best nr 382 * błyszczyk-balsam Clinique superbalm * cienie 5ki seria iridescent Dior * podład Diorskin Forever * cienie pojedyncze inglot * tusz clinique high definition lashes * clinique maczek , * błyszczyk Dior addict ultra gloss nr 557 * tusz Iconic Dior * Clarins True comfort foundation Zapachy 1. ckin2u 2.versace crystal noir 3. armani diamonds intense
GALAXIA ![]() Edytowane przez kicia555 Czas edycji: 2008-12-27 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Fajny wątek
![]() - loreal Beauty Tubes (piękny efekt,wada:zmywanie) - AOH ![]() - cienie w musie Bell - puder brązujący Vipera |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje typki z kolorowki: -tusz ysl faux cils -tusz lancome Fatale -blyszczyki Lancome Fever gloss -pomadki estee lauder (limitowanka toma forda, odcien 04 ![]() -rozswietlacz sypki i emulsja rozswietlajaca revlon skinlights -estee lauder platinum illuminator (i chyba wiekszosc z mojej kolorowki bo wlasciwie od polowy 2008r zaczelam sie malowac, shimmery diora, revlon colorstay itd ![]() a i brazerek elizabeth arden! pielegnacja: -maseczka nawilzajaca rozana Dermiki -Peeling mocny Ziaja Pro -Plyn do demakijazu dwufazowy Ziaja -odzywka do rzes mavala nic wiecej sobie przypomniec nie moge ![]() zapachy: hugo boss XX amor amor tentation
![]() Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2008-12-26 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zaznaczę, że przesiadywać na Wizażu zaczęłam od maja 2008 (przełom
![]() ![]() Odkryciem wszechczasów jest zakup z kwietnia 2008 - dałam się namówić na Double Wear E. L. i po prostu kiedyś ozłocę tą dzięki której to zrobiłam ![]() ![]() --> na wszech liście na zawsze ze mną - prasowańce MAC, tusz z łysa szczoteczką Chanel, tusz z grzebykiem Clinique, poczwórne cienie Chanel - IV 08 - potrójne cienie Clinique ( ![]() - V 08 puder matujący KRYOLAN, matujacy cień INGLOT nr 352 i lakiery OPI - VI 2008 maczek Clinique - X 2008 pędzle Make up For Ever - XI 2008 Lancome Fatale - IX 08 zielona baza Clinique - XI 2008 dostałam błyszczyk E. L, który według mnie pachnie powidłami mojej babci (nienawidziłam zapachowych mazaków do ust) - i ja sensualny neptyk pokochałam go miłościa szczerą i namiętną - XII Nuxe Creme Etincelante i Make Up For Ever Repair Elixir - moi mali czarodzieje Z tego podsumowanie wynika, że to był rok Clinique. Z moich zakupów też raczej (na prezenty też zawsze kupuję szminki Clinique ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Moje najwieksze odkrycia tego roku to:
Ch.Dior 5-colour Iridescent Eyeshadow C.Chanel Aqualumiere gloss(blyszczyk) Dsquared SheWood (zapachy) Clinique Continuous Rescue Antioxidant Moisturizer (krem) C.Chanel Vitalumiere podklad ![]() L'oreal professionnel expert absolut repair szampon,maseczka i mleczko na suche koncówki ![]() ![]() Edytowane przez trihomonas Czas edycji: 2008-12-26 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Podklad DW E.Lauder i kompakt Hydro Liquid Shiseido, z pielegnacji nic mnei nie zachwycilo.
Z zapachów Elle i odkryty na nowo Addict. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
cienie Sensique
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
2008 rok upłynął u mnie pod znakiem pudrów. Fenomenalne, bezsprzecznie doskonałe dla mnie okazały się:
# sypaniec Lucidity EL # prasowane Meteoryty Mythic 01 No i tusz - moje ostatnie świąteczno-karnawałowe odkrycie Hypnose Onyx kolor Strass ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
- Super Blended Powder Clinique
- balsam brązująco-rozświetlający Oriflame - krem nawilżający Ziaja Calma HLC - Brevoxyl - maseczka Vulcanic Mat Dax Cosmetics - balsam SVR Xerialine - szampon aloesowy Mypa - Chanel No. 19
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Oj odkryc kosmetycznych to ja mialam w tym roku sporo.
Najwiekszymi sa tusz Lancome Fatale, podklad Dior Icone, Clinique - Superbalm oraz blyszczyk Chanel - cristalle gloss. Ale poza tym sa to takze: - Tusz Lancome - Hypnose - Armani - Code EDP - Lancome - Hypnose EDP - Lancome - Photogenic - Lancome - JT (banan) ![]() - Clinique - Superfit - Escada - Into the blue EDP - Oriflame - lakiery do frenczu - Collistar - Supergloss - L'oreal - podklad mineralny - Bourjois - 10hrs sleep effet - Bourjois - róże - L'oreal - Made for me naturals (szminka nr 233) - super nawilzajaca pomadka Spa z Oriflame - Avon - precision glimmer (cień) Jezeli chodzi o pielegnacje to z nizszej polki bardzo polubialam serie Lirene - Design your style - naprawde matowi na bardzo dlugo moja buzie oraz scrub enzymatyczny z oriflame.
i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... Edytowane przez ulinkaaa Czas edycji: 2008-12-26 o 20:12 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Moje najwieksze odkrycia to
Makijaz *5-ki Diora *podklad TIU Lancome *baza lancome *puder sypki Majeur Excellence Libre Lancome *korektor w pedzelku Lancome *blyszczyk Golden Gloss YSL *blyszczyk Chanel Aqualumiere Gloss *Clinique "Maczek" ![]() Pielegnacja *Lancome, Primordiale Nuit Skin Recharge (krem na noc) *Lancome, Primordiale Cell Defense (Serum) *Lancome, Absolue Yeux (krem regenerujący pod oczy) *Clinique, Turnaround Concentrate (Serum) *Clinique, Turnaround 15-Minute Facial (Maseczka) Perfumy *Christian Dior, Midnight Poison *Christian Dior, Miss Dior Cherie *Giorgio Armani, Code to narazie tyle ![]()
Moja pielegnacja ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1387 Moja kolorowka ![]() czesc 1 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1324 czesc 2 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1325 Edytowane przez moniczka2222 Czas edycji: 2008-12-26 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Moje największe i najważniejsze odkrycie kosmetyczne 2008 roku nosi nazwę Strawberrynet
![]() ![]() ![]() A tak bardziej szczegółowo, to moje serce pokochało: 1. Chanel - podkład Vitalumiere Fluid 2. Dior - rozświetlacz Poudre Shimmer Amber Diamond 3. E. Lauder - rozświetlacz Platinum Illuminator 4. E. Arden - bronzery 5. Shiseido - puder matujący pureness i cudownie żółte podkłady (oznaczone literką O) 6. YSL - błyszczyk Golden Gloss nr 11 wtrącę jeszcze parę odkryć pielegnacyjnych: 1. Bioderma - H2O sensibio płyn micelarny 2. Clarins - kremy do twarzy i samoopalacz 3. Eveline - koncentrat lipostop 4. Wax - szampon i odżywka do wypadających włosów Edytowane przez dennyrose Czas edycji: 2008-12-26 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Odkryciem roku 2008 dla mnie są wszystkie produkty z serii Garnier Skóra Wrażliwa
Bardzo polecam ![]()
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Troche tego jest:
- Roze do policzkow MAC - Urban Decay Primer Potion - Cienie prasowane MAC - Pigmenty NYX - Cream Shadow Paint HIP - pasiak Essence z limitowanki - Błyszczyk NYX - Błyszczyk Rouge Dior - pralinki z Sephory - Ziemia egipska - Szampon i serum climate control lee stafford - płyn dwufazowy Ziaja - krem na zime Neutrogena |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
- puder Mat Finish Lancome - i wycofali odrazu
![]() - podkład Lift Lumiere Chanel - cienie prasowane MAC (świeta trójka kolorów - sketch, deep truth, carbon) - linery w żelu (bardziej to pasta na konsystencje jest ![]() - bronzery Armani - pedzel 272 MAC - szampony Toni&Guy - serum Blue Lagoon Farmona - olejek do włosów marokańska róża Avon - kredka wysuwana do brwi Eye Brows MAC jako kredka do powiek - Brow Set MAC - róż Bourjois n'36 koniec ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Kolorowka:
- blyszczyk Aqualumiere Lip Gloss Chanel - blyszczyk Lip Maximizer Dior - szminka Different Lipstick Clinique - korektor pod oczy YSL Touche Eclat - krem tonujacy Laura Mercier Tinted Moisturizer - puder YSL Semi Loose Powder - roze Clinique - cienie do powiek Clinique - maskara MUFE Smoky Lash - lakiery do paznokci Dior Vernis - podklad Shiseido SPF 43 Zapachy: - znienawidzony i regularnie pograzany na wizazu Calvin Klein Secret Obsession ![]() Pielegnacja: - krem pod oczy YSL Hydra Feel Eye - nawilzajaca maska YSL - krem z filtrem SPF55 Shiseido (moje odkrycie roku!) - peeling b. mocny Ziaja Pro - maseczka siarkowa DDF
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jako, że rok się nie skończyło jeszcze a ja jutro mam nadzieję na nieprzyzwoicie duże zakupy kosmetyczne, więc wypiszę to co do tej pory
![]() Kolorówka
I to chyba wsio jak na razie ![]() ![]()
Edytowane przez Myszołapka Czas edycji: 2008-12-26 o 22:58 Powód: błąd stylistyczny ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Moje odkrycia:
Makijaż: - kolorówka EDM - pieknie wygląda i nie niszczy twarzy - fioletowy cień z serii Bohemia z Essence - tusz z Sensique - błyszczyk XXL Shine essence - kredka LongLasting Essence (czerń, srebro i błękit - cuuudo) - All Over Highlighter z Essence Pielęgnacja: - olejek myjący z BU - hydrolat cytrynowy - serum chłodzące antycellulitowe Eveline Perfumy: - 212 Carolina Herrera - mój absolutny hicior, mogłabym go na siebie lać litrami - Envy Me Gucci - och, urzekł mnie ten zapach - Azzarro Chrome - to dla mojego TŻ, ale na nim pachnie cudnie
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Bezapelacyjnie kolorowka EDM i lepiej pozno niz wcale
![]() -Pojedyncze cienie i pigmenty NYX -seria Garniera dla skory wrazliwej szczegolnie tonik,mleczko i dwufaza -korektor Magic od HR i korektor Clinique -tusz Clinique High Impact i Dior Iconic -plyn dwufazowy Ziaji -5-tki Diora -4-ki Chanel -krem Clarinsa Multi Active dla cery suchej -krem SVR Hydratante -Extreme Art Eyeliner Gosha -kuleczki rozswietlajace Gosha -niektore kosmetyki Essence szczegolnie lakiery Glam Rock i rozswietlacz AOH -mozaiki Avonu -mozaika Laury Mercier -Shiseido cienie Hydro powder tyle ![]() ![]()
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2008-12-26 o 23:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
MAKIJAZ
- Clinique Full Potential Lips (wszystkie kolory) ![]() - MAC Single Eye Shadow - Vapour - NYX Liquid Make-up - Pale (nareszcie cos ekstremalnie jasnego ![]() - Everyday Minerals - boskie pedzle ![]() - Guerlain Midnight Butterfly (kulki) - Paula Dorf Cheek Color - Angel PIELEGNACJA - AA Therapy Dla Diabetykow (seria z mocznikiem) - wreszcie cos co dziala ![]() - hydrolat z glogu - kwas hialuronowy - AA Terapy Tradzik maseczka antybakteryjna PERFUMY Givenchy - My Givenchy Dream Edytowane przez vril Czas edycji: 2008-12-26 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj też własnie zamówilam ten olejek Mavala. Mam nadzieje, ze pomoze na moje rzesidla bo na jednym oku są ok a na drugim połowa wypadła...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
U mnie nie bedzie za to wielkich marek,stan portfela mi nie pozwala, ale w przyszłości kto wie.
![]() * profesjonalne pędzle Vipery * Effaclar K * żel do mycia twarzy Purritin Iwostin * peeling bardzo mocny Ziaja Pro ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
kolorowka
Dior - cienie 5ki seria iridescent Dior - blyszczyki Addict Ultra gloss reflect Chanel - cienie Les 4 Ombres Lancome - blyszczyki Fever gloss Lancome - podklad Photogenic Lancome - color ideal poudre YSL - Matt Touch matujaca baza pod makijaz Essence - Multi Action Mascara pielegnacja Lancome - Primordiale Cell Defense (Serum) Lancome - Maseczka do twarzy Hydra Intense Biotherm - seria Rides Repair (krem na dzien i na noc) Biotherm - Nutrisource Yeux, nawilzajacy krem pod oczka Biotherm - Body Resculpt LIFT (poprawiajacy elastycznosc skory) Linden Voss Triple Dry - dezodorant Kérastase - serie: Reflection, Spécifique, Résistance perfumy Bvlgari - Jasmin noir Chloe - Chloe D&G - L'eau The One
Edytowane przez desti Czas edycji: 2008-12-26 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dużo rzeczy, ponieważ nie mialam dużo kosmetyków zanim zaczęłam cztać wizaż
![]() ![]() Ale najukochańsze odkrycia mijającego roku to: Clinique, Maczek Estee Lauder, PI Estee Lauder, Lucidity Avene, Diacneal Pianka do mycia twarzy z Shiseido Pędzel do podkładu Sephora (wcześniej nie używałam)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.