|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() krwawienie z odstawienia przy Yasminelle
mam 2 pytanka, moze dla niektorych glupie, ale slyszalam juz rozne wersje
![]() 1. czy wystapienie krwawienia w tygodniu przerwy gwarantuje brak ciąży? 2. czy mozna byc w ciazy (przy pomylce w braniu tabletek) i miec krwawienia z odstawienia? moze Pan Doktor by odpowiedzial ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: krwawienie z odstawienia przy Yasminelle
Cytat:
1. Brak ciąży gwarantuje (prawie) branie tabletek, nie krwawienie. Niektóre kobiety nie krwawią przy antykoncepcji hormonalnej, a zaledwie plamią. ![]() 2. Można być w ciąży w takim przypadku, oczywiście. I można mieć krwawienie. Bez tabletek też można być w ciąży i mieć krwawienia. Niektóre kobiety krwawią nawet kilka pierwszych miesięcy w ciąży. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedz
zastanawia mnie tylko dlaczego w takim razie w ulotce od Yasminelle jest napisane ze w przypadku zajscia w ciaze podczas stosowania tabletek krwawienie nie wystapi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
bo zazwyczaj pierwszym objawem ciąży jest brak okresu/krwawienia po odstawieniu, ale to nie znaczy ze tak bedzie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
branie tabletek zapewnia dużą gwarancję nie zajścia w ciąże. Plamienie w przerwie może się nie pojawić, ale nie koniecznie jest to ciąża. Różnie ludzie reagują na tabletki anty. Co do okresu, niektóre kobiety krwawią a raczej plamią w ciąży, ostatnio moja ginekolog powiedziała mi, że ma kobietę w ciąży, która cały czas plami, a zbliża jej się data porodu. Nie ma reguły.
Można być w ciąży i plamić w czasie odstawienia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.