|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Odwyk od diet!
Dziewczyny, przemyslalam wszystko i robie sobie odwyk od diet, myslenia o odchudzaniu, swoich niedostatkach i takich tam. Robie sie przez to nieszczesliwa, mam hustawki nastrojow ( i zdarza sie to tylko przez odchudzanie ), mam pelno kompleksow ( chociaz wiem, ze moge podobac sie mezczyznom ), czasem brak ochoty na seks, bo moje uda....( a wiem tez, ze dla mojego meza jestem najpiekniejsza na swiecie ).
Ja raczej nie tyje (raz mi sie zdarzylo przytyc z 5kg, jak rok siedzialam w domu bez pracy ), wage trzymam taka jak w liceum, a mam juz 25 lat, bo uwielbiam zdrowe odzywianie, ale lubie tez zjesc rybe z frytkami, ale jak nie probuje sie odchudzac jem ja raz czy dwa w miesiacu! Przypuszczam, ze powodem dla ktorego nie chudne majac wiecej ruchu ( teraz samo spadlo 3 kg, bo zaczelam duzo chodzic, w sensie bez zmiany diety ), sa moje napady obzarstwa spowodowane....checia odchudzania! Daje sobie z tym spokoj, ja na codzien zdrowo sie odzywiam, slodyczy w zasadzie nie lubie, a zdarza mi sie, ze zjem, bo od jutra dieta, a ja musze sie napchac! inaczej bym nawet nie spojrzala w kierunku czekolady. I tak jest z wiekszoscia niezdrowych produktow. Czy jest sens tak sie katowac, zeby miec 5 kg mniej? Sprobuje sie zaakceptowac taka jaka jestem, chce byc szczesliwa i jesc lody na spacerze nie myslac o tym, ze zaraz powiekszy mi sie brzuch! A na takie spacery chodze tylko w lecie i moze ze trzy razy w tym czasie! to jest jakas obsesja i chce przestac! Podsumowujac moj zakrecony i nie wiem czy zrozumialy post - odchudzanie rujnuje moje szczescie, powoduje, ze jem swinstwa i napewno w koncu zaczelabym tyc!
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od diet!
Bardzo rozsądna decyzja!
![]()
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Masz rację, że nie ma sensu się katować żeby schudnąć głupie 5 kg. Szczególnie że wagę masz w normie, odżywiasz się zdrowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za mile slowa
![]() ![]() ![]() Bylam na zakupach ciuchowych - wrocilam z rurkami ( o dziwo, fajnie wygladam! ) i super dopasowana spodnica i bardzo sie ciesze, bo wczesniej odkladalam takie zakupy na pozniej, az juz schudne, zeby kasy nie marnowac i ciuchow itp... Jutro sie odstawie, pojde z mezem do restauracji, a rano znow brzuch bedzie plaski ![]() Pisze tu, bo musze sie wygadac, a nikogo teraz nie mam pod reka, wszystkich znudzily moje gadki o odchudzaniu ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Kochane nie wiem co mi się stało, ale kończę z dietami !!
![]() ![]() ![]() ![]() Mimo wszystko trzymam kciuki za wszystkie dietowiczki! Wiem, jakie to trudne i męczące.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja mam bardzo podobną sytuację. Odchudzałam się, schudłam za bardzo, trochę przytyłam, teraz jest w miarę okej ale ja mam wrażenie że nie potrafię już żyć nie będąc na diecie
![]() Czy w ogóle da się w końcu wyjść z tej diety i jeść całkowicie normalnie, bez odmierzania porcji co do grama i jedzeniu o wyznaczonej porze co do minuty? Bo ja czasami to już nie mam siły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.