ehh... :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-26, 18:44   #1
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

ehh... :(

Witam

Od początku...

Chciałabym się pozbyć mojej chyba największej wady tzn podejrzliwości ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.Boje się że przez tą ciągłą podejrzliwość mogę naprawdę wiele stracić w życiu i może podam na to przykład

Od prawie 3 miesięcy jestem ze wspaniałym chłopakiem Istne przeciwieństwo mojego ex który ciągle miał jakieś ale do mnie a sam uważał się za ideał chociaż tak nie było.Mój obecny nie kłócisię ze mną,pomaga mi w moich problemach i wspiera mnie w trudnych sytuacjach i stresie który teraz przeżywam (matura) no ale do rzeczy...

Ostatnio staje się wobec niego strasznie podejrzliwa i zazdrosna.Kilka dni temu spotkaliśmy się wszystko ładnie ale...kazał mi wrócić do domu wcześniej niż zazwyczaj bo powiedział że boi się o moje bezpieczeństwo i że ostatnio śnią mu się dziwne sny i że się zwyczajnie o mnie boi.Ja oczywiście jak to ja zaczełam mu nagadywać że może chce się spotkać z kolegami lub co gorsza z inną dziewczyną Cud że się wtedy na mnie nie obraził...

Dziś sytuacja analogiczna tyle że tym razem on był u mnie i powiedział że dziś wraca do domu troszkę wcześniej niż zwykle bo ma przy sobie spore pieniądze ( musiał zapłacić dziś osobie która mu wynajmuje) a że po drodze od niego do mnie (to jest ponad godzina tramwajami) jest sporo miejs w których nieraz się kręcą różne typy więc wolał wracać za widoku.Tym razem nic już nie powiedziałam ale aż się gotowało we mnie

Nieraz się śmieje że jakbym miała dużo kasy to chyba bym prywatnego detektywa wynajęła.Naprawdę mam dość tej ciągłej podejrzliwości.Boje się że kiedyś wszystko pójdzie za daleko powiem mu coś on się obrazi a tego bym za nic nie chciała

Może macie sposoby jak się tego pozbyć?
90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-26, 18:54   #2
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Dot.: ehh... :(

Nie, nie mam.
Sama tez tak mam i jest to efekt i pozostałosc po związkach z facetami, którzy okazali sie palantami.
Staram sie pracowac nad soba i nad napływajacymi myslami i podejrzeniami. Kiedys dawałam od razu jakis kredyt zaufania na poczatek, teraz nie, teraz na zaufanie trzeba sobie zapracowac
Mysle,ze jak zaufasz w pełni swojemu mezczyznie, to podejrzenia i wątpliwosci znikną.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-26, 18:57   #3
doronia85
Raczkowanie

myślę, że powinnaś z nim otwarcie porozmawiać o swoich podejrzeniach. A sama też zastanów się co się dzieje w waszym związku. Nie znam ciebie, nie chcę też straszyć, ale może być i tak, że twój ukochany się nudzi i szuka rozrywek gdzie indziej.... Rozmowa może coś wyjaśni, a jeśli nie będzie z tobą szczery to zastanów się czy istnieje jeszcze jakaś inna przyczyna jego zachowania

Trzymam kciuki, że się uda!

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Nie, nie mam.
Sama tez tak mam i jest to efekt i pozostałosc po związkach z facetami, którzy okazali sie palantami.
Staram sie pracowac nad soba i nad napływajacymi myslami i podejrzeniami. Kiedys dawałam od razu jakis kredyt zaufania na poczatek, teraz nie, teraz na zaufanie trzeba sobie zapracowac
Mysle,ze jak zaufasz w pełni swojemu mezczyznie, to podejrzenia i wątpliwosci znikną.
grunt to pewność siebie i przekonanie, że jesteśmy jedynymi najwspanialszymi dla naszych mężczyzn
doronia85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-26, 19:01   #4
LadyMakbet18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 90agnieszka90 Pokaż wiadomość
Witam

Od początku...

Chciałabym się pozbyć mojej chyba największej wady tzn podejrzliwości ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.Boje się że przez tą ciągłą podejrzliwość mogę naprawdę wiele stracić w życiu i może podam na to przykład

Od prawie 3 miesięcy jestem ze wspaniałym chłopakiem Istne przeciwieństwo mojego ex który ciągle miał jakieś ale do mnie a sam uważał się za ideał chociaż tak nie było.Mój obecny nie kłócisię ze mną,pomaga mi w moich problemach i wspiera mnie w trudnych sytuacjach i stresie który teraz przeżywam (matura) no ale do rzeczy...

Ostatnio staje się wobec niego strasznie podejrzliwa i zazdrosna.Kilka dni temu spotkaliśmy się wszystko ładnie ale...kazał mi wrócić do domu wcześniej niż zazwyczaj bo powiedział że boi się o moje bezpieczeństwo i że ostatnio śnią mu się dziwne sny i że się zwyczajnie o mnie boi.Ja oczywiście jak to ja zaczełam mu nagadywać że może chce się spotkać z kolegami lub co gorsza z inną dziewczyną Cud że się wtedy na mnie nie obraził...

Dziś sytuacja analogiczna tyle że tym razem on był u mnie i powiedział że dziś wraca do domu troszkę wcześniej niż zwykle bo ma przy sobie spore pieniądze ( musiał zapłacić dziś osobie która mu wynajmuje) a że po drodze od niego do mnie (to jest ponad godzina tramwajami) jest sporo miejs w których nieraz się kręcą różne typy więc wolał wracać za widoku.Tym razem nic już nie powiedziałam ale aż się gotowało we mnie

Nieraz się śmieje że jakbym miała dużo kasy to chyba bym prywatnego detektywa wynajęła.Naprawdę mam dość tej ciągłej podejrzliwości.Boje się że kiedyś wszystko pójdzie za daleko powiem mu coś on się obrazi a tego bym za nic nie chciała

O ja pitolę.
Rozumiem gdyby on jeszcze sie chociaż ociupinkę podejrzanie zachowywał. Mowi, że wraca wcześniej, bo musi wyjść (przy tym nie mówi gdzie, ma wyłączoną komórkę całą noc, et cetera). Ale tak to logiczne, miał kasę, bał się ją stracić, co Ty myslisz, że do kochani szedł ciuszek jej kupić? Jedyna rada to się uspokoić, bo zniechęcisz go do siebie i to bardzo szybko.

Je t'adore mon cheri

Czy tkwisz w toksycznym związku?!

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295
LadyMakbet18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-26, 19:05   #5
qrka1
Przyczajenie

Po prostu zaufać. Nie ma na to recepty. Wiedz, że nie jesteś sama, bo wiele dziewczyn ma takie chwile "podejrzliwości". Ja osobiście też. Wychodzę z założenia, że jak facet ma cie zdradzic to i tak to zrobi. Wiec nie ma sensu śledzenie, podchody. Receptą na dobry związek jest wzajemne zaufanie. Tego się trzeba trzymać. A jeżeli zdradza, to znaczy, że nie jest Ciebie wart i należy zakończyć związek. A może chłopak rzeczywiście się o Ciebie boi?
A na spotkania z kumplami od czasu do czasu bym mu pozwalała.
qrka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-26, 19:14   #6
m@rtynka
Zadomowienie

Na każde Twoje podejrzenie miałaś logiczną i myśle prawdziwą odpowiedz a próbujesz się doszukiwać czegoś czego nie ma.Jeśli naprawde Cię to męczy to pogadaj z chłopakiem i powiedz ze masz dziwne podejrzenia.Też mam nieraz dziwne myśli tym bardziej ze moj chłopak jest 800kim dalej i musze mu zaufac.

A co do matury to nie stresuj sie jestśmy w tej samej syutacji(JA też) trzeba być pewnym siebie!

Pozdrawiam i Zycze powodzenia!

Razem! KCKM
m@rtynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-26, 20:00   #7
FALLinLOVE
Realistka

powiedz chlopakowi o tym ale przede wszytskim postaraj sie mu zaufac, pomysl jak ty bys sie czula jakbyb kazdy szczegol obracal jako potencjalny dowod zdrady
sprobuj sie uspokoic

a matura ahhh wiem cos o tym tez sie dolaczam
Stary 2009-04-26, 21:00   #8
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Oj znam to. Ja to potrafię sobie takie historie dotworzyć w głowie do każdej nawet najmniej podejżanej sprawy że to jest tragiczne staram się to poskromić , ale ciężko

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-26, 21:14   #9
Madaleinee
Zadomowienie

no...ja tez jestem zazdrośnica i to straszna ale myślę, że troszku zaufania jeszcze nikomu nie zaszkodziło

Madaleinee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-26, 21:21   #10
Niezmienna
Wtajemniczenie

Doskonale Cie rozumiem...myśle ze zbiegiem czasu to przejdzie
Wiem ,ze mi tez bedzie cholernie cięzko zaufać...skoro tak bardzo zawiodła mnie najbliższa mi osoba,ale wszystko jest kwestia czasu.
Tylko staraj sie nie zwariowacBo mozesz pozniej załować...tym bardziej,że chłopak mówi dlaczego wychodzi wcześniej i nie kręci.
A jak nie wierzysz to go pośledz heh
Niezmienna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-26, 22:01   #11
Natek89
Zadomowienie

Myślisz logicznie i co najważniejsze-znasz swój problem.Po prostu się pilnuj myślisz logicznie więc będziesz rozumieć irracjonalność swoich podejrzeń.
Natek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 07:31   #12
mmmadzia88
Raczkowanie

A ja myślę, żebyś nie rozmawiała z chłopakiem na ten temat.. W końcu pomyśli, że jestes bezpodstawnie zazdrosna, a takie rzeczy.... no mogą wkurzać. On miał logiczne wytlumaczenie, czemu musial szybciej zakończyć wasze spotkanie

Po prostu nie skupiaj się na tych podejrzeniach, jak Cie najdą takie myśli to je unicestwij!!! nie skupiaj się na nich. Ja tez mam okropne problemy z zaufaniem, może nie w sensie, że TŻ kogos ma... tylko tak ogólnie, ciężko mi uwierzyć we wszystko co mówi (choć tak naprawdę, że to wszystko bezpodstawne), no generalnie mam problem z zaufaniem (ale to wynika z poprzednich kopów w dupę od facetów).

Trzymaj się mam nadzieję, ze za jakiś czas Ci przejdzie. Nie doszukuj się czegoś czego nie ma i nie marudź swojemu TŻtowi
mmmadzia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 10:33   #13
doronia85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmmadzia88 Pokaż wiadomość
A ja myślę, żebyś nie rozmawiała z chłopakiem na ten temat.. W końcu pomyśli, że jestes bezpodstawnie zazdrosna, a takie rzeczy.... no mogą wkurzać. On miał logiczne wytlumaczenie, czemu musial szybciej zakończyć wasze spotkanie

Po prostu nie skupiaj się na tych podejrzeniach, jak Cie najdą takie myśli to je unicestwij!!! nie skupiaj się na nich. Ja tez mam okropne problemy z zaufaniem, może nie w sensie, że TŻ kogos ma... tylko tak ogólnie, ciężko mi uwierzyć we wszystko co mówi (choć tak naprawdę, że to wszystko bezpodstawne), no generalnie mam problem z zaufaniem (ale to wynika z poprzednich kopów w dupę od facetów).

Trzymaj się mam nadzieję, ze za jakiś czas Ci przejdzie. Nie doszukuj się czegoś czego nie ma i nie marudź swojemu TŻtowi
dziewczyny więcej wiary w siebie!!!
pamiętajcie, że najważniejsze w budowaniu stałego związku jest wzajemne zaufanie.
Mój facet też często wychodzi na wieczór beze mnie, ale jak mówi, że idzie z kolegami to z kolegami, a jak z koleżankami to też nie owija w bawełnę tylko śmiało się przyznaje. Ja też bez ogródek mówię mu z kim się spotykam. Nie mam wobec niego żadnych podejrzeń (a jest dowcipny i kontaktowy, więc o potencjalny podryw mu nie trudno), bo znam swoją wartość, o której on często mnie zapewnia. Ufam mu, a jeśli będzie chciał mnie kiedyś zdradzić to go nie zatrzymam, bo po co mam spędzać życie u boku osoby, która mnie oszukuje
doronia85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 10:54   #14
malatya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 90agnieszka90 Pokaż wiadomość
Witam

Od początku...

Też kiedyś tak miałam, wszystko przez moich poprzednich partnerów, którzy oszukiwali i zdradzali mnie na każdym kroku, wtedy tylko kiedy mieli okazję. Teraz, od czterech miesięcy jestem w wspaniałym związku, ZAUFAŁAM, staram się nie być podejrzliwa, pracuję nad sobą. Też jestem tegoroczną maturzystką, mój TŻ często wygania mnie wcześniej do domu, żebym się uczyła I nie mam mu tego za złe, nie widzę w tym nic dziwnego, martwi się o mnie i chcę żebym dobrze na tej maturze wypadła, bo jeśli tak będzie to już od października będziemy prawie cały czas razem
Jeżeli nie masz powodów, dla których miałabyś nie ufać swojemu chłopakowi, to na prawdę oszczędź mu takich tekstów, bo może go to w końcu zaboleć, zirytować. Zaufaj mu, on chcę dla Ciebie dobrze

Powodzenia

18.05 - dieta + ćwiczenia= zrzucam 3 kg i ujędrniam brzuch, nogi i pupę

18.05 - dbam o cerę, włosy i całe ciało

Kocham

malatya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 22:18   #15
emiczeko
Rozeznanie

hehe no to ja Ci powiem ze jestem jeszcze gorsza ale facet jakos wytrzymuje ze mna juz ponad 2 lata. Ale tak szczerze to zawsze jest jakas przyczyna takiego zachowania. Ja na przyklad bylam bardzo ufna w stosunku do mojego chlopaka ale do pewnego czasu kiedy mnie oszukal i od tamtej pory stalam sie strasznie podejrzliwa. Wiec u Ciebie tez musi byc jakas przyczyna takiego zachowania a moze Ty po prostu boisz sie ze go stracisz lub Ci go ktos odbierze i dlatego taka jestes.
Najgorsze w tym wszystkim sa chyba te glupie mysli ktore sie rodza u nas w glowkach
emiczeko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 22:55   #16
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez emiczeko Pokaż wiadomość
hehe no to ja Ci powiem ze jestem jeszcze gorsza ale facet jakos wytrzymuje ze mna juz ponad 2 lata. Ale tak szczerze to zawsze jest jakas przyczyna takiego zachowania. Ja na przyklad bylam bardzo ufna w stosunku do mojego chlopaka ale do pewnego czasu kiedy mnie oszukal i od tamtej pory stalam sie strasznie podejrzliwa. Wiec u Ciebie tez musi byc jakas przyczyna takiego zachowania a moze Ty po prostu boisz sie ze go stracisz lub Ci go ktos odbierze i dlatego taka jestes.
Najgorsze w tym wszystkim sa chyba te glupie mysli ktore sie rodza u nas w glowkach
U mnie tak samo było Miał zaufania garściami a teraz ma za to podejrzliwosci tonami a wszystko przez oszukiwanie i zatajanie.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 16:05   #17
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Dziękuję za wsparcie już się uspokoiłam staram się poskromić złe myśli i jakoś mi się to udaje Jak dziś zapytałam się czego mój TŻ uczył się tak intensywnie do nocy a on powiedział że ostatnio tyle się uczy że nie pamięta już ( ) to nie przyszła mi już do głowy jakaś dziwna myśl że zapewne się nie uczył tylko robił coś innego...

emiczeko-masz całkowitą rację.Rzeczywiście bardzo boje się że go stracę.Może to głupio zabrzmi ale przywiązałam się do niego przez te 3 miesiące To facet-marzenie nie to co mój ex który ciągle się ze mną kłocił...

Ciesze się że na forum są też inne maturzystki -powodzenia dziewczyny

Stary 2009-04-28, 17:18   #18
jausten
Przyczajenie

GG do jausten

No, no gratuluję
Praca nad samym sobą jest niezmiernie trudna ale jak widać daje efekty :P

Powodzenia na maturze
jausten jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 17:30   #19
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Cytat:
Napisane przez jausten Pokaż wiadomość

Powodzenia na maturze
nie dziękuję

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości